Yardımcımız hakkında

Hastalık vs. gibi durumlara anlayışla yaklaşılması lazım ama uyanamama ve sürekli geç gelme olayını kabullenemezdim ben. İş disiplinin olmadığını gösterir. Hepimiz insanız gecikebiliriz, uyanamayabiliriz ama ayda yılda bir olur bu.

Kesinlikle normal değil.
Uyarıda bulunun. Şartlara uymayacaksa yol verin.
İş arayan binler var
Teşekkürler yorumlarınız için.

Ne yaptınız? Konuştunuz mu?
Pandemiden kaynaklı biz de uzak durmaya çalışıyoruz, arkadaşım annesini kaybetti... Geçen hafta hastaydı gene 3 gün biz gelme dedik, sonra kızımın doğum günü için erken çağırıp geç gitmesini istedik sıkıntı olmadı. Ancak yine de ciddi bir konuşma yapacağız müsait bir zamanda.

Normal değil bence. Haftada bir gün kafa tatili yapılacak iş yok maalesef. Bence gelemediği günlere bu kadar tolerans gösteremeyeceğinizi belirtin.

bu kadar hasta olması da olağan değil gibi geldi bana

yani bir insan her hafta hasta olmaz ki

çocuk bakıcısı hele hiç olmamalı

yani herkes tabii ki hasta olabilir yanlış anlaşılmayayım da sizinki çok sık geldi

ikide bir grip nezle ya da işte ne hastası oluyorsa o tarz hastalığı olan bağışıklığı düşük birisi çocuğa da hastalık taşır

hastalığı nedir? ikide bir korona olma ihtimalini mi kullanıyor?
bakın yüz vermeyin öyle bir bakıcım vardı gece yazardı yarın gelemeyeceğim diye neler çektim ondan
gelmediği günleri keseceğinizi söyleyin
ya da biran evvel başkasını arayın

Cok iyimsersiniz
Gelmedigi gun parasini odemeyin
Hasta olursada gelmesin zaten

Gece de yazmıyor sabah bugün gelemeyeceğim diye yazıyor. Haklı olabilirsiniz biz kızımın durumundan kaynaklı hassas davranıyoruz hastalık konusunda.

Konuştuğumuzda hastalık dışındaki durumlar için bunu demeyi planlıyorum...

işte o hastalık ne

sabah kalktım her yanım dökülüyor mu

bu sıralar her sabah benim her yanım dökülüyor da

hayatımda bu gerekçe ile işe gitmediğim hiç olmadı

kendi işim var buna rağmen son 10 yılda bir kere evet bir kere hasta olup işe gitmedim

her hafta hasta olmayı nasıl başarıyor

Kırgınlık vs hastalık, belki salgından o da çekiniyor olabilir, toplu taşıma kullanıyor.
Ben de sürüne sürüne de olsa hiç gitmemezlik yapmadım hatta doktor işimi okuldan sonraya ayarlarım hep.

Normal degil, iyi niyetinizi suistimal eden bir yardimciniz var.
Benim de boyle bir yardimcim vardi, sut izinleri oldugunda 1 gun evde oluyordum.
O gunler kesinlikle bahane uydurup gelmezdi.
Sonrasinda bunun boyle olamayacagini konustum, bana dedigi sey ise "ama ben size haftada bir gun gelmem demistim" dedi.
Ki oyle birsey konusmamistik.
Daha sonrasinda onun isine son verdik ve baska biri ile anlastik, o muntazam geliyordu.
Gelis gidis saatlerinde aksama olmuyordu ve gayet memnun sayilirdim.

Bence karsiniza alin konusun ve durumu duzeltmesini soyleyin ona sans vereceginizi soyleyin.
Baktiniz olmuyor farkli biri ile anlasin derim.

Ya dun burda biri konu acti 2 aydir bir tane kizin pijamasini indiren canavar bir 7 yasindkai cocuga bakiyodu hemde en az 9 saat 1 milyaraydi yanlis hatirlamiyosam. kizda cok duzgun calisiyo anladgm kadaryla parayada ihtyaci var ayni sehirdryseniz kendi bakicinizi gonderip su kizcagiza ulassaniz ne guzel olur

2500 liraya haftanın 5 günü geliyorsa az para veriyorsunuz bence gündelikler bayağı bi pahalı günlüğü 120 tl falan yapar kaç yıl önce günlük 120tlydi.
Ama bu mesele tabiki çalışanın böyle yapmasına gerekçe değil bence güzel bi şekilde uyarın yada yolunuzu ayırın.

Ama gündelik hesabıyla olmuyor bu işte ve gayet de makul bir fiyat annede yanında bldgm kadarıyla. Gündelik 175tl veriyordum ben ama dip köşe her yeri yapıyordu yardımcı abla şeklnde gelen o şekilde çalışmıyor

gündelik olarak biz de hiç düşünmedik, öyle planlasak gelmediği günleri keserdik.. kızıma tamamen kendim bakıyorum bu süreçte, genellikle yardımcımız boş kalıyor telefonu ile konuşuyor vs. Öyle dip bucak temizlik benzeri ev işleri yapmıyor. Parası az mı bilemedim benim aldığım maaşın büyük çoğunluğu gidiyor...

O zaman kabul etmeseymiş, ücret az deseymiş. Ben olsam yeni birini aramaya başlardım ve ona en baştan daha sıkı davranırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…