YARDIMINIZA ÇOK İHTİYACIM VAR!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi yeal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Eşiniz aynı zamanda baba olduğunun farkında değil galiba. Hafta sonu çocukla gezmek neden külfet geliyormuş? Bir parka götürse bir iki oyun oynasa ne olacakmış? Çocuğu tek başınıza yapmadınız sonuçta.

2-3 yaşından sonra düzene girecektir. En azından ayda bir haftasonu bir gecede olsa anneanneye bırakabilirsiniz. Maalesef bir arkadaşım doğumdan 6 ay sonra işe döndü ama iki yaşına az bir süre kala işi bırakmak zorunda kaldı. Baba, anneanne, babaanne desteği olduğu halde. Çocuğu da kalabalık bir ortamda büyüdü, rahat uyuyan bir çocuktu ama belli bir süreden sonra hem kendisine, hem eşine, hem çocuğuna yeterli ilgiyi veremediği hissine kapıldı. Vicdan yaptı sanırım. Bilmiyorum.

Hafta sonu verin çocuğu kucağına siz bir parka gidin ben de kendime zaman ayırmak istiyorum deyin. 1-2 saat oyalasın. Çocukla vakit geçirmeyi sorumluluk almayı öğrensin.

Defalarca... Çok sıkıştığımda yardım ediyor. her seferinde zorlandığımın farkında olduğunu da söylüyor:) belki de bir pohpohlama olayı bilemiyorum. ama bu tarz tripleri var.

O zaman sakın suçluluk hissedip her şeye yetişmeye çalışmayın. Eşinizi alttan almayın.

Çok sıkışmaktan kastettiğiniz ne tam anlamadım, ama çok da yardım etmiyor anlamını çıkardım bundan.
Gece sizden önce kalkıp bakar mı mesela? Oyun oynar mı? Dışarı çıkarıp size dinlenmeniz için zaman yaratır mı?

Sakince "senden çok daha zor durumdayım. Trip atacağına yükümü hafiflet. Bu çocuk belli yaşa gelene kadar rahat etmeyi unut. Tek çocuklu biz değiliz. Herkes bu şekilde yaşıyor. Bütün hafta bizden mahrum kalan çocuğu haftasonu da bırakamam. Senin onu özlediğinden çok daha fazla özlüyor bizi" deyin..

Oğlum gece sık uyanmadığı halde sabah erken kalktığım için akşam oğlumla birlikte sızmış oluyorum mesela. Kaç akşamdır film izlemek istiyorum ama başaramıyorum :)

Biz de bir kaç haftada bir eşimle başbaşa çıkarız. Ama önce oğlumla ilgileniriz.
Mesela gündüz bir yere götürüp birlikte vakit geçirip dönüşte bir yere gideceksek babaannesine bırakır 2-3 saat dolaşırız..
Eşinizin istediği gibi full rahatlık yok yani..

Çok iyi oğlum babasına aşırı düşkün. Ama sorumluluk almakta sıkıntısı var. Ne yaptıysam başaramadım.
Sorumluluk almayacaksa istifa edeceğinizi,
tek başınıza çok yorulduğunuzu söyleyin.
Bakın nasıl yardım ediyor size.

Suan atak donemleri ve disleri tamamlamadiysa onun sikintisida var genelde 2 yas dan sonra duzen oturur derler:) buyudukce bu dertler de kalmiycak
evet tamamlanmadı. 12 aydan sonra diş çıkarmaya başladı. Umarım dediğiniz gibi olur.

Çocuk sadece sizin çocuğunuz değil netice de eşinizde ilgilensin akşamlari, siz daha az yorulursunuz, çocuklu hayatın çocuksuz hayatla bir olamadığını kabul edecek kadar zaman geçmiş artık eşinizde size destek olarak bunu kabul etmesi lazım.

Hafta sonları alsın çocuğu parka, oyun alanlarına götürsün o arada sözde biraz dinlenin.

Hem çocuğum olsun, hem karım çalışsın, hem benimle eskisi gibi ilgilensin, çocuk ayak bağı olmasın var mı eşiniz başka istediği birşey?

Örneğin bazen gece 4 te tüm uykusunu almış şekilde uyanıp oyun oynamak istiyor. Ve ben uuyutmaya çalışınca huysuzluk yapıyor. O dönemde kalkıp yardımcı oluyor:) ama yemek yedirmez, parka nadir götürür, altını değişemeyecek durumdaysam değişir falan falan. Pedegojik eğitim almış olmasına rağmen böyle. Bir kaç kez konuştum. Sürekli dile getirmek bana göre değil ama her seferinde biliyorum ama ben senin kadar sabırlı olamıyorum diyor ki bunun anlamını halen çözebilmiş değilim. Umarım oğlum bizi ayırmadan büyür :))

en son cümleyi belleğime yazdım :))) Akşam bizzat yiyecek bu lafı :))))

Oğlunuz değil eşinizin kafa yapısı sebep olur böyle bir şeye ancak, yoksa herkes çocuk büyütüyor.

değil mi :) babalıkta içgüdüsel olsaydı keşke..

Babanin cocuk uzerinde anne kadar sorumluluk almasini beklemiyorum. Dogasi geregi anne daha fazla yakin oluyor cocuguna. Ama esinizin bu durumda size yapabilecegi en buyuk iyilik yukunuzu hafifletmek. Bunu da cocugu basindan atarak yapamaz. Ya ev islerinde yardim eder ya haftanin iki gunu yaninda yatar ya da gun icinde iki saat de olsa disari cikarir ki size de dinlenme firsati kalsin. Tabi ki surekli bebekle gezmek zorunda degilsiniz. Ama onunla da gezmek zorundasiniz. Cocugun ekmek kadar su kadar sevgi kadar oyuna da ihtiyaci var. Onun ihtiyaclarini karsilamak da anne babaya esit anlamda duser. Haftanin bir aksami annenizden rica edip bir sinemaya gitmek en dogal hakkiniz oldugu gibi bir haftasonu cocugunuzu parka goturmek de mecburiyetiniz. Esiniz bu kadar zaman gecmesine ragmen hala bunun farkina varamamis. Ya da isine oyle geliyor.

Çalışan bir kadınsınız, bir de çocuğun tüm sorumluluğu üstünüzde. Neden? Hata yapıyorsunuz. Beyefendi sizin yarınız kadar koştursaydı, saçma sapan tripler atmak yerine, anlayış gösterirdi. O yüzden yol yakınken biraz kendinizi geri çekin. Eşiniz sizin yetemediğiniz yerde devreye girecek bir yedek oyuncu değil, takım arkadaşı... Bunun kafasına dank etmesi lazım. Ayrıca çocuğu sizin annenize güvenip yapmadı herhalde. Rahat rahat gezip tozacak diye niye anneniz haftanın yedi günü çocuk baksın?

Eşiniz hatalı.
Tamam çocuklu hayat zor,iki çocuk annesi olarak yazıyorum bunu ve emin olun en çok size zor. Ikinizde işten geliyorsunuz,sizde yorgunsunuz bu bir,ikincisi çocuk zaten tüm gün anne/babayı görmüyor, ayda alemde bir olur ama her zaman onu bırakmak olmaz ki.
Bakın kızım oğlunuz kadarken biz gezme programımızı hep ona uygun yapmaya başladık,öncesinde uyku düzeni,yemesi içmesi vb durumlar elverdigince program yapıyorduk tabi. Mesela kahvaltiya mı gideceğiz,oyun alani olan bir yer tercih ettik ki o oynasın bizde rahatça kahvaltimizı yapalım. Haftasonu bir program mı yaptık,onunda iyi vakit geçirebileceği bir yer oldu bu. O oynarken biz kahve içtik. Şu an 6.5 yaşında,yanimiza paten/scooter alıp çıkıyoruz kahve içmeye mesela,o kayarken biz kahvemizi içiyoruz.
Oğlum var,7.5 aylık o zaten mecburen adapte oldu bu gezme tozma işlerine. Haftasonu abla baleye gidecek,ordan cıkışta hava güzelse parka götüreceğim atıyorum,akşamdan miniğin çorbasinı yapıyorum yanıma almak için,bale saati uyutuyorum arabasında,uyaninca corbasını içiyor sonra geziyoruz. Bırakıp gidebilsem eminim işler benim açımdan daha kolay olur ama ben adapte ettim oğlumu da idare ediyorum iyi kötü.
Sizde oğlunuzun da iyi vakit geçireceği sekilde program yapabilirsiniz.
Bu sebeple tartışmak bile absürt geliyor bana. Sizin çocuğunuz o,emanet almadınız ki,hayat boyu sizinle olacak Allah nasip ederse,buna alışmak lazım diye düşünüyorum

Ne kadar güzel yazmışsınız Takım arkadaşı. Zaten anneme o yükü yüklemiyorum. Annem oğluma kendisi istediği için bakıyor ilk torunu ve çok şükür ki henüz çok genç. Ki ben ona bundan dolayı minnettarım. Oğlum bakıcı ve ya farklı birinin elinde değil anneannesinin elinde. Şuan sadece kendi kendine şikayet ediyor eşim daha doğrusu memnuniyetsizliğini anlıyorum. Ben çocuğuma da eşime de evime de görevlerimi farkındayım ki zaten ilk önceliğim oğlum ve eşim. İnşallah o da artık farkına varır.

Tabiki çok zor oluyor ki bir de çalışıyorsanız. Dediğim gibi ben oğlumu herhangi birşeyden mahrum etmiyorum. Tüm hafta sonlarım onunla geçiyor. Eşim tercih etmezse farklı bir program yapabileceğini söylüyorum. Yapmıyor geliyor ilgileniyor o süreçte ama beni rahatsız eden çocuksuz çıksak daha mutlu olacak sanki. Bunu hissediyorum. Ayda 1-2 arkadaşlarla çıkıyoruz zaten. Ama fazlası çocuğumdan çalmak olur. Alışmasını umuyorum.

Neden ayrı plan yapabileceğini söylüyorsunuz? Bir yapmaz iki yapmaz sonra bir bakmışsınız hafta sonları da çocukla yalnız kalmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…