yok canım yardım ediyoruz birbirimize bende nedense misafire çok çeşit yapma takıntısı var okadar yoruluyorumki biri geleceği zaman o yüzden anlıyorum senin telaşını insan tabiki takdir görmek istiyor yaptıkları beğenilsin istiyor inşallah ikramların istediğin gibi olur buradaki yemek konularına göz gezdir derim çok kolay ve güzel tarifler hatta patates mantısı diye birşey var ben onuda deneyeceğim
merhaba bayanlar.
pazar günü evde günüm var neler yapabilirm fikri olan var mı zeytinyağlı ; tatlı ; börek poğaça artık neyse güzel şeyler yapmalıyım çoğu evime ilj defa gelicek :44:
aynen bide yeni evliyim evime gelmeynler var aralarında hepside eşimin akrabları kayınvalidem falan var bide onlar çeşit yapmayı çok sevio hepsinde 9 çeşitten aşağı yoktu şimdi herkes hamaratlığıma bakıcak biliorum oyüzden çok sorup araştırıyorum.inş.hepsini yapabilicem yemek olsa yaparım sıkıntı yoksa bu tarz olunca işte bakalım artık.
patlıcan saltasına közledikten sonra sarımsaklı yoğurt dimi başka bişi yok
geçen yılki halim geldi aklıma yeni evliydim ve kayınvalidem komşularıyla bana gelmişti üstelik yakında oturmuyoruz nasıl gözleri kestiyse hepsinin :) hiç korkma eminim çok güzel olacaktır herşey gün sonunda seninde aklında kalan tek şey aldığın tebriklerden dolayı bozulan kayınvaliden olacaktır ben üstüne biraz zeytinyağı gezdiriyorum tabi tuzda lazım galiba bazıları kırmızı biberle filanda süslüyormuş ben hazır közlenmiş patlıcanıda denedim sağlıklı değil belki ama o an için kurtarıcı olmuştu
he tatli icin de simdi aklima geldi. gecen tvde gormustum. esmer guzeli diye bir tatli. denedim, guzeldi gercekten. ayni browni gibi oldu. malzemeleri de kolaydi. tatlina karar vermediysen dusunebilirsin bence.. tarifini nette bulmustum ben.
Eki Görüntüle 781900
Patates salatası ben bu şekilde yapıyorum
Baklava yufkasından börek değişik ve çok güzel bunu iki çeşit yapabilirsin
Poğaça
Minik köstebek pastalar ya da muhallebili kadayıf
Yaprak Sarma (herkes yapıyo demişsin ama günde güzel gidiyor)
Kadayıf yaparsan mini muffinlerde yapabilirsin
salata olarak da cig kofte olabilir. ya da pirinc salatasi.
cig kofte icin cig koftelik bulgura ihtiyacin var onu da marketlerden bulabiliyorsun artik.
pirinc salatasini da oncelikle bildigin pilavi icine kuru sogan dograyarak pisiriyorsun. daha sonra icine istedigin malzemeleri ekliyorsun. dereotu, maydanoz, tursu salata, yesil,kirmizi biber vs..
umarim yardimim olur..
oncelikle kolay gelsin diyorum :)
neden pazar yapiyorsunuz gunu? esleriniz de dahil mi?
borek konusunda genelde yufkadan borek ya da acma borek onerisi gelmis.
benim de tavsiyem olsun..
ayni acma icin yaptigimiz olculerle bir hamur hazirliyoruz. mayalanmasini bekleyip firin tepsisine elimizle yayiyoruz. uzerine salcayi biraz sulandirip suruyoruz. sonra biber sucuk mantar ne istersek koyup firina atiyoruz. pismesine yakin rendelenmis kasar ekliyoruz. tamamdir iste mis gibi evde pizzamiz oluyor.
Havuçlu toplar ( Cezerye )
Sodalı börek
Poğaça
Yaş pasta
Patates slatası
Kısır
Garnitürlü makarna
Gibi şeyler olabilir
Biber dolması
Çerkez tavuğu
Kıymalı börek
Patates salatası
Kek
İrmik tatlısı (Vişne soslu)
Kolay gelsin =))
Ben maydanoz koyuyorum aslında normal patates salatası gibi aynı yapıyorsun sonra patatesleri ezip çanak sekline getir,
Ortasınada az yağda rendelediğin havuçları kavur sonrada soğuyunca mayonezleyip koy
Lezzetli ve güzel bi salata oluyor
stv esmer guzeli tatlisi deyince zaten goruntulu cikiyor.hm değişik bişey gibi görünüyo bakıcam cnm sağol bende esmer oda yakışırız he
once sogani dograyip biraz oldureceksin yagda. sonra pirinci ekleyip kavuracaksin. suyunu da ekleyip pisireceksin pilavi. soguduktan sonra da istedigin malzemelerle baharatlari ekle karistir.hmm değişik bişey pilav yapar gibi soğan katıcam soğan çiğmi olıcak yani pilav pişerken direk mi atıcam doğrayıp.malzemeleri de pilav piştikten sonramı katıcam
ben çalıştığım için pazar günü hepsinde bulnım diye diğerleride pazar yaptılar eşlerimiz yok bayanlar tek.
Kız çerkez tavuğunu nasıl yapıyosun:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?