- Konu Sahibi nuripapacium
-
İki gün önce ilişkim oldu ve sevgilim kontrolünü sağlayamadı bu sefer.Yani sağlayıp sağlayamadığını bilmiyor.Bende ne olduğunu anlamadım.Düşünmeden duramıyorum,içim huzursuz. Ella alsam zararlı,hamile kalmışsam iki günlük bile olsa bir cana zarar vermek var işin ucunda diye beynim kemiriliyor.Hamile kalmamışsam aileme ne diyeceğim bilmiyorum.Sevgilim bu çocuğu ister mi bilmiyorum.Düşünmek için erken belki ben paranoyaklık yapıyorumdur bilmiyorum. Öneriniz var mı?
Ben kadın doğum servisinde çalıştım. Kesin bi yöntem değil ama ilk etapta en azından yapılacak ilk şey budur. İçine boşalmış zaten içini temizlemeyez. Bunu biliyorum yanlış bir bilgilendirme yokdrderin Hayır lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın bilmeden. Yıkamak falan bir doğum kontrolü değildir. Meni ayrı, sperm ayrı şeyler. O kalkınca akan sıvı menidir ve meni hamile bırakmaz. Meninin içindeki sperm hamile bırakır ve o erkek boşaldığı anda zaten gideceği yere gider. Sizin kalkıp yıkamanız hiçbirşeyi değiştirmez, meniyi yıkıyorsunuz siz.
Gebelik zaten ayın her günü olabilecek birşey değil. Belli dönemleri var ve o dönemlerde ilişkinin olması lazım.
Konu sahibi, ilaç aldın mı? Ertesi günü hapı? Almadıysan bir an evvel al, ilişki kaç gün önce oldu bilemiyorum ama umarım etki eder.
Bundan sonra da lütfen korunun. Ama gerçek korunma. Geri çekme, yıkama vs. gibi uyduruk yöntemlerle değil. Kondom, doğum kontrol hapı gibi güvenli yöntemlerle...
Iliski sonrasi haplar var hamile kalmamak için. Ya da doğum kontrol hapı falan iç bi kaç gün gebe kalmani önleyecek şeyler
Ben kadın doğum servisinde çalıştım. Kesin bi yöntem değil ama ilk etapta en azından yapılacak ilk şey budur. İçine boşalmış zaten içini temizlemeyez. Bunu biliyorum yanlış bir bilgilendirme yok
Ertesi gün hapı tamam da, ilişki sonrası doğum kontrol hapı içmek ne alaka? Doğum kontrol hapı önceki ilişkilere etki etmez, hatta koruma etkisi bile hemen başlamıyor içer içmez...
Bilmiyorum ki arkadaşım böyle bir olay yaşamıştı o gece panikle adet duzensizligi yaşayan bi arkadasin doğum kontrol hapini icmisti ve bi sıkıntı çıkmadı çok şükür belki faydası olur dedim
Hayır o tamamen şansa olmamıştır. Doğum kontrol hapının koruma süresi bile hemen başlamıyor, kaldı ki önceki ilişkiye etki etsin...
Tamam sakin olun bu ne sinir yorumlarınızı okudum da. Bi öneride bulundum yanlismis. Sakin bir dille uyarın geçin zaten zor bi gün geçiriyorum gece gece daha da sinirlenmek istemiyorum
Ben zaten sakin bir dille yazdım, çemkirmedim :) ne size ne başkasına... burada hiç tanımadığım insanlara sinirlenecek kadar kendimden nefret etmiyorum :)
Çocuğu olmayan kadınlara neden hesap veriyor şimdi konu sahibi? Neyi açıklaması gerekiyor tam olarak? İstediği halde çocuk sahibi olamayan kadınlarımız var diye hiç kimse bakamayacağı, güzel bir hayat sunamayacağı bir çocuğu doğurmak zorunda değil.Yillarca cocugu olmayan kadinlara gitmedik sehir gitmedik hastane kalmayan kadinlarimiza nasil aciklicaksin bu durumu
Yaparken düşüncektiniz çok sorumsuzca olmuş o bebegin günahı yok...
Evlenin yani .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?