• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardımınıza ihtiyacım var..elti problemi..

Frezya

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
3.019
18
318
Ankara
Uzun süreli birlikteliğim ve benim okulum bir kaç gün önce bitti,onun da atanmasındasından sonra evlenmeyi düşünüyoruz..
Bundan 2 yıl önce erkek arkadaşım beni ailesi ile tanıştırmaya götürdü,ondan önce annesiyle tanışmıştık..Ailesinde ablaları annesi babası abisi gerçekten mükemmel insanlar,iyi niyetli,yardım sever sevecen...v.s.:nazar::nazar:ama gel gelelim erkek arkadaşımın abisinin eşi...

İlk tanıştığımızda ben ona abla dedim diye (4 yaş büyük benden) herkesin içinde kızdı bana,o kadar yaşlımıyım ben öyle deme dedi,ben de belki yakınlık kurmak içindir belki dedim..neyse..sonra sürekli bizim olacak evliliğimizle kendi evliliğini kıyaslıyor,kaldı ki o zamanlar okuyordum henüz ne evliliği..sürekli bana erkek arkadaşımın ablalarını annesini kötülüyor,yanlarına gidince de çok samimi davranıyor,.çok şasırıyorum :53::53:.mesela erkek arkadaşımın ablası ortaokulu liseyi ve son olarak da üniversiteyi açıköğretimden okudu:nazar::nazar: evlendikten sonra..diyor ki o haketmiyor bir şey bilmeden geçiyor ben lise de nasıl paralardım kendimi..ertesi gün erkek arkadaşımın ablasının yanında övgüler yağdırıyor..
.sürekli ben onun yanındayken çok zeki olduğundan,kpss yi kazanacağından filan bahsediyor,çevresindeki herkes çok cahilmiş..

Sonra kıyafetlerime saçıma başıma yorum yapıyor sürekli.hep iğneleyici şekilde konuşuyor.ben de yaptığı her yoruma iyi niyetle cevap vermek istiyorum..ama tabi beni çok bunaltıyor..neden böyle yapıyor ki..
En son gittiğimiz de erkek arkadaşımın diğer ablası geldi dans öğrenmiş bana gösteriyordu diyor ki sen beceriksizsin frezya yapamıyorsun :26::26:.neyse bir şey demedim..onlara gittiğim süre içinde sınavlarım açıklanıyordu,dedi ki artık bize tatlı ısmarlarsın okul bitince ben de tabi ki ısmarlarım dedim..erkek arkadaşım da benim okulum bitti ben de ısmarlayım dedi,diyor ki sen bizdensin sana gerek yok :53::53::53:..o kadar çok şey var ki benden 4 yaş büyük evli barklı biri benimle neden kıyaslama içine giriyor..
Bana diyor ki eltiler birbirlerini çekemezlermiş,öyle biri gelecek diye korkmuştum sen öyle değilsin diyor..ben değilim de peki sen :26::26: o kadar çok şey var kı yazmadığım,sürekli beni küçük düşürmeye çalışıyor,cevap versem tartışma çıkacak misafir olarak gittiğim yerde böyle bişeyin olmasını istemem..
Bu konulardan ne erkek arkadaşıma ne annesine ne de kardeşlerine bahsedebiliyorum,çok dolmuş hissediyorum bu konu da..nasıl davranmalıyım bundan sonra..erkek arkadaşımın ailesiyle altlı üslü otuyorlar..her ziyarette onu da görmek zorundayım..kötü olmak istemiyorum çünkü erkek arkadaşımın abisi yani elti adayımın eşi çok değerli bir insan..bu konuda mutlaka deneyimli olanlarınız vardır,dengeyi nasıl kurabilirim acaba..:26::26:

Allah yardım etsin valla canım işin zor.. benim eltim iyi kızdır.. Allah razı olsun:nazar:
En güzeli mesafe koymak.. sana dedikodu yaptığında boşver x deyip kestirip atmak.. veya yere bakmak.. hiç dinlememek
beceriksizsin frezya falan dediğinde de aynı şekilde mesafe herşeyi halleder inşallah canım:21:

benim henüz eltim yok ama bence böyle davranan bi insanı umursamamak en iyisi senin için çünkü.cvp verme yarışına girsen yetişemezsin,ve uzayıp gider.en iyisi mesafeli olmaya çalılş ve her sölediğini duyma diyorum.biraz zor ama yapacak bişey yok.bazı insanların karakteri acayip oluyo değiştiremiyosun

benim de eltim beni ilk tanistigimizda kiskanirdi. hep bir yaris icindeydi. benim meslegim var, calisiyorum ve herseyin en güzelini aldik diye ilk baslarda cok kiskandi. kv ve kp onlarin da evini kurarken her istediklerini almis ve bize de aynisini yaptilar. benim evim ama tabi 5 yil sonra kuruldugu icin daha modern oldu ve onu da kiskandi. ben hep duymazliktan geldim söylediklerini. sonunda o patladi kv ve kp karsisinda. bana birden bagirmaya basladi, senin amacin ne felan dedi. bende birsey demeden ciktim odadan ve nisanliydik o zaman, nisanlimi alip ciktik disari. sonra kv'le yanliz kalinca döktüm icimi. benden ne istiyor, benim hatam var mi diye sordum. yok kizim dedi. sonra eltimle yazistik internetten bir gün. acik acik saldirdi bana, bende hep olgun olgun cevaplar verdim, biz bir aileyiz ve kardesiz dedim. kendisi utandi sanirim sonra yaptiklarindan. birdaha konular acilmadi. simdi mesafeliyiz birbirimize ama görüsüyoruz ara sira ve aramiz bayagi iyi. ona hic bir sirrimi vermem, o da bana vermez ama normal sekilde konusuruz. mesafeni koy ama hic bulasma onun ignelemelerine. sakin kal ve hep büyüklük göster. bir gün onun da gercek yüzü cikar ortaya herkesin icinde.

benden sana tavsiye sakın eltine eşin diyorum eşinin ailesi ile ilgili iyi ya da kötü bir şey söyleme. hep mesafe koy arana. çok muhattap olmamaya çalış. o daha da çok çatlayacak sizin düğün döneminizde huzur bile vermeyecek belki ama sakın aldırış bile etme boşver. siz bugünlerin kıymetini bilin.

valla biz eltimle iki kız kardeş gibiyiz senelerdir.

sakın hatunun gazına gelipte müstakbel eşini ve ailesini kötüleme..hatta bunu hiçbirzaman yapma..ilerde samimi olsanız bile..çünkü hiç ummadığın bir anda suçlu durumuna düşersin..

seni aşağılamaya çalıştığında yada iğneliyici laflar söylediğinde sessiz kalmanı gerektirecek hiçbirşey yok..bu seni pasif ve ezik gösterir karşı tarafa..zamanla oda bu sessizliğinden cesaret alıp saygısızlığının dozajını artırır ve sonuçta daha mutsuz olursun..

bence usülünce cevabını ver..bazı yerlerde gülümseyerek ''Ben Öyle Düşünmüyorum'' demen bile yeter..sessiz kalmandan iyidir..

ayrıca iyi niyetli gözükmeyede çalışma..doğal davran canım..en iyi niyetli insanın bile aşağılayıcı ve iğneleyici laflar karşısında söyleyecek sözü vardır..bu yüzden sessiz kalman ,cevap vermemen pasif yapar seni .buda hiç hoş değil.

Allah yardım etsin valla canım işin zor.. benim eltim iyi kızdır.. Allah razı olsun:nazar:
En güzeli mesafe koymak.. sana dedikodu yaptığında boşver x deyip kestirip atmak.. veya yere bakmak.. hiç dinlememek
beceriksizsin frezya falan dediğinde de aynı şekilde mesafe herşeyi halleder inşallah canım:21:

Mesafe nasıl koyulur ki..ben gidiyorum,yalnız kalınca hemen başlıyor anlatmaya..ben hep iyi niyetli konuştuğum için saf olduğumu bunların farkında olmadığımı düşünüyor sanırım..

benim henüz eltim yok ama bence böyle davranan bi insanı umursamamak en iyisi senin için çünkü.cvp verme yarışına girsen yetişemezsin,ve uzayıp gider.en iyisi mesafeli olmaya çalılş ve her sölediğini duyma diyorum.biraz zor ama yapacak bişey yok.bazı insanların karakteri acayip oluyo değiştiremiyosun

Evet canım çok haklısın lafına yetişilmez her konuda kendi haklı olduğunu düşünüyor,bir şey desem sonu gelmicek,sanırım istediği de bu..

benim de eltim beni ilk tanistigimizda kiskanirdi. hep bir yaris icindeydi. benim meslegim var, calisiyorum ve herseyin en güzelini aldik diye ilk baslarda cok kiskandi. kv ve kp onlarin da evini kurarken her istediklerini almis ve bize de aynisini yaptilar. benim evim ama tabi 5 yil sonra kuruldugu icin daha modern oldu ve onu da kiskandi. ben hep duymazliktan geldim söylediklerini. sonunda o patladi kv ve kp karsisinda. bana birden bagirmaya basladi, senin amacin ne felan dedi. bende birsey demeden ciktim odadan ve nisanliydik o zaman, nisanlimi alip ciktik disari. sonra kv'le yanliz kalinca döktüm icimi. benden ne istiyor, benim hatam var mi diye sordum. yok kizim dedi. sonra eltimle yazistik internetten bir gün. acik acik saldirdi bana, bende hep olgun olgun cevaplar verdim, biz bir aileyiz ve kardesiz dedim. kendisi utandi sanirim sonra yaptiklarindan. birdaha konular acilmadi. simdi mesafeliyiz birbirimize ama görüsüyoruz ara sira ve aramiz bayagi iyi. ona hic bir sirrimi vermem, o da bana vermez ama normal sekilde konusuruz. mesafeni koy ama hic bulasma onun ignelemelerine. sakin kal ve hep büyüklük göster. bir gün onun da gercek yüzü cikar ortaya herkesin icinde.

Sanki biz de böyle olacağız..erkek arkadaşım ve benim mesleklerimiz var,daha iyi şartlara sahip olacağız..ama onun okuyamaması benim suçum değil ya da benim mesleğimin olması beni ondan üstün yapmaz..gereksiz kıyaslama yapıyor malesef..

benim eltim ise hayatımda gördüğüm en patavatsız insandı kendinden vazgeçmiş soluk benizli giyinmeyi bilmeyen lafını sözünü tartmayan pasaklı ben de tam tersi anlaşamadık şimdi görüşmüyorum kafam çok ama çok rahat

benden sana tavsiye sakın eltine eşin diyorum eşinin ailesi ile ilgili iyi ya da kötü bir şey söyleme. hep mesafe koy arana. çok muhattap olmamaya çalış. o daha da çok çatlayacak sizin düğün döneminizde huzur bile vermeyecek belki ama sakın aldırış bile etme boşver. siz bugünlerin kıymetini bilin.

valla biz eltimle iki kız kardeş gibiyiz senelerdir.

Yok söylemem zaten ki öyle bişi düşünmüyorum..bir çok kötü bozacağım onu olan olacak,normalde sakin değilm ama eşine ayıp olmasın diye terslemiyorum zaten eşi onu azarladı geçenlerde kıza neden böyle şeyler anlatıyosun,anlatma artık dedi..

sakın hatunun gazına gelipte müstakbel eşini ve ailesini kötüleme..hatta bunu hiçbirzaman yapma..ilerde samimi olsanız bile..çünkü hiç ummadığın bir anda suçlu durumuna düşersin..

seni aşağılamaya çalıştığında yada iğneliyici laflar söylediğinde sessiz kalmanı gerektirecek hiçbirşey yok..bu seni pasif ve ezik gösterir karşı tarafa..zamanla oda bu sessizliğinden cesaret alıp saygısızlığının dozajını artırır ve sonuçta daha mutsuz olursun..

bence usülünce cevabını ver..bazı yerlerde gülümseyerek ''Ben Öyle Düşünmüyorum'' demen bile yeter..sessiz kalmandan iyidir..

ayrıca iyi niyetli gözükmeyede çalışma..doğal davran canım..en iyi niyetli insanın bile aşağılayıcı ve iğneleyici laflar karşısında söyleyecek sözü vardır..bu yüzden sessiz kalman ,cevap vermemen pasif yapar seni .buda hiç hoş değil.

Aslında aklımdan çok daha fazlası geçiyor da saygsız görünmemek için susuyorum bir de evlerinde kaldım,nankörlük gibi algılanmasını istemiyorum

benim eltim ise hayatımda gördüğüm en patavatsız insandı kendinden vazgeçmiş soluk benizli giyinmeyi bilmeyen lafını sözünü tartmayan pasaklı ben de tam tersi anlaşamadık şimdi görüşmüyorum kafam çok ama çok rahat

peki eşleriniz görüşüyor mu yoksa onlar da mı küstü ?

frezya elti bir sorun değildir ''Beladır'' :9:

başa çıkmasını yada umursamamayı şimdiden öğrenmezsen böyle hep içine atarsan (yazdıklarından içine attığını sabrettiğini anlıyorum) sonunda çatlayan sen olursun canım.

kısa bir örnek vereyim görümce adayının arkasından konuştuğu vakit : ''hiç de öyle değil ,yüzüne böyle demiyorsun ama'' de sonra tıp! konuşup dursun gerisini duyma bırak o kendini aklamaya çalışsın didinsin.

sana laf vurmasına da anca araya büyük bir mesafe koyarak halledebilirsin gayet soğuk davranman yeterli.aynı ortamda bulunmamaya çalış görsen de merhaba merhaba olsun. yarın bi gün onunla elti olacaksın diye bu yaptıklarına sabretmen gerekmiyor. bugün susarsan yarın başka büyük problemler çıkarır başına.

frezya elti bir sorun değildir ''Beladır'' :9:

başa çıkmasını yada umursamamayı şimdiden öğrenmezsen böyle hep içine atarsan (yazdıklarından içine attığını sabrettiğini anlıyorum) sonunda çatlayan sen olursun canım.

kısa bir örnek vereyim görümce adayının arkasından konuştuğu vakit : ''hiç de öyle değil ,yüzüne böyle demiyorsun ama'' de sonra tıp! konuşup dursun gerisini duyma bırak o kendini aklamaya çalışsın didinsin.

sana laf vurmasına da anca araya büyük bir mesafe koyarak halledebilirsin gayet soğuk davranman yeterli.aynı ortamda bulunmamaya çalış görsen de merhaba merhaba olsun. yarın bi gün onunla elti olacaksın diye bu yaptıklarına sabretmen gerekmiyor. bugün susarsan yarın başka büyük problemler çıkarır başına.

Doğru söylüyorsun canım..Ama şimdi biz onlara gittiğimizde erkek arkadaşım ailesinde ben de eltimlerde kalıyorum mecbur çünkü erkek arkadaşımın anne babasının evi küçük 1 oda bir salon ayrı oda yok..nankör demesin hem evimde kaldı hem de benimle tartıştı diye..ama kararımı verdim bir daha gidersem artık onlarda kalmıcam,borçlu hissediyorum bu şekilde.. büyük ablasını seviyorum zaten onlara giderim..o zaman onun bu davranışlarına sabretmem kaba olmadan cevabını verebilirim..

Son düzenleme:
aman arkadaşım, böyle insanlar çok tehlikelidir.. kayınvalidenin görümcenin arkasından atar, sana da attırmaya çalışır, sonra gider size böyle böyle dedi die anlatır... amaç aranızı bozmak.. daha ortada bişey yokken kıskanmaya başlamış seni.. sende ona şaka yollu cevabını ver.. beceriksiz mi dedi, gülerek hay allah çevremde ki herkes benim ne kadar becerikli olduğumu söyler halbuki de... birilerini mi kötülüo yanında, ben sevmiyorum böyle şeyleri, ksr bakma başkasının arkasından konuşmak konuşanı da dinlemek beni çok rahatsız edio de... kavga değil, biraz sivri dilli ol.. şakaya vur, söyleyeceğini söyle...

aman arkadaşım, böyle insanlar çok tehlikelidir.. kayınvalidenin görümcenin arkasından atar, sana da attırmaya çalışır, sonra gider size böyle böyle dedi die anlatır... amaç aranızı bozmak.. daha ortada bişey yokken kıskanmaya başlamış seni.. sende ona şaka yollu cevabını ver.. beceriksiz mi dedi, gülerek hay allah çevremde ki herkes benim ne kadar becerikli olduğumu söyler halbuki de... birilerini mi kötülüo yanında, ben sevmiyorum böyle şeyleri, ksr bakma başkasının arkasından konuşmak konuşanı da dinlemek beni çok rahatsız edio de... kavga değil, biraz sivri dilli ol.. şakaya vur, söyleyeceğini söyle...

Şaka yollu cevap vermek güzel fikir,sevdim bunu :1::1:

elti adayinla samimi olma ve sakin ola ona hicbirsey anlatma
heleki erkek ark. ailesi ilgili hicbirsey anlatma
yorum bile yapma
hatta konusma yani
basin belaya girer

Mesafe nasıl koyulur ki..ben gidiyorum,yalnız kalınca hemen başlıyor anlatmaya..ben hep iyi niyetli konuştuğum için saf olduğumu bunların farkında olmadığımı düşünüyor sanırım..

evet canım bak kendinde sölemişsin
evinde bundan sonra kalmayarak mesafeye başlayabilirsin :)
bide bikaç arkadaş yazmış.. "ben öyle düşünmüyorum" ve bide en güzeli "onun yüzüne öyle demiyosun ama" gibi laflar edebilirsin
herşey yavaş yavaş.. asla güven olmaz böyle bir tipe

peki eşleriniz görüşüyor mu yoksa onlar da mı küstü ?

eşler görüşüyor zaten benim eşimde sevmiyordu kendisini oda bıkmıştı ondan haset bir insandı canım değim gibi kendine özen göstermeyen bakımsın tenekenin tetiydi bize geliyordu 45 dakikalık yoldan eşortmanlarıyla bakımsız bakımsız bense evde onları beklerken bile giyinip kusanıyordum her seferinde bana laf sokardı baloyamı gidiyorsun diye bende sinir olurdum eşim de bana dediki sen ağzını kapatmayı bilmiyorsun alışamadın mı daha beni böyle görmeye de olsun bitsin dedi .. dedim yok anacım her seferinde çekemem ben onu kocası çeksin en son yıl başında yine aynı şeyler oldu bizde kutlayalım senin evin küçük dedi peki dedim neymiş efendim topuklu ayakkabılarıma kadar götürmüşüm evde ayakkabımı giyilirmiş saçmaymış saçımı bir gün önce buradan gitmeden kendi kuaförüme yaptırmıştım ona varana kadar eşime dedimki ben yılbaşına burada girmeyeceğim toplanıp evimize geldik o gün bugündür konuşmuyoruz..haa en komik olan olay ise bu beni 3 ocak gibi aradı ve dediki sen beni ezelinden beri kıskanırsın zaten çekemiyorsun dedi ve bende filim koptu azıma geleni saydım bıktık senden den patavatsız konuşmaların danda dedim artık yüzünü görmek istemiyorum şimdi de 3 aylık hamileyim ve aramadılar bile eşim kardeşim beni tebrik etti dedi doğumumda filan gelmez de gelirse kavucam çıkarın bunu dışarı diyicem asla istemiyorum hayatımda kendinden vazgeçmiş insanları insan gibi insan lazım bana

Back
X