Yardımınıza ihtiyacım var eşimle bir dönüm noktasındayız.

İstemeyedebilirsiniz fakat burada linç edilirsiniz. Mesela bir sürü kadın eşinin annesiyle sorun yaşar, görüşmez hatta boşanmaya dek iş gider. Ama kimse çıkıp "evlenirken annesi olduğunu bilmiyor muydun?" demez. Ya da eşin yeğeni ile ilgili maddi-manevi zaman nakit ayırma eve gelip kalma konuları açılır, o yeğen en kısa sürede gönderilir. Fakat burada boşanmış çocuklu anneler ya da bir gün boşanırsam ne olur diye düşünen anneler olduğu için "çocuk" meselesi tabudur.
Ben bu tabudan bağımsız olarak konuşayım sizinle, istemek zorunda değilsiniz, başta istemiş iyi niyetle ilişki bile geliştirmek istemiş olabilirsiniz. Fakat üvey çocukla (hele de eski eş köstek oluyorsa) üvey anne meselesi zaten sıcak bir ilişki kaynağı olamaz, hatta şöyle söyleyeyim çoğu çocuk idrak edecek yaşa gelene dek ailenin bitiş sorumlusunu bile bilinçaltında üvey anne olarak görür, "o olmasaydı belki de anne babam beraber olacaktı" diye düşünür. Bunu ben söylemiyorum, uzmanlar söylüyor. Ve bu çok normal bir süreçtir. O nedenle çocuğun iyiliğini açısından diyerek bir çocuğu da eşi de zemini olmayan bir ilişkiye zorlamak (hele de doğuran annenin köstek olduğu durumlarda) hiç akıllıca değildir. Ama teoride herkes lanetleyerek, beddua eder.
İkincisi çocuk doğuran anne ve babanın sorumluluğundadır. Biyolojik anneye belki depresyondadır, belki geçinemiyordur diyerek mağdur pozisyonu yaratarak yeni eşi sorumlu kılmak sadece duygusal mastürbasyondur. Teorik olarak, evet istesindir istemek zorundadır, ama istemez. Hele de babalar ayrıldıktan sonra bekarsa, ya babaanne ya hala figürü devreye girer. Erkeklerin de baştan bakıcı olarak anlaşarak evlendiyse ne ala, ama diğer durumda "madem evlendim, o halde hemen çocuğu alayım, ya da eski eşin "aa evlenmiş, göndereyim de eşşek gibi baksın" deme lüksü yoktur. İyi insan, yapılması gereken teorilerinin hepsini geçelim. Sonra birbirimizi ağırlarız. Baba çalışır, evde yoktur, sorumluluk çoğunlukla ne olursa olsun yeni eşe kalır. Anne her haftasonunu artı binbir sebeple hafta içi "bekar, özgür, güçlü kadın" olarak takılırken siz sizden nefret eden çocuğun tavırlarını sabır çekerek alttan alırsınız. Üzerine de eş de belki siz olmasanız zaten bu şekilde bakamayacakken, sizden güç alıp baba rolü oynar. Dolayısıyla "evlenmeden önce" şartlarınızı, sınırlarınızı konuşursunuz. Çocuğa bakarsınız, anlaşabiliyor musunuz, eski eş (anne) ne kadar yapıcı rol üstleniyor yeni ailede çocuğun yeri için. Bunlar pozitif faktörlerse ikili ilişki kurulur. Buradakilerin anlamadığı "zorlama" insan ilişkisi olmaz. Bugün ben 36 yaşındayım, annem vefat etse babamın yeni eşi olsa, gider onda az kalırım, koca kadın olduğum halde. Bir de çocuğu düşünün. Bu komplike olaydır.
Ne olursa olsun, evlenmeden her şey konuşulmalı. Az önce dediğim gibi buradaki pek çok kadın da eşinin onu doğuran, büyüten, hayattaki en değerli varlığı annesi olan bir eşle bilerek evleniyorlar. Ama sonra karşılıklı denge yoksa, ilişki gitmiyorsa iş "anneni görmek istemiyorum" sonunda da senden boşanıyorum'a dek gidebiliyor. Kimse kimseyi zorlayamaz aynı kandan bir ilişki var diye. Çünkü seçme şansı da var insanlar da. Babalığa gelmişken, baba evet isteyebilir, erkekler karılarıyla anneleri de iyi anlaşsın isterler mesela, ama hep aynı senaryo olmaz. Çocuk için de bu böyledir. Babanın önünde de seçenek var o halde baba hiç evlenmeyebilir, kendini çocuğuna adar ya da baştan mantık evliliği yapar anne rolünü üstlenecek biriyle. Ama hem aşk evliliği yapayım, hem de olmayanı oldurayım, hepsi benim olsun mentalitesi insanı yanıltır.

"Annesinin bakmadığına ben neden bakayım, annesinin annelikten istifa hakkı varsa bu çocuğa el olan benim ne sorumluluğum olabilir?" Gayet de adil. Bu kimseyi "şeytan" yapmaz. Bilerek evlendi diyenler, adamın annesi babası ablası yeğeni sorumsuz kankası olduğunu da bilerek evleniyorsunuz. Neden peki sonunda susup oturmuyorsunuz. Çünkü teoride öyle olmuyor değil mi?
Son olarak başka değişik bir biyolojik anne türü de vardır, ki adam velayeti isterken asla vermez, ne zaman adam evlenir "elinden alınırsa ölünecek çocuk" birden zorla o eve sokulmaya başlanır. Üvey anne ile ilişki ne, çocuk o evde iyi mi, mutlu mu düşünülmez. Anne rahatça doğurduğundan istifa edebilirken, yeni eş istifa edemez, annenin istifası bırakılır, yeni eşe yüklenilir.
Bu nedenle burayı okuyanlara da konu sahibini de önerim, kimsenin etkisi altında kalmadan (eşin, ailesi de dahil) kendi doğrularını düşün, ve kendi sınırlarını çiz, bırak kalanlar ona göre yol alsın. İstemediğin hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsin. Herkes her şey hakkında ahkam keser konuşur zaten, birilerini dinleyerek rota çizilmez.

Bol şans.

eşiniz suçlu
sizi de kendi annsini ve çocuklarını da z or durumda bırakarak evlenmiş
başta bunun dengesini kurup evlenmeli idi sizinle
şuanda da yine mağdur olan çocuklar ve siz ve babaanne
babaanne bakmak zorunda değil ,çocuklar babada uzaklaşmak zırunda değil
yapılacak şey evi ayırcaksınız,eşnz de çocuklarıyla normalden fazla ilgilenip gelip gidecek,onlara eksiklik hissettirmeyecek
anasının yükünü azaltmak için de ara ara temizliğe kadın tutacak yükünü azaltacak
oh çocukları anaya at ,git evlen ,burada en masum kişi sizsiniz
ayrı eve çıkmak en doğal hakkınız

Bi çocuğun en öncelikle yaşaması gereken kişi anneleri. O bakmıyorsa baba. Babaya vermeyen zaten eşimin ailesi. Öyle bigün gelirse tabiki bakıcaz
Bu durum normal değil. Anne sahiplenmedi ise çocuklar babaları ile yaşamalı. Evleneceği kadın da bunu kabul etmeli. Çok vicdanlı iseniz bundan da rahatsızlık duymanız lazım. Baba da hayırlı bir baba olmuyor. Sizin çocuğunuz olacak anne ve babası ile yaşayacak. Diğer çocukların günahı ne? Ben sizi de eşinizi de iyi niyetli görmedim. Vicdanlı bir kadın böyle bir adamla evlenmez, bu durumu da kabul etmez.

Son düzenleme:
Çocuğun yeri anasının yanıdır bence, anaları nerede duruyor. Babaanne ölürse nolacak. Yazık değil mi size de o evde. Tamam bilerek evlendiniz ama bazı taşlar da oturmamış sanki

Çocuğun yeri anasının yanıdır bence, anaları nerede duruyor. Babaanne ölürse nolacak. Yazık değil mi size de o evde. Tamam bilerek evlendiniz ama bazı taşlar da oturmamış sanki
Neden annenin yeri? Babası yok mu bu çocukların? Annesi bırakmış, babası bekar gibi evlenmiş. İki tarafta suçlu.

Son düzenleme:
Neden annenin yeri? Babası yok mu bu çocukların? Annesi bırakmış babası bekar gibi evlenmiş. İki tarafta suçlu.
Babanın yaptıklarını okudun mu, eşini mağdur ediyor. Burada anne bekar gibi yaşıyor. Ben çocuklarımı bir başkasının merhamet ve vicdanına bırakamam doğrusu, ister saygı duyun ister duymayın benim düşüncem bu

Babası kendi annesine bırakmış çocukları daha ne yapsın? Aynı evde yaşamıyor çocukları ile. Bekar gibi evlenmiş. Evlendiği kadının da işine gelmiş. Her anne anne gibi olmuyor ama çocuk hem annenin hem de babamın sorumluluğumdadır. İki tarafında eşit yükümlülüğü vardır.

Hava çok sıcak, iyi günler

Ben tüm her şeyi geçtim bilmiyorum yazan oldu mu boşanmış iki çocuklu adamla çatı katında oturmayı nasıl kabul edip evlendiniz ya? Bu adamın neyi büyüledi sizi bu kadar? Çocuklara bakıp bakmama konusunu ben bilemem ama rahatsızsaniz aynı mahallede daha büyük eve çıkın.

Basta kabul etmeniz hata ailenin gazina gelmeyin kendinize ayri bir hayat kurmalisiniz cocuklarla babasi ilgilensin evinizde odada yaparsiniz gelir giderler yani takmayin en kisa surede ayri eve cikin

Konu sahibi bir de onlara kardeş yapma derdinde, iki çocukla başa çıkılmış gibi.Babaanne sonsuza kadar yaşayacak sanki.

Herkes mükemmel ise çocukların annesi ne oldu da 2 çocuğu bıraktı? Daha doğrusu bırakmamış maddi ve ailevi sebeplerden dolayı kısıtlı iletişim kuruyor çocuklarıyla. Hikaye de çok eksik parça var.

Kim çocuk biriyle evleniyorsa paşa paşa çekmek zorunda.

Mükemmel olmasına imkan yok. Dediğiniz gibi anne ne oldu da o çocukları bıraktı? Anne ya da babası ile yaşayamayan (ikisini bırak biri ile bile birlikte yaşayamıyor çocuklar) çocukların psikolojisi ne kadar iyi olabilir?

Yani kadının niye gittiği ile ilgili bir senaryo var kafamda da. Konu sahibinin cevapları eksik. O yüzden bir şey diyemiyorum.

Oncelikle burada mi yattilar burada mi yediler gibi dusunceleriniz cok anlamsiz. O zaman kirada oturan herkes bir onceki oturanin hal hareketlerini dusunsun. Esimin gecmisi savunmasina girecekseniz de gecmisi bu kadar dert edeceginiz biriyle evlenmeyecektiniz. Gecmis gecmistir, o ev degil de baska evde otursaniz kocaniz ve gecmisi degismeyecek. Esas sebep buysa bence bahane ariyorsunuz. Ikinci sebep evin basikligi ve kullanissizligi ise siz agac degilsiniz oraya kok salmadiniz. Ev bulacaksiniz ve tasinacaksiniz bitti gitti. Zaten ev 1 arti 1mis, esyaniz cok azdir. Cocugunuz da olmadigi icin ev tasimaniz maks bir hafta. Cocuklar icin işe degil de suan oturdugunuz eve yakin ev tutmaniz faydali olur. O cocuklar bu fedakarligi hak ediyor. Zira onlar bu hayati secmedi. Babaya ihtiyaclari var. Tabiki evinizde de bir odalari olmali gelip kalmak icin ama bir orda bir burda duzen olmaz. Bu yuzden duzenlerini bozmayacak yakinlikta bir eve gecebilirsiniz. Unutmayin bir deprem oluyor ve yuvam dediginiz seyden geriye bir sey kalmiyor. Bu yuzden mutlulugunuzu dort duvara baglamayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…