- 24 Aralık 2014
- 10.840
- 10.203
- 298
- 31
- Konu Sahibi peaceful16
Aaaaa hangi Elif, şu eşi de kendi de akademisyen olan mı?
son konusunu kaçırdım mı ne?
O elif evet.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aaaaa hangi Elif, şu eşi de kendi de akademisyen olan mı?
son konusunu kaçırdım mı ne?
Cunku sende herseyin altinda bisey ariyosun. Biraz irdelesek sana kahvalti yapmamasi beni sevmedigi anlamina geliyor dersin. Sana bagirmasi senden nefret ediyor anlamina geliyor dersin.
Ama sorun tamda orda. Sen esinin senin uzerine cok geldigini dusunuyosun. Hayir. Yaptiklarinin uzerine tartisiyor.Esin senin yaptiklarindan bikmis halde ve sorunda bu. Eger sen o yaptiklarini yapmasan hrsey bambaska olabilir.
Diger konularindan biliyorum. Deniyosun bazen degismeyi. Ama cok az zaman snra " bi terslik var" diyip hemen eski haline donuyosun. Alisamiyosun degisik bi sene.
sen bu adamda eksik bulduğun bsyler mi var sevemıyorsun yeterınce tam değilsin onunla doğru mu?
Hemde çok sıkıldım ilişkimizdende, ikimizide mutsuz etmemdende..
Beklentilerimi az düşürmem lazım kimse karşılayamaz biliyorum.
Mesela eve geliyorum dağıtmış evi, aşkım ev niye böyle diyorum, veya eve geliyo 1-2 saat kot pantolon gömlek iş kıyafetleriyle oturuyo aşkım degişsene şu üstünü diye söylerim kendimi tutmazsam hergün, oda boşver işine bak sen der veya değiştirir veya ben senin kıyafetine karışıyomuyum der , gününe göre. Bu bile kavga sebebi, ama çıkarsın atsın kirlisini bende yıkayayım diye söylüyorum yani bide çok rahatsız duruyo... örnek olsun diye söyledim.
Veya eve geliyo bazen maillerini okuyo yarım saat 1 saat, okuma aşkım ya film izleyelim diyorum veya bişi konuşuyoken bakıyo bazen , oda benim işime karışma mecburum bakmaya diyo bunu yapmasam nasıl yükselcem diyo , yani oda kendine böyle bi yön belirlemiş.
Ben hem sevgili gibi olalım istiyorum hem yurtdışındayız diye tüm mutluluğu, eğlenceyi ondan bekliyorum yani ortak bişi yoksa genelde bocalıyorum. Kendime ait bir alan - hobi oluşturmam lazım . Arkadaşlarımla çok sık değil ama ayda 2 kez buluşuyorum çok iyi geliyo.
Haftasonları yine eşimle gezmek istiyorum o bazen evde kalmak istiyo, dinlenmek istiyo.
O zaman biraz trip yapıyorum nolur 1 -2 saat çıksak sonrada gelir dinleniriz diyorum . Örnek vermek istedim günlük iletişimimizden ve nelerde sorun yaşadığımızdan.
Ve dediğin gibi genelde suçlayıcı bir konuşma tarzım var moralimi bozan bişey olduğunda tatlı dilli konuşamıyorum.
Değişmek biraz rahat olmak istiyorum..
Eşinizi bu duruma siz getirdiniz belkide. Hakaret etmesi tabiki yanlış ama sizde adamda huzur bırakmıyorsunuzki. Kavgadan , huzursuzluktan besleniyorsunuz sanki.28 yasindayim.
sence tepkisi normal yani agzina geleni saymak konusmak yerine direk bagirmak gibi...
cok asagilayici davrandi, hatta bana karin asagiliksa herseyi yaptirir karsindakine dedi.
selam,
evet eslerimiz cok benziyor cidden biliyorum. ben cok yanlis kisiye cok yanlis yaklasiyorum.
baya yiprandik, o kadar cok kavga tartismaki insanin icinde sevgi kalmiyor. bu durumda sen olsan ne yaparsin peki, yani benim suanda istedigim, eve gitmek dus almak, bi yemek yapmak, o gelince yemek yiyelim mi diye sorup yemek yemek, hic konusmamak, sonrada kitap okumak, bu kadar. yani ne iletisim, ne konusma, ne arama, ne sarilma, birsey istemiyorum. bunlar olunca sadece yasananlarin ustunu ortmus oluyoruz, olayin sogumasi birazda icimizin isinmasi lazim.. yanlis mi dusunuyorum ?
Birden fazla konu acman mesele degil; hep ayni yorumlar yapildigi halde tek bi tanesini bile uygulamiyor olman mesele.. Madem verilen tavsiyeleri uygulamayacaksin, nicin buraya sorup duruyorsun?
Esini de bezdirmissin benim anladigim, dil dokmekten tukenmis, yaptigi dogru olmasa da gozu dönüyor sende o veya benzer hal ve tavırları gorunce..
Yapma arkadasim yapma ya..
Kesinlikle en dogru yorumpeaceful16 biraz rahatlatmaya ihtiyacın var
Gitme eşinin üstüne
Hayatta daha büyük problemler var
Hastalık gibi
Suanda aileden uzakta yabancı bir ulkedesin ve eşinden daha yakin kimse yok sana
Neden hayatınızı güzelleştirmek yerine devamlı kavga ederek geciriyorsun
Bak yurtdisindasin geziler planla birlikte vakit geciremeseniz bile boyle geziler çiftleri daha çok yakınlaştırdıgina inaniyorum
Ayrıca hiç kimsenin hayati kolay değil boyle işinde gücünde adamı bulmussun opte başına koy
Birde türk ailesiyiz yazmissin bireysel takilmiyoruz diye türk ailelerinde genelde kahvaltıyı da (malesefki)kadın hazırlar bak esin hazırlamış sende evet bana da hazirlayiver birşeyler diyiver.
Esin senden çok çalışıyor diğer konularından biliyorum adam yoruluyor evinde rahatlamak istiyor sen onun biraz suyuna git bak o sana ne kapılar açacak eminim...
ya esin sana bu kadar kotu davraniyorken hala ona nasil bu kadar duskunsun anlamadim gitti.Dogru, her hareketinden veya sozunden bir anlam cikarabiliyorum kendimce. Bu da cok yorucu bisey, surekli tetikte olmak yani. bu davranislarimin altinda kaybetme korkusu, ozguven sorunu yatiyor dedi psikolog.
Deniyorum evet, ve degismek kolay degil, ozellikle yillardir davranis bicimim oldugu icin, psikolog bana tek tek gitmemiz gerektigini soyledi, ilk asamada bana disarda bir hobi bulmak, esim yanimda degilken (iste veya seyahatte) ust uste arayip mesaj atmamak bu usteleme hissim oldugunda da kendime yarim saatlik zaman dilimleri koyup bu sekilde sureyi arttirmami (bunu yaparken insan birseye dalip o usteleme hissinden cikarmis) ve evin icindede kitap okumak, dizi izlemek veya bir mesgale bulup kendime ozel alan yaratma odevlerini verdi :) bunu da paylasiyorum hem burda sorunu olan varsa okuyup faydalanabilir.
bunu konusali 1 hafta oldu kadinla, hangisini yaptin dersen hala yapamadim bocaliyorum. usteleme hissi uzaktayken astim diyebilirim bu kadar kavgaya eski peace olsa bugun 10 kere arar, mesajla tartismaya devam ederdi ama ben hic bisi yapmadim.
yani umuyorumki basarabilirim. burda herkes psikolog psikolog demis , evet psikologla gorusuyorum, 2 haftada 1 gorusucez zaten arkadasim..