Yardımınıza ihtiyacm var lütfen olumsuz yorumlar yapmayın

Yardım almak için gittiğin psikiyatristin kurduğu cümleyi "ilaç kullanmani gerektirecek kadar kötü görmedim seni" olarak yorumladım. Anlatımindan da yaşadığın kaygıyı anlamlandirabildigini ,sebep -sonuc ilişkisini çok mantıklı kurduğunu okudum.Biraz meşkul olmak ,bebeğinin hazırlıklarını yapmak biraz biraz rahatlatır seni diye düşünüyorum.Senin yaşadığın kaygıyı yaşayan arkadaşlarim çok oldu..bu formda da eşi nobetciyse , şehir dışına çıkacaksa o gece evde yalnız kalmamak için ailesine -akrabasina giden pek çok üye var .Ama doğumdan sonra insan öyle meşkul oluyor ki gün ne zaman bitmiş ..veya sabah ne zaman olmuş inan hepsi birbirine giriyor.Endise etme bu bir süreç ..geçeceğine emin olabilirsin.

Aile üyelerinden birini yanına çağırabilirsin Anne,abla, kardeş gibi en azından kendini toparlayana dek yalnız kalmamış olursun. Bu sorunları Eşinle paylaştın mı? Destek olsun sana..
Evet paylaştım eşim çok destek oluyor sağolsun ailemden de annem bir hafta kaldı ama sonra gitmek zorunda kaldı

Hayir sunu anlamadim neden bu panik?birseyler tetikliyor olmali
Bende sizin gibi düşünüyorım birşey tetikliyor acaba ne diye. Aklıma sadece bir kere bayıldığım için tekrar bayılma korkusu geliyor çünkü başımı sert bir yere çarpmaktan yada bebeğime birşey olmasından çok korkuyorm

İzzet Güllü yazın youtube a izleyin. Bir şeyiniz kalmaz adam a dan z ye anlatıyor bu sorunların çözümünü

İyi günler lütfen abartıyorsun felan demeden yorum yapın. 6 aylık hamileyim ilk aylarım bulantı felan çok kötü geçti o yüzden eşimin yanında kalamadım ailemin yanına gittim. (Farklı şehirlerdeydik) 4. Aydan sonra kendimi toplamaya başladm ama virüs yüzünden şehir değiştiremeyip ailemin yanında kalmaya devam ettim. Bu süreçte tansiyon düşüklüğü yaşadım ve bir kere bayıldım. Sonra giriş çıkışlar açılınca eşimin yanına geldim yani kendi evimize. Bu geçen zaman içinde virüs yüzünden işsiz kaldı eşim, ev sahibiyle sorun yaşadık ev değiştirmek zorunda kaldık bunun gibi bir sürü sorun yaşadık hamilelikte olunca psikolojik olarak etkilendim. Sonrasında eşimin işi başladı çok şükür eşim beni evde bırakıp işe gitti doğal olarak. Ama ben evde yalnız kalınca panikledim birşey olacak korkusu oldu titremeye başladım nefes alamamaya başladım ağlama krizleri geldi içsel daralma yaşadım. Sonrasında bu kalıcı oldu her an panik halindeyim psikiyatriste gittik kendin çözmeye çalışmalısın bu sorunu dedi. Gece gündüz uyku uyuyamıyorum. Evde kalamıyorum yaptıklarımın saçma olduğunu fark ediyorum ama engelleyemiyorum. Lütfen yardım edebilecek olan varsa yardım etsin psikolojik olarak kötü haldeyim
Canim öncelikle çok normal.epey süre ailenle kalabalikta kalmışsın eve dönünce bazı sorunlar olmuş.hamilelik zaten hassas insanları psikolojik olarak etkileyebiliyor.biraz panik kaygı olmuştur yanlizlikta üstüne eklenmis.bir süre bak duruma psikiyatriler çok ağır olmadıkça gebelikte ilaç vermiyorlar ama gerekirse rahatlaman için birşey vericektir

Aynen bu şekilde söyledi eksik yazdığım için yanlış anlaşıdım galiba. Hamilelikten dolayı ilaç veremeyiz İstiyorsan bir psikoloğa yönlendirelim ama panik durumunu kendin Yaratıyorsun sana iyi gelen şeyler yaparak çözmeye çalış dedi.
Anladım, olumsuz yorumumu geri alayım ben hemen o halde. Neden panik olduğunuzu ve neden tetiklendiğinizi bulmanız lazım o zaman, illa ki vardır bir sebebi. Yalnızlıktan mı korkuyorsunuz? Daha önce takıntılarınız var mıydı, ya da çocukluktan gelen bir tetiklenme mi?
Spor yapın, her türlü psikolojik rahatsızlığa hareket etmek çok iyi gelir.
Bebeğiniz doğduktan sonra, ona bakarken de geçmişten gelen büyük küçük travmalarınız ortaya çıkabilir. Bu her insan için böyledir. Doğum yapan her kadın, bir de kendisini doğurur aslında. O yüzden size tavsiyem, hamilelikte bunu halletmeniz olacaktır. Ben yine iyi bir psikolog eşliğinde terapi önereceğim.

Youtubeda meditasyon videoları var canım. Gece uyumadan önce kulaklıklarını tak ve dinle . Hergün yap ama bunu etkisini zamanla göreceksin

Yardım almak için gittiğin psikiyatristin kurduğu cümleyi "ilaç kullanmani gerektirecek kadar kötü görmedim seni" olarak yorumladım. Anlatımindan da yaşadığın kaygıyı anlamlandirabildigini ,sebep -sonuc ilişkisini çok mantıklı kurduğunu okudum.Biraz meşkul olmak ,bebeğinin hazırlıklarını yapmak biraz biraz rahatlatır seni diye düşünüyorum.Senin yaşadığın kaygıyı yaşayan arkadaşlarim çok oldu..bu formda da eşi nobetciyse , şehir dışına çıkacaksa o gece evde yalnız kalmamak için ailesine -akrabasina giden pek çok üye var .Ama doğumdan sonra insan öyle meşkul oluyor ki gün ne zaman bitmiş ..veya sabah ne zaman olmuş inan hepsi birbirine giriyor.Endise etme bu bir süreç ..geçeceğine emin olabilirsin.
İnşallah çok rahatlatıcı şeyler yazmışınız teşekkür ederim

Anladım, olumsuz yorumumu geri alayım ben hemen o halde. Neden panik olduğunuzu ve neden tetiklendiğinizi bulmanız lazım o zaman, illa ki vardır bir sebebi. Yalnızlıktan mı korkuyorsunuz? Daha önce takıntılarınız var mıydı, ya da çocukluktan gelen bir tetiklenme mi?
Spor yapın, her türlü psikolojik rahatsızlığa hareket etmek çok iyi gelir.
Bebeğiniz doğduktan sonra, ona bakarken de geçmişten gelen büyük küçük travmalarınız ortaya çıkabilir. Bu her insan için böyledir. Doğum yapan her kadın, bir de kendisini doğurur aslında. O yüzden size tavsiyem, hamilelikte bunu halletmeniz olacaktır. Ben yine iyi bir psikolog eşliğinde terapi önereceğim.
Çok teşekkür ederim. Geçmişimde çok neşeli biriydim yalnız kalmaktan asla korkmaz hatta severdim yalnızlığı. İnşallah geçici bir süreçtir

Bende sizin gibi düşünüyorım birşey tetikliyor acaba ne diye. Aklıma sadece bir kere bayıldığım için tekrar bayılma korkusu geliyor çünkü başımı sert bir yere çarpmaktan yada bebeğime birşey olmasından çok korkuyorm
Kuzum bunlar hepimiz zaman.zaman yasadigi yersiz korkular ,biraz rahatlasan kendiliginden.gecer ,bir kez olmasi surekli.olacagi anlamina gelmez mantikli dusun.bebegine ne olacak anne karninda?en guvenli yer , duani et tamam ,hamileliginin de tadini cikaramiyorsun bebek.karninda sayili zaman kalacak sonucta dogunca dönüp baktiginda bundan.dolayi.kizarsin kendine yersiz korkmusum diye ..biraz bakis.acini degistir anin.tadi derler ya onun.gibi gercwkten cok onemli ayrica ac youtubedan uzmanlarin.videolarini dinle bak oda iyi gelir

bu süreç herkesi gerdi

siz hamilesiniz, bu bile ekstra gerginlik sebebi

biraz da sıkıntılı hamilelik yaşamışsınız, bu nedenle endişeleriniz olması da olağan

bence önce kabul etme aşamasını geçelim

yani hissettikleriniz normla

çoğu kişi de kendisi için, sevdikleri için endişeli, insanları bilinmezlik korkutur

hamile iken, ilaç vs alınamazken böyle bir hastalık fikri korkutur

ekstra da sorunlar yaşanmış o da korkutur

korkumuzu, endişemizi ortadan kaldıramıyorsak başka yöne odaklanmalıyız

mesela evde kaldığında yapacak bir etkinlik bulmalısın

bebeğine günlük yaz, örgü ör, tv izle

kafa dağıtacak programlar izle

mesela yemek programı, temizlik programı, gelin kaynanalı olanlardan varsa bu sıra onlardan

bugün bir tv programında Alzheimer derneği başkanı doktor vardı

insanlara en iyi gelen şeylerden biri dedikodu yapmak dedi yani çevredeki kişilerle ilgilenmek

günümüz dar hayatında evimize kapalıyız, yan komşumuzdan dahi haberimiz yok hep içe dönüp düşünüyoruz

bu reality tadındaki tv programları da bu hislerimize hitap ediyor

onlarla ilgilenip o anki derdini unutuyorsun

hatta bak survivor da olur

sonu yaklaştı ama izle zaten gün içinde uzun zaman alıyor

sonra twitter instagram vs onunla ilgili yorumlar oku sen de değerlendir derken gün geçer gider

(öneriler bunalmış bir anne adayına yöneliktir, herkese uygun olmayabilir)

sağlıkla kucağına al

O nasıl doktormuş öyle kendi kendine çöz diyor? Özelde bir doktora gitseniz belki daha yardımcı olur. Benimki bana panik atak durumunda yürüyüş, spor, 100den geriye ritmik sayma, nefes egzersizleri filan önermişti. Ben hamile olmadığım ilaç da kullandım gerçi. Ama atak esnasında kafanızı dağıtacak şeyler düşünerek kendinizi telkin etmeye çalışın.

lütfen kendinize bu kötülüğü yapmayın lütfen ama yaa.... insan hayatında kaç kere hamile kalabilirki hele ki bu zamanda en fazla 2 hadi bilemedin 3 . Yani siz evlisiniz eviniz ayrı yolunuz ayrı .... kimse sizin tepenizde hayat boyu bekleyıp sıze hızmet edemez.evinizin eşinizin ve ilerdede bebeğinizin sorumlukları oalcak.Şu guzelım hamılelıgınızı nıye kendınıze , bebegınıze ve esınıze zehır edıyorsunuz tadını cıkartmaya bakın . ayaklarınızın altına cekın bır sandalye acın tv nızı , dua edın eli ayagı sağlam aklı yerınde olsun doğumunuz rabbımın kudret elıyle olsun , bebegınızle konusun , dertleşin , huzur bulun huzur verın huzur dolun

lütfen kendinize bu kötülüğü yapmayın lütfen ama yaa.... insan hayatında kaç kere hamile kalabilirki hele ki bu zamanda en fazla 2 hadi bilemedin 3 . Yani siz evlisiniz eviniz ayrı yolunuz ayrı .... kimse sizin tepenizde hayat boyu bekleyıp sıze hızmet edemez.evinizin eşinizin ve ilerdede bebeğinizin sorumlukları oalcak.Şu guzelım hamılelıgınızı nıye kendınıze , bebegınıze ve esınıze zehır edıyorsunuz tadını cıkartmaya bakın . ayaklarınızın altına cekın bır sandalye acın tv nızı , dua edın eli ayagı sağlam aklı yerınde olsun doğumunuz rabbımın kudret elıyle olsun , bebegınızle konusun , dertleşin , huzur bulun huzur verın huzur dolun
Hiç panik atak, anksiyete geçirdiniz mi? Emin olun konu sahibide ister o söylediklerinizi yapmayı ama panik atağın ilk dönemlerinde panik olduğunuz için bile ekstra yoğun bir atak geçirirsiniz ve atak geçtikten sonra aslında önemli de değilmiş dersiniz ama atak esnasında bunu düşünemiyorsunuz.
Sadece panik atağı öğrenmesi ve atak anlarını yönetmeyi öğrenmesi gerekiyor.

Hiç panik atak, anksiyete geçirdiniz mi? Emin olun konu sahibide ister o söylediklerinizi yapmayı ama panik atağın ilk dönemlerinde panik olduğunuz için bile ekstra yoğun bir atak geçirirsiniz ve atak geçtikten sonra aslında önemli de değilmiş dersiniz ama atak esnasında bunu düşünemiyorsunuz.
Sadece panik atağı öğrenmesi ve atak anlarını yönetmeyi öğrenmesi gerekiyor.
Evet o an kendime söz geçiremiyorum

Geçmişte panik atak ve anksiyete sebebiyle tedavi gördüm, pek çok doktora gittim hiç biri kendin hallet demedi gerçekten o doktorun yorumuna şaşırdım. Hamilelerin kullanımına uygun ilaçlar da var, bir yakinim hamileyken 9 ay ilaç kullandı doktor kontrolünde ve şükürler olsun bebeği gayet saglikli. Söylediğiniz belirtilere göre anksiyete atakları yaşıyorsunuz muhtemelen, tedavi olmamak sizin için de bebeğiniz için de daha kötü aslında. İsterseniz bir de terapiste görünün belki ilaç kullanmaya gerek kalmadan size yardımcı olabilir. Geçmiş olsun...

Back
X