Yardımınıza ihtiyacm var lütfen olumsuz yorumlar yapmayın

Geçmişte panik atak ve anksiyete sebebiyle tedavi gördüm, pek çok doktora gittim hiç biri kendin hallet demedi gerçekten o doktorun yorumuna şaşırdım. Hamilelerin kullanımına uygun ilaçlar da var, bir yakinim hamileyken 9 ay ilaç kullandı doktor kontrolünde ve şükürler olsun bebeği gayet saglikli. Söylediğiniz belirtilere göre anksiyete atakları yaşıyorsunuz muhtemelen, tedavi olmamak sizin için de bebeğiniz için de daha kötü aslında. İsterseniz bir de terapiste görünün belki ilaç kullanmaya gerek kalmadan size yardımcı olabilir. Geçmiş olsun...
Teşekkür ederim önerinizi dikkate alacam mutlaka

bitkisel ilaclara yönlene bilirsiniz
kediotu kökü ve lavanta yaği korkulara ve strese karşi çok iyi
hamimelikte kullanilabilen ilaclar

Canım çok normal böyle şeyler yaşaman.
Virüs psikolojisi herkesi etkiledi zaten, sen üstüne hamilesin bir de.

Kendin cöz diyen Dr a bakma sen, en azından terapi al, şimdiden psikolojini düzelt ki, sağlıklı lohusalık yasa inşallah.
Sıkma canını, geçmeyecek bişey değil.

Bahsettiğiniz hislerin benzerini ben doğum sonrasında yaşadım :( aynı şekilde evde yalnız kalamıyordum,uyuyamıyordum ve devamlı bir ağlama isteği vardı bende de. Neyse ki geçti gitti. Öncelikle şunu bilin doktora da gitmeseniz bir şekilde geçiyor ama doktora giderseniz daha kolay geçiyor. Ben gitmemiştim ama şimdi çok pişmanım. Keşke kendi kendime çözeceğim diye kendimi perişan etmeseydim de kendimi emin ellere teslim etseydim . Mutlaka uzman bir psikiyatri doktoru bulun ve terapiyle bu süreci atlatın. Doğum sonrasında da sorunlarınız azalmayacak , aksine artacak sizi şimdiden uyarayım.

Zaten kendiniz çözebilecek olsanız psikiyatriste neden gidecekmişsiniz? İlaç kullanımı sıkıntı olabilir psikologa mı gitseniz?

Hamile olduğunuz için belki öncesinde de var olan vitamin eksiklikleriniz daha da artmış olabilir. Psikiyatrist bir kan testi bile istemedi mi? Hayret bir şey! Benim bir yakınım sabah uyanıp ölmek istemiyorum diye sebepsizce ağlıyordu. Çok sıkıntılıydı. Psikiyatriste gittiler hemen majör depresyon tanısı ile ilaç verdi. İçti baktılar düzelme yok başka bir psikiyatriste gitti kan testi istedi doktor ve sonuç vücutta B12 kalmamış üstelik vücut bunu işleyemiyormuş. Hamilelikte mikro besin açıkları oluşabilir. Hamileyken toprak yeme isteği duyan insanları duymuşsunuzdur belki. Demir eksikliği ve minerallerin eksikliğinden bu garip davranışa yönelir vücut. Hamilelik sonrası depresyonu da vücudun hamilelik boyunca kaybettiği vitaminlerin etkisiyle de oluşur çoğu zaman. Ailenizle kalmışsınız alışmışsınız dönmek istiyorsunuz demek kolaya kaçmak olur. Bence düzgün bir psikiyatriste gidip vitaminlerinize bakmasını isteyin öncelikle. Sonra baktınız her şey yolunda o zaman nefes egzersizi telkin dua ne gerekirse yaparsınız.

tanıdığınız birileriyle telefon görüşmesi yapın belki yalnız hissetmezsiniz. Evdeki işlere odaklanın, çocuk yetiştirmek üzerine kitaplar okuyup videolar izleyin. Süt tıkanması, bebek gazı, lohusaya ne iyiy gelir, bebeğe ne yedirmek lazım, ne süt yapar, örgü dikiş nakış boyama, cam boyama, seramik boyama, tablo yapma, kumaş boyama, meraklıysan süsler yap dağıtırsın ya da hatıra kalır. Zihnini meşgul et. Gündüz çık yürüyüş yap. Evde yapabilecek o kadar çok şey var ki, işlerim bitince hangisini yapsam diye heyecanlanıyorum. Bir de bu site var kafa dağılıyor. Bebek gelince fırsat bulamayabilirsin. En önemlisi kendini geliştirmek.

Yardım almak için gittiğin psikiyatristin kurduğu cümleyi "ilaç kullanmani gerektirecek kadar kötü görmedim seni" olarak yorumladım. Anlatımindan da yaşadığın kaygıyı anlamlandirabildigini ,sebep -sonuc ilişkisini çok mantıklı kurduğunu okudum.Biraz meşkul olmak ,bebeğinin hazırlıklarını yapmak biraz biraz rahatlatır seni diye düşünüyorum.Senin yaşadığın kaygıyı yaşayan arkadaşlarim çok oldu..bu formda da eşi nobetciyse , şehir dışına çıkacaksa o gece evde yalnız kalmamak için ailesine -akrabasina giden pek çok üye var .Ama doğumdan sonra insan öyle meşkul oluyor ki gün ne zaman bitmiş ..veya sabah ne zaman olmuş inan hepsi birbirine giriyor.Endise etme bu bir süreç ..geçeceğine emin olabilirsin.
En mantikli yorum 👏

İyi günler lütfen abartıyorsun felan demeden yorum yapın. 6 aylık hamileyim ilk aylarım bulantı felan çok kötü geçti o yüzden eşimin yanında kalamadım ailemin yanına gittim. (Farklı şehirlerdeydik) 4. Aydan sonra kendimi toplamaya başladm ama virüs yüzünden şehir değiştiremeyip ailemin yanında kalmaya devam ettim. Bu süreçte tansiyon düşüklüğü yaşadım ve bir kere bayıldım. Sonra giriş çıkışlar açılınca eşimin yanına geldim yani kendi evimize. Bu geçen zaman içinde virüs yüzünden işsiz kaldı eşim, ev sahibiyle sorun yaşadık ev değiştirmek zorunda kaldık bunun gibi bir sürü sorun yaşadık hamilelikte olunca psikolojik olarak etkilendim. Sonrasında eşimin işi başladı çok şükür eşim beni evde bırakıp işe gitti doğal olarak. Ama ben evde yalnız kalınca panikledim birşey olacak korkusu oldu titremeye başladım nefes alamamaya başladım ağlama krizleri geldi içsel daralma yaşadım. Sonrasında bu kalıcı oldu her an panik halindeyim psikiyatriste gittik kendin çözmeye çalışmalısın bu sorunu dedi. Gece gündüz uyku uyuyamıyorum. Evde kalamıyorum yaptıklarımın saçma olduğunu fark ediyorum ama engelleyemiyorum. Lütfen yardım edebilecek olan varsa yardım etsin psikolojik olarak kötü haldeyim
Panik atak yaşamışsınız doğuma kadar sabır edin sonra doktora gidin yanlız kalmamaya çalışın

Panik atak olmaya bile fırsat vermiyor bu hayat bana....Evde oturup hamile olup panik atak olmak şu an lüks geldi desem...İnsan çalışırken ne depresyona girmeye ne ağlamaya ne panik atağa hakkı var...

Terapi yapan bir psikiyatriste veya psikoloğa gidin kendinize öz güveniniz olsun ben kendi kendime yeterim kimseye ihtiyacım yok evde tek kalabilirim şeklinde telkin edin kendinizi sürekli. Allah korusun en körü bir şey olursa 112 yi ararım diyin her şeyin bir çözümü var diyip kendinizi sürekli sakinleştirin.

Back
X