• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımlar için teşekkürler

Tam olarak bu işte. Gönüllü hizmetcilik. Bu çok ağır geliyor. Annemin evinde pek bişey yapmamışım. Alışkın değil bünye yok sabah kalk süpür sil yemek yap. Ben kalkıp duşumu alır işime gider is çıkışı keyfim ne isterse onu yapardım. Bi hayatım vardı ve su an bi karanlık başka bişey yok.

Ev islerini esinizle ortaklasa yapin. Ya da disaridan birini cagirin. Bu sanirim sizin ana evinden direkt olarak evlilige gecmenizle ilgili bir sey. Soz gelimi ben senelerce ailemden uzakta yasadim, zaten ailemin yanindayken de ev isi yapardim. Neyse ailemden uzaktayken her isimi kendim gormeye alistim. Camasir, bulasik, yemek, utu, tamirat... Masterimi yaparken bir yandan da calismam gerekti. Sonra ogrenclilik bitti, tam zamanli ise basladim, evlendim. Maddi anlamda cok rahatladim, ev islerini ortaklasa yapiyoruz, benim arabam yoktu-hala yok-, bir yere gidip gelmek cok buyuk problem olabiliyordu simdi ozel soforum var.(esim):KK53: Evde bocek, olmasi bekarken benim icin aglama krizine girme sebebiydi, simdi o bocekleri evden atacak biri var. Gece yarisi esimi uyandirip bocek avina cikarmak gibisi yok.:KK53: Maddi anlamda sirtimi dayayabilecegim biri var.:KK69: O , anlamda evlenince cok yorulmaya basladim, mahvoldum diyenlere hayret ediyorum. :KK57: Sanirim boyle diyenler-ki sizde bu gruba dahilsiniz- genc yasta, daha hayati ogrenmemisken, hic sorumluluk almamisken, ev isi yapmamis, ise girip calismamisken evlenen arkadaslar.Benim nazarimda evliligi zor yapan tek sey cocuktur. Onun haricinde bir iste calisma, yemek yapma,bulasik... Bunlari zaten bekarken de yapiyordum ben. :)
Dolayisiyla siz evlilikten degil, sorumluluk almaktan sIkIlmissiniz. Bosansaniz da bir sey degismeyecek. Ha siz diyorsaniz ki ben 40'ıma gelsem de aileme yuk olurum, tum ev isini yasli basli anneme yaptiririm, kendim yan gelir yatarim, ise de gitmem. O zaman eyvallah ama onun haricinde bosansaniz da birsey degismez. :)

Son düzenleme:
İnsanlar yaşadıkları hayatın aslında ne kadar güzel olduğunu o güzellikleri kaybedince anlarmış.Anladığım kadarıyla eşin çalışmanı istememek dışında olumlu ılımlı bir insanSen çok gençsin.Ne desek fayda etmez .Ben senin yerinde olsam ayrılmazdan evvel bir müddet ayrı yaşardım(tabi eşin kabul eder mi bilmem)Git annenlerde kal biraz .Haftasında evine dönmezsen ben ne olayım.

Bir hobi kursuna yazilmanizi orada yeni arkadasliklar edinmenizi tavsiye ederim

Mis gibi yuvan var ve esin saygili kiymet bilen birisi.. altinda araban herseyin var kizim daha ne istiyorsun sen? Boyle yuva isteyen ne cok insan var kiymetini bilmelisin. Evdesin madem evin isini hallet sonra kendine hobi bul yapilcak bir suru sey var. Ayrilsan bile ilerde cok pisman olursun sana oyle diyim

kardes kiymetini bil kocanin evinin ne guzel ki bi yuvan var seni seven bi esin var adam sana temizlikci bile tutmus daha ne yapsin ah ah keske senin yerinde olsam inan kocama gul gibi bakardim ve cok iyi bi es olurdum ama benim kismetime ana kuzusu bencil ve daha boyle bi suru sey sayicagim birisi cikti otur bence 2 rekat sukur namazi kil ve Rabbimmm sana sukurler olsun de devamli ve ayrilmayi falanda dusunme hic inan bosanmak cok zor

Okuyunca direkt dilime gelen
Rahat mi batıyor bacim sana

o_O
Bi abdest al bi oku ufle kendini..

Kusura bakmayın ama rahat batanlar grubuna giriyorsunuz sanırım. Sebep olarak ;
1- Evliyim,eşim çok iyi
2-Çalışmamı istemiyor ''her şeyimiz var araban kapıda istediğin yere git'' diyor ve bunları çok içten söylemesine rağmen bana batıyor.
3-Sürekli beraberiz ev işi yapmaktan hiç hoşlanmıyorum kadın çağırıyor ama kadın haftada 1 geliyor yine işler 6 gün bana kalıyor
... yazmışsınız evet gerçekten rahat batmış. Eşinizi düşünün hiç değilse o sizi düşünmüş...

evimi herseyiyle gonlume gore dizmistim ama eski esim ve ailesi tek gun tadini gostermediler ne yazik ki.. cok mutlu olacagima inanarak evlendim ama dugun ertesi baslayan olaylariyla oyle sok yasadim ki, bana resmen 'nerden dustum bu evliligin icine' dedirttiler.. bekar hayatimi cok ozledim, cunku bekarken psikolojik baskilar ve hergun bi tantana yoktu.. benim alisamama ve yorulma sebeplerim bunlardi ve gecer sebeplerdi.. hani dusunuyorum, iftiralari yalanlari olaylari olmasa; mutlu olup keyfini cikarabilirdim evliligin de evimin de..
sizin somut olaylariniz yoksa bile psikolojik olarak daralmis olabilirsiniz, ki bu cok gecerli bi sebep.. yalniz bosanmak cozum gibi dursa da, seytanin fisiltisi gibi geldi bana.. cunku anlattiginiza gore bi sorununuz yok evinizle, esinizle.. 'evli bi kadin' olma fikri agir gelmis olabilir ama bosaninca da baska skntilar uretecek zihin.. o nedenle kendinizi ve evliliginizi yok yere hirpalamadan bi psikologla gorusmenizi oneririm.. mutluluklar..

Bilmiyorum içimde ki hissi tarif edemiyorum işte. Bir çok kişinin keşke dediği şeyler bana batıyor. Resmen bunaldım. Bu monotonluk bana batıyor. Bu konu da şaka değil. Buraya da dalga geçilmesi adına değil belki benim gibi bu durumu yaşayıp tecrübeli bir dayanışma kurarız diye yazdım. Çünkü bu his 5. yıl itibariyle başlaması gerekiyor ama ben 1. yılda bunu yaşıyorum. Sorunun tamamına önemle cvp verirseniz ben bundan faydalanicam. Komik bulanlar için ise buraya dayak yiyorum yazmakla ruhsal boşluk içindeyim yazmak neredeyse eşit. Rica edicem hafife almayın.
Her gün aynı şeylerin yapıldığı, rutinlerden oluşan bi kafese kapatılma hissi mi o? Ailenin evindeki az sorumluluk bol özgürlük içeren, kendi yarattıgın-kendi isteklerine göre yaşadığın hayatı özlüyo musun ? Evli degilim tabi sen ne anlarsın diyen olur muhakkak ama yazdıklarınız önceki yorumumda da söyledigim gibi benim korkularımı da yansıtmış. Fikir almak istedim sizden

Zaten oyle bir zamanda yasiyoruz ki...
Millet parmagini siklatiyor evleniyor...
Sıkıldiginda ise bir parmak siklatmasi daha hoooop birde bakmissin bosaniveriyor...
Senin bu dusuncelerin hicde normal degil bacim...
Bir psikologa falan gorunmelisin...
Iyi ki cocugun yok iki kisi yasadiginiz evin isleri gozunde bu kadar buyuyor ise...
Inan cocuk olunca o isler kat ve kat artiyor hayatta basa cikamazdin...

ben sizi çok iyi anladım benim gibi feminenlik var sanırım ben bekarım ve hep düşünürüm evlenince ben napıcam eşimin ailesi bilmedigim tanımadıgım insanlar ne bileyim evlilik çılgınlık gibi geliyor banada:KK14: keşke evlenmeden önce bunları düşünseydiniz geç evlenirdiniz ve daha mutlu olurdunuz ama bunun için çok geç işe girmenizi tavsiye ederim.

Sizinle ayni durumdaydim sadece bosanmak istemiyordum ama evliligin bana gore olmadigini dusunmeye baslamistim.bir yandan da sahip oldugum seylere bakinca vicdan azabi cekiyordum.bende senin gibi yanliz yasiyordum .galiba o yanliz yasam sirasinda olan hic bir sey yapmama luksu,hic bir seye mecbur olmama tavrini ozluyoruz...
Ben o donemde bir yasam kocu ile gorusmeye baslamistim,ck faydali oldu,hatta gecti:)istanbuldamisin bilmiyorum ama
Birde ilk iki yil oluyor boyle seyler,evlilige hemen alisamiyor insan,zamanla alisiyorsun.

Aslında denedim. Zaten narsist bir kişiliğim bu beni daha çok zorluyor. Biraz araştırdım ama tatmin edici pek yanıt yok. Hep ayrılıklar hep bu kadar beklemeseydim yazılı forumlar. Yani vakit geçtikçe üstüme geliyor herşey. Eşimin iyi niyetini bile kötü yorumluyorum.
Bende ozgurlugume duskunum ve bazen evlilik beni sikiyor ama sizinki yanlis anlamayinda biraz simarikliga giriyor. 24 yas evlilik icin biraz erken bir yas sayilir bu zamanda benim icin.

ben'ce siz kocanıza aşık değilsinizbende baba evinde çok rahattım hatta üzerimden çıkardığı pijamamı dahi annem toplardı ayağıma kahve getirirdi şuan kendi evimde hem çocuğuma bakıyorum çok hiperaktif hem işlerimi yapıyorum ama ben kocamı çok seviyorum bu yüzden sıkılmıyorum aksine hoşuma bile gidiyor ben'ce ilişkinizi gözden geçirin bu arada 26 yaşıma yeni girdim sizde çok küçük değilsiniz

Açık sözlü dobra biriyim eğlenceli ama evini mabedi gibi kullanan ve huzurun en doruk zamanını evimde yaşadığımı iddia ederim. Ama evlendiğim günden beri evimde huzur bulamıyor hatta evimden nefret ediyorum. Her gelen pozitif bir enerjiyle evime bayıldığını söylüyor ama ben burayı bir cehennem havasında gördüğüm için 'Teşekkürler' deyip susuyorum. Bundan tam 1 yıl öncesine kadar bekardım. Evet yanlış okumadınız tam 1 yıl. Ama eşim ne kadar harika bir insan olursa olsun (ki çok efendi dürüst ve çalışkandır. Romantik ve süpriz yapmayı seven bir adamdır.) ben artık evli olmaktan sıkıldım. Bir kaç kez bunu konuşmaya çalıştık ama bi türlü geçmiyor bu sıkılma hissi. Evden eşyalardan ondan içinde bulunduğum herşeyden. Bilmiyorum ama bekar hayatım evliykenden 100.000 kat daha rahat ve daha keyifliydi. İlk zamanlar çocuk yapsam mı diye düşündüm ama çocuk istemiyordum bunu sırf erken anne olayım diye yapamayacaktım. Çalışmamı istemiyor ''herşeyimiz var araban kapıda istediğin yere git'' diyor ve bunları çok içten söylemesine rağmen bana batıyor. Sürekli beraberiz ev işi yapmaktan hiç hoşlanmıyorum kadın çağırıyor ama kadın haftada 1 geliyor yine işler 6 gün bana kalıyor. Bi kaç kez boşanmak istediğimi söyledim sevgim bitti dedim ailemle konuştum ama ailem içinde olduğum buhran depresyon ne dersiniz bilmiyorum ama duruma saçmalama flan diye yaklaştı. Bana bitecek gibi geliyor. Ama kafam karışık lütfen bi çözüm sunun.
Sana verilecek en güzel tavsiyeyi vereyimmi; sen bence hemen koş ve kendini at gördüğün ilk rezidansın çatısından. Kıyamam sana ne kadar sorunun varmış, ne kadar rahatlık batmış sana ya. Millet ne sorunlarla uğraşıyor yiyecek ekmeği yok, kocasından gördüğü şiddetin haddi hesabı yok birde dönde kendine bak, haftada 1 gün temizlik yapıyormuş ah yavrum benim ya kıyamam elceğizlerine, o narin parmacıklarına senin:KK70: İyi kocalar ve güzel hayatlar neden haketmeyenleri bulur hep çok merak etmişimdir, Allah'ın bir sınavı olsa gerek. Bu forumda kocasından şiddet görüpte kulak zarını yitiren kadıncağız bile gördüm ama en çok sana acıdım biliyor musun? Gerçek manada cidden acıdım.. Hadi kal sağlıcakla. Ha birde temizlik yaparken dikkat ette pozitif enerjine çamaşır suyu sıçramasın, rengi kaçar valla Queen Bee dediydi dersin :cool:

Mutlu olman için bütün koşullar oluşmuş , mutlu ol . Ümüğüne çökerizzz Mutlu ol . Küstah , şımarık , rahat batmış vs.vs. Arkadaşlar kızcağızın yazdığı koşullar sizin mutluluk kriterleriniz ! Saydığınız bu kriterlerle mutlu olmayan , milyonlarca insan var ! 1 yıl geçse ne olur , 5 yıl , birkez benimsemedikten sonra zorlamak , başka kaçış yolu bulmaktır ;
Git çalış , hele bi çocuk yap , hobi bul , kurs bul bunlar evliliği sevdirme unsurları olabilir mi ? Yani kocanın imkanlarını kullan kes sesini otur biz ses ediyormuyuz !!! Hesabı .. Bu kocaya yapılmış büyük haksızlık . Konu sahibi ; evlilik aile olmaktır , yuva kurmaktır ,yaşlanınca yanlız kalmamak için kadının erkeğe erkeğin kadına yaptığı bir çeşit eziyet biçimidir . Esesan hiçbir gideri yoktur ' sürekli şikayet ederler evlilikten yakınırlar ama dolaylı yoldan ! İtiraf etmezler ! arkadaşım var , hamile evlendi doğum yaptı 1,2 ay geçmedi , eşim pskopat manyak , kapı çarptı , bira içti vs.vs. Boşandı . Annesine yakın ev tuttu 1 yıldır yaşıyor , bir ara laftan çıktı ağzından kaçırdı ay ne bileyim evde erkek zul geliyor dedi geçti ... Ama ben deyince topa tutardı ! Zeki müren gibi olucaksın , Türk insanın suyundan gideceksin , gerçekleri insanların gözüne dayamayacaksın , bundan hoşlanmazlar ! O kendini Makyaj yapan erkek olarak topluma kabul ettirdi . ! Benzer insanlar sokakta özgürlük diye yürüyüş yaptıkları zaman annem başımıza taş yağcak der , müren seviyosun ya desek o başka der ! Sen naptın , evlilikten sıkılmış milyon kadının gerçeğini pat yüzüne vurmak olmuş !

Son düzenleme:
Sevdiğin insanla hayati en eğlenceli hale getirebilirsin bence

Tam olarak aynı psikoloji içerisindeyim. Şimdi aileme ben geliyorum desem hemen kabul ederler, onlar da istemiyordu çünkü evlenmemi. Rahatıma düşkünüm, bencilim mutlu olamazsın eşinle derdi annem hep. Bazı insanlar gerçekten yalnız olmak için doğmuş. Karakter meselesi bu tamamen. NE kadar çok paranın eşinin seni ne kadar çok sevdiğiyle alakası yok bu durumun. Çoğu kadın için evlilik hayat amacı haline gelmiş durumda. Çocuk, eş mutlu bir yuva onların tek arzusu. Azınlık içinse evlilik kurumu esaret. Biz bu azınlığa giriyoruz ne yazık ki.
Zamanla atlatabilirsin belki ya da en son nokta dayanamayıp boşanacaksın. Boşanmayı düşünmeden önce düşünce ve hislerini değiştirmek için ne varsa yapmalısın. Sonra pişman olmak istemiyorsan tabi.

Hayatta ne kadar kötü, acımasız insanlar olduğunu, ne büyük dertlerle cebelleşen insanlar olduğunu görmüş olsaydın, bu yaşam sıkıcı gelmezdi sana. Belki de boş bir hayatın var. Evin dışında da bir hayat var. Maddi açıdan ihtiyacın olmasa bile manevi açıdan öğrenmeye, öğretmeye, üretmeye ihtiyacın var. Gönüllü yardım kuruluşlarında çalışmalısın bence. LÖSEV'e gir mesela. Lösemili çocuklar için gönüllü çalış, hem dünyaya bir faydan olur hem de sahip olduklarına şükrün artar.

Back
X