- 16 Nisan 2011
- 7.819
- 1.534
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben.de bir yıllık evliyim ve çalışıyorum. Bazen benim de bu kısır döngüden sıkıldığım oluyordu. Sabah iş, gelince yemek, haftasonu temizlik. Sonra bunlara kendimi mecbur hissetmeyi bıraktım. Sonra eşime açtım bu konuyu, birlikte yaptık bazen. Bazen hiç yapmadık, bazen o bazen ben yaptım. Mükemmel olmak zorunda değilız. Genel- geçer evlilik kurallarına da bağlı olmak zorunda değiliz. Biz altı yıldır birlikteyiz ve tanıyanlar bize evli gibi değilsiniz diyor. Önemli ola kendini herkrsin kabullendiği değer yargılarına hapsetmemek bence. Yeri gelir bütün işi bırakır playstation oynarız, yeri gelir.o tadilat yapar ben yardım ederim. Istemediğimız şeyleri yapmayız sırf toplum onaylasın diye.bu mesajın daha çok dikkatimi çekti.
canım yapıyorsan kendinizin hizmetini yapıyorsun değil mi.
gönüllü hizmetçilik nitelendirmesi yersiz değil mi biraz.
ayrıca maddi imkanların süper ise günlük olarak ta hizmetli çalıştırabilirsin.
aslında hayatın imrenilecek ölçüde rahat.
beni de anlayın diyorsun ama bu bdv de ve de kendi hayatlarımızda öyle ciddi,somut ,can acıtıcı sorunlar ile karşılaşıyoruz ki açıkcası senin içinde bulunduğun durum bizlere bir can sıkıntısından ibaretmiş gibi geliyor.
geçim sıkıntısı,ailevi derin mevzular,hem çalışıp hem eve yetmeler filan asıl dert bunlar işte.
sen ise tamamen boş ve rahat bir hayatın içinde boşluktan ve rahatlıktan sızlanan bir portre çiziyorsun.
hayatını doldurmak senin elinde.
bir kere çalışabilirsin rahatlıkla.o zaman evde bunalım takılmak yerine hayatına günlük bir tempo kazandırırsın.
çalışmayacaksan sosyal projelere dahil olabilirsin ne bileyim zamanı çok olan durumu iyi olan bayanlar ne yapıyorsa onlar gibi hayatını aktifleştirecek adımlar atabilirsin.
ama en kritik meseleye değinmem gerekirse sen eşine sana sevgim bitti demişsin.
bütün hayatını çekilmez kılan asıl neden bu olabilir.bu sebeple ne evine ne de eşine alışamamış ta olabilirsin.
bu konuda kendini iyice tart.asıl mesele eşin ise diğer etkenleri paravan yapmadan dürüstçe konuş ailenle ve de eşinle.
bende açık sözlü olacagımAçık sözlü dobra biriyim eğlenceli ama evini mabedi gibi kullanan ve huzurun en doruk zamanını evimde yaşadığımı iddia ederim. Ama evlendiğim günden beri evimde huzur bulamıyor hatta evimden nefret ediyorum. Her gelen pozitif bir enerjiyle evime bayıldığını söylüyor ama ben burayı bir cehennem havasında gördüğüm için 'Teşekkürler' deyip susuyorum. Bundan tam 1 yıl öncesine kadar bekardım. Evet yanlış okumadınız tam 1 yıl. Ama eşim ne kadar harika bir insan olursa olsun (ki çok efendi dürüst ve çalışkandır. Romantik ve süpriz yapmayı seven bir adamdır.) ben artık evli olmaktan sıkıldım. Bir kaç kez bunu konuşmaya çalıştık ama bi türlü geçmiyor bu sıkılma hissi. Evden eşyalardan ondan içinde bulunduğum herşeyden. Bilmiyorum ama bekar hayatım evliykenden 100.000 kat daha rahat ve daha keyifliydi. İlk zamanlar çocuk yapsam mı diye düşündüm ama çocuk istemiyordum bunu sırf erken anne olayım diye yapamayacaktım. Çalışmamı istemiyor ''herşeyimiz var araban kapıda istediğin yere git'' diyor ve bunları çok içten söylemesine rağmen bana batıyor. Sürekli beraberiz ev işi yapmaktan hiç hoşlanmıyorum kadın çağırıyor ama kadın haftada 1 geliyor yine işler 6 gün bana kalıyor. Bi kaç kez boşanmak istediğimi söyledim sevgim bitti dedim ailemle konuştum ama ailem içinde olduğum buhran depresyon ne dersiniz bilmiyorum ama duruma saçmalama flan diye yaklaştı. Bana bitecek gibi geliyor. Ama kafam karışık lütfen bi çözüm sunun.
Sıkılmanız için çok geçerli sebepleriniz varmış gerçekten.
Allah aşkına. yaşadığın hayatı yaşamak için yıllardır ağlıyorum. dua ediyorum. çalıştırmıyor bile haftada bir gün bile olsa eve birini çağırıyor ve çok anlayışlı. resmen seni el üstünde tutuyor. sıkılman normal çünkü kıymetini bilmen için önceden kötü bir evlilik yaşaman gerekiyordu. bilemiyorum Allah belki de bunun için imtihan etti beni. ben 20 yıllık evliliğin sıkıntısını 2 ay içinde yaşadım. ölümlerden döndüm. 2 yıldır da psikolojisinden kurtulmaya çalışıyorum. sen bundan ayrılırsan bir daha bu kadar iyi birini bulman uzun süreni ve emeğini alır ki evlenince sana "o günler skide kaldı" gibi bir sürpriz yapabilir. kötü çıkabilir. Allah rızası için kıymetini bil. ve kadınlar kulübünü daha sık takip et. eşinden dayak yiyenler aldatılanlar, terkedilenler, kendi evinin bakımını yaptırdığı yetmiyormuş gibi zorla annesinin temizliğini yaptıranlar, evden dışarı çıkartmayanlar, çıkartsa da çalıştırıp karısından maaş kartını alanlar üstüne evde köle muamelesi yapanlar ve bunlar üzerine tv karşısında horlayan adamlardan dolu türkiye. boşanmak da öyle kolay bir şey değil. adamı 40 yıl yaşlandırıyor. sen sadece kötüsüyle sınanmadığın için iyisini farkında değilsin. umarım kaybetmezsin eşini. belki de yeni evlisin diye bu süreçten geçiyorsundur. normal ama bir an önce silkelenmelisin. hem bekar hayatındaki keyfi ne kadar daha süre yaşayabilecektin ki? gezip tozduğun arkadaşların evlenip sorumluluk sahibi olduğunda sana vakit mi ayırabilecekler? ya da kendin bile takılsan birine ihtiyaç duymayacak mısın? özlemeyecek misin bu kadar iyi eşini? Allah huzurunuzu arttırsın ve yuvanızı korusun diyorum amin amin..
ne adaletsiz bi dünya vay vayyy bir tarafta evlilini kurtarmak için dayak yiyen aldatılan susup oturan kadınlar bir tarafta çok fazla ilgiden sıkılan kadınlar vay vay sen oturda bence haline şükret