Yardımlarınıza ihtiyacım var

sevim_li

oğlum+kocam=benn
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2008
1.978
8
116
39
İstanbul
Kızlar şimdiden okuduğuuz için teşekkürler malesef benimde derdim eşim aslında çok seviyoruz birbirimizi ama konu ailesinegelince işler çığırından çıkıoyrdu biz 5 senelik evliyiz artık dahada azaldı bu kavgalar alttan almalarımla ama şuan daha bete aslında saçma bi sorunumuz var kaynım 1 ay sonra askere gidiyor ve kaynanamla kayınpederim tek kalıcaklar bizde evimizi kapatıp oraya gidicekmişiz 15 ay boyunca çokmu uzaklar derseniz okadar uzaklarki 2 sokak altta oturuyorlar ben kesin tavırla hayır dedim aslında daha önce 15 ay olmassada biraz kalabiliriz dedim ama sonra bii tartışmamızda sen ailei sevmiyorsun kuyusunu kazıyorsun evimden çıkmadan nasıl kuyu kazıyosam yaada kimle çkazıyorsam o tartışmanın üzerine ben gitmiyecem dedim annenlere böyle konuştuğun için oda tamam dedi ama sonra ben yine bunu ikna ederim dedi kendince dün yine bu konu açıldı gidicez dimi annemlere dedi hayır dedim benim bi evim var düzenimi bozaman gündüzleri giderim elimden geldiğince ama kalamam dedim sen istersen kalabilirsin dedim şimdide surat yapıyor sanki tek evlatları benimki istanbulda 7 tanede daha çocuğu var her biririnin evinde birazz kalsa zaten askerlik biter ama annesinin düzeni bozulmasınmış onun dışında ben bebek için tedavi görüyorum yani bilenler bilir her ayın 15 günü yatarak geçiyor evimde bile iş yapamıyorum orda nasıl yapayım bide misafirleri cabası offf bilmiyorum neyapacağımı bari sizler bi fikir verin

15 ayda az bir süre değilmiş...en baştan bu şekilde kararlı davran bence...gitme ...
ama bu seferde kayınvalidenler sizin eve yerleşmesin 15 ay...
çok mu yaşlılar bakıma mı ihtiyaçları var neden kalmanızı istiyolar orasını anlamadım...ama sen kendini düşün derim çünkü yorulacak olan üzülecek olan sen olacaksın...

Tavrindan sakin vazgecme ve yumusama...cok güzel ve dogru konusmus ve düsünmüssün..

Arada bir gider elinden geldigi kadar yardimci olursun...ama aksam oldumu herkes evine...

Eger orda kalirsaniz iyi iken kötü olma ihtimaliniz cok yüksek hem esinle hem kayinvalidenle

canım bencede tavrından vazgecme.ınsallah daha ılerı gıtmez bu tartısmanız ve senın ıstedıgın gıbı cozulur ..

Sakin fikrini degistirme, ve asla taviz verme.
1-2 gun degil bu...15 ay ne demek ? ustelik 2 sokak otedelermis...1 ogul askere gidiyor diye, niye bu kadar ihtiyaç duyuldu anlamadim.
Gunduzleri gidebildigin kadar gider yardim edersin fakat aksamlari herkes evine, yuvasina.
Tedavinden bahset esine...Ve kararinin arkasinda dur.
Sakin kabul etme.

Benim anlamadığım bu zamana kadar kaynın mı onlara yemek pişiriyor,kaynın mı misafirlerini ağırlıyordu erkek haliyle.Şimdi askere gidecek olan görümcem deseydin olabilir derdim ama bunun mantığını oturtamadım.
Neyse,sakın ha sakın mücadelenden vazgeçme,bu senin sınırlarını koruma mücadelen,bir adım atarlarsa içeri, işgale uğrarsın. Çok üzgünüm çoook
Gerekiyorsa yardımcı ol,ama her gün bile gitme.Tedavi gördüğün konu çok hassas,kendimden biliyorum.
Sevgiler ve mücadelende kolaylıklar canımfisfisfis

çok mu yaşlılar ki,kendilerine bakamıyorlarmı ki birilerini illa yanlarında istiyorlar?
bu arada dilarem haklı..erkek hali ile kendisi mi iş yapıyor du ki?
birde şu erkekler istedikleri olmayınca da saçma sapan cümlelerle duygu sömürüsü yapmıyorlar mı?.................

Oğlu askere gidiyor diye neden sen evini bozup yanlarına gidecekmişsin ki.. Sonuçta yanlız değil, kaynın evin kızı değildi herhalde sana ve eşine ihtiyaç duyuldu.. Ne kadar saçma birşey..İnsanlar tuhaflaşmış..Sakın gitme 2gün sonra kaynın gelir, ayrı evlenir, sen kalakalırsın yanlarında.. Herşey beklenir böyle insanlardan..Eşinde surat yaparsa yapsın. Kaynın eskere gitmeden nasıl yaşıyorsanız yine aynı yaşayın..Sen arada git temizlik vs ne yapılacaksa yap, eşinde evin alışveriş vs işlerini yapsın, daha ne yani ne bekleniyor ki..Neden büyükler çocuklarını hep birilerinin yerine koymaya çalışır.. oğlum askere gitti, sıradaki, askerden gelince evlenir alışkanlıkları bozulmasın diye yerine yine başka çocuğu..Ohhh valla ... kötükedihüso Cahillikten başka bişey değil...:mymeka: Kayınvaldiesinin yanında oturmuş ve canını zor kurtarmış biri olarak sakın ama sakın gitme derim..Eşim aramızda kalmaktan baypass oldu.Sakın canım..

Kaynının askere gitmes ile sizin oraya taşınmanızın ne alakası var anlayamadım....
Yani kaynınız mı işlerini görüyor, temizlklerini yemeklerini yapıyor, misafirlerini ağırlıyordu da o gidince birisine ihtiyaç duyuldu...
Genç bir adam zaen evde durmuyordur ki.. Akşamdan akşama eve geliyordur... Yani onun yokluğunu doldurmak için neden o eve taşınmanız gerekiyor anlamadım...
Karı koca birbirerine yeterler... Siz niye gidiyorsunuz cidden anlamadım...
Eşiniz bunu talep ederken nasıl bir mantık yürütüyor bilmek isterim...

kızlar taşınmak değil evimiz kendimize ait misafir ibi evden durmadan eşya taşıyacakmışım oraya benim yatağım varken orda kanepede 15 ay geçermi helede zaten bebek için verdiğim çaba zaten yeterince yıpratıyor onu da bırakın kaynanam iş gezme olunca herkesden önce hazır evde bulabilene aşk olsun iş yapma meselesine gelince benim titizlik hastası olduğumu herkes bilir benim yaptığım temizliği beğenmezler illa kendileri yapıcak falan filan ayrıca kaynanamlara taşınmamızı annesi değil eşim istiyor okuma yazmaları yok diye falan filan saçma sapan işte başı doğru değilki yuaptığı işlem doğru olsun kendini parçalasın sevgili kocam ama benim bi evim var düzenim var isteyen buyursun gelsin kalsın ama ben kimsenin evine gitmem

mantığı bi anlasam ben şuan yine tedavideyim 2 hafta sonra yatmam gerekecek yine ve masın 20sine kadar sürecek bu durum dün laf olsun diye işte kardeşinin askere gittiği zaman ben yatıyor olcam ne yapcaz filan diye baktım uratı değişti sanki kardeşinin gitmeside önemli bişey ama benim çabam daha önemli

Tövbe tövbe ya şu erkekler bazen öyle saçma teklifler ediyorlar ki bazen bunlarda beyin yok diyorum...
böyle sacmalık olur mu ya kadın size yakın,saglıklı geziyor tozuyor..sizin ne işiniz var 15ay orda kalacaksınız...eşinizi ikna edin cidden inanılmaz gereksiz bi teklif bu..
hadi eviniz kira olsa anlarım derdi para derim ama derdi ne anlamadım çok isityorsa evlenmeseymiş kalsaymış baba evinde sinir oldum ben bile...

adam gelmiş 31 yaşına hala annesinin koynunda oğluna bişey desem kaynanam niye diyosun yazık diye başlıyor bide oraya gidince allah bilir başımıza neler gelecek bugünde bu konu açılırsa diyeceğim tek şey 15 aylığına sen annene ben anneme ikimzide rahat ederiz sende özlem giderirsin iyice 15 ay sonundada ister evimize gellirsin istersende böyle devam edip bitiririz benim tavrım bu ve açıkcası çokta sevsem kimse için psikolojimi bozamam ki zaten yeterince yıpranmış durumda

Aile içinde böyle bir konu olduda sizin mi haberiniz yok acaba?E malum diğer kardeşlerde belki bu konuda hemfikirdir.Ben yerinizde olsam eğer kayınvalidenizle aranız iyiyse çaktırmadan konuyu anlatırdım.Eğer zaten oda istemiyorsa böyle bir durumu oğluna belli eder herhalde.Üstelik tedavi görüyorsunuz.Elbet gidip yardım edeceksiniz eşiniz sizi tanıyorsa zaten böyle olacağını bilir diye düşünüyorum.Ama kesinlikle tavrınızda haklısınız.Savaşın bu konuda derim ben

hayır anlamadığım şu ki bu kadar ailesine düşkün biri niye evlenirde kızcagızı huzursuz eder otursun anasının dizinin dibinde
o kadar yakın oturuyorken eli ayagı tutuyorken cocuklarından boyle fedakarlıklar bekleyen aileyide anlayamıyorum sizin düzenınız bozulmasın zaten yakın oturuyosunuz dıyecek yerde.
Allah kocana da ıkı kat akıl fikir versin boyle bir donemde senı sıkıntıya sokup moral bozdugu icin
Senınde Allah yardımcın olsun canım

saolun kızlar en son dün açıldı bu konu bi daha açarsada ne olur bilmiyorum okadardüşkünse ailesine ben çıkarım hayatından elimde bi mesleğim var elbet bulurum bi iş çalışır ayaklarımın üzerinde dururuım

ılginç gerçekten. Eşiniz sizin 15 gün yatmanız gerektiğini bilmiyormu yahu.
Ne diye gidecekmişsiniz oraya ki.
Yani ne faydanız olacakmış yatarken onlara.
Hani kayınvalideniz yalnız olsa belki de kayınpederde hayatta.
Kayınvalidenizle konuşsanız o eşinizle konuşsa nasıl olur ki.
Nasılsa kayınvalidenizin böyle bir talebi yok.

hey alahım askere gıden ogulları kızaları evlkenmıyokı elden ayakatan kesılıyoda ıs yapamaz hale gelıyolar dıyeyım

canım bence kararlı ol.
düncelerin çok olgun ve mantıklı geldi bana
ayrıca eşin senin tedavi gördüğünü bildiği halde neden bu kadar düşüncesiz ve ısrarcı olabiliyor anlamıyorum.bebek olayında moral çok önemli.
7 tane çocuğu varsa daha şimdiden sorumluluğu tek başına üstüne alma.baştan yüz verirsen önüne geçemezsin ve senin üstüne kalırlar tatlım..
keşke benimde eşim 7 kardeş olsa benimki tek ve aynı sokaktayız ah deseler gece eşim yataktan fırlıyor
allah ayrdımcın olsun ama tekrar yineliyorum kararlı ol ve yumuşama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…