Yardımlarınıza ihtiyacım var

canım merhaba.. inan okuduklarıma inanamadım.. herkesin ailesi çok kıymetli ama bunlarınkini bukadar kıymetli kılan nedir ben anlamadım.. çokm u yaşlılar elleri ayakları tutmuyomu, o giden kaynın bunların bütün işini gücünümü yapıyodu?? pekala ilk kez bir çocuğu askere gitmiyo kaynananın bellki.... bu nedir ben anlamadım.. bu nasıl bir bencillkitir çözemedim.. kesinlikle geri adım atma.. tedavinin ciddiyetini kavrayamamış eşin belliki... bunun doğabilecek meleğinizden vazgeçmek olduğundan bahsetmelisin bence ona.. en fazla ne yapabilirki sana surat asmak dışında bu adam?? seni dövüp saçından sürüyecek değil ya bu gitmessen... ailenin selameti için gitmemelisin.. kolay değil o şekilde yaşamak yazık etme kendinede evliliğinede.. hele öyle ciddi bir tedavin varsa hadi eşin düşünemiyo ama sen düşünüyosun ve herşeyin farkındasın... eğer ortada yapılması gereken birşey varsa bunu tüm kardeşler eşit şekilde paylaşıp yapmalıdır bence... hem madem okadar yakınsınız zaten ha desen koşarsın bişey olması durumunda... sık sık bakar kontrol edersiniz... ama 15 ay orda kalmak sizi ciddi sorunlara sürükler.... iyi düşün taşın ve sakkın geri adım atma bak herkes bu konuda hemfikiir ve seni destekliyor lütfen bunu unutma.... kendine dikkat et kolaylıklar diliyorum sana yaşamında... :1hug: :enbuyukkk:

iyide canım benim senin oraya gitmenle onların sana gelmesi arasında bi fark yokkki.. kolaymı evinde onlarla yaşamak, ikisindede sen bi şekilde ziyan olcaksın.. bak gelipte gitmemeleri var herşeyi bırak gitseler bile yarın bigün kaynın evlenip gidince ozaman yine sizden medet umacaklar beraber yaşamak için... alttan alan altta kalır derler bunu kendine yapma.... ayrıca sende gitsen sanada gelseler senin tedavin ciddi sekteye uğrar onlaramı bakacaksın kendinemi.. bence gerektiğinde yanlarında olacağını söyle ve ev ev üstüne olmaz yani bunun hiçbi şekline razı olamayacağını göster eşine.... yazık etme kendine.. onun anası babası aynında olcak o gayet mutlu olur... ama evliliğiniz askıya alınır uzaklaşırsınız ve o düzenede bir alışıldımı sen kendinide yırtsan ne yazıkki ne o düzeni bozabilirsin ilerde, nede kocanla olan eski ilişkini yakalayabilirsin mutluluğunda resimlerde kalır.... lütfen bunları çokiyi düşünüp değerlendir..... klava:

Ayy valla baska arkadaslar neler yazdi bilmiyorum ama benim bunca yilik evliligimden edindigim tecrubeden ne yap yap sikandal cikar istersen ama sakin evini bozup onlarin yanina gitme cok pisman olursu surat degil seni bile asacagini bilsen gitme sakinnn yasakkelime

vallahi şaştım kaldım bu ne saçmalık yaa kaynın askere gidiyor diye sen düzeninimi bozcaksın bence hiç taviz verme ve kararlı ol senin zaten derdin var boşver konuş eşinle koy tavrını

tavrını koymuşsun zaten en baştan sakın yumuşama
2 gün sonra kaynın evlenip ayrılınca hepten taşınırsınız yanlarına yoksa

tamam da kayınvalideniz yalnız değil ki.. onlar karı koca başbaşa kalsınlar.. askere gitmese evlenicekti o çocuk yine yalnız kalacaklardı..
saçmalık...
güzelce izah edin. olmazsa bir gece kalıp burnundan getirin. anlar elbet...

herkese çok tşk ederim ben kararımda kesinim aslada vazgeçmem ben bu evi yaşanacak bi yuva yapana kadar göbeğim çatladı her tuğlasını sırtımda taşıdım nerdeyse eşime göre kardeşi askere giderse annesi bunalıma girermiş zaten haftanın 4 günü dışarda bu kadın akşşamlarııda kırsın dizini otursun bende orda 15 ay kalırsam bunalıma giricem ben netim ve gitmiyeceğim eğer gidiceksede bu elilik biter öyle gider

canım kutlarım tavrından ötürü en güzeli bu.. hele heleki öyle gezenti bi tipse o 15 ay ona kısa dönem gibi geçer :)))))) sen en güzelini yapmışsın... katılıyorum evlilik onurunu kaybedip böyle saçma bi sebepten bitmemeli ya... o evlilikte eşin kadar seninde sözün geçer... ayrıca kadın belki bunalıma girmicek zolamı sokacak eşinde ellemeyin kalsın kendi halinde bunlarda amma hassas oluyo deliriyorum yaa.... :)))

enteresan bir koca hııımm.CADIARZU Hayırlı bir evlat anne babası tarafından bakarsak.Ama iyi bir koca değil sanki.Onları düşündüğü gibi seni de düşünmesi lazım,bak 15 gün yatıyorum diyosun,bunları bildiği halde seni onlara hizmetlenmeyemi götürecek, Annesi yanlız da değil üstelik.Baba da var.Bırak ediyle büdü otursunlar.sen yine git gündüz.Kaldıki her gün yoklamak zorundamısın bir rahatsızlıkları yoksa.
Anancım bu erkeklerin kafası herşeye ince ince basmazz.Onlara tek tek çocuğa anlatır gibi anlatacaksın kendi durumunu anlarsa anlar,anlamazsa gider anasının koynunda yatar.

Kayınvaliden yalnız olsa anlıcam ama kayınpederinde varmış. Neden düzenini bozacaksın anlamadım. Ne güzel işte yıllar sonra karı koca başbaşa kalır ikinci baharlarını yaşarlar.
Bencede bozma düzenini.

ya kızlar zaten hergün geceye kadar ordalara onuda bırakın zaten arabamız olduğu için biri ah dese bırakın annesini ailesinden biri ah dese hemen orda annesinide yetişir açıkcası çokta umrumda değil bana yaşattıklarından sonra

Okurken nasıl sinir oldum anlatamam sana.. Neden bu erkekler bu kadar anacı..Senin erkek kardeşin askere gitse seni alıp gidecekmi annenlere.. Hayatta gitmez..Erkek anası olmak ne kadarda üstünlük sağlıyor şu hayatta... Kayınvaliden kesin ağız yapıyordur eşine, direk gelin kalın demez ama öyle bir laf söyler ki eşin o fikrin en mantıklı şey olduğuna inanır ve ısrarla inat eder.. Ben kayınvaldiemin yanına evlenmiştim salak gibi :mymeka: Kayınvalidem öyle laflar kullanırdı ki, acındırırdı kendine.Eşimde babası öldüükten sonra evin erkeği olmuş..Ben evlenince kadın delirdi resmen... Öyle oldu böyle oldu diye anlatmıcam, sonuç olarak olmuyooooor..Kendine edersin, bende hamile kalamıyordum ama benimki sırf stresten. İnanırmısın taşındım 2 hafta sonra hamile kalmışım.Şimdi 5,5aylık hamileyim bir kızım olacak kısmetse.. Allah seninde çabalarını boşa çıkarmasın, ama gitme o eve..Evlat sahibi olmak için uğraşıyorsun madem hiçbirşey senin çabalarını boşa çıkarmaya değmez..Eşininde senin gibi bu konuda hassas olması lazım..Eşim annesine okadar düşkün olmasına rağmen dinlenemicem diye götürmedi beni annesine..Yorulursun sen şimdi orda diye, isteyen bize gelsin dedi.. Eşinde de iş bitiyor canım... Herkes kendi için yaşıyor inan..Senin böyle bir çaba içinde olduğunu artık geçtim eşini kayınvalidende biliyordur.Oğluna söylemesi lazım saçmalama diye, ama olurmu kim bencillik yapacak, kim kendine biçilen payı gelinin gözüne gözüne sokacak..Yazık şu büyüklere bazen kim büyük kim küçük anlayamıyorum..:uhm:

ne saçma şey yakafamçokkarıştı
sen evinde otur canım hiç düzenini bozmaya gerek yok
zaten 2 sokak ötedeler gerekince gidersin
kocana gelince madem sülaleden biri ahlasa
koşup gidiyo madem bu kadar kıymeli hassas bi ailesi var
niye evlenmiş:uhm:

kızlar dün akşam bu konuyu tekrar açtı eşim ve ben net ve sakin bi dille gitmiyeceğimi ama elimden geldiğince yanlarında olabileceğeğimi bizim çabamızın zaten yeterince yıpratıcı olduğunu ve bu yolda doktorlarımızında dediği tek şey olan stresden uzak durmamız gerektiğini eğer orda yaşarsak belki evliliğimizin kötüye gideceğini anlattım sonuçta oğlu askere gidip evde karıkoca tek kalan insanların anne babası olmadığını anllatım tabi bu lafımın üstüne benim annemler cahil insanlar bende dedim sanki herkes ünv mezunuda sizinkiler bi cahil kalmış seninkilerden daha kötüinsanlar var sonuçta dedim bunun bukadar dramatikleşicek bişey olmadığını sonuçta altımızda arabamız var onuda bırakın oğlunu görmek istesin parasını verince bütün arabalar senin atlar gideriz ama kalamayız dedim 15 ay kendi düzenimi bozamam bide benim huyumda yokkimsenin evinde kalmak kendi annemle bile aram 2 vesayitle ama gittiğimde eşim kal desede ben çıkıp evime geliyorum kaldıkı 15 kaynanama taşınacam yani anlıyacağınız bu konuyuyda şimdilik anlımın akıyla bitirmiş gözüküyorum umarım böyle gider herseyede çok teşekkür edrim yanımda olduğunuz için

canım çok geçmiş olsun vallaha... istemedğini tğm mantıksal gereklililklerini sakince sıralayarak ve bunu temelden kabullenemiyeceğini ama gerektiğinde yanlarındada olabileceğini söylerek çok güzel bir biçimde durumu eşine izah etmişsin... daha öncede yazmıştım.. ya ana babasından vazgeçecek ya kendi ailesinden... bebek hem çok kolay gelebiliyor hemde çok basit sebeplerden gelmeyebiliyor.. bırak o versin kararını....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…