YARDIMM!bebeğimi1 hafta geride kalmış:( iyi gelişmesi için ne yapmam gerek:(

laleinuman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
221
0
46
İstanbul
kızlar 25 haftalık hamileyim ama kızım 24 haftalık 1 hafta geride kalmışş zaten sorunlu bi hamilelik yaşıyorum erken doğum riskim var bebeğimin iyi gelişmesi için ne yemem ne yapmam lazım hiçbir fikrim yok lütfen yardım edinn :(((((((((((((:18:

geçmiş olsun, gelişimi için muz, semizotu ve ceviz yemeni öneririm, sebze et ağırlıklı beslen hamurişi tatlı fazla yeme, sabahları mutlaka kahvaltını et, ballı süt içebilirsin, ya da pekmezli süt, bolbol da meyve ye, kısacası sağlıklı şeyler tüketmelisin, ben bu şekilde 1 hafta önden gidiyorum gelişimde tabii balığı da unutma :))

geçmiş olsun, gelişimi için muz, semizotu ve ceviz yemeni öneririm, sebze et ağırlıklı beslen hamurişi tatlı fazla yeme, sabahları mutlaka kahvaltını et, ballı süt içebilirsin, ya da pekmezli süt, bolbol da meyve ye, kısacası sağlıklı şeyler tüketmelisin, ben bu şekilde 1 hafta önden gidiyorum gelişimde tabii balığı da unutma :))

canım hemen başlıyorum yemeye. dikkat etmeye çalışıyodum ama yeterli olmamış demekki:(( bebişine de maşallahhh doğumuna da az kalmış sanırım hayırlısıyla kucağına al inşallah canım tüm hamilelerle birlikte bizim de yüzümüz güler inşallahhh

düzenli meyveni ve cevizini ye ek olarak harnup pekmezi
öneririm çok iyi geliyor ben günde 1 kaşık içiyordum
son zamanlar bırakmıştım oğlum 3450 doğdu :):)

bence de aşırıya kaçmadan arkadaşların dedikleri yiyeceklerden yemeli ve bol bol uzanıp dinlenmelisin.hazır yemekler yerine evde pişmiş sebze ve et yemekleri yemen de çok faydalı olur.hayırlısıyla alırız bebişleri kucaklara inşallah:emir_bebek:

çok teşekkürler kızlar söyldiklerinizi uygulycam birdahaki kontrolde tosun gbi çıkar inşallah kızım:) Rabbim hepimize kucağımıza almayı nasip etsin öpüldünüzz:54:

bana da doktorum söylemişti ama biz şeker yüklemesinden sonra 1ay rejim yaptık ama sıkı bir rejimdi o yüzden olduğunu düşünerek çok kafayı takmadım arkadaşlar pekmez demiş de aman şeker yüklemen yapılmadıysa dikkatli ye birde benım gibi diyetle uğraşma

Bir hafta geri bir hafta ileri bir sorun değil. Hatta 2 hafta. O kadar gerilme bence. Bebeğin ilerisi gerisinin genetik tarafı da var. Benim de erken riskim vardı. 37 yi bulduk şükür ve dogum yaptım 20 gün oluyor. Takılma bence. Germesin seni.saglikli beslenmeye çalış o kadar.

Canım kafana takma, 1 Hafta ileriymiş ya da geriymiş pek inanma derim ben. Sen içini ferah tut, beslenmene dikkat et, her şey yolunda gider zaten Allah'ın izniyle. Arkadaşıma hep 1 hafta ileri demişlerdi, bebeği 2.700 zor doğdu. Kilo tahmini ve böyle ileri- geri konularında malesef tahminler pek de doğru olmuyor.

canım hiççç moralini bozma ben 2 ay önce doğum yaptım benim kontrollerimde zaman zaman değişiklikler oldu.bi doktor 1 hafta geriden geliyo dedi bi doktor 2 hafta ileri bazende olması gereken gününde.ultrason cihazından cihazına farkedebiliyo.hem 1 hafta geriden gelmesi problem değil.bebekler çok çabuk yakalıo normal gelişimi.

kızlar 25 haftalık hamileyim ama kızım 24 haftalık 1 hafta geride kalmışş zaten sorunlu bi hamilelik yaşıyorum erken doğum riskim var bebeğimin iyi gelişmesi için ne yemem ne yapmam lazım hiçbir fikrim yok lütfen yardım edinn :(((((((((((((:18:

badem,fındık,ceviz,kuru üzüm ve incir ye.süt ürünlerini ve balık tüketmeyi ihmal etme...

bana da doktorum söylemişti ama biz şeker yüklemesinden sonra 1ay rejim yaptık ama sıkı bir rejimdi o yüzden olduğunu düşünerek çok kafayı takmadım arkadaşlar pekmez demiş de aman şeker yüklemen yapılmadıysa dikkatli ye birde benım gibi diyetle uğraşma

doğru aslında canım daha yapılmadı şeker yüklemem 26. haftada dedi dr

Bir hafta geri bir hafta ileri bir sorun değil. Hatta 2 hafta. O kadar gerilme bence. Bebeğin ilerisi gerisinin genetik tarafı da var. Benim de erken riskim vardı. 37 yi bulduk şükür ve dogum yaptım 20 gün oluyor. Takılma bence. Germesin seni.saglikli beslenmeye çalış o kadar.

çok teşekkür ederim canım güle güle büyüt inşallah bebişini

canım hiççç moralini bozma ben 2 ay önce doğum yaptım benim kontrollerimde zaman zaman değişiklikler oldu.bi doktor 1 hafta geriden geliyo dedi bi doktor 2 hafta ileri bazende olması gereken gününde.ultrason cihazından cihazına farkedebiliyo.hem 1 hafta geriden gelmesi problem değil.bebekler çok çabuk yakalıo normal gelişimi.

inşallah canım ya bakalım haftaya kontrolüm var :)

bende dün kontrole gittim ama her zaman gittiğim hastane ve doktora değil yenı doktor bana da ıkı hafta geride dedi diyeti bıraktırdı ve ilaç verdi iki hafta sonra bu doktorda yıne kontrolum var

Öncelikle panik yapma, bol bol meyve, sebze, balık, süt, yoğurt, kırmızı et ye. Hurmanın da çok besleyici olduğunu duymuştum.
Bebeğine ve sana hiçbir faydası olmayan, tatlı, hamurişi, kızartma, fast food tarzı yiyeceklerden uzak dur.
Hamilelikte mutlaka ekmek, bulgur gibi tahıl ürünlerinin de tüketilmesi gerek ama pasta börek değil.

bende dün kontrole gittim ama her zaman gittiğim hastane ve doktora değil yenı doktor bana da ıkı hafta geride dedi diyeti bıraktırdı ve ilaç verdi iki hafta sonra bu doktorda yıne kontrolum var

canım buradaki tavsiyeler ve annemin kürü sayesinde ben 1 hafta ileriye götürebildim bebişi..normalde benim suyum da az olduğu için bebiş kilo alamıyordu.doktorum kuru incir ve cevizin bebişe sağlıklı bir şekilde kilo aldırdığını ve gelişimini hızlandırdığını söyledi ben de öyle yaptım bol bol yedim ardından bir büyükbardak süt içtim.sıkıntı geçti çok şükür. sen de bir dene bakalım canım

canım bence o kadar takılma geriden gelmeye.ama sana tavsiyem sürekli sol tarafına yat bebeğine kan akışı daha rahat olsun,sağa yatma.ve asure ye:) içinde besleyici hersey var

merhabalar bu durum benimde kafamı çok kurcalıyo 7 haftalık gebeyim ama bugün gittik doktora 5 haftalık gözüküyo dedi.gelişimde sıkıntı olursa diye korkuyorum...

Benim kuzenimde geçtiğimiz hafta bebeğini kucagına aldı. 8 Aylık hamileyken doktor ona 1 ay geride kaldığını söylemişti. Ramazan ayında oruc tutmasına bağlamıstı ama doktor bununla bır ılgısı olmadıgını soylemıs..

Ceviz, süt, hurma, badem, balık gibi besinler tüketmesini, sık sık yemesini önermiş doktor, 1 ay sonra bebeğin kilosunda bir artış olmazsa tomografi vs. cekılıp cocugun zıhın gelısımınde bır sorun olup olmayacagına bakılacaktı. Kuzenım 60 kılodan 80 kıloya cıktı ama bebek beslenememıs. Bebegın ilk aşamada kilosu 1600gr.dı, 9 aylık oldugunda 2000gr. olmus. Doktor yıne de tomografıye aldı kuzenımı. Cok sukur kı bebegın zıhınsel gelısımınde bır sorun yoktu.

Gecen hafta dogdu bebek 2000 gr. mınnak bırsey ama herhangı bır sorunu yok cok sukur. O kadar kucuk olması bıraz ınsanı korkutsa da sesinin cıyak cıyak cıktıgını duyunca ve o kıpır kıpır hareketlerını gorunce "bu adam olur" dıyorsunuz ıcınızden hıc merak etmeyın :1::16:

Back
X