Yardımma ihtiyacım varr..

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
İyi geceler bayanlar..
Çok kafama takılıyor bu.
Kilo vermeyi herşeyden çok istiyorum.
Bunun için çok uğraştım daha önce. 2 ay önce bir buçuk ay boyunca günde 50 dk tempolu yürüyüş ve evde egzersizler yaptım sıkı diyet hiç bozmadan. Tartı yanlış diye değiştrdm aldığım tartıda bi buçuk ay önce yürüyüş ve diyete başladığım kiloda olduğumu görünce şok üzerine diyeti ağlayarak üzüntü ile bıraktım. Moralim alt üst olmuştu çünkü. Hep böle kolay alıp zor veriyorum şeker tiroitler bi sıkıntı yok daga önce baktırmıştım.
21 yaşındayım daha boyum 175 kilo 81.
81 kilo kadın mı olur diyorum kendime. Çok iri duruyo hç hoş değil. Bir de bnm simit denilen bölge var yanlarım fırlıyor kilo alınca. Kollarım da çok kalın duruyo hep. Omuzlarda geniş boy da uzun olunca dev gibi iri bi insan oluyorum.
Bu durum beni üzüyor çok güzel kıyafetler oluyo ama bana güzel olmayacağı için alamıyorum.
Daha 2014 de 76 dan 69 A düşmüştüm 69. Sonra işte bi hastalık çıktı doğum kontrol hapı yüzünden kanımda pıhtı akciğerime attı ölümden döndüm yoğun bakımda yattım hastaneden çıkınca 72 oldum geri yedim içtim geri 76 oldum evlendim 81 oldum. Bn ne yapacağım lütfen yardım edin bana. Spor salonuna daha önce hiç gitmedim gitsem işe yarar mı? Çikolata çok severim hergün yerim ondan böyleyim ymk çok yemem öle hamburger vs sevmem zaten. Hep bian önce. Diyet yapıyım kilo veriyim dedim bu sefer spor salonuna gideyim diyet değil hayat boyu daha düzgün beslenmeyi kafama koyayım diyorum?? Öneri istiyorum??

Son düzenleme:
Diyetisyene gidin ayrıntılı tahlil isteyin.
Çikolata yerseniz elbette veremezsiniz, günde bi küçük kare yani bi parça bitter yiyin çikolata istediğinizi bastırsın.
6dan sonra yemek yemeyin, ama diyetisyen şart.
Çünkü 2,5 ayda kilo veremediyseniz diyet spora rağmen bir engel vardır demektir.

Öncelikle her gün çikolatayı bence aklından çıkarmalısın :) Yiyeceksen de küçük parçalar olmalı çünkü çok fazla kalori var içersinde. Onun dışında evde oturmaktansa tabii ki spor salonuna yazıl, diyetle desteklersen sağlıklı kilo vermiş olursun ve daha hızlı olur kilo vermen.

Öncelikle çok geçmiş olsun
Ekmek , şeker ve tuzu bırak , çikolatayı da yeme , salata ağırlıklı beslen , inşallah zayıflarsın

Sadece bi çikolata olsa bn neler yiyorum kek kurabiye çikolata iki üç tane. of of diyette tamamen bırakıyorum ama verilmesi gereken kilo çok olunca zaman da uzuyor zmn uzayınca tabi sabır da tükeniyor. 15 kilo versem süper olur

BEn de yaklaşık 2.5 ayda 63 den 58 dÜstüm bende çok zor kilo veririm daha önce diyetisyen yardımıyla 69 dan 59 inmiştim bu sefer diyetisyene gitmedim porsiyon azaltıp bol yürüyüş yaptim en önemlisi suyu hayatıma kattım çünkü suyu suyayinca içmeye başlamıştım ve yesilcay içince zamanla azalıyor şimdi 54 kadar inip kilomu korumaya çalışacam inşallah olur.

Diyetten ziyade yaşam biçimi haline getirmen lazım yani her gün kek kurabiye çikolata yersen fazla fazla tabii ki kilo alırsın bırak vermeyi, herkes alır, ölçülü yemeye çalış.

Haklısın yarından itibaren bırakıyorum.
Bir de oruçken dd kilo verilir mi acaba bilgin varmı
Ben oruç tuttum bir kaç gün ve açken tartıda daha az çıktım ama yemeyle de alakası var sahurda ve iftarda aşırı yemek yemedim, hele iftarda zaten su ve çorba ile doyuyorsun neredeyse normal menüyü bile tam yiyemedim o şekilde verdim sanırım. Senin ne yediğine bağlı.

Kesinlikle diyetisyene başvurmalı, yaşam şeklinizi değiştirmelisiniz.
Yaz geldi, en güzel sporlardan biri yüzmektir.
Diyetisyenin vereceği yiyecek ve egzersizleri yüzmeyle de desteklerseniz, kas grubunuzu çoğaltıp, yağ kütlenizi azaltarak kilo vermeniz yavaş olsa bile daralabilirsiniz.
Bir de çikolata için alternatif olarak, yarım yağlı süte kakao katarak soğuk için, emin olun o istek geçecektir.

Karatay'in bir kitabini al oku. Altin degerinde bilgiler var. Bi sure meyve dahil , butun tatli turevlerini kesmen gerekiyor.

Ben oyle yaptigimda gecen sene tam 15 kilo verdim ama bu son 4-5 ayda Karatayi bozmam nedeniyle tekrar aldim. Yine ufak ufak basliyorum.

Azmedersen 15 kilodan da fazla verebilirsin
Acele etmeden yavaş yavaş
Kiloyu ne kadar hızlı verirsen iki kat fazlasını iki kat hızla geri alırsın
Yavaş olsun sağlıklı olsun

Evet diyet diyoruz zaman belirliyoruz hayatımızdan bazı yiyecekleri o zmn için yemiyoruz sonra bitince o şeyleri yine yiyoruz belki fazla fazla. En iyisi diyeti tamamen köşeye bırakıp zararlı şeyleri bile tamamen çıkarmak yerine kararında yemek azaltmak... Ve hayatı bu şekil devam ettirmek. Bi zmn dilimine değil hayata yaymak. Bunu kendime inandırmalıyım ilk önce sanırım. Çünkü hiç bi zmn diğer türlü olmadı.

Tek hatan doktor kontrolsüz kilo vermen rahatsızlandığının da farkındasın başvur iyi bir diyetisyene herşeyi senin sağlığına uygun olsun sağlık bu şakaya gelmez

Ender Saraç'ın zerdeçallı yoğurtlu bir kürü vardı, bir yakınımız uyguladı, bir müddet kilosu sabit kaldı sonra epey kilo verdi, tavsiye ederim.

yeşillik kontrollü yemen lazım hatta bir süre uzak kalmanda iyisi. şimdi diyetin kanı sulandırma şeklinde olmalı. limon kabuğu toz halinde satılıyor al ondan zencefil de al kurutulmuş bunu işte çay yap. iş aç karnına. çikolatayı kesmen lazım margarin vs. bunlar zaten kanda pıhtılaşma oldu zararlı kafeinde dahil.yeşil çay içme. pancar salatası öneririm. 3 litre su günde. ve esneme hareketi internette çok var sitelerde artı yürüyüş en az 6 bin adım atmayı alışkanlık haline getir. kan pıhtılaşmasından dolayı zor kilo verebilirsin o yüzden yavaş yavaş ilerle bol domates herşeyin kabuğunu soyarak ye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…