yargılamayın neolur :(

Ben dedim arkadaslara. Demeseydim keske en azından özelden yazsaydım keske cunku arkadaslar benim yazan kadına ve diger tum aldatanlara alkış tuttuğumu düşündüler. Yazdıklarımdan onu nasıl düşündüler zaten anlamıyorum o kısmı da tek amacım iyi ki yazmış ornek olur evlenmemiş mantık evliliği yapmak isteyen insanlara diye sevinmiştim.

Onlar bildiklerini okusunlar o zaman. Benim başıma çok geldi "yapmam" dediklerim.
Korkarım ben şahsen. Konu sahibini asla alkışlamıyorum. Ama ilk taşı günahı olmayan atsın derler ya .
O hesap.

Bu şuursuzluk neden?bir anne olarak örnek alınamazsınız,sadık bir eş olamamışsınız ve en önemlisi Allah'ın rıza göstermediğini yapmışsınız.içten bir tövbeyle doğru yolu bulursunuz inşallah...

Onlar bildiklerini okusunlar o zaman. Benim başıma çok geldi "yapmam" dediklerim.
Korkarım ben şahsen. Konu sahibini asla alkışlamıyorum. Ama ilk taşı günahı olmayan atsın derler ya .
O hesap.

Aynen oyle arkadasım su güne kadar neyi kibir gösterip ben yapmam dediysem basıma geldi. Bu yuzden yazayım dedim demez olaydım. Sagol anladın beni sen

Ya iyi de arkadaşlar, eşine söyle derken çok büyük bir şeyi atlıyorsunuz.
Ortada bir kız çocuğu var.
O adam eşini cinnet geçirip çekip vurursa, annesi toprağa babası hapise gidecek olan bir kız çocuğu.
Nerden biliyoruz adamın ruh halini ? Erkekler bu konuları kaldıramıyorlar.
Sonra o küçük çocuğun ne günahı var, baba kalkıp sırf anne bu günahı işledi diye kızına her şeyi anlatırsa? Kızı , annesine göstermezse? O çocuk çekecek bunları hep. Siz anneninizin babanızı aldattığını bilmek ister miydiniz ?
Ben istemezdim. Bazı gerçekler deler geçer çünkü.
Bence konu sahibi, eşinden boşanmalı , o adamı salak yerine koymamalı. En azından adam yazık kendini sevecek bir kadın bulur inşallah...

Sevgili Neslihan90. Senden ozur dilemek istiyorum. Cunku simdi dusundugumde fevri davranip senin de kalbini kirdigimi anliyorum. hakkini helal et. Senin yazdigini alintilarken sanki asil kizginligim sanaymis gibi gorundu buna dikkat etmeliydim.

Ama bu konuyu okuyunca cinlerim tepeme sicradi. Zaten su bekaret zari olaylarindan da artik gina gelmisti. Hadi onlar evli deyil, canlari istedigini yapmis ama bu arkadas cocuklu evli, ve kocasindan da oyle cok sikayeti olmayan bir bayan. Cok kizdim. Hic birsekilde hak veremiyorum yaptigi icin. Uzgunum ama bunlar da benim duygularim. Nasil bir erkek esini aldattiginda kizginlik hissediyorum, bu bayanda oyle hissettim. Aslinda onun kisiliginnden ziyade, yaptigi fiili siddetle yargiliyorum ve kiniyorum.

Konu sahibi senin de ustune belki cok geldim, ama sana gercekten de cok kizdim. Bir de hala seviyorumdum dusunmeden cagirinca gittim demen bende cok iyi bir izlenim uyandirmamisti.

herneyse ben kacar. Ise geri doner.

​Peki eşini aldatan konu sahibinin kocası olmuş olsaydı ne olacaktı o zaman nasıl yorumlar yapılacaktı yine aynı yorumlar gelecekmiydi acaba ama yok o zaman yorumların çoğu sert olurdu derhal eşinden boşan denilirdi seni hak etmiyor denilirdi adama etmedigimiz hakaret ve küfür kalmazdı ama kadın yapınca tövbe et,yuvana ve çocuğuna sahip çık diyoruz sizcede bu şimdi ayrımcılık olmuyor mu ?

Yargilamak kimsenin haddi degil o yuzden iciniz bu yonde rahat olsun. İnsaniz ve zyifliklarimiz, zaaflarimiz var her an her sey bizim icin ve inanin hic kimsede mukemmel degil. Dogrular kadar yanlislarda var bu hayatta. Yazdiklarinizdan anladigim siz ynlis yaptiginizin farkina varmissiniz ve pisman olmussunuz. Keske sevmediginiz bir insanla sirf iyi bir insan oldugu icin evlenmeseydiniz bence kendinizde bir hata ariyorsaniz burda arayin. Bide hani diyorlarya ben kocama sonradan asik oldum filan bu bana pek inandirici gelmiyo olsa olsa bir zorunluluktur.

Önemli değil belki bende özelden yazsam daha uygun olurdu boyle kritik bir konuya gerci konu sahibi ortada yok o da ayrı bir saçmalık. Benden yana sorun yok Bekret konuları malum insanları sınır ediyor:) bu konuda da zamanında aldatılmış biri olarak asla ve asla aldatanlara alkış tutmam onlarida onaylamam acısını biliyorum bir insanın bir insana yaşatacagi en kotu seylerden biri bu. Rabbim her yaşayanın yardımcısı olsun.
Ben galiba kendi adıma ders olsun diye konuyu sahiplenmiş gibi durdum. Teşekkürler size bu geri dönüş icin

Benim sizi haddim olmadan yargilayacagim tek nokta, daha ilk basta o insanla onu sevmeden onu da gectim baskasini severken evlenmissiniz...
Siz zaten onu o zaman aldatmissiniz ki...
Eger bu yola ciktiysan bunun bilincinde olunmali, yok olamayacaksan girmeyeceksin...
Neyse olmus bitmis, bilemiyorum kizi olan bir anne, yakistiramiyorum...
Bir yanim da hatalar insanlar icin diyor...
Bunu telafi edemesiniz, en azindan rafa kaldirin ve siz de unutun, hele kiziniz hic bilmesin...
Yok hala cagirsa giderim, seviyorum diyorsaniz bari esinizden bosanin, en azindan onun daha fazla onuruna zarar vermeyin...

Bu arada cidden konu sahibi nerede? Hic cevap yazdı mı yoksa benim mı gözümden kaçtı? Biz burada debelenirken biricik Bekret konusunun sahibi bile cevap yazarken siz nereye kayboldunuz kuzum?

Yaptığın ahlaki açıdan çok çirkin bir davranış.
Eşin aynı şeyi sana yapsa neler hissederdin bunu bir düşün ve bundan sonra öyle hareket et.
Ama burada bize sadece Allah affetsin demek düşer bence. Bik bik bik konuşup ahlak bekçiliğine soyunmanın ne bize ne de konu sahibine faydası var.
Konuyu keşke hiç açmasaydın.
Sen de pişmansın belli. Eşine söyleyemeyeceksin de o da belli. O zaman yoluna bakmaya çalış eşine iyi bir eş olmaya çalış.
Allah kimseyi kınadığıyla sınamasın İnşallah.

Bu arada cidden konu sahibi nerede? Hic cevap yazdı mı yoksa benim mı gözümden kaçtı? Biz burada debelenirken biricik Bekret konusunun sahibi bile cevap yazarken siz nereye kayboldunuz kuzum?

Konu sahibi belliki gercekten icini dokmek istedi. Zaten bizlerin soylediklerini oda dusunmustur kendisinin bildigi seyleri tekrarlamis olduk keske bir yardimimuz dokunsaydi.

Konuyu ve altında birkaç yorumu okudum konu sahibinin 2 mesajı var ama 13 sayfa yorum kim ne yazdı kim nasıl karşıladı okumadım,fakat konu sahibi ortalarda yok ve görünen o ki yine ortak nokta bulunamamış,ki bulunması da zor bir durum

Konu sahibi arkadaşım seni yargılamak kınamak biz aciz insanogluna düşmez,senin cezanıda mükafatınıda Allah verecektir,en önemlisidide vijdanın
Yüce Allah en günahkar kulunu bile affedecek kudrete sahipken O'ndan umudunu kesmek kendine yapacagın kötülük olur,yaptıgını onaylamıyorum ama yadırgamıyorumda,çünkü içimizde şeytan var bunun kadını erkegi yok,düşmüşsün bir gaflete hesaplaş kendinle salihen tevbeni et ve gözünü bedenini işledigin bu günahdan ölene kadar sakın
Dün bir konu okudum bugün bir konu bakıyorumda anlık konuşup anlık düşünüyoruz bazen,düne kadar 'zar''konusunda çokta önemli degil,olsada olur olmasada,eger birini sevmişsem onunla yatarımda sevişirimde diyenler gerekirse diktiririm diyenlerde vardı,şimdi ise senin yaptıgını ayıplayıp yadırgıyorlar,oysa senin evli olman en büyük EKSİN
Hatasız kul olmaz evli olunca mı insana ayıplanır yadırganır,günahlarından arın denir ''HAYIR''evli yada bekar ne farkeder eger yaptıgın günahsa(ki günah)bekar kadın yada erkek yapınca bekaretin önemi yok deniyor,oysa konu bekaret degil konu yapılan eylem ve sonucunda duyulan vijdan azabı yada işlenen günah,senin karşında eşin ve kızın var,onlara karşı boynun bükük,onlardan degil canım önce kendinden ve Rabbimden utan sen duanı et tevbeni et,agla aglayabildigin kadar kendini ne zaman günahından arınmış hissedersen o zaman utanmadan bak eşinin yüzüne,şu konuyu dışardan veya forumdan okuyan hiçkimse bende dahil ne masumuz nede günahsız,kimimiz severek kimimiz netten tanışarak kimimiz görücü usulü kimimiz evlenmeden eşi ile birlikte olarak kurduk AİLE denen kurumu,öyle yada böyle bu senin vijdani meselen önce kendi içinde hallet sonra toplumda senin gibi bir çok insanın oldugunu,çogununda hiç rahatsız olmadıgını hatırlayarak yaptıgın bu hatayı bir daha tekrarlamamak üzere geçmişinden sil
O sevdim dedigin namussuzuda hayatından çıkar at,bir daha askerlikte kendine macera arayan o ahlaksızı sakın ne ara ne sor,arasa sorsada sakın cevap verme,o döner gider,gittigi yerlerde belkide senden 1 günlük macera olarak bahseder kimbilir,eşinden ayrılsan seni nikahına alacak biri de degil olmayacakta,olsada inan bana şunu diyecek sana''bu kadın evli iken kocasını aldattı,beni aldatmayacagı ne malum'
Erkek denen mahluk yazıkki çook nankör çooook(istisnalar hariç)

Rabbim seni beni bizi affetsin günahımız çok tevbemiz azdır,

Yargılamak bize düşmez kınamakta tabi ... Ama arkadaşım gerçekten çok büyük bir hata yapmışsın ..muhtemelen beraber oldunuz bulusunca.selamlasip eski günleri yad etmek falan masumane belki ama beraber olman eşine ve çocuğuna haksızlık. O adam seni sevse sana bunu yasatmazdi tövbe et ve bidaha asla görüşme onunla dilerim Allah affeder seni bol.bol tövbe et

Yargılamak kınamak değilde anlayamamak benimkii.. Tamam bir adam sevmişsin ama olmamış kendi rızanla başkasıyla evlenmiş barklanmışsın. Çocuğunda var. Aradan yıllar geçmiş. Hani gözen ırak olan gönülden de ırak oluyordu:44: Ne diyeceğimi bilemedim.:44:
Yaptığın yanlış ama .. Birde hiç düşünmeden koşarak gittim demişsin

esinizin ve kizinizin hakkina girmissiniz, bence anlatmalisiniz kimse böyle yalan üzerine devam eden bir evliligi haketmez

bence aldatmak ve aldatilmak insanlarin birbirine yasatabilcegi en büyük kötülüklerden birisidir, büyük konusmaktan yinede korkarim belki suan kendim icin dünyanin en dürüst insaniyim ama yarin ne olacagimi bilemem

tedbirimi alirim ona göre davranmaya calisirim ama büyük konusmaktan gercekten cok korkuyorum, o zaman olacagi yoksada olacakmis gibime geliyor

erkek aldatınca affeden, seviyorsan işte çok pişmansa bir şans ver diyen aman yuvanı yıkma diye feryat eden kadınlar neden kendi hemcinslerine gelince aslan kesiliyor.. o kadar sağduyuluysanız hepiniz bu forumdaki konular ne o zaman?

Sevmeden görücü usulü yapılan evliliklerin sonu böyle oluyor maalesef..

Ne yapalım?

"Amaaan herkes hata yapar canım, üstündende iki yıl geçmiş nasılsa unut gitsin." mi diyelim?

Gerçi aradan bunu söyleyenler, söylemeyenlerede kızanlar olacak muhakkak .

Yaptığınız iğrenç birşey. Sevgi, aşk vs... evli ve çocuk sahibi bir kadının bu şekilde davranmasına bahane olamaz. Aynı sebeplerle eşiniz başka bir kadınla benzer şeyler yaşasa ne düşünürdünüz?

Çocuğunuzun babasına üzüldüm, resmen kullanılmış.

Bir daha hiçbir şekilde benzer şeyler yaşamamanızı ümid ediyorum. Allah affetsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…