Kizlar toptan bir guncelleme yapayim.
Oncelikle suni sanci vermeleri icin gittik beni direk yatirdilar ve 2 saat sonra asagidan jel verdiler. Bu jel kaslari yumusatip acilma yapiyormus. 6 saat bekledikten sonra 1 cm acilmam oldu birkez daha jel surduler ve elleriyle acilmami 3 cm yaptilar. Bu kisim acikcasi cok acili ve sanciliydi.
Sabah baska bir odaya transfer oldum, bu sirada merdiven ciktim yuruyus yaptim pilates topuyla acilmami saglayacak hareketler yaptim. Sabah 11de suyumu patlattilar. Suni sanciya bu sefer serum olarak devam ettiler yaninda da grup strep b (turkcesini bilmiyorum) yani bir nevi enfeksiyon tasidigim icin her 2 saatte bir serum verdiler. Verdikleri sancilar dayanilmaz degildi bir de bebegi dusununce inanin hic korkmaniz gerekmiyor. Bu sirada ben hala aktifim tabi 2 tane ebe vardi benimle birlikte odada butun gun herseyimle ilgilendiler. Herneyse saat 3e kadar sanci almaya devam ettim cok sancim arttigi icin epidural onerdiler. Tesaduf eseri ki Turk bayan bir anestesi doktoru cikti karsima. Hic epidural dusunmuyordum ama oyle guzel anlatti ilgilendi ki yapalim dedim.
Yaklasik 20 dakika icinde omuriligimden birseyler enjekte etti. Tabi ben sancim oldugu icin o an oradaki acilari pek anlamadim. Daha sonra yaklasik 10 cm uzunlugunda ince bir cubuk taktigini soyledi. Bu cubugun hortumu da omzumun ustunden cikiyordu.
Saat basi epidural icin igneyle bir sivi enjekte ettiler. Epiduraldan sonra hissettigim tek sey suyumun akmasi oldu. Bir de cok utandim cunku tuvaletini tutamaz oluyor insan neyse ki beni cok cok rahat hissettirdiler birkez kacirdiktan sonra utancimdan agladim ama sonrasinda rahat hissettim.
Sancilarimin arttigini bir makinadan kontrol ediyorlardi bir sure sonra bebek pozisyon degistirdi ki 30. Haftadan beri basi asagidaydi otururken bile hissediyordum. Asagidan bir cubuk taktilar kalp atisini dinlemek icin, birsey daha taktilar ama onun ne oldgunu tam hatirlamiyorum simdi. Aksam 7de beni tekrar muayene ettiler. Onlar muayene edene kadar epidural alsam da ben oturup kalkmaya, dans etmeye, pilates topunda ziplamaya devam ettim fakat muayene de gorduler ki acilmam yalnizca 3 cm de kalmis..
Yani normal dogum yapamayacaksin dediler apar topar sezeryana aldilar. Ameliyathaneye girince ordu gibi doktorlar karsiladi benim 2 ebem, anestezi doktoru, cocuk doktoru, 3 tane kadin dogumcu ve birkac kisi daha vardi hatirlamadigim. Onlar da cooook coook guzel yardimci oldular beni harika hissettirdiler 9 dakika icinde bebegim dogdu Allah’im dunyanin en guzel hislerinden birisi. Tarifi imkansiz bir sevgi.. kocaman yanakli, kofte dudakli, findik burunlu bana benzeyen minicik bir beden

Dogum nasil olursa olsun muthisti.
Dogumdan sonra ve dogum esnasinda esim basimdan hic ayrilmadi, surekli benimle ilgilendi elimden tuttu masaj yapti motive etti. Dogum sonrasinda da 4 gun hastahanede kaldik tum giyinme, yikanma hatta ped degistirme, yeme icme herseyime bakti kisaca. Eve geldigimizden beri de herseyi eksiksiz yapiyor. Bana hicbir is birakmiyor. Beni saniyorum oyle sanci icinde ve sedyede gorunce kaybedecegim sandi. Bebege de bakiyor ben kalkmiyorum yerimden aglayinca emzirmem icin getiriyor cogu zaman gazini cikartip egilmemem icin altini degistiriyor. Suan hersey guzel gidiyor masallah
Allah isteyen herkese bebek nasip etsin bir de her dogum farklidir muhakkak ama korkulacak hicbirsey yok kadin bedeni oyle guclu ki asamayacagimiz agri sanci yok