• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarin doguruyorum ve banyoda tek basima agliyorum

yazmak o kadar iyi geliyor ki.. bir de verdiginiz cevaplar. Baska baska gozlerden ister elestirin ister haklisin diyin acigim hepsine.
Gebelik zehirlenmesi sebebiyle yarin aksam hastahaneye yatiyorum. Suni sanci verecekler vs bir suru acili dogum proseduru olacak. Gunlerdir kendimi hazirlamaya calisiyorum ama nafile acikcasi dogumdan da cok korkuyorum, sonrasindan da.
Esimle son 1 haftadir yine cok tartisiyoruz. Eski konularima bakabilirsiniz temizlige yeterince yardim etmiyordu. Bir ara duzelir gibi oldu sonra yine ayni. Mesela aksam 7de eve geliyor yemek yiyor saat 8, 8.30 oluyor. Sonra wcye bir giriyor ardindan dus aliyor en az 1 saat. Bu arada sabah da 1 saat wcye giriyor.
Son gunlerde iyice sapitti. Sabah ise giderken 1 saat, aksam eve gelince en az 45 dk yada bir saat, gece yatmadan aynen 1 saat wc dus. Artik biktim.
4 gun kaynanamda kaldim evim cok sicak oldugu icin eve ugramadim diyebilirim. Eve geldigimde heryer toz icinde birikmis bulasiklar. Ayni ahir gibi yasamis hic rahatsiz olmuyor. Yarin hastahaneye yatiyorum dunya kadar is var bugun 3 saatini sadece wcde gecirdi isler kaliyor diyince de bana hergun hergun bagiran bir adama dondu. Hep bu konuda tartisiyoruz o wc giriyor ben yarim saat sonra ya ariyorum ya da kapiya gidip soyluyorum bazen tatli dille bazen kizarak ve surat asarak. Yok yok yok.
Cozumu yok.
Mutfagim les gibiydi bulasiklari yikayip toparladim ama egilip silemedigim dolaplarim kaldi, dolap iclerim kaldi.
Oyle rahat ki daha besigi kurmadi. Onlarca isim soyledim hicbirini begenmedi. Cocuga 2 isim vermek istiyor mesela ama ben tek isim istedigim halde yanasmiyor. Buldugum isim bile net degil suanda illa arap kokenli isim istedigi icin.
Sanki butun evin yuku simdiden omuzlarimda ben rahat degilim karnim burnumda onca riskime ragmen dayanamayip yatip uzanmiyorum canimi disime takip bgun alisverise bile gittim pazar arabamla yine de yok yok yok su pis wc aliskanligindan aslaaaa vazgecmiyor cok bos vakti var.
Daha cocugum dogmadi sezeryan ihtimalim var cok korkuyorum burada kimsem yok ya yatip kalkamazsam ne olacak diye ayrica heryer heryerde akrabalari vs gelecek bebek icin ev darmaduman cok utaniyorum simdiden psikolojim bozuldu. Akli olan evlenmesin yurtdisina yalniz kalmasin boyle turkiyede olsam arkadaslarim kuzenlerim olurdu burda kimsem yok.. hickimsem
Cok uzgunum aglamaktan harap oluyorum

Bundan sonra istediğiniz kadar çabalayın değişmeyecektir çünkü "ağaç yaşken eğilir." Bu eşininizin değil onu büyüten kadının yani kayınvalidenizin kabahati sizin sorununuza çözüm bulamam ama söyleyeceğim bir şey var; eğer bir oğlunuz olursa lütfen onu "ağam, paşam kurban olurum ben sana" diyerek, önüne koyup önünden kaldırarak büyütmeyin. Bir kız çocuğunuz olsaydı ona ne öğretecekseniz erkek çocuğunuz olursa ona da aynılarını öğretin. Eli elektrikli süpürge de tutsun, toz bezi de tutsun oyuncak araba da. Bulaşık ya da çamaşır makinesi nasıl çalıştırılır, sofra nasıl kurulur bilsin mesela.Yani lütfen onun ileride eşiniz gibi bir eş/baba olmasına izin vermeyin.
Bir de ben "isim hakkı" sadece ve sadece anneye aittir diye düşünenlerden değilim. Burada size "eşiniz sorumlulukları paylaşmalı, yükü bölüşmeli, hayat müşterektir" derken bebeğe isim vermek yalnızca annenin hakkıdır demek riyakârlık olacaktır. O yüzden nasıl ki evlilikte her şey müşterekse bebeğin ismine karar vermek de müşterek ancak sizin istisnai bir durumunuz var ki eşiniz sorumluluk almıyor ve ortak paydada buluşamıyorsanız bu durumda size istediğiniz isme karar vermek düşer. Eğer eşinizin de isim konusunda bir fikri ve isteği varsa (iki isim istemeseniz de yapacak bir şey yok) sizin istediğiniz ve onun istediği iki ismin konması daha adil olacaktır diye düşünüyorum çünkü kendisinden şikayet de etseniz, davranışlarından memnun olmasanız da bu bebeği birlikte yaptığınız gerçeğini değiştirmiyor.
Onun dışında hiç bir şey için tatlı canınızı sıkmayın, bebeginize kavuşacağınız son saatlerin ve anneliğinizin keyfini çıkarın. Sağ salim kucağınıza alırsınız dilerim.

Soran merak eden herkese cok tesekkur ederim ❤️
24 saat suni sanci denemesinden sonra bebekle benim hayati riskim oldugu icin sezeryanla dogum yaptim.
3500 kg agirliginda dunyalar tatlisi koca yanakli bir oglumuz oldu
Sanci cekerken sizi de unutmadim kizlar Allah isteyen herkese en kisa zamanda bebisler nasip etsin
Sizi seviyorum

24 saat suni sanci denemesinden sonra bebekle benim hayati riskim oldugu icin sezeryanla dogum yaptim.
Sanci cekerken sizi de unutmadim kizlar Allah isteyen herkese en kisa zamanda bebisler nasip etsin
Sizi seviyorum
Güzel hayırlı bir ömrü olsun inşallah,
Sana da gecmis olsun.
Nasılsın, iyi misin?

Yok hic cekinme yok gayet piskin ben birsey dyince bu konuda bana surat asma surekli yuzun asik insan huyu hemen degismez ustume geliyorsun huzurum kalmadi eve girmek istemiyorum vs diye avazi ciktigi kadar bagiriyor keske cekinse
Benim anlamadigik wcde napiyo o kadar saat siz anlayabildinizmi

Birak daginik kalsin gelende olmasin bi zahmet dogumdan hemen sonra.. simdilik dogumuna odaklar sonrasini sonra dusunursun..hayirli dogumlar
Aynen yaa hic anlamaam dogurur dogurmaz herkes damliyo.Napcaklar bebegimi emzirecekler..?!Bi insana izin verin alttan dikisim var oturamiyorum kalkamiyorum millet yiguldi basima bi yandanda buyuk ogluma yemek yedirmeye calisiyodum gorumcem kalkti telefonla yemek mi yedirilir cart curt konustu ya malaklar sizeenee canim yaniyo o an telefonumu dusunuyorum cok halaysan gelde kendin yedir...Yardimlarindan cok zararlari dokunuyor boyle insanlari hayatimizdan cikartabilsek keske..

Sizi seviyorum
çok sevindim sağlıkla kavuşmanıza.. Allah hayırlı evlat etsin analı babalı büyütsün canım benim. kolay gelsin bebişli hayatında :)

Titiz biri olduğunuz belli. Ben bu kadar önemsemezdim. O akrabalar da taş yesin. Siz gelecekler deyince yardıma diye düşündüm de. Bebek görmeye lohusalıkta gidilmez bizde. Giden de işe güce yemeğe girer. Ki doğrusu da budur. Bilmiyorum eşiniz normalde de mi hep ilgisizdi?
Titizlikle alakası yok o evde yaşanıyor ve pis olmaması lazım kir toz dsğınıklta bir insan yaşayamaz hayvan bile yatacağım yeri eşer

Sizi seviyorum
Çok sevindim canım benim, RABBİM sağlıkla, mutlulukla yetiştirmeyi nasip etsin. Aklım sendeydi. Senin eş kişisi ne yaptı çocuk doğunca, doğarken vs?

Sizi seviyorum
Gözünüz aydın. Sağlıkla büyütün yakışıklıyı.

Back
X