Inanamiyorum bunlari okuduguma.
Aynilarini yasadim biliyor musun..
Ben de yurt disina geldim, kimse asla yardim etmez ama dedikodunu yapar, en ufak bir merhamet yok buradaki hemserilerle. Hemseri bile demek istemiyorum, rus bir arkadasim vardi o götürmüstü beni doktora ilaclarimi almisti. Mahelle hep türk ama kapimi calmazlar.
Kaynanam da yardim etmezdi yan yana binalarda kalirdik.
Hamileliklerim cok zor gecti, böyle kaygisiz kalacagini bilseydim cevremin asla kendimi bu duruma düsürmezdim, hatta Türkiye de hamile kalir iyi kötü baba evinde ö dönemi gecirirdim. Cünkü ac kaldim bildigin.
Kilo verdim bulantilardan hergün serum yemem gerekti.
Derdimi anlatinca herkes ne diyor biliyor musun, biz de cektik mide bulantisindan.
Hatta kaynanam ben ise bile giderdim diyordu. Ne ise gitmesi tuvalete kalkamiyordum.
Neyse esim götürürdü seruma isten gelince, yemegimi becerebildigi kadar ekmek peynir koyardi yanima giderdi ise.
Aylarca yatakta yattim, dört ay sonra ayaga kalkabilince carsafimi degistirebilmistim, kokmustu artik. Ev kokuyordu, yedi aya kadar kustum, midem bos oldugu icin mide agrisindan uyuyamazdim.
Ya yazsam neler neler, yasamadim süründüm.
Kimse yardim etmek zorunda degilll, cocuk yaparken millete mi sorduuuncular defolup gitsin cünkü insanlik disi bu durumu asla kabul etmeyecegim.
Altim üstüm durumumu bile akraba oldugu halde bir tabak corba getirmediler.
Eridim, kemiklerim cikti izlediler. Yeri geldi dalga gectiler, durumu hafife aldilar. Hepsi cok cekmis sözde ama hastanede benim kadar yatan mi var acliktan. Yok.
Neyse ya, ev gün gelir temizlenir, biliyor musun bak aklin cok sonra basina gelir alma evine kimseyi.
Pisse pis, müsait degilim ne zaman iyi olup da isimi görürüm o zaman gelirsiniz dersiniz.
Ben iki hamileligimde de zor günler gecirdim aynen öyle evime gelip pis de demislikleri var, nasil yasiyormusum. Yardim edelim dediler bana camasir susuyla yerleri sildirdiler salak gibi yaptim aksamina fenalik gecirdim.
Kaynanam bana koca göbegimle yerde börek acirdi mal kari, evet kari. Hem de mal olanindan.
Salak olan ben ki yaptim, hepsi gencligin verdigi cahillik.
Simdi yüzünü görmek istemiyorum. Evime gelip kavga cikarmalri, insanliktan bir haber oluslari tüm acligim ve o sartlara dögan bebegim. En güzel sey esimin destegiydi ama cok calisirdi ve elinden hic is gelmezdi.
Gececek bu dönem.
Tavsiyem bencil ol o kurtlar sofrasinda, disli ol. Bebegine pasalar gibi bakarsin birsey olmaz.
Ben degil evi kendimi bile yikayamazdim. Simdi temizliyorum yikaniyorum.
Hepsi gececek inan, gececek. Stres yapma skain, evin disindaki kimse icin stres yapma.
Esini de bir psikologa ya da doktora yolla bakalim sorunu neymis.
Kesin birsey var altinda.
Güclü ol, stres olup evi temizleyecegine ihtiyaci yap kimseyi de agirlama.
Bebegine yazik, inan cok üzülürsün ilerde bebegimi strese soktum bos insanlar icin diye.
Iki cocuk annesiyim ve ayni yollardan gectim.