- Konu Sahibi Trabzonlu60
-
arkadaşlar beni az çok konularımdan bilenler olur.zamanında çok eleştiri almıştım konularımdan.yarın 1 yıllık evli olacağız.eşimle anlaşamıyoruz.nişanlıyken ben babam için kredi çekmstm.sonucta bneı okuttu buyuttu daha calısır calısmaz nişanlandım ben de maddi olarak destek olmak istemıstım.ailemin durumu ıyı değil.neyse ilkevlendiğimiz hafta eşime kredıyı ben ödeyeceğim dedim va kavga ettik işin içine ailesi girdi felan filan ben kredi çektm dıye onlar evimize hıc bısey almadılar benım ailem de çeyızımı verdi mutfak esyası felan onun ailesi de yatak yapmıs benim ailem de yaptı tabı.daha sonra biz 3 aylık evliyken eşimin psikolojisi bozuldu cunku cok borcumuz oldu.o da hayatında hiç borç görmemiş kendisi öyle diyor.neyse biz kavga ettık ilk o gün bana vurdu.neyse araya aileler gırdı ben evı terk ettım geri döndüm ve biz barıstık suan da da eşim krediyi hıc sorun etmıyor bısey demıyor ama ben hıssdıyorum benim aileme karsı bi soğukluğu var.şuanda da barısıyoruz ama söyledikleri yaptıkları aklıma gelıyor unutamıyorum.benimle param için evlenmiş gibi düşünüyorum.severek evlendik aslında benim çok peşinmden koştu ama bilmiyorum aşamıyoruz bu konuları hep bosanma lafı dilimizde bu işin sonu ne acaba.ailesiyle eşimden daha ii anlasıyorum.ya da onlar benim yüzüme gülüyr eşimi dolduruyorlar bılmıyorum ama beni sevdiklerini biliyorum.bu arada eşimsiz bir gün dahi geçiremeyen bi insanım çok sevıyorum sizce normal mi benim mi psikolojim bozuk eski konulara takılıp kalıyorum.eşim unutuyor ama ben unutamıyrum.aslında tam anlatamadım.karısık anlattığım için kusura bakmayın.
arkadaşlar beni az çok konularımdan bilenler olur.zamanında çok eleştiri almıştım konularımdan.yarın 1 yıllık evli olacağız.eşimle anlaşamıyoruz.nişanlıyken ben babam için kredi çekmstm.sonucta bneı okuttu buyuttu daha calısır calısmaz nişanlandım ben de maddi olarak destek olmak istemıstım.ailemin durumu ıyı değil.neyse ilkevlendiğimiz hafta eşime kredıyı ben ödeyeceğim dedim va kavga ettik işin içine ailesi girdi felan filan ben kredi çektm dıye onlar evimize hıc bısey almadılar benım ailem de çeyızımı verdi mutfak esyası felan onun ailesi de yatak yapmıs benim ailem de yaptı tabı.daha sonra biz 3 aylık evliyken eşimin psikolojisi bozuldu cunku cok borcumuz oldu.o da hayatında hiç borç görmemiş kendisi öyle diyor.neyse biz kavga ettık ilk o gün bana vurdu.neyse araya aileler gırdı ben evı terk ettım geri döndüm ve biz barıstık suan da da eşim krediyi hıc sorun etmıyor bısey demıyor ama ben hıssdıyorum benim aileme karsı bi soğukluğu var.şuanda da barısıyoruz ama söyledikleri yaptıkları aklıma gelıyor unutamıyorum.benimle param için evlenmiş gibi düşünüyorum.severek evlendik aslında benim çok peşinmden koştu ama bilmiyorum aşamıyoruz bu konuları hep bosanma lafı dilimizde bu işin sonu ne acaba.ailesiyle eşimden daha ii anlasıyorum.ya da onlar benim yüzüme gülüyr eşimi dolduruyorlar bılmıyorum ama beni sevdiklerini biliyorum.bu arada eşimsiz bir gün dahi geçiremeyen bi insanım çok sevıyorum sizce normal mi benim mi psikolojim bozuk eski konulara takılıp kalıyorum.eşim unutuyor ama ben unutamıyrum.aslında tam anlatamadım.karısık anlattığım için kusura bakmayın.
Her ay milyarlar mı kazanıyorsunuz da eşiniz sizinle paranız için evlensin? Daha ilk günden aranıza para mevzu sokmuşsunuz bu da eşinizi ailenizden uzaklaştırmış. Eş ailesi için kredi cekse ve onu ödese kıyameti koparırsınız değil mi?
Her ay milyarlar mı kazanıyorsunuz da eşiniz sizinle paranız için evlensin? Daha ilk günden aranıza para mevzu sokmuşsunuz bu da eşinizi ailenizden uzaklaştırmış. Eş ailesi için kredi cekse ve onu ödese kıyameti koparırsınız değil mi?
kıyameti koparmazdım ama hosuma da gıtmezdı.çünkü para kazanmak erkeğin görevi bana göre.yani ben öyle düşünüyorum kaldı ki eşim bana yardımetse de ev işlerini yapmak da bana kalıyor.ve yoruluyorum yorulunca da kendimi kötü hissediyorum
kıyameti koparmazdım ama hosuma da gıtmezdı.çünkü para kazanmak erkeğin görevi bana göre.yani ben öyle düşünüyorum kaldı ki eşim bana yardımetse de ev işlerini yapmak da bana kalıyor.ve yoruluyorum yorulunca da kendimi kötü hissediyorum
ee o zaman bu durumda da senin ailenin evini geçindirmekte babanın görevi olmuyor mu
sen niye yardım ediyorsun
öyle şey mi olur
kız ailesine yardım edince melek evlat oğlan ailesine yardım edince fena koca
Benim düşünceme göre eşin hoş bir tavır sergilememiş.
Evlendiğin zaman, erkeğin ailesi her daim kabul edilmesi gereken taraf gibi görünür, fakat bana göre her iki tarafta bir birinin ailesini benimsemek zorunda.
Biz nişanlımla sevgili dönemindeyken, annemin emekli olma durumu vardı.
Ben aileyi geçindiren bir evladım ve tek evladım o yüzden bu benim için çok büyük bir sorundu.
Nişanlıma demiştim, annem emekli olmadan ben hayatta evlenemem, ne yapacağım annemi, çeyizimin bir parçası gibi de getiremem.
Bunu hem annem kabul etmez hem de benim içime sinmez (annemin fazlalık olacağından değil, annemin nasıl rahatsızlık çekeceğini bildiğim için)...
Herneyse, netice itibari kredi çektim ve çok şükür ki evlenmeden ödedim.
Fakat bütün ödeme planından tutunda, bu fikrin babası olmaya kadar nişanlım destek oldu.
"Öderiz beraber, o da benim annem yeterki iyi olsun" dedi hep.
Yani demek istediğim, eşler bir birlerinin ailesini benimsemek zorundalar.
Çünkü bugün belki senin birşeye ihtiyacın yok veya eşinin birşeye ihtiyacı yok bu anlamda.
Ama yarın ne olacağını nereden bileceksin? Ailenin ciddi bir rahatsızlık nedeniyle (veya onun ailesinin) paraya ihtiyacı olsa.
Evlatlarından yardım istemek zorunda kalsalar ne olacak? Hayır efendim biz borç üstlenemeyiz ne haliniz varsa görün mü diyeceksiniz?
Para mevzusu zaten her anlamda sıkıntı yaratan birşeydir.
Fakat ne olursa olsun, önceliklerini bilmeli eşin.
Her şartta ve koşulda sana destek olması gerekir.
Başınızdan geçirdiğiniz hakikaten kolay birşey değil, Rabbim hakkınızda hayırlısını versin.
Fakat bir arkadaşında dediği gibi, sık sık bu konuları kafanızda kurcalarsanız asla unutamazsınız.
Fazla üzerinde durmayın, geçmişi geçmişte bırakmasını bilin!
Yoksa mutluluk yerine, üzüntü, tartışma ve uyumsuzluk yaşarsınız.
Hazır evlilik yıldönümünüz, maddi anlamda sıkıntılarınız varsa eşinize güzel süprizler yapabilirsiniz.
İlla her süpriz paraya dayanacak diye birşey yok, o gün iş yerinden izin alın eğer hafta arasına denk geliyorsa.
Evinizi elinizdeki imkanlar ile romantik bir yer haline getirin, güzel yemekler yapın, güzel giyinin.
Eşiniz ile aranızda oluşan sıkıntıları hem unutturacak, hem de eşinize verdiğiniz değeri - sevgiyi gösterecektir.
İnşallah hakkınızda hayırlısı olur
Konunu ilk görünce başlıktan dicektim ki ;eşinin sevdiği yemekleri yap yada bereber sevdiğiniz bir lokantaya gidin ama iş bu kadar basit değilmiş.
Kredi çekerken eşimle görüştün mü???Yani her ne kadar sende ödeyecek olsanda onun fikrini aldın mı?
Ayrıca eşin borç görmediği için haklı olarak bunalmış üstelik ikinizin borcu değil?
Ama yinede bence geçmişi unut kredi işinde de geç eşinin karşısına al ellerini avuçlarına o benim babam ona yardım etmek evlatlık görevim.eğer senin ailende zor durumdas olsaydı yine onlar içinde aynısını yapıp sana destek olurdum de ve eşini biraz anla.sonrada güzel bi hediye ver eşine onu mutlu et.
nice mutlu yıllara...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?