yarın evlilik yıldönümümüz ama eşimle yine küsüz...

Trabzonlu60

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2010
670
344
628
Trabzon
arkadaşlar beni az çok konularımdan bilenler olur.zamanında çok eleştiri almıştım konularımdan.yarın 1 yıllık evli olacağız.eşimle anlaşamıyoruz.nişanlıyken ben babam için kredi çekmstm.sonucta bneı okuttu buyuttu daha calısır calısmaz nişanlandım ben de maddi olarak destek olmak istemıstım.ailemin durumu ıyı değil.neyse ilkevlendiğimiz hafta eşime kredıyı ben ödeyeceğim dedim va kavga ettik işin içine ailesi girdi felan filan ben kredi çektm dıye onlar evimize hıc bısey almadılar benım ailem de çeyızımı verdi mutfak esyası felan onun ailesi de yatak yapmıs benim ailem de yaptı tabı.daha sonra biz 3 aylık evliyken eşimin psikolojisi bozuldu cunku cok borcumuz oldu.o da hayatında hiç borç görmemiş kendisi öyle diyor.neyse biz kavga ettık ilk o gün bana vurdu.neyse araya aileler gırdı ben evı terk ettım geri döndüm ve biz barıstık suan da da eşim krediyi hıc sorun etmıyor bısey demıyor ama ben hıssdıyorum benim aileme karsı bi soğukluğu var.şuanda da barısıyoruz ama söyledikleri yaptıkları aklıma gelıyor unutamıyorum.benimle param için evlenmiş gibi düşünüyorum.severek evlendik aslında benim çok peşinmden koştu ama bilmiyorum aşamıyoruz bu konuları hep bosanma lafı dilimizde bu işin sonu ne acaba.ailesiyle eşimden daha ii anlasıyorum.ya da onlar benim yüzüme gülüyr eşimi dolduruyorlar bılmıyorum ama beni sevdiklerini biliyorum.bu arada eşimsiz bir gün dahi geçiremeyen bi insanım çok sevıyorum sizce normal mi benim mi psikolojim bozuk eski konulara takılıp kalıyorum.eşim unutuyor ama ben unutamıyrum.aslında tam anlatamadım.karısık anlattığım için kusura bakmayın.

profilimde hamile görünüyorum ama değilim 4,5 aylıkken de bebeğimi aldırmak zorunda kaldımonun acısı da hala içimde profilimden kaldıramıyorum hamilelik görüntüsünü nasıl kaldıracagm onu da blmyrm psikolojim çok bozuk.işle ilgili de bi sürü sıkıntım var her sey ust uste geliyor.önceden biri iyi olursa biri kötü olurdu şimdi hepsi sıkıntı.bebeğimiz bile bize gelmek ıstemedi.daha doğrusu ben aldırdım onu:kusura bakmayn yazamıyrm

Canım benim sürekli geçmişi düşünürsen tabi unutamazsın.Bizde eşlerimle zor zamanlar geçirdik sürekli "sen şunu yaptın,ben bunu yaptım" dedik ama sonra farkettik ki birbirimizi dahada kırıyoruz.Unutmak tabi çok zor oluyo ama bence iyi düşünki hayatınız dahada zorlaşmasın.Bence şöyle güzel bir yemek yiyin dışarda,sonra eve gidin ve kocanı azıcık şımart yeni yılınıza yeni,taze ve en özel duygularla girmiş olun.Nasıl başlarsa öyle gidermişya:)

Her ay milyarlar mı kazanıyorsunuz da eşiniz sizinle paranız için evlensin? Daha ilk günden aranıza para mevzu sokmuşsunuz bu da eşinizi ailenizden uzaklaştırmış. Eş ailesi için kredi cekse ve onu ödese kıyameti koparırsınız değil mi?

evlendikten sonra ailen için kredi ödemelerin oldugunu daha önce eşine söyledinmi???
ayrıca ne olursa olsun bence evlilik yıldönümünüzde aradaki kırgınlıkları yok etmek için güzel bir konusma yapın, sorunları anatemasıyla tartışın ve artık bir tatlıya baglayın..

kıyameti koparmazdım ama hosuma da gıtmezdı.çünkü para kazanmak erkeğin görevi bana göre.yani ben öyle düşünüyorum kaldı ki eşim bana yardımetse de ev işlerini yapmak da bana kalıyor.ve yoruluyorum yorulunca da kendimi kötü hissediyorum

kıyameti koparmazdım ama hosuma da gıtmezdı.çünkü para kazanmak erkeğin görevi bana göre.yani ben öyle düşünüyorum kaldı ki eşim bana yardımetse de ev işlerini yapmak da bana kalıyor.ve yoruluyorum yorulunca da kendimi kötü hissediyorum

Onun da hoşuna gitmiyor, onun kazandığı para banknot da sizinkisi elmas mı? Herkes çalışıyor, hayat müşterek, evet ev işlerinde yardım etmek zorunda ama tek başına evi geçindirmek ve sizi beslemek zorunda değil. Aynı mantıktan hareket edersek babanız da kendi evini geçindirmek zorunda.

ee o zaman bu durumda da senin ailenin evini geçindirmekte babanın görevi olmuyor mu

sen niye yardım ediyorsun

öyle şey mi olur

kız ailesine yardım edince melek evlat oğlan ailesine yardım edince fena koca

Benim düşünceme göre eşin hoş bir tavır sergilememiş.
Evlendiğin zaman, erkeğin ailesi her daim kabul edilmesi gereken taraf gibi görünür, fakat bana göre her iki tarafta bir birinin ailesini benimsemek zorunda.
Biz nişanlımla sevgili dönemindeyken, annemin emekli olma durumu vardı.
Ben aileyi geçindiren bir evladım ve tek evladım o yüzden bu benim için çok büyük bir sorundu.
Nişanlıma demiştim, annem emekli olmadan ben hayatta evlenemem, ne yapacağım annemi, çeyizimin bir parçası gibi de getiremem.
Bunu hem annem kabul etmez hem de benim içime sinmez (annemin fazlalık olacağından değil, annemin nasıl rahatsızlık çekeceğini bildiğim için)...

Herneyse, netice itibari kredi çektim ve çok şükür ki evlenmeden ödedim.
Fakat bütün ödeme planından tutunda, bu fikrin babası olmaya kadar nişanlım destek oldu.
"Öderiz beraber, o da benim annem yeterki iyi olsun" dedi hep.

Yani demek istediğim, eşler bir birlerinin ailesini benimsemek zorundalar.
Çünkü bugün belki senin birşeye ihtiyacın yok veya eşinin birşeye ihtiyacı yok bu anlamda.
Ama yarın ne olacağını nereden bileceksin? Ailenin ciddi bir rahatsızlık nedeniyle (veya onun ailesinin) paraya ihtiyacı olsa.
Evlatlarından yardım istemek zorunda kalsalar ne olacak? Hayır efendim biz borç üstlenemeyiz ne haliniz varsa görün mü diyeceksiniz?

Para mevzusu zaten her anlamda sıkıntı yaratan birşeydir.
Fakat ne olursa olsun, önceliklerini bilmeli eşin.
Her şartta ve koşulda sana destek olması gerekir.

Başınızdan geçirdiğiniz hakikaten kolay birşey değil, Rabbim hakkınızda hayırlısını versin.
Fakat bir arkadaşında dediği gibi, sık sık bu konuları kafanızda kurcalarsanız asla unutamazsınız.
Fazla üzerinde durmayın, geçmişi geçmişte bırakmasını bilin!
Yoksa mutluluk yerine, üzüntü, tartışma ve uyumsuzluk yaşarsınız.

Hazır evlilik yıldönümünüz, maddi anlamda sıkıntılarınız varsa eşinize güzel süprizler yapabilirsiniz.
İlla her süpriz paraya dayanacak diye birşey yok, o gün iş yerinden izin alın eğer hafta arasına denk geliyorsa.
Evinizi elinizdeki imkanlar ile romantik bir yer haline getirin, güzel yemekler yapın, güzel giyinin.
Eşiniz ile aranızda oluşan sıkıntıları hem unutturacak, hem de eşinize verdiğiniz değeri - sevgiyi gösterecektir.
İnşallah hakkınızda hayırlısı olur

ee o zaman bu durumda da senin ailenin evini geçindirmekte babanın görevi olmuyor mu

sen niye yardım ediyorsun

öyle şey mi olur

kız ailesine yardım edince melek evlat oğlan ailesine yardım edince fena koca

babam evi geçindiriyor zaten ama durumları ii olmadığı için ben yardım etmek istedim.

Konunu ilk görünce başlıktan dicektim ki ;eşinin sevdiği yemekleri yap yada bereber sevdiğiniz bir lokantaya gidin ama iş bu kadar basit değilmiş.
Kredi çekerken eşimle görüştün mü???Yani her ne kadar sende ödeyecek olsanda onun fikrini aldın mı?
Ayrıca eşin borç görmediği için haklı olarak bunalmış üstelik ikinizin borcu değil?
Ama yinede bence geçmişi unut kredi işinde de geç eşinin karşısına al ellerini avuçlarına o benim babam ona yardım etmek evlatlık görevim.eğer senin ailende zor durumdas olsaydı yine onlar içinde aynısını yapıp sana destek olurdum de ve eşini biraz anla.sonrada güzel bi hediye ver eşine onu mutlu et.
nice mutlu yıllara...

teşekkür ederim okuduğun yorum yaptığın için ben niaşnlıyken ilk eşime söyledim. o da çek tabi baban çekeceksin tabi dedi.sonucta kresinin 4 yıl olacağını bılıyordu.biz de evlencz 1 yıl sonra evlendiğimiz ilk hafta sorun oldu.ailesi de etkiledi sanırım

evet basit değil maalesef.eşim suan krediye bısey demıyor ama içten içe aileme karsı bi öfkesi var bılıyorum seviyorum sayıyorum dıyor ama ben inanmıyorum.bişey deseler hemen gözüne batıyor.annen nıye boyle dedı baban nıye boyle dedı dıyor.bizim düğünle ilgili de sorunlarımız oldu her evlilikte olur ama biz hala unutamadık.ailesi sürekli düğün konusunu acar yok su hosgeldın demedi bu demedi.bizimkiler hıc konusmaz.diyorum söyle bi daha acmasınlar düğün konusunu dıyorum cunku her acıldığında kavga edıyoruz.Allah sonumuzu hayır etsın

canım bende 10 aylık evliyim
aynı senin gibi nişanlıyken ailem için kredi çektim, evlendikten sonra da 9 ay ben ödemeye devam ettim
bu ay annemler üzerimden devr aldı krediyi onlar ödemeye devam edecek
arada bizimde eşimle senin anneler şunu yaptı bnm annemler bunu yaptı muhabbeti oldu
ama o muhabbetlerin bir sonu yok
eğer ailenin imkanı varsa onlar devam etsin ödemeye yada aylık ödediğiniz miktarın yarısını onlar versin
eşinle de aranı iyi tutmaya bak, para pul bunlar bugun var yarın yok
yarın bi bakmışın borçlar bitmiş, eskiyi düşünerek bugünü eşine de kendine de zehir etme

bız kadın kısmıda cok kıncıyız yahu hıcbbıseyı unutmuyoruzcanım dününu düşünen yarınlarda mutsuz olmaya mahkumdur mutlu olmak ıstıyosan bıraz akıllı davranacaksın gecmıse bır sunger cekeceksın kadın bıraz daha yapıcı olmak zorunda evlılık yıl donemınse esın sevdıgı yemeklerı yap esıne suprız yap yıpratmayın ılıskınızı yok senın ailen yok benım ailem gecın bunları sen esını esın senı sevıyorkı evlenmıssınız araya ne maddıyat ne 2. 3. cu sahısları sokmayın mutlu olmak cok da zor bırsey degıl guclu olacaksın pıskolojım bozuk esımın pıskolojısı bozuk demıssın e bosanın ozaman cozum bu mu?önunuze cıkan ılk engelde ayrılmak ıcınmı evlendınız?evlılık fedakarlık ıster buyukluk ıster yerı geldıgınde esının yaptıgı hatayı gormezden gelıp unutacaksın evlılıkte bır taraf hep ayakta kalmalı kı bırı dustugunde dıgerı kucaklayıp kaldırsın esımın pıskolojısı bozuk dıyosun e ozaman sende bıraz caba goster kusme esınle yapıcı ol kendı agzınla soluyosun esımın pıskolojısı bozuk dıye hemde kusus dıyosun pıskolojısı bozuk adamın yaptıklarına onemsemıyeceksın evlılık yıl donumunuz kutlu olsun ALLAH yuvanıza huzur ve bır omur boyu mutluluk versın ınsallah

Son düzenleme:
bak hayatım şu konuda hatalı düşünüyorsun.ben de çalışan bir bayanım ve benim eşim de ailesine yardımcı olmak için senin yaptığını yaptı.ben evliliğimde her para sıkıntısına düştüğümde bu aklıma geliyor ve sinir oluyorum.neden ben sıkıntısını çekiyorum daha sıkıntısız yaşamak varken, gece gündüz çalışıyorum diyorum .eşin şu kredi konusunda bence bir parça haklı.para kazanmak tabiki eşin görevi ama özellikle sıkıntılı zamanlarda çalışan bir bayan olarak kendi maaşından destekte bulunmak yerine senin maaşın ailen için çektiğin krediye gidiyorsa sinirlenmesi ve tartışma yaratması doğal.hepimizin ailesi zorluklar çekiyor ama önce kendi evimizin giderlerini düşünüyoruz yardımcı olamıyoruz ne yazıkki. eşinin seninle paran için evlenmesi konusuna gelince; hayat o kadar pahalı ki erkekler artık çalışan bayanlarla evlenmek ve para sıkıntısı çekmeden tek maaş ağırlığı olmadan yaşamak istiyor.tabi geliri çok iyi değilse. bunu dert etmeyen erkekler de evinde dursun çocuğumuza baksın benimle daha çok ilgilenebilsin diye çalışmayan bayanları tercih ediyorlar.biz de ailecek erkek kardeşimin çalışan bir bayanla evlenmesini, iki maaş kazanarak hayatını rahatça yaşayabilmesini isteriz mesela.tek maaşla geçinmek artık çokkk zor.eşine karşı anlayışlı ol.onu karşına alıp konuşabilirsin aslında.maddi sıkıntılar için birbirinizi üzmeyin bunlar geçiyor.

hepiniz haklısınız tavsiyelerinize uyacağım.işte bazı yaptıklarını hakaretlerini unutamıyorum.ama kimsenin evliliği dört dörtlük dğil sanırım.herkesin bir kusuru oluyor benim eşimde evine bağlı bi insan ama işte aşırı sinirli sinirlenince ne dediğini bilmiyor sonra pişman ama iş işten geciyor.bi de pişman olduktan sonra yıne aynını yapıyor.kısır döngü şeklinde ilerliyoruz bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…