Yarın nikahım var ama burnumdan geliyor

Canım sen çok araya girme. Büyükler halletsin. Bak dayın nasıl da sahip çıkıyor sana.
Bırak dayın korkutsun gözlerini. Tamam nişanlın senin yanındaymış inşaallah hep öyle devam eder ama inan bana onun da gözünün korkmasın da yarar var.
Şimdiden senin sahipsiz olmadığını anlarlarsa bir daha seni üzmeye cesaret edemezler.

Ne mutlu sana sahip çıkan bir ailen var.
Hiç korkma, mutlu olmaya çalış.
Dayın onlara bir göz dağı versin bakalım o kayınvaliden bir daha olur olmaz ağzını açabiliyor mu?

Mutluluklar dilerim.

taviz verme taviz tavizi doğurur.masraf olmasın diye düşünceli olmicaksın tatlım bu devirde kolay olmicaksın.kolay değersiz oluyo bu devirde.anneni ağlatmasına izin verme canım.arnavutlar geleneklere düşkündür doğru ama kız olan sensin naz etcen azcık ya..umarım eşin değişmez.

Gelin arabasına kavınvalde otururmu hiç görülmüş şey değil böyle herşeye karışan kayınvaldelerden nefrt ediyorum

Canım senin durumuna da üzüldüm. Ne denir ki geçmiş olsun. Kutulmuşsun o aileden.

Dediğin gibi erkekler başta eşlerinin yanında gibi gözükseler de sonradan taraf değiştiriyorlar.
Biraz göz boyamak onlarınkisi.

Sen ne söylersen söyle faydası olmuyor, dikkate alınmıyor. Ama aile büyüklerinden birinden çekinilmesi çok önemli. Kız tarafından birileri kızın sahipsiz olmadığını, her zaman arkasında
olduklarını göstermeli erkek tarafına.

Konu sahibinin dayısı da nişanlısını biraz korkutmalı, aba altından sopa göstermeli.
Damat mutlaka aile büyüklerinden birinden çekinmeli.

dayın gelsin canlarına okusun. altta kalmayın. ........ kaynana nolcak.

Bu ne görgüsüzlük bu ne basitlik ya. Böylelerine pabuç bırakmayın arkadaşım sizin ailenizin eli armut mu topluyor gerekirse kavga edin o kadının isteklerini yerine getirmeyin.

çok sağolun arkasaşlar önerileriniz için.. ben hep saygımdan sustum şimdiye dek.. ama annemde dedi artık çirkefede çıksa adın ezdirme kendini dedi.. kardeşime de dedim dibimden ayrılmak yok dedim.. ayrılmazda. kendini akıllı zannediyo bu kadın. her iki tarafında ilk mürveti diye bizi bişey bilmiyo zannediyo halbuki annemde bilir yol yordam bilemediğini sorup öğreniyo zaten... o kadın yüzünden ben asla yuvamı dağıtmam. eşim yanımda olduğu sürece mücadele edebilirim.. madem öyle ne kadar saygı o kadar saygı bende.ben hep sineye çektim acıdım kırmayım dedim hacı hoca insanlar.. ama kadın adıım atıyo para hesabı yapıyo... benim ailemin çok geliri güvncesi olmadığı halde çeuiz düzdü parasına bakmadan.. tek dileğim yarın huzurla mutlulukla bitsin geçsin..

Dediğim dedik,çaldığım düdük tiplerinden anlaşılan. Hani 'kaynana' ya, onu hissetirecek- elaleme de ispat edecek(!)
Canım eşinle açıkça ama kırıcı olmadan konuş, bunların doğru şeyler olmadığını belirt, rahatsız olduğunu belirt. Baktın ki durum değişmiyor, kaynanan sana nasıl ki açıkça hiç darılır mıüzülür mü diye düşünmeden herşeyi söylüyosa,sen de sana ters gelen şeyleri belirt, içinden geleni söyle. (tabiki küfür vs kasdetmiorum-yani içinde tutma-kararını belirt) Muhtemelen senin saygılı ve sessiz oluşunun ardına sığınarak tahakküm kurmaya çalışıyor. Buna izin verme,ilerde sen üzülürsün. Orta yolu bulmaya çalışın,aksi takdirde ağırlığınızı koyun.

arnavutlar böyle değildir arkadaşım adetlerine düşkünlerdir hatta daha fazla adetleri olur.bizde de kapı açmama adeti var.emin ol bu kadın ayrı bir tür. Allah sana sabır versin. sadece inadım inat olur arnavutlar,inatlaşmadan bildiğini yaptırmaya çalış. olay inada bindiğinde ondan beter olamayacağın için pes edersin. yarın için bol şans,mutlu olursun inşallah

tatlım bu dönemler çok sıkıntılı olur, bence sen vakit daha geç olmadan yat,dinlen,uyu. Aradan zaman geçince kendimi gereksiz yere ne kadar üzmüşüm diye üzülürsün. Evliliğin çok güzel olur, bugünleri unutturur inşallah..

inan tek dileğim eşin sonuna kadar yanında olur canım inşallah seni yarı yolda bırakmaz,boşanmak çok zor çok kötü çok acı ama olmayınca olmuyo,o kadın yuvamı yıktı ama bunda eski eşimin de rolü war benden yana olmadı hep annesini tuttu.benim yaşadıklarımı yaşamazsın canım inşallah çok mutlu olursun,sessiz kalma,kendini ezdirme

sağolun... uykum gelse yatıcam ama ne uykum var ne iştahım sabah kahvaltısıyla duruyorum.. bakalım bir an önce yarın olsa da bitse diyorum...

canım az daha sabır yarına kadar.sizin ailenin büyükleri girsin araya birinci derece yakınların annen baban girse daha sonra laf ederler annen böle dedi baban böle dedi falan die.ama dayın girerse araya bişi diyemezler sonuçta annen değil baban değil ya dayın.ne şanslısın kardeşin varmış yanında olcak hep eşinde yanında olcak tut ellerini ikisininde sıkı sıkı hiç kasma kendini.fotolarda suratın asık çıkar sonra.bırak boşver kendi utansın yaptığından hiç gelin arabasına kaynana binermi ilk kez duydumkeşke iki kişilik bi araba kiralayıp sadece eşin ve sen binseydin.şoför eşin olurdu.ama neyse sevdikleirn yanında olcak hiç sıkma canını.mutluluklar sana gelin hanım..

Şu durumda sen değil de aile büyüklerin olsun biraz sert. Kapı gibi arkanda olduklarını göstersinler. En başta eşine...
Sen hakkımı savunayım ezdirmeyim diyince huzur bozan, dırdırcı olursun. Yaşın da küçük olduğu için kimse senden çekinmez tabiri caizse pek takmazlar seni. Daha yeni evliyken bırak ailenden korksunlar. Hele biraz daha olgunluğa er zaten sen de lafını söylersin, senden de çekinirler. Ama bu süreçte her zaman mesafeli ol. Her denilene tamam deme.

sağolun... uykum gelse yatıcam ama ne uykum var ne iştahım sabah kahvaltısıyla duruyorum.. bakalım bir an önce yarın olsa da bitse diyorum...

canım ılık bi süt iç, ondan sonra da uyumaya çalış
yarın uzun bi gün olacak ve senin sinirlerinin yatışmış olması lazım biliyorum zor ama
inşallah sorunsuz bi gün geççirirsin tatlım, çünkü böyle günlerde yaşananalar bi ömür unutulmuyo malesef

biraz daha umut oldu içimde.. iyiki paylaşmışım :) iyi dilekleriniz dualarınız için çok çok teşekkür ederim... böyle zamanlarda ne de iyi oluyormuş..

en iyi kaynana ölü kaynana
böyle kaynanaların hala günümüzde olduğuna inanmak istemiyorum

allahım yardımcın olsun ne diyim...bence ailen biraz rest çeksin
yoksa sen hep dert çekersin bu kaynanadan

winstonlight arkadaşımız vardı yine buralardan, 1 sene oldu galiba gelse de yorum yapsa :) o da senin gibi yeni gelin olmak üzereydi buraya konu açtığında. o da eşinin ailesinden çok çekiyodu, düğünde rezalet çıkcağından emindi. 1 hafta boyunca konusunu okuduk, ardından dualar ettik ve sonunda çok mutlu bi yuvası oldu. düğünde kaynana da hiçbişi yapamamış biz kklılar öle bi sinerji oluşturdukki kadını burdan susturduk herhalde:)))

şimdi senin konunu okurken tekrar aklıma geldi, ona verdiğim bi tavsiye vardı, sonradan bana işe yaradığını söylemişti. biz çok kullanırız işe yarar, inancın varsa diye diyorum yoksa sen bilirsin.

kaynananın yüzüne bütün düğün boyunca 3er defa "Allahümme ya Vedud, x kızı y'nin ağzını bağla dilini tut" diyipkadının yüzüne doğru çaktırmadan üfleyiver. aklına geldikçe, yavaşcacık, mırıldanır gibi. (x kaynananın babasının ismi, y kaynananın ismi, sibel kızı fatma gibi) aklına geldikçe yap.

rabbim öyle bi ağız bağlayıp dil tutar ki istedi mi, hele ki yuva kurumunda asla bırakmaz seni. hani bu büyü değil bişi değil, yalnızca dua. Vedud Allah'ın isimlerindendir, "kullarını seven hep onların iyiliğini isteyen, ihsan eden" manasında. yeni gelinin duası da tutar bak ayrıca. bırakma düğün boyunca, gelin almada kadının suratına bakarak diyi diyiver Allahümme ya Vedud, x kızı y'nin apzını bağla dilini tut diye 3 defa, sakince kadının üstüne doğru çaktırmadan üfleyiver.

inşallah işine yarar, dualarımız seninle. :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…