Yarına kadar nasıl temizlik yapıcam acil yardımm

Ozfer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
554
0
46
İzmir
Merhabalar...samimiyetinize güvenerek bir sıkıntımı paylaşıp yardımınızı bekliyorum
bayram temizliğimi (hatta haftalık işlerimi bile) yapamadım en çabuk ve iyi şekilde nasıl baştan sona bi temizlik yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum:18:
ben tüm umudumu dün ve bugüne saklamıştım bayram temizliği için, ancak dün gelen annemle sadece bebek odasıyla uğraşınca ve bugün annem de gelmeyince, üstüne bir de benim alışverişe çıkmam gerekince hiçbi şey yapamadım, eşim de yarın sabah birlikte bi süpürge vileda falan yaparız sıkıntı yapma falan deyince tamam dedim yarın yaparız, şimdi eve de bi saat önce geldim daha dinlenemedim ruh gibiyim şimdi nasıl yetiştiricem ben panik oldum

Slm cnm nacizane benim fikrim ilk once halilarini supur. Ve kaldir hizli bir sekilde vildayla sil yerleri koltuklarin altini toz alip halulari ser benim en hizli yontemim bu :)) kolay gelsin

ilk baş etraftaki dağınıklık yaratan ne varsa topla ve katla
ardından süpür
sonra tozlarını al ve yerleri sil

bitirdiğin yerin kapısını kapat

en son banyoyu temızle.

Slm cnm nacizane benim fikrim ilk once halilarini supur. Ve kaldir hizli bir sekilde vildayla sil yerleri koltuklarin altini toz alip halulari ser benim en hizli yontemim bu :)) kolay gelsin

canımmm çok teşekkür ederim ilgine, ama sadece silme süpürme değil ki toz alma kapıları silme banyo ve mutfak dolapları falan da var of şimdi yapmaya başlayayım diyorum ama nerden nasıl başliycam bilemedim ya

ilk baş etraftaki dağınıklık yaratan ne varsa topla ve katla
ardından süpür
sonra tozlarını al ve yerleri sil

bitirdiğin yerin kapısını kapat

en son banyoyu temızle.

sağ ol canımmm

ama aksilik o ya, vakit kaybettirecek işim de çok mesela yanlışlıkla dondurma döktüm halıya bugün telaştan ve oturma odamın halısı ve çıkmıyo bi türlüüüüü

Walla haklisin cnm insanin gozunde cok buyuyor is bende dun bitirdim sukur bir baslasan arkasi gelir arkadasin dedigi gibi yap cnm supur sil en son kapiyi sil kapat kapiyi en son mutfagi birak

Bazı şeyleri kahvaltı öncesine bırakabilirsin, temizlik için çok verimli bir zamandır.:)

Durumunuz buysa, mutfak dolaplarına vs girmeyin derim... Eşiniz de yardım edecekmiş tozları alsın ve ardından yerleri halletsin en kolayları olarak...
Ardından siz de mutfak dolaplarının dış ksımlarını silebilirsiniz, görünen kapılarınızı silebilirsiniz ve en son banyoyu toplarsınız... Benim yöntemim bu olurdu :26:

çok ağır işi bir anda yapıp kendini yorma, 2 hafta önce bi ağır temizlik yaptım hala etkisinden kurtulamadı vücudum. şimdi benim de bayram temizliği duruyor ama normal haftalık temizlik yapar gibi yapacağım. neyse ki bayram cuma günü burada 2 güne yayacağım.

Son düzenleme:
sağ ol canımmm

ama aksilik o ya, vakit kaybettirecek işim de çok mesela yanlışlıkla dondurma döktüm halıya bugün telaştan ve oturma odamın halısı ve çıkmıyo bi türlüüüüü

5 dakıkanı bile almaz kirli kısmı silmen.

tekrar edıyorum ...öncelikle müzik aç kendine
etraftaki dağınıklığı gider

halılarını süpür ve balkona havalanmaları için çıkar

ardından süpürge aç ve işin bittiğinde süpürge orta yerde durmasın temizlemediğin bir bir odaya koy.

ardından viledana suyunu doldur ve silmeye başla odayı.

en sona temızledığın odanın tozunu almaya başla ve kapılara kadar git.

sonra odanın kapısını kapat ve diğer odaya geç.

halının rengını bılmıyorum ama,bulaşık deterjanı iyi geliyormuş, dene istersen.

iş yaparken oyalanma
temız ve hızlı ol.

en son banyoyu temızle...

vakit kaybetme daha fazla işe koyul

kolay gelsin

hepiniz sağ olun kızlar
yalnız bişiy var ben şimdi başlayayım diyorum, ama ayakta fazla duramıyorum hemen belim ağrıyor fena oluyorum, meseela en azından mutfağı şimdi yapıp bitirsem sonra da toz mu alsam acaba dedim ama bu saatte de nasıl yapayım nerden başlayayım bilmiyorum. süpürge tutamayacağım için vileda falan da hikaye bu akşamlık, banyoyu da yıkayamam, of dağınıklık var diye mi bu kadar büyüyor gözümde yaa

halı şampuanı falan işe yaramadı o yüzden napıcam bilemedim :18:

Normal şampuanı söylemiştim ama diğer arkadaşın dediği gb bulaşık deterjanı da olabilir, annem hep onunla yapar:44:

Dediğim gb sadece dolap kapaklarını ve kapıları halledin, dağınıklıkları toplayın en azından yatmadan...Yerler ve toz almak en fazla 1 saatlik iş olsa gerek... Kolayca halledersiniz paniklemeyin

ay sağ ol yaa peki bunları şimdi mi yapacağım ki istesem de kalkamıyorum bacağımdaki ve belimdeki ağrıdan, yoksa yarın kahvaltı sonrasına mı bırakayım :26: ama yarına bırakırsam da yetişmez günümüzü öldürürüm diye stres yaptım yani ne şimdi yapabiliyorum ne yarına bırakmak istiyorum of

çok teşekkür ederim yaa destek için gerçekten teşekkürler

-Süpürge tut 30ila 45 dakika
-Videlayla yerleri sil enaz 30 dakika
-Toz al 15-20 dakika
-Tozdan sonra hızla kapıları aldır sağını solunu 10 dakika
-Mutfak dolaplarının kapaklarını cifli bezle silip duru bezle tekrar aldır enaz 10 dakika
-En sonda tuvalet banyoyu mis gibi yap çamaşır suyuyla evyeleri bataryaları sil fayansları şöyle bi aldır.20 Dakika

Enfazla 3 saatte yaparsın şimdi başlasan.
Avizelerin üstüne sevdiğin parfümden sık yanınca mis gibi kokar.
Çeşmeleri yıkaıktan sonra temiz ince tül çorapla sil nasıl parlıyo bak bakalım
Kapıları sildiğin suya sirke damlat kapı kolundaki mikropları öldürüyomuş.
Dondurma döktüğün halıyı beyaz kalıp sabunla sil.

msj tekrarı......................

Son düzenleme:

bence sen mutfak dolaplarını unut.
gelen misafir mutfak dolaplarına bakmaz

eşin de yardım edecekse eğer, o süpürsün sen sil.

yapman gereken
toplamak , süpürmek, silmek ve toz almak.

mutfak dolapları, süpürüp silmekten daha ağır bir iş.

şimdi başlasanız 2 saate kalmaz biter işiniz.

bu günün işini yarına bırakma.

misafirin veya programın nereden çıkacağı belli olmaz
ve yorgun yorgun gezmek zorunda kalırsın

yarın şöyle bir hisle uyanacaksın '' iyiki dün işleri halletmişim''

Son düzenleme:
Bence bir valiz hazırla ve tatile çıkın hemen.
Şaka şaka canım, seni boğan tüm bu işleri hangi sebeple yarın için yapman gerekiyor?
Yok öyle bir mecburiyetin tatlım. Ne zaman uygun olursan, canın isterse o zaman yaparsın.
Önce zihnini bu yükten temizle ve keyif alacağın şeylerle uğraş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…