yarina misafirim var ve hastayim

jalesel

Guru
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2008
456
3
296
43
Siirt
menum soyle ama bu halimle nasil yapican bilmiyorum hic
mercimek corbasi
icli kofte buzluktan
taze fasulye
salata
ana yemek karar veremedim ne yapsam acaba
tatliyida bilmiyorum of ya esimin isleri hasta oldugumu bile bile davet etti arkadaslarini

Ooo, içli köfte yapabilen için çok basit tarifler ama hasta olunca basite kaçmak daha iyi olur bence.

Kıyma varsa, içine tuz, karabiber, domates, yesil biber doğrayıp tepsiye yayın ( 2-2.5 parmak kalınlığında). Kıyma yağsızsa üzerine biraz sıvı yağ dökülebilir (hatta az bir salça ile karıştırılıp) Fırında önceden pişirip geldiklerinde biraz ısıtılabilir.

Ya da yine kıyma, karabiber, tuz, yumurta sarısı yoğurup, rulo yapın, üstüne yumurta beyazı sürüp, fırında biraz pişirin. Sonra dilimleyip, yatay olarak tepsiye dizip üzerine sıvı yağ, biraz su ve salça/domates rendesi döküp yine biraz fırında pişirin.

Biftek varsa, onları una bulayıp az bir z. yağında alt üst, rengi dönene kadar az bir şey pişirin. Biraz soğanı da yağda biraz kavurun. Bu ikisini, tuz, k. biber, 2-3 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı hardal, sevdiğiniz kekik, biberiye gibi baharatlar ekleyip, suyunu koyup düdüklüde pişirin. Geldiklerinde fırın ya da tencere de ısıtırsınız.

dun esim gelince evi supurdu sagolsun ben de tatlimi yaptim
bugun daha iyiyim ama bogazlarim yirtilacakmis gibi aciyor..
menu soyle oldu

mercimek corbasi
hunkar begendi
pilav
icli kofte
yogurtlu havuc
zeytinyagli yaprak sarma
gobek salata
sekerpare de cayin yanina..

Ooo süper menü olmuş. Ay, böyle tam yemekten önce de okudum mesajınızı fena oldum. Misafirler çok şanslıymış, bu hasta menüsüyse iyiyken neler yapıyorsunuz hayal bile edemiyorum.

Afiyet olsun.............:56:

Back
X