yaş 19 ve evlilik

nedeneden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2013
171
11
38
35
kızlar iyi geceler... Aklımı çok kurcalayan bir durum var ne yapmam gerektiini bilmiyorum size danışmak istedim... 19 yaşındayım uzaktan eğitim sosyal hizmetler okuyorum sınava girdim ve yüksek bi puan aldım örgün bi eğitime yerleşebilirim.Ama bi tanıdığımız vesilesiyle tanıştığım biri var.yurt dışında yaşıyor.hayata bakış açısı yaşantısı benim gibi... Evlilik düşüncesi var onda da bende de. Ama annem okumamı istiyor bi mesleğin olsun diyor.Fakat evlenmek zorundayım. Akrabalarımın düşünceleri lafları çok kanıma dokunuyor.Anneme laf söylemeleri inanın çok üzüyor beni...Oraya gidince sınava girmeden istediğim bölümü yani hukuk bölümünü okuyabilicem. Ama bilmiyorum sizce ne yapmalıyım sizden akıl almaya çok ihtiyacım var:14::14:

kızlar iyi geceler... Aklımı çok kurcalayan bir durum var ne yapmam gerektiini bilmiyorum size danışmak istedim... 19 yaşındayım uzaktan eğitim sosyal hizmetler okuyorum sınava girdim ve yüksek bi puan aldım örgün bi eğitime yerleşebilirim.Ama bi tanıdığımız vesilesiyle tanıştığım biri var.yurt dışında yaşıyor.hayata bakış açısı yaşantısı benim gibi... Evlilik düşüncesi var onda da bende de. Ama annem okumamı istiyor bi mesleğin olsun diyor.Fakat evlenmek zorundayım. Akrabalarımın düşünceleri lafları çok kanıma dokunuyor.Anneme laf söylemeleri inanın çok üzüyor beni...Oraya gidince sınava girmeden istediğim bölümü yani hukuk bölümünü okuyabilicem. Ama bilmiyorum sizce ne yapmalıyım sizden akıl almaya çok ihtiyacım var:14::14:

Elin adami okutmazki?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım daha bugün açtım böyle bir konu. Kız kardeşim seninle yaşıt o da üniversite öğrencisi aynı duyguları paylaşıyorsunuz ama sana kardeşim yaşında olduğundan bir abla tavsiyesi okulunu bitir Türkiye'de ne olursun. Evlilik her zaman olabiliyor inan bana, yukardaki bir yorumda da yazılmış elin adamı neticede iyidir hoştur iki sene sonra okumana karşı çıkarsa çok pişman olursun. Ne olur biraz yaşının olgunlaşmasını bekle :54:

Son düzenleme:

Ne acelen var bu kadar??
Onunde kocaman bir hayat var senin, hele bir oku, meslegini eline al...
Sonrasi Allah kerim...

Senin once dusunmen gereken, hayatta kendi kendine yetebiliyor olman.
Kendi ayaklarinin uzerinde durabil ki, ilerde kimseye muhtac kalma.
Ailen bugun var yaninda, peki yarin? Kimin garantisi var, bunlari dusunmelisin.
Once kendi hayatini bir duzene sok ki, sonra bakarsin evlilige...

Akrabalarinin ne dedikleri mi senin hayatini sekillendirecek?
Hayat bu kadar basit mi?
Yeri gelirse kulagini tikayacaksin duymayacaksin, gozunu kapatacaksin gormeyeceksin...
Unutma, meyve veren agaci herkes taslar...

19 yaş evlilik için helede farklı bir ülkede evlilik aileden uzak zor bence okulunu bitir hala aynı kişiye aynı duyguları taşıyorsan evlenirsin o zaman. He yine hukuk okursun sonra okumanın yaşı yok ama evlenmenin var bence

Canım daha bugün açtım böyle bir konu. Kız kardeşim seninle yaşıt o da üniversite öğrencisi aynı duyları paylaşıyorsunuz ama sana kardeşim yaşında olduğundan bir abla tavsiyesi okulunu bitir Türkiye'de ne olursun. Evlilik her zaman olabiliyor inan bana, yukardaki bir yorumda da yazılmış elin adamı neticede iyidir hoştur iki sene sonra okumana karşı çıkarsa çok pişman olursun. Ne olur biraz yaşının olgunlaşmasını bekle :54:

ağlamaktan bi çare haldeyim... O kadar zorlu bi yaşantım oldu ki... Eğer evlilik olursa okumama izin verme şartlarıyla olacak ki o ve ailesi de bunu istiyor zaten... A ma bilmiyorum tek istediğim anneme daha fazla laf söylemesinler çok karışık kafam çok gözüme uyku girmior zayıfladım 45 kilo oldum of of teşekkür ederim yorumlar için iyi ki varsınız:kkk:

Okulunu oku, ondan sonra evlenirsen evlenirsin.
Evlenmek zorundayim demissin. Anlayamadim. Zorla mi evlendiriyorlar? Evlenmek zorunda filan degilsin.

Yurtdisinda sinavsiz istedigin bolumu okuyamiyorsun oyle. Her yerin bir giris kriteri var. Orda LYS olmaz da baska birsey olur. Not ortalamasi olur, sinavi olur, dil bilgin olur. Oyle birsey olsa herkes istedigi ulkenin universitesine gider, istedigi bolumu okurdu.
Gitmek istedigin ulkenin dilini bilmeden yasamak bile zor, ustune okul daha da zor.
Daha 19 yasindasin. Evlilik kacmiyor. Adamlar kacmiyor. Daha karsina kendin gibi niceleri cikar. Sen okuyup ayaklarin ustunde durmaya bak. Ne kadar taniyorsun o yurtdisinda yasayan kisiyi? Kac kere bulustunuz, oturup konustunuz? Elin adamina guvenip kor gozum parmagima gidilmez oyle. Boyle hikayelerin sonu iyi bitmiyor. Gozunu ac, annene de kulak ver.

ağlamaktan bi çare haldeyim... O kadar zorlu bi yaşantım oldu ki... Eğer evlilik olursa okumama izin verme şartlarıyla olacak ki o ve ailesi de bunu istiyor zaten... A ma bilmiyorum tek istediğim anneme daha fazla laf söylemesinler çok karışık kafam çok gözüme uyku girmior zayıfladım 45 kilo oldum of of teşekkür ederim yorumlar için iyi ki varsınız:kkk:

Evlilik okumama izinleri sartiyla olacak diosun da bunun sözleşmesi yokki. He tmm okuturuz der evlnnce is biter hayatim .unutur gider sozunu

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Başkalarının lafıyla okumandan olma evlenince belki izin vermez belki okuyamazsın,
Oku mesleğini eline al,evllenmek için bu kadar acele etme ,
yaşın 19 daha erken gibi görünüyor bence oku sonra evlen işallah doğru kararlar alırsın canım:ssz:

Ne demek canım benim çok teşekkür ederim ama bu hayat senin hayatın insanların ağzı torba değil ki büzesin oku sen bitir okulunu al mesleğini eline, utandır onları sonra da okulunu bitirmiş işi gücü olan güçlü, ayakları yere sağlam basan bir kadın olarak evlen ki okul için bile olsa elin adamına boyun eğip muhtaç olma. Bırak insanlar konuşsun, konuşmak laf etmek isteyen insan evlensen de bir yolunu bulup konuşur inan bana ablacım :54:

Yurt disi mi?ne cesaret? 1 yıldr gurbetteym ki kendi vatanımda olmama ragmen ne çektgmi bi ben bi Allah blio:( şuan hamileym mide bulantılarm cok kötü ama kapımı çalan yok,bayramda ev temzlqine falan gerk olmuo cnkü cocuk bile calmio kapıyı..hem dha 19 yasındasn tamam dinen evlenebileck bi yaştasn ama zinadan uzaksan okumak varken evlenmek gerksz 19 yasnda..evlenince maalesf okunmuyo eşim hc karışmaz gdr harcımı kendi yatirir haberm olmadan ama bak 19 nisanda aöf sınavı var calısack ne azim ne istek var.. Çocugu sevsen neyse bide görücü usulu sanırm..herşeyi at bi tarafa yurt dısına ne cesart gdiyosn anlams dglm..

Akrabalar annene ne diyor ki?

Cocukla adin mi cikti? Ne oldu? Bu kadar uzaktan boyle birsey de pek mumkun degil gerci. Yoksa yasi geldi evlenmeli filan mi diyorlar? Zaten bu zamanda bunu diyen insan cahildir, laflari da ciddiye alinmamalidir.

Okulunu oku, ondan sonra evlenirsen evlenirsin.
Evlenmek zorundayim demissin. Anlayamadim. Zorla mi evlendiriyorlar? Evlenmek zorunda filan degilsin.

Yurtdisinda sinavsiz istedigin bolumu okuyamiyorsun oyle. Her yerin bir giris kriteri var. Orda LYS olmaz da baska birsey olur. Not ortalamasi olur, sinavi olur, dil bilgin olur. Oyle birsey olsa herkes istedigi ulkenin universitesine gider, istedigi bolumu okurdu.
Gitmek istedigin ulkenin dilini bilmeden yasamak bile zor, ustune okul daha da zor.
Daha 19 yasindasin. Evlilik kacmiyor. Adamlar kacmiyor. Daha karsina kendin gibi niceleri cikar. Sen okuyup ayaklarin ustunde durmaya bak. Ne kadar taniyorsun o yurtdisinda yasayan kisiyi? Kac kere bulustunuz, oturup konustunuz? Elin adamina guvenip kor gozum parmagima gidilmez oyle. Boyle hikayelerin sonu iyi bitmiyor. Gozunu ac, annene de kulak ver.

evliliği çok istediğimden değil.Hayır zorlada evlendirmiyorlar.lise zamanlarımda biraz asi bi insandım haliyle aileden bazıları kızdı tepki gösterdi.Sadece bana olsa iyiydi anneme gösterdiler en büyük tepkiyi.Bu zoruma gidiyor.Bu yıl üniversiteyi farklı bi sehirde kazansam yine annem tepki gösterip göndermezler diye korkuyorum.O kişinin yaşadığı ülkeden erasmus programı için çağırılmıştım zaten.İngilizce yüksek derecede not ortalamam tutuyor. Orada okumam için bi engel yok.Annem evlilik için zorunlu olmadığımı düşünüyor.Ama benim nedense beynım kalbim bunun için zorunlumuşum gibi hissettiriyor.Bu yüzden kafam çok karışık:14:

Peki evlenip okuduğun zaman annene laf söylemeyecekler mi sanıyorsun??

19 yaşındaki kızı başka millete gelin verdin ne acelen vardı elindemi kaldı gibi amiyane de yaklasabilirler o zmn annen hem duyacaklarina hem de senin hasretine dayanamayabilir.

Neticede yurtdışında hukuk okusan ne olcak hadi eyvallah deyip bosanabilecekmisin? Evlilik bi araç değil amaç olmalı bence milletin ağzı torba değil buzesin kendi hayatını mahvetme bence

Sevgiler,

Ne acelen var bu kadar??
Onunde kocaman bir hayat var senin, hele bir oku, meslegini eline al...
Sonrasi Allah kerim...

Senin once dusunmen gereken, hayatta kendi kendine yetebiliyor olman.
Kendi ayaklarinin uzerinde durabil ki, ilerde kimseye muhtac kalma.
Ailen bugun var yaninda, peki yarin? Kimin garantisi var, bunlari dusunmelisin.
Once kendi hayatini bir duzene sok ki, sonra bakarsin evlilige...

Akrabalarinin ne dedikleri mi senin hayatini sekillendirecek?
Hayat bu kadar basit mi?
Yeri gelirse kulagini tikayacaksin duymayacaksin, gozunu kapatacaksin gormeyeceksin...
Unutma, meyve veren agaci herkes taslar...

yorumun için nasıl teşekkür etsem azdır canım

Ailesinden ayri sehirde olan biri olarak sana bir tavsiye sirf birileri birsey dicek diye gurbete gitme. Akrabalarini bosver yolun cok basindasin universiteni yaz guzelce okulunu oku kimler kimler cikacaktir karsina guzelce asik ol oyle evlen o okul isi evlendikten sonra o sekilde olmuyor oyle evlilikle beraber yuruturum biraz hikaye zor o isler. Ananin dizinin dibinden ayrilma ben turkiyede ne ozlem cekiyorum kaldi ki sen gurbete gideceksin ve sevdigin adam da degil. Hani desem ki seviyosun bi nebze ya da yasin kemale ermis olsa yine bi nebze ama sirf kacis yolu gibi gorerek kesinlikle evlenme. Ben deliler gibi severek evlendim hala da seviyorum ama cok uzuluyorum ailemden ayri sehirdeyim diye. Koca hep bulunur ve cok gencsin bunu unutma.

Peki evlenip okuduğun zaman annene laf söylemeyecekler mi sanıyorsun??

19 yaşındaki kızı başka millete gelin verdin ne acelen vardı elindemi kaldı gibi amiyane de yaklasabilirler o zmn annen hem duyacaklarina hem de senin hasretine dayanamayabilir.

Neticede yurtdışında hukuk okusan ne olcak hadi eyvallah deyip bosanabilecekmisin? Evlilik bi araç değil amaç olmalı bence milletin ağzı torba değil buzesin kendi hayatını mahvetme bence

Sevgiler,

Akrabalar annene ne diyor ki?

Cocukla adin mi cikti? Ne oldu? Bu kadar uzaktan boyle birsey de pek mumkun degil gerci. Yoksa yasi geldi evlenmeli filan mi diyorlar? Zaten bu zamanda bunu diyen insan cahildir, laflari da ciddiye alinmamalidir.

Ne demek canım benim çok teşekkür ederim ama bu hayat senin hayatın insanların ağzı torba değil ki büzesin oku sen bitir okulunu al mesleğini eline, utandır onları sonra da okulunu bitirmiş işi gücü olan güçlü, ayakları yere sağlam basan bir kadın olarak evlen ki okul için bile olsa elin adamına boyun eğip muhtaç olma. Bırak insanlar konuşsun, konuşmak laf etmek isteyen insan evlensen de bir yolunu bulup konuşur inan bana ablacım :54:

Çok çok teşekkür ederim her birinize... Sanırım en doğrusu okumak ve ayaklarım üstünde durmak olacak.İnsanların ağzına laf vermediğimiz sürece kimse bir şey demez zaten ki dese de annem bunu kulağına bile asmaz. Çok çok teşekkür ederim umarım 3 ay sonra kızlar hukuk fakültesini kazandım diye bi başlık açmakta nasip olur :nazar:

yorumun için nasıl teşekkür etsem azdır canım

Rica ederim, ama soylediklerimizi yabana atma...
Burada onemli olan senin hayatin ve gelecegin...
Inan ne akrabalarin susacaktir, evlensen dahi... Ne de evlenmeye gec kalacaksindir...
O yuzden kendi hayatini bir kalemde prangalara gencecik yasinda vurma...

Adamin seni okutup okutmayacagi bile belli degil.
farz edelim okumana musade etti, bir gun hamile kalirsin, butun hayatin alt-ust oluverir bir anda.

O yuzden hayatinin gidisatini sen belirle, baskalarinin dedikleri belirlemesin.
Hakkinda hayirlisi olur insallah, umarim soylediklerimiz bosuna gitmez.
Saglikli ve gelecegin icin dogru kararlari alirsin... :31:

Ailesinden ayri sehirde olan biri olarak sana bir tavsiye sirf birileri birsey dicek diye gurbete gitme. Akrabalarini bosver yolun cok basindasin universiteni yaz guzelce okulunu oku kimler kimler cikacaktir karsina guzelce asik ol oyle evlen o okul isi evlendikten sonra o sekilde olmuyor oyle evlilikle beraber yuruturum biraz hikaye zor o isler. Ananin dizinin dibinden ayrilma ben turkiyede ne ozlem cekiyorum kaldi ki sen gurbete gideceksin ve sevdigin adam da degil. Hani desem ki seviyosun bi nebze ya da yasin kemale ermis olsa yine bi nebze ama sirf kacis yolu gibi gorerek kesinlikle evlenme. Ben deliler gibi severek evlendim hala da seviyorum ama cok uzuluyorum ailemden ayri sehirdeyim diye. Koca hep bulunur ve cok gencsin bunu unutma.

Hiç aşık olmadım daha önce bilior musun? Çok isterim aşık olduğum bi adamla evlenmeyi

Back
X