yaş 19 ve evlilik

Evlilik kacmio....ara ara benide yoklassada evlilik kacmio.okumak şart... Lutfen

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kızlar iyi geceler... Aklımı çok kurcalayan bir durum var ne yapmam gerektiini bilmiyorum size danışmak istedim... 19 yaşındayım uzaktan eğitim sosyal hizmetler okuyorum sınava girdim ve yüksek bi puan aldım örgün bi eğitime yerleşebilirim.Ama bi tanıdığımız vesilesiyle tanıştığım biri var.yurt dışında yaşıyor.hayata bakış açısı yaşantısı benim gibi... Evlilik düşüncesi var onda da bende de. Ama annem okumamı istiyor bi mesleğin olsun diyor.Fakat evlenmek zorundayım. Akrabalarımın düşünceleri lafları çok kanıma dokunuyor.Anneme laf söylemeleri inanın çok üzüyor beni...Oraya gidince sınava girmeden istediğim bölümü yani hukuk bölümünü okuyabilicem. Ama bilmiyorum sizce ne yapmalıyım sizden akıl almaya çok ihtiyacım var:14::14:

milletin lafı seni neden bu kadar rahatsız ediyor anlamadım aklını başına al 2 yıllık bile olsa oku.

caNım bekle sen puanın da iyimiş hayatın garantisi yok seni okutmayabilirler de garanti olan tek şey mesleğin, benim mesleğim var hiç korkmuyorum çünkü tek başıma kalsam kendime yeterim birilerine bağımlı yaşama boşver..

evliliği çok istediğimden değil.Hayır zorlada evlendirmiyorlar.lise zamanlarımda biraz asi bi insandım haliyle aileden bazıları kızdı tepki gösterdi.Sadece bana olsa iyiydi anneme gösterdiler en büyük tepkiyi.Bu zoruma gidiyor.Bu yıl üniversiteyi farklı bi sehirde kazansam yine annem tepki gösterip göndermezler diye korkuyorum.O kişinin yaşadığı ülkeden erasmus programı için çağırılmıştım zaten.İngilizce yüksek derecede not ortalamam tutuyor. Orada okumam için bi engel yok.Annem evlilik için zorunlu olmadığımı düşünüyor.Ama benim nedense beynım kalbim bunun için zorunlumuşum gibi hissettiriyor.Bu yüzden kafam çok karışık:14:

Anliyamiyorum, annen bunu umursamiyorsa, kizim oku diyorsa, sana ne oluyor?
Ayrica erasmus universiteler için degilmiydi? Sen su an açik ögretim okuyorsun.

Ve son olarak, evlilik senin sandigin kadar kolay birsey degil. Hele hele, yurtdisinda kalarak, annenlerden uzak. Nasil yurt disinda sen hukuk okuyacaksin? Dil, dis felan bilmiyorsun. Erasmus baska birsey, hukuk baska birsey. Ki simdi söyledikleri ve evlilik sonrasi söyledikleri tutmayabilir.

Yasin daha çok küçük, önce okulunu bitir, hayatini yasa. Daha birçok insan ile tanisacaksin, birçok fikir edineceksin. Ilerde Erasmus yapmak istiyorsan yine yap, hatta o sahisin ayni ülkesinde yap fakat evlenme.

kızlar iyi geceler... Aklımı çok kurcalayan bir durum var ne yapmam gerektiini bilmiyorum size danışmak istedim... 19 yaşındayım uzaktan eğitim sosyal hizmetler okuyorum sınava girdim ve yüksek bi puan aldım örgün bi eğitime yerleşebilirim.Ama bi tanıdığımız vesilesiyle tanıştığım biri var.yurt dışında yaşıyor.hayata bakış açısı yaşantısı benim gibi... Evlilik düşüncesi var onda da bende de. Ama annem okumamı istiyor bi mesleğin olsun diyor.Fakat evlenmek zorundayım. Akrabalarımın düşünceleri lafları çok kanıma dokunuyor.Anneme laf söylemeleri inanın çok üzüyor beni...Oraya gidince sınava girmeden istediğim bölümü yani hukuk bölümünü okuyabilicem. Ama bilmiyorum sizce ne yapmalıyım sizden akıl almaya çok ihtiyacım var:14::14:

Aynı yaştayız ve böyle düşündüğüne inanamıyorum.Sakın yapma sakınn! Annen en doğrusunu söylemiş,başkasına ne kadar güvenebilirsin ki hatta bu devirde babana dahi güvenme derim.Hayatının iplerini bi eline al onda sonra açıl okyanusa.Bi süre sonra ya seni okutmazsa,istemezse.Çok pişman olursun,yapma lütfen.Belki 1 yıl sonra degişecek duyguların? Hayatı daha yaşamadan evlenmek,birine bağlı olmak..Ne bileyim mantıklı değil.Ha birde yurtdışı her okul kabul etmiyor,sen isteyince olmuyor yani o işler.Seni tercih etmeleri gerekiyor.İnsanların ağzına da bakma bu kadar,akraba dediğin akbabadan başka bir şey değil.Sen burda herkesin gösterdiği doğru yola gir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Ohoo ben bizim sülaleyi dinleseymişim demek ki halim harap olurmuş:9:
Yalnız değilsin merak etme tek fark biz çoğumuz bunları takmıyoruz.
Seni çekirdek ailen bağlar. Yani en azından benim öyle laf söyleyen amcam da olsa sen orda bi'dur derim. Benim hayatımla ilgili kararı belli bi'yaşa kadar annem babam vermiş amcadır, teyzedir de geri de dursun kendi çocuklarıyla ilgilensinler bi'zahmet.

Evlensen de konuşurlar. Benim öz amcam ilk önlisans kazanıp gittiğimde her geldiğinde yerin dibine soktu beni, babama onu okuyacağına hiç okumasın boşa masraf yapıyosun okudun mu 4 yıl okuyacak ki anca ozaman bilmem ne... Hırslanıp dikey geçişle İstanbul'da onun öve öve bana okudun mu orada okuyacaksın diye söylendiği okulu kazandım şimdi yine konuşuyo (kuzenlerim de lise terk bu arada).

Şimdi de ablam 25 ben 24 yaşına gircem bu yıl "aa isteyen olmuyo mu, niye evlenmiyolar, vah vah" modundalar. Babam sağolsun arkadaşları var bizene ne zaman evlenirseler evlenirler koca kızlara ben mi diycem der.

Senin de annen yanında ne takıyosun milleti. O hayat senin hayatın milletin bu kadar müdahale etmesine, söz hakkı bulmasına izin verme. Yaşın bunları kaldıramaz daha evliliktir, yurtdışıdır. Her zaman evlenirsin de bu yaşlarına bi'daha gelemezsin.

İnanılmaz şekilde kendime geldim... Yorumlarınız çok değerli aklımda tek br soru işareti bile kalmadı.iyi ki varsınız testlerime gömülmüşüm anca gördüm kızlar kusura bakmayın :) Tam gaz ders çalışmaya devam 4 yılı burada tamamlayıp annemin desteğiyle yurt dısına yerleşicem. Hayat benim hayatım.Kendi yolumu düzgün yolumu çizmek için del gbi ders çalışıyorum şu an.ilginiz alakanız için çok çok teşekkür ederim :16:

Mesleğini diplomanı eline almadan kendini güvence altına almadan evlenmemelisin bence.

Bi kaç yıl sonra o adamdan ayrılırsan ne yapacaksın ? Dımdızlak kalırsın. Hayatını başkalarının ne söylediklerine göre yönlendiremezsin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu nasıl bir zihniyet,nasıl bir düşünce yapısı.Canım senin etrafında hiç sana akıl verecek olgun bir insan yok mu?Sen hayatını etraf ne der ne yapara göre mi yönlendireceksin.Ne yaptın.Bir arsızlık mı,bir suçun mu var da akrabaların lafları kanına dokunuyor.Bu nasıl bir cehalettir.Yaşın küçük ama kusura bakma,düşünce yapın yaşından da küçük.Hee sen evlenmek istiyor da böyle bir bahaneye sığınıyorsan bilemem.Yaş 19,Dilini yolunu bilmediğin bir ülkeye gelin gidip,orda çok koay okul okuyacağını zannediyorsun.Tabi bi de okuttururlarsa.Millet gurbette.Bir de sana okul masrafı mı yapacaklarına inanıyorsun.Ne gereği var.Koca mı bulamazsın.Akrabaların mı senin kaderini belirliyor.Evlenmemek ahlaksızlık mı.Yazık çok yazık.

Back
X