Yaş derdim

Sıfatım değişmemiş olgunlaşmış,birde saçlarımda 3-4 tane beyaz var
Erken olgunlaşırsınız işte ben de ondan bahsediyorum. 20 yaşında üniversite okumanız,kampüste arkadaşlarınızla laylaylom eğlenmeniz gerekirdi. Öyle yapsaydınız gereksiz yere erkenden olgunlaşmazdınız. 20 yaşında evli kadınla 20 yaşında üniversite öğrencisi arasında 40 yıl vardır

ya arkadaşlar kusura bakmayın.valla gına geldi bdv de bu yaşlandım 25 yaşında evde kaldım 30 a yaklaştım çöktüm vs konularından.kendi dertlerine bakmazlar evlenmemiş kadınlara çatarlar boşanmışlara çatarlar çocuksuzlara çatarlar ev kadınlarına çatarlar .konu sahibinin bir düzeni yok özgürlüğü yok söz hakkı yok takmış kafayı 26 oldum çöktüm e.

Üstüne birde iş görmüyorsun diye kavga küfür hatta hatırlıyorum kaynana terlik bile atmıştı üstüme,bu olanlardan sonra hastaneye gitti ameliyat geçirdi,eve dönünce çıkıp kapıyı açtım ama hiç bir şey söylemedim onun da kavgasını yaptı,eltime “onun cesedi çıksın doğum evinden “diye,gittim sordum o laf bana mıydı?”evet sanaydı sen beni yandırıyorsun ben de o küfrü ettim”hatırlıyorum bu lafı söylediğinde 8 hazirandı,doğum 11 Haziran oldu
Nilu işte bunları niye çekiyorsun nedennnn

konu sahibi evladım var diye boşanmak istemiyorsun sanırım.ama böyle devamlı psikolojik şiddet görerek geçmez bu hayat.bir iki yıl sonra sizin de iyice psikolojiniz bozulacak evladınıza faydanız bile olamayacak.bunu kendinize evladınıza yapmayın.yeni bir hayat kurmak için çok çok gençsiniz daha.ha bu hayatı çekerim diyorsanız da o zaman alışın şikayet etmeyin.değişmeyecekler çünkü eş ve ailesi

Paragrafinizdaki en acı cümle 20 den sonrasıni yasamadim cümlesiydi.Kendinize ne gareziniz vardi ki?Yaştan kacan yaşamasın o zaman yapacak bisey var mi dondursun kendini.Önemli olan o zamanı verimli ,güzel ve kimseye muhtac olmadan ,insanlara bi nebze faydali olarak yaşamak.

Aynı evde küs olalım sinirlenelim yapacak bir şey olmadığında sen ne yaparsın çok merak ettim,o tokatı cevap verdiği için attım boşuna atmadım yani ablacım
Evet ama hiç evine koltuk falan secmedin mi? Baban buzdolabı almadı mı?
Her şeyden habersiz,sana Moskova'da ev açtılar sanıp gittiğinde kaynananın evinde ,kocanın ergenlik odasina atılmış bir döşek mi gördün?
Velev ki böyle oldu telefon açıp annene babana demedin mi, "bunlar bizi dolandırmış" diye??
Ailen seni kabul etmeyecek,bu yalancıların eline birakacak kadar iğrenç insanlar miydi?
'üniversite okudum' demistin,saf da değilsin aslında.
Çalışma izni alıp orada herhangi bir işte çalışma imkanın var mıydı? Ya da yeni düğün yapmışsın,en azından hala kolunda duran bir bileziği satıp tek yön Azerbaycan'a bilet alma imkanın hiç mi yoktu?
🙄🙄🙄
zor bir durum ama insanın başına her şey gelir,bunca senede bir şeyler yapmalıydın kendi hayatın icin.
Yine de yolun daha çok basindasin. Bunca senede çalışma hakkı da edinmissindir artık, edinmediysen de hazır ev boş,seni denetleyecek kimse yok gereken izinlerini al.
Kendine bir iş ara ve kocan bosamakla da tehdit etse o ise başla.
Yavaş yavaş kendi hayatini kurar, adam sana eziyet etmeye devam ederse de tekmeyi basarsın. Çalışırsan belki özgüvenin geri gelir, kendin için bir şeyler yaptığın için kendini daha işe yarar hisseder ve yıllarınla barisirsin
Annem babam benim için herşey aldılar herşey ama hepsi Azerbaycan’da yani evimde hiçbirinden kullanamadım,hepsi orda kaldı burda da kaynananın eşyalarını kullanıyoruz ,yok burdakı herşey bunlara ait,çalışmak isterimde kaynana ona da karışır,ama bekliyorum bu evden çıkıp kendi evime göçmeği.sorun birde şuradaki Rusçayı çokta iyi bilmiyorum.anam babama öyle laflar edemezsin iğrenç falan onların suçu ne ki?!biz taraflarda kız baba evine döndüyse konu kapanmıştır ama bir keresinde abim Moskova’ya geldi doğum yapmıştım yanıma geldi ,burda 2-3 kere kaldı onun elbiselerini yıkadım çamaşır makinesinde,kaynana onun da lafını sokuyordu bana,güzel bir kavga da çıktı beni amcama abime şikayet ettiler ,babam aradı abime söyledi kızı götür gel bize gerek değil şöyle hayat.kayınpeder de şu sözden sonra sesimi yazıp babama göndermişti ,sonra bir keresinde de babam amcamla beni Azerbaycan’a yollamasını söyledi,yine de annem engel oldu ,onları dinle onlar büyükler falan şöyle

Paragrafinizdaki en acı cümle 20 den sonrasıni yasamadim cümlesiydi.Kendinize ne gareziniz vardi ki?Yaştan kacan yaşamasın o zaman yapacak bisey var mi dondursun kendini.Önemli olan o zamanı verimli ,güzel ve kimseye muhtac olmadan ,insanlara bi nebze faydali olarak yaşamak.
Yazdığınız şu kıssaya çok kötü oldum 😔hakkaten de boşa giden yıllar...sadece 21 ve 23 ‘te anne oldum kazanç bir teK o yaşlarda
Onu da adam türlü yaşatmadılar ki

konu sahibi evladım var diye boşanmak istemiyorsun sanırım.ama böyle devamlı psikolojik şiddet görerek geçmez bu hayat.bir iki yıl sonra sizin de iyice psikolojiniz bozulacak evladınıza faydanız bile olamayacak.bunu kendinize evladınıza yapmayın.yeni bir hayat kurmak için çok çok gençsiniz daha.ha bu hayatı çekerim diyorsanız da o zaman alışın şikayet etmeyin.değişmeyecekler çünkü eş ve ailesi
Arkamda kimse yokki...evet çocuklarımla çok kötüyüm hep sinirli hep azarlıyorum onları (((

Erken olgunlaşırsınız işte ben de ondan bahsediyorum. 20 yaşında üniversite okumanız,kampüste arkadaşlarınızla laylaylom eğlenmeniz gerekirdi. Öyle yapsaydınız gereksiz yere erkenden olgunlaşmazdınız. 20 yaşında evli kadınla 20 yaşında üniversite öğrencisi arasında 40 yıl vardır
20 yaşta üniversiteyi bitirdim

ailen dağ gibi arkanda olmalıydı.arkada aile olmayınca iş de olmayınca çaresiz kalıyorsun.sen de haklısın aslında.üstüne gitdiysem özür dilerim.üzüldüm baob
ailen dağ gibi arkanda olmalıydı.arkada aile olmayınca iş de olmayınca çaresiz kalıyorsun.sen de haklısın aslında.üstüne gitdiysem özür dilerim.üzüldüm bak
onlar hep sabırlı ol derler

Sabırlı ol derler senin kocan iyi çocuk,boşanmışlara kötü bakarlar falan

ailen dağ gibi arkanda olmalıydı.arkada aile olmayınca iş de olmayınca çaresiz kalıyorsun.sen de haklısın aslında.üstüne gitdiysem özür dilerim.üzüldüm bak
Bana Sabırlı ol derler ,eğer bana ev almasalardı babam diyordu şu işi kökünden halledecekti

Back
X