yaş farkı sıkıntı olur mu?

parkgein

Rabbim hayırlısını versin inşallah
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2015
107
54
13
Merhaba kızlar,yeni biriyle tanıştım çok sevdiğim bi arkadaşımın aile yakını.kişiliği,işi gücü her şeyi tam.bizim için sıkıntı değil de aramızda 10 yaş var.o yüzden biraz tereddütlüyüm ailem ne der diye.23 ben 33 o.eşiyle arasında yaş farkı olanlar ailelerle sıkıntı yaşadı mı?veya evlilikte yaş farkından dolayı sıkıntı yaşadılar mı?merak ettim.

Aralarında sizden daha çok yaş farkı olup çok mutlu olanlar da var, ileriki yıllarda sorun olmaya başlayanlar da..

Sorun olup olmaması tamamen sizin yaşam tarzlarınızın uyuşmasına, karşilikli anlayaşiniza ve saygiya bağli. Ki her hangi bir evlilik de bunlara bağli bence..

Eğer birbirinizle uyumluysaniz, birbirinizi taşiyabiliyorsaniz sorun olmaz. Ama şimdiden ufak tefek de olsa, sorun olarak görmeseniz de ufak pürüzler varsa, ailenizden önce kendiniz 2 kere daha düşünün derim ben. Yaşınız daha genç çünkü. Bir şeylerin büyüsüne kapilarak yanliş kararlar vermeyin..

Ben 22 yaşındayım sevgilim 30a girdi bu yıl. Şuana kadar sorun olmadı erkekler geç olgunlaşıyor zaten. Ama şunu söylemeliyim kişilik çok önemli ben Şen şakrağımdır oda bana ayak uydurabilir, yaşıtım olup bunu yapamıcak bir çok insan olduğunu da biliyorum

Esimle aramizda 8 yas var,ben 27 o 35 yasinda.
Simdiye dek hic problem yasamadik.
Anneannem ve dedemin arasinda 10 yas vardi keza onlarda oyle.
Kv ve kp arasinda da 13 yas var.
Etrafimda boyle ornekler cok.
Ve diyebilirim ki eger her anlamda uyusuyorsaniz 10 yas problem degil, mutluluklar.

10 yaş eğer durum şu şekilde olsaydı sadece sorun olurdu;

sen 13

o 23 gibi olsaydı bu durum çok anormal olurdu bir çocuk ile bir genç.

ama şimdi ikinizde çocuk yaşta değilsiniz yetişkin bireylersiniz bence sorun olmaz. hatta erkekler geç olgunlaştigi için belki de daha iyi bile olabilir.

Benim Dedemle Babaannem arasında 14 yaş var. Gayet te koca bir ömrü geçirdiler ve bana göre Babaannem çok kıymetli dedem için kişilik olarak ta fark eder tabi ki. Geçmişte sorun olmamış bir durum erkeğin büyük olması bu zamanda pek olmuyor siz anlaşıyorsanız, seviyorsanız kendinize dert etmeyin su akar yatağını bulur.

Gecen hafta kuzenim kendinden 7yaşküçük biriyle nişanlandi,ha buarada kuzenim kız nisanlisi kendinden 7yaş küçük yani,gayet mutlular şimdilik evlenince nolur bilmem...ayrıcabir başka kuzenimin gorumcesidebu hafta 10 yaş büyük bir adamla nişanlandi kız 25 adam 35 yasinda...sizde mutlu olabilirsiniz,tek degilsinizyani bu durumda olan....

Hiiiiccte bi sorun olmaz siz anlastuktan sonra gerisi teferruat..sen hic dert etme ikinizde yetiskin insanlarsiniz aranizda uyum varsa erkegin buyuk olmasi iyidir malum gec olgunlasiyolar sende eger olgun dusunen biriysen anlasiyosaniz yas nedir ki yaa onemli olan ruh yasidir kac yasinda hissettigindir takilma hicc

Kadın büyük erkek küçük olsaydı ben öyle durumları problem ediyorum. ama bence sizde bi sorun yok. erkek zaten geç olgunlaşır. yani sorun etmenize gerek yok. inşallah güzel bi yuva kurarsınız. ailenizde sıkıntı çıkarmaz siz istedikten sonra.

Kendinden 10 yaş büyük bir kadın, erkek için nasıl sorun olabilecekse, aynı şekilde 10 yaş büyük bir erkek kadın içinde sıkıntılı bir durum olabilir. Olmayabilir de, tanımak, hayata dair beklentilerini iyi görmek gerekir.

Ama erkek geç olgunlaşır, yaşlısı makbuldür gibi lafları komik buluyorum. Kadına böyle tek taraflı şeylere inandırılması özellikle vahim. Bu tarz konularda hep aynı şey defalarca tekrarlanıyor.
Kadın da erkek de yaşadığı hayata göre erken ya da geç olgunlaşır sadece. Yaş her zaman avantaj değil. 20 nin başlarında işlerini oturtmuş düzgün çocuklar tanıdığım gibi, 30 un sonlarında bir balataya sap olmamış, eğlence peşinde koşan tanıdıklarım da var.

bu sorun gerçekten yaştan dolayı mı peki?
aynı yaştaki insanlarda da bir çok sorun oluyor.
yaştan önce gelen çok değerlendirilecek kriter var bence.

Allah herkesi mutlu etsin..
Bugüne kadar aramızdaki hiçbi sorun doğrudan yaş farkından kaynaklanıyo gibi durmadı zaten.
Ama hep altında yatan asıl sebep oydu.
Bir konuda karar veriyorum yaşım küçük olduğu için benden iyi bildiğini düşünüyor.
Ya da bazı şeyleri onun kadar görmüş geçirmiş olamayacağımı düşünüyor.
Bir şeyler yapmak istiyorum biyere gitmek istiyorum amaan napcaz yıllarca gittim oralara diyor.
Akıl almaktan fikir sormaktan hoşlanmıyor ben kaç yaşında insanım senin yaşında birinden akıl mı alıcam diyor.
10+ yaş fark bir nesil fark demek, onun küçüklüğü,ergenliği,büyüme şekli,küçüklüğünde dinlediği müzikten tut izlediği çizgi filme kadar başka benden.Aynı neslin insanları değiliz.
Üstelik ilk başta oturaklı bilmem ne diye evleniyosun sonra adam baya sıkıcı bi hale geliyo yani.
Hee bi de şimdiki aklım olsa kendimden en çok 5 yaş büyük biriyle evlenirdim
Erkeklerin g.tü göbeği çabuk sarkıyo etrafta genç ve yakısıklı onca erkek var yani
Niye gidip moruklamış biriyle evlensin ki
Genç erkek varken neden orta yaş
Aaah aklım ah

evet böyle anlatınca baya mantıklı geldi.
tabii bu yapı meselesi biraz da.. hani eşiniz evlenmeden önce de illa böyle bir yapıda olduğunun sinyallerini vermiştir. ya da bilemiyorum evlenince çok değişir derler..

kısmet herşey.. kimi erkekler için göbektir bakımsızdır bunlardan şikayet eder kimi de kadın için..
ben de öyle kendini salmış erkeği istemezdim açıkçası ama işte bilemiyorsun kısmetinde ne olur..

Canım evlenmeden önce tartışmalar daha farklı olduğu için gelip akıl alıcak fikir sorucak bi durum olmuyor zaten.O yüzden dikkat etmedim hatırlamıyorum da açıkçası.Hani bana sormayıp kendi başına olayları halledebilse ona da razıyıyım da o da yok.

Vala bi erkek vücut falan çalışmıyosa spora gitmiyosa 28-29 gibi sarkmaya baslıyo zaten göbeği falan.Kendine dikkat etmesi lazım benim eşim afedersin ayı gibi yer akşam 8 de akşam yemeği yeriz onun üstüne gider meyve yer onun üstüne kuruyemiş onun üstüne akşam yatmadan bişeyler atıştırır.Gece acıkmışsa asla karnını doyurmadan yatamaz.Ayı gibi oldun yeme artık açlıktan zarar gelmez diyorum yok.

Gelmiş 37 yaşına yani hala kendini genç sanıyo.Giydiği kıyafet falan yakışmıyo ne bilim kötü yani işte.Bak kızın konusunu işgal ettim kendi derdime düştüm amma dolmuşum :)

evet biraz fazla dolmuşsun

ya kesinlikle aynı yaşta olsaydınız bence eşin aynı olurdu. zor valla. hak veriyorum ben de çok rahatsız olurdum. insanın eşi kendi gözüne hoş gelecek. eş de bunun için elinden geleni yapacak. ama iştee köprüyü geçene kadar kafasında bazılarımız..

Konu sahibi de mazur görür:) Hem örnek iyidir. değerlendirir karşısındaki nasıl bir yapıda düşünür belki :)

Her aksam bukadar yerse cinselik sifir olur bu adamda bence 10 yaş cok konu sahbi ben su an 33 um 23 cok cok cok daha baskaydim sorun olur bence sen gezmek tozmak isticen o evde takilmak isticek sen belki daha anne olmak istemiceksin o hemen ister yaşi var cünki. Cinsellikte önemli gülüp gecmeyin 23 24 yasinda bir erkekle 35 37 yasinda bir erkek ayni degil siz genc olcaksiniz o orta yaş...

Nasil cekiyorsun böyle kendini salmiş bir adami

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…