Yaş farkı ve evlilik

Yaş farkına karşı değilim çünkü benim de erkek arkadaşım benden 10 yaş küçük. Yani büyük olan benim. Fakat sadece netten, belki telefonda görüşmüşsünüz. Yüzyüze tanımalısınız . Yazışmayla doğru karar veremezsin. ileride pişman olabilirsin. En az 1 yıl tanımalısın derim. Ve de sık sık görüşmeye bak bu süreçte.

Merhaba kızlar, ben üniversite son sınıfı yeni bitirmiş (okulum 3 dersten uzadı) 22 yaşında bir kızım. Bu zamana kadar sevgililerim, flörtlerim oldu. Hiçbir zaman ciddi falan düşünmedim. Geçtiğimiz günlerde babannem aradı ve bir arkadaşının beni çok beğendiğini ve oğlunun da beni beğendiğini, eğer uygun görürse görüşmemizi çok istediğini söylemiş. Ben tabi hayatımda hiç bu tarz bir durumda yer almadığım için şaşırdım bayağı. Evlilik de hiç düşünmedim şimdiye kadar yaştan dolayı. Bu bahsettiğim çocuk beni aradı (numaramı babannem vermiş) benim için sakıncası yoksa sosyal medyadan eklemek istediğini falan söyledi ve biz yazışmaya başladık. Sorun şu ki o 35 yaşında, ben 22. Bu zamana kadar hiç evlilik düşünmedim. Elbette yarın hemen evlenmiyoruz fakat ciddi bir düşünce ile ilk defa konuşuyorum biriyle. Fotoğraflarını gördükten sonra ve konuştuktan sonra ben de etkinlenmeye başladım kendisinden. Zaten yaş farkı asıl sorun değil, ben olgun biriyim. Kendisi de oldukça kültürlü ve genç görünen aynı zamanda öyle davranan biri. Ama sizce erken yaşta böyle ciddi bir duruma girmek doğru olur mu?

Okulunu neredeyse bitirmissin ama yaşın daha çok genç ileride evlenince yapamadığın şeyler içinde pişmanlık yaşamayacaksan evlen ama evlilik büyük sorumluluk bir evi çekip çevirmek eşle uğraşmak bir tek o da değil bazen ailelerle uğraşmak evlilikten anlamadan çocuk olması yerinde olsam 2 sene falan beklerim yaşın küçük güzelce işimi bulur çalışır kendi ayaklarimin üzerinde durmadan ya da yaşayacağım şeyleri yaşamadan evlenmezdim...

Merhaba kızlar, ben üniversite son sınıfı yeni bitirmiş (okulum 3 dersten uzadı) 22 yaşında bir kızım. Bu zamana kadar sevgililerim, flörtlerim oldu. Hiçbir zaman ciddi falan düşünmedim. Geçtiğimiz günlerde babannem aradı ve bir arkadaşının beni çok beğendiğini ve oğlunun da beni beğendiğini, eğer uygun görürse görüşmemizi çok istediğini söylemiş. Ben tabi hayatımda hiç bu tarz bir durumda yer almadığım için şaşırdım bayağı. Evlilik de hiç düşünmedim şimdiye kadar yaştan dolayı. Bu bahsettiğim çocuk beni aradı (numaramı babannem vermiş) benim için sakıncası yoksa sosyal medyadan eklemek istediğini falan söyledi ve biz yazışmaya başladık. Sorun şu ki o 35 yaşında, ben 22. Bu zamana kadar hiç evlilik düşünmedim. Elbette yarın hemen evlenmiyoruz fakat ciddi bir düşünce ile ilk defa konuşuyorum biriyle. Fotoğraflarını gördükten sonra ve konuştuktan sonra ben de etkinlenmeye başladım kendisinden. Zaten yaş farkı asıl sorun değil, ben olgun biriyim. Kendisi de oldukça kültürlü ve genç görünen aynı zamanda öyle davranan biri. Ama sizce erken yaşta böyle ciddi bir duruma girmek doğru olur mu?

25 yaşımda 38 yaşında biriyle evlendim canım 5,5 yıllık evliyim. Yaş farkı açısından sorun yaşamadım, eşim çocuk gibi hala ama konumu itibariyle benden yüksekte olduğu için daha çok sorumluluğu oluyor ve işten geç gelme, izin alamama vs gibi sıkıntılarımız oluyor, ama ben çok takmıyorum. Bu tamamen iki kişiyle alakalı ama yaşın da çok gençmiş...

Ben 25 te evlendim şimdiki aklım olsa 30 dan önce evlenmezdim. Meslek falan nedir biraz aç bakalım nasıl biri bu adam?

Elbette hemen yarın evlenmiyoruz demişsin ama. 35 yayına gelmiş biri evliliği daha fazla erteleyemez ki ? Yaş farkı önemli bence kuşak farkı sorun başlıbaşına

13yaş çok fazla canım tamam şimdi bakımlı yinede genç sayılır ama bi 10 yada 15yıl sonra nasıl olacak düşün ona göre karar ver. Şimdi evlenince o çocuk istiycek sen erken diyceksenin tamam hadi ertelediniz çocuğu diyelim bu seferde çocuğuyla arasındaki yaş farkı uçurum olcak yani , her açıdan ölç tart ona göre karar ver.
Biz burda sana sadece fikir veriyoruz karar tabiki senin. Ama sadece yatılı yardımcıyla olmuyo. İmkanları elveriyosa onu herkes tutar.
Aşk insanın gözünü kör eder, aradaki yaş farkı 30bile olsa görmez gözün ama mantıklı düşünmek lazım.
Bunu iyce düşün , ne ona umut ver nede kendin daha çok bağlan önce düşün karar ver. Ama önce aşık olursan zaten karar veremezsin

10 yaşa kadar erkeğin büyük olması bence çok da problem değil.
Hatta olgunlaşma durumlarına bakarsanız bazen iyi bile.
10 yaştan fazlası için biraz kişilere bağlı bir durum.
Siz yaşınızdan olgun bir insansanız, o da görünüş olarak genç görünüyor, genç yaşıyorsa neden olmasın?
Tek sorun sizin 22 yaşında olmanız.
Adam hemen evlenelim, hemen çocuğumuz olsun beklentisine girerse siz buna hazır mısınız?

Bu tamamen hayattan beklentilerinle alakalı. Evlenmek hemen çocuk yapmak evde oturmak kocanın sana bakmasıysa hayalin yaş problem değil. Ama kariyer, gezip tozup eğlenmek, kendi ayakların üstünde durmaksa hayalin bu adam sana göre değil o zaman.

Ben 21 yaşındayım eşim 28. Anlaşıyor musunuz dersen anlaşıyoruz. Fakat kim ne derse desin yaştan kaynaklanan sürtüşmeler olabiliyor. Mesela en basitinden sen selfie çekilme yaşındasın o ise o yaşları çoktan aşmış olgunlaşma yolunda. Bu yüzden de bazı yaptıklarını çocukça bulabiliyor.

Tatlım yaşın erken değilki

Şuan etkilenseniz bile çok değil bi 5 sene sonra o adam 40 yasinda kır saçlı biri olurken siz 27 yaşında tazrcik biri olacaksınız. Bence yaş farkı fazla iyi düşünün derim. Zira jenerasyonlarınız da aynı değil. O adam görmüş geçirmiş fakat siz daha hayatınizın baharındasınız. Ben sizin yerinizde olsam kabul etmezdim.

22 35 yaşları arasında uçurum yok aşık olursan evlenirsin de daha üniversiteyi bitirmeden hem de görücü usulü evlilik saçma. Acelen ne bitir okulu çalış kendi paranı keyfine göre harca aşık ol filan

Ben 21 yaşındayım eşim 28. Anlaşıyor musunuz dersen anlaşıyoruz. Fakat kim ne derse desin yaştan kaynaklanan sürtüşmeler olabiliyor. Mesela en basitinden sen selfie çekilme yaşındasın o ise o yaşları çoktan aşmış olgunlaşma yolunda. Bu yüzden de bazı yaptıklarını çocukça bulabiliyor.
Selfie cekinmenin de yaşı varmış onu da öğrenmiş olduk ;)
22 yaşındayım gidip Selfie cekineyim bari :-P

Benim eşimle 10 11 yaş farkı var kendim 22 yaşındayım hala yaşını net bilmem kimlikte ve gerçekte farklı çünkü.
Yaşadığımız sorunlar yaş farkından olduğunu düşünmedim hiç ama kafa yapimizin kariyerimizin uyuşmadigi çok nokta var.. Genel olarak mutlumuyum diye sorarsan evet. Mutlu olmamızın sorunları asmamizin sebebi onun değil benim onun yaşına çıkıyor olmam..
Içinde göze alıp uyusabilirseniz neden olmasın ama fedakâr davranman gerekecek çoğu zaman örneğin bayramda ben iki tane cocukla tatile gitmeyi tercih ederdim ama onun köyüne gittik cunku o onceden gitmiş gezmiş ailesiyle falan tat vermiyor tatil falan. Gönlü genç kalıp yaşayan da var 22 yaşında 35 yaşa uyup yaşayan da kafa uyusursa bende zaten öyle sıradışı yasam isteyecek biri değilim diyorsan olabilir...

Yaş farkı sorun değil diyecek yaşlarda değilsiniz. 22 yaşında bir genç kız, daha hayatın başında. Zaten 22 yaş evlilik için de çok erken. Önce işine gücüne, hayattan ne istediğine odaklansana. Ne kadar olgun olduğunu düşünürsen düşün, 35 yaşında, senden 13 yaş büyük bir insanla aynı yerde olamazsın. Üstelik bana çok ters geliyor bu durum. Daha tanışmadan tipini sevmiş, gelmiş. Demek ki adamın önceliği zaten genç bir eşim olsun. Bu beni feci irite eden bir durum. 35 yaşında adamın çevresinde, kendi jenerasyonundan hiç mi insan yok da senin peşine düşmüş? Hani sen 30'lu yaşlarda bir kadın olursun, iş, hayat, insanlar konusunda biraz daha pişmiş biri olursun, o zaman yaş farkının önemi azalıyor. Ama şu durumda körpesin kabul et ve adam 40'ına merdiven dayamış. Yaş farkı bazı durumlarda çok çok önemlidir kısaca.
Bunu beğenmek için giriş yaptım +1

Biraz flört et tanı derim karakter iyi ise neden olmasın ki.Önemli olan karakter yaş değil cnm.Kendi yaşıtın olur ama hayat enerjini sömürür kendini 70 yaşında hissdersin yaşla alakalı değil .Ben tanı derim.

13 yaş fark çok fazla ve 22-23 yaş evlilik için erken yaşlar bana göre.
Temizliğe yatılı birini tutup gezip tozmanıza para saçacak maddi duruma sahip olduğunu söylemiş.
O yaşta yeterli olgunluğa ve kültürel birikime sahip biri görücü usulüyle gencecik bir kızın gözünü boyamaya çalışmaz, kendi sosyal çevresinden yaşına ve hayat görüşüne uygun birini bulur zaten. Siz çok olgun olabilirsiniz ama o olgun ve aklı başında bir adam olsa sizi çocuk olarak görürdü yine de. Tek derdi gözü açılmamış genç bir kadınla evlenmek demek ki. Böyle bir adamla ne paylaşabilirsiniz ki?

Back
X