Kendinden 10 yastan büyük olan sevgilisi, esi olan bayanlarinda ortak söyledigi "esim/sevgilim xx yasinda ama en az 8-9 yas kücük gösteriyor gibi söylemlerde bana samimi gelmiyor. Aslinda icten ice kendileride yas farkina takiliyorlar ve kendilerini böyle kandiriyorlar diye düsünyorum. Istisnasiz yas farkliya acilan konularda en az 5-6 böyle yoruma denk geldim her seferinde.
Bunlardan biri de benim,ve evet eşim gerçekten küçük gösteriyor. Fiziken de ruhen de. Bunu benim annem babam da söylüyor, her seferinde maşallah da derler. Hatta eşimi görmeden yaş farkı hakkında endişelilerdi ve tanıştıktan sonra bu konu sorun olmaktan çıktı.
İstisnalar her yerde var, ve biz istisna isek , niye bu kabullenilmiyor ?
Tamam ben de istisnayız diyorum zaten :) Ama sanki kendimizi haklı çıkarmak için abartılı yanlış yorum yapmışız gibi bir yafta yapıştırılmıştı o yorumda.
Allah mutluluğunuzu daim etsin. Genelde yaş ve kuşak farkı iletişim problemi doğurur. Siz sanslisiniz. Ama istisnalar genellemeye tabi olmaz. Mesela istatistik yapılırken grafikteki en üst ve alt değerler değerlendirmeye tabi olmaz. Ne de olsa istisna :)Bir de benim eşimle ortak noktam mesleğim. Konuşacak çok konumuz oluyor bir gün içinde bile. Tamamen farklı ortamlarda olsak belki de anlaşamazdık.
Mesela bergüzar korel - Halit Ergenç yas farkı belli oluyor mu sizce ?yanlis anlamayin ve üzerineze alinmayin evet ama sahsi görüsüm tam olarak böyle :)
Ama bu demek degilki böyle ciftlere önyargiyla yaklasiyorum yada onlari samimi gercekci bulmuyorum. Anlasabildikten sonra kimseye laf demek düsmez zaten.
Sadece abartiklarini düsünüyorum. Bu arada benimde yasim 30 gecen ay minibüsteki bir kadin (yasi benden ufakti) beni 21 yasindaki kiz kardesimle ikiz sandi. Evet bende yasimi göstermem ilk bakildiginda, minyop tipli oldugum icin ama dikkatli bakan icin bence yüz hatlarimdan - ki belli bir yastan sonra oturuyor yuz hatlari - kesinlikle anlasiliyor yasim. Belkide bu sebebten samimi gelmiyordur.
Bu arada size sonsuz mutluluklar dillerim :)
Mesela bergüzar korel - Halit Ergenç yas farkı belli oluyor mu sizce ?
Aynen bence deBen de onlara çok şaşırmıştım. Bergüzar hanım oturaklı hanım hanımcık bir bayan , Halit bey de yaşını göstermiyor bence ve çok yakışıyorlar.
yanlis anlamayin ve üzerineze alinmayin evet ama sahsi görüsüm tam olarak böyle :)
Ama bu demek degilki böyle ciftlere önyargiyla yaklasiyorum yada onlari samimi gercekci bulmuyorum. Anlasabildikten sonra kimseye laf demek düsmez zaten.
Sadece abartiklarini düsünüyorum. Bu arada benimde yasim 30 gecen ay minibüsteki bir kadin (yasi benden ufakti) beni 21 yasindaki kiz kardesimle ikiz sandi. Evet bende yasimi göstermem ilk bakildiginda, minyop tipli oldugum icin ama dikkatli bakan icin bence yüz hatlarimdan - ki belli bir yastan sonra oturuyor yuz hatlari - kesinlikle anlasiliyor yasim. Belkide bu sebebten samimi gelmiyordur.
Bu arada size sonsuz mutluluklar dillerim :)
Aynen bence de
Yılmaz - Belçim Erdoğan çifti Arasında da baya yas farkı var
Allah mutluluğunuzu daim etsin. Genelde yaş ve kuşak farkı iletişim problemi doğurur. Siz sanslisiniz. Ama istisnalar genellemeye tabi olmaz. Mesela istatistik yapılırken grafikteki en üst ve alt değerler değerlendirmeye tabi olmaz. Ne de olsa istisna :)
Mesela bergüzar korel - Halit Ergenç yas farkı belli oluyor mu sizce ?
Belçim daha genç duruyor değil mi ?Onlar belli oluyor bence ve pek yakıştıramıyorum açıkçası
Belçim daha genç duruyor değil mi ?
Ama bakıldığında kaç yas var dersin ?
Evet 17 -18 var herhaldeAynen, valla en az 15 bence, geçen okumuştum ben de bunları sanki 17 falan mıydı ?
Anlıyorum sizi, benim annemle babam da 10 yaş fark var ama aşırı belli oluyor, babam dede gibi annem gitgide gençleşiyor iyi mi :)
Zaten babam annemi bu sebepten çok darlar ve kıskanır , benim eşime ilk söylediğim bu olmuştu, beni kıskanacaksan, gençliğim yaşım sana problem olacaksa başlamadan bitsin demiştim. Söz vermişti bana şimdilik tutuyor sözünü :)
İlerde kimin ne olacağının garantisi yok, benim de eşimin yaşı değil ailesi problem oldu hep mesela.
Valla bana hep benden 5 yaş küçük adamlar geliyor geçen sene evlenmek isteyen vardı 10 yaş küçüktü bende :) öle düşünmeyin kendinizi onların seçimlerine göre sevilebilir olarak görmeyin bu genellemeyi biz kadınlar yapıyoruz bu adamlar tabi ki havalanır :) sevgilim 50 yaşında ama ilk defa kendinden çok küçük biriyle sevgili oldu kuşak çatışması yaşıyoruz kavga gürültü eksik deil ama dünyanın en güvenilir insanı bazen herkesin kriteri aynı olmuyor yani öle yaşa filan takılmayın takılan erkekleri de takmayın
Ben evlenince kotu davranir, dover sover demedim ki
Evet genc bir insan (kadin, erkek farketmez) daha toydur, daha kolay manipule edilir, daha enerjiktir, daha daha daha yani, ama kolay kolay o insandan, yasitinizdan aldiginiz enerjiyi alamazsiniz, hele yaslar su an 20 ler 30 lar ise genc olanin aradaki farki gormesi mumkun degil, cunku 50 lerine gelmediyse hala fiziksel olarak genc bir adamdan/kadindan bahsediyoruz. Ama siz gelin bir 40 li yaslara, sonra once 60 yasindaki kocanizla iliskinizi tartin, sonra da 40 yasindayken 20 lik biriyle ne paylasabilirsiniz ona bakin, o zaman anlayacaksiniz aslinda ne demek istedigimi.
:) Allah herkezin yuvasina agiz tadi, huzur versin gerisi birer sayidan ibaret :) Merak ettim babaniz anneinizi hala kiskanir mi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?