Yaş farkı

MaystenG

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2018
2.376
2.922
53
Merhabalar,

Benim son 2 haftadır bir dürtüm var diyelim.

Bebeğim şuan 7 aylık, ama ikinciyi çok istiyorum. Öyle böyle deeğil. Eğer hani tutarsa ki Mayıs'ta yumurtlama dönemimde olacağım, Ocak sonu 2020'de dünyaya gelmiş, ve bebeğim de16 aylık olmuş olacak.

16 - 17 ay yaş farkı çok mu az? Bir yandan diyorum beraber büyüyüp gider, bir yandan diyorum kıskançlık olur mu? Anneler cevap verirseniz çok sevinirim. Ama bir yandan da çok heyecanlıyım. 5-6 yaş bana çok fazla geliyor.

Arasında fazla yaş farkı olmayan anneler, siz nasıl büyüttünüz? Zorluklar - kolaylıklar neler?

Kimine kolay kimine zor...
Benim oğlum 19 aylık. 3 yaşına kadar ikinci çocuğu aklıma bile getiremem. Çünkü çok hareketli, algıları çok açık. İlgimi bölüp ona haksızlık etmek istemem. Ayrıca kendim de ruhen ve bedenen iyi olabileceğimi düşünmüyorum. 15-16 aylık farkta kendiniz bedenen ve ruhen hazır olabilecek misiniz? 15-16 aylık çocuk sürekli gezmek keşfetmek isteyecek ona bu olanakları sunabilecek misiniz?

He ikisi birlikte büyür gider :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
Allah seni
Cahil cesareti deyim yanlış anlama ama
Bebeği küçük gördün herhal ya da çok hareketsiz sessiz sakin bi. Bebek
Ya da bakacak yatılı bakıcın var
Biraz dur bekle ne dediğimizi anlarsın
Şçyle 11 aylık olsun mesaj at bana hala isteyip istemediğini merak ederim çünkü ;)

Valla yorumlar beklediğim gibi, yaşayan bilir denilmeli. Yok benim bebeğim de hareketli, fıkır fıkır, öyle bakıcı da yok. Ilki belki erkek olsaydı 3-5 olabilir derdim de, kız olunca biraz daha farklı oluyor. Acaba yaş farkı olanlar nasıl büyütüyor? Beni burada kimse yanlış anlasın istemem, şükür maddi manevi sıkıntımız da yok, ama düşününce de çok güzel birşeymiş gibime geliyor. E hadi olaki, dur demeliyim içimdeki dürtüye, nasıl kurtulabilirim bu düşünceden?

Mesela kızımla zamanımı geçiriyorum, oyunlar oynuyoruz, hava alıyoruz, birşeyler keşfetmeyi arayıp bulmayı seviyoruz, 24 saatin 18 saatini beraber geçiriyoruz, uyku hariç tabii geri kalanı da. Hani temizlik desen, yemek desen, uyuduğu zamanlar yapıyorum, sonrasında yine işim bebek oluyor, uyanmasını 4 gözle bekliyorum 🙈

Benden ötürü farklı düşüncelere yönelmenizi istemem ♡

Ard arda cocuk yapanlara sasiriyorum nasil bas ediyorlar bende merak ediyorum cunku soyle yapicam boyle edicem dediginiz hicbirsey olmuyor bambaska bir duzen kurmus buluyosunuz kendinizi iki ufak cocuk biri bebek yasta digeri bebek uyutmasi yedirmesi temizlemesi arti evin isi yemegi kalirsa kendi hobileriniz falan:) nasil oluyor zor ya

Valla yorumlar beklediğim gibi, yaşayan bilir denilmeli. Yok benim bebeğim de hareketli, fıkır fıkır, öyle bakıcı da yok. Ilki belki erkek olsaydı 3-5 olabilir derdim de, kız olunca biraz daha farklı oluyor. Acaba yaş farkı olanlar nasıl büyütüyor? Beni burada kimse yanlış anlasın istemem, şükür maddi manevi sıkıntımız da yok, ama düşününce de çok güzel birşeymiş gibime geliyor. E hadi olaki, dur demeliyim içimdeki dürtüye, nasıl kurtulabilirim bu düşünceden?

Mesela kızımla zamanımı geçiriyorum, oyunlar oynuyoruz, hava alıyoruz, birşeyler keşfetmeyi arayıp bulmayı seviyoruz, 24 saatin 18 saatini beraber geçiriyoruz, uyku hariç tabii geri kalanı da. Hani temizlik desen, yemek desen, uyuduğu zamanlar yapıyorum, sonrasında yine işim bebek oluyor, uyanmasını 4 gözle bekliyorum 🙈

Benden ötürü farklı düşüncelere yönelmenizi istemem ♡
İlk önce şiddetle korun ;)
Yapma kuzum daha yaşın gençtir ben de bebek özlemi çekiyorum ama yok aklım almıyo birine maddi manevi zor yetiyorum
Aablam yeni doğum yaptı büyük kızı 9 yaşında ana yardımcı oluyo diyo mesela
Sen de ara ver biraz
Bebeğinle daha dolu dolu vakit geçirirsen geçer o dürtüler
Bi de diyorum ya daha onun yürümesi var daha onun 2 yaş 3 yaş sendromları var
Sakin ol biraz yahu

Her çocuk farklıdır. Herkesin çocuğuna göre de deneyimi farklıdır. Bebek dediğin tamamen piyango; şansına ne çıkarsa.

Büyüğü kolay bir bebektir, küçüğü imanı gevretir. İkisi de uysal olabilir -ki bu çok zor. Çünkü, diğeri geldiği zaman büyük bebeğinizin ilgiye, şevkate en muhtaç olduğu zaman kardeşi olmuş olacak ve isteseniz de istemeseniz de büyüğü yalnızlaşacak. Benim büyüğü 4 yaşına 2 ay varken kardeşi oldu ve ona rağmen zorlandığımız anlar oluyor. Bazen senden ilgi bekliyor ve diğeri ile ilgilenmen gerekebiliyor. Baba faktörü bir yere kadar işliyor. Çünkü çocuklar, özellikle yeni bir üye katıldıysa aileye anne ilgisini istiyor.

Arkanızdan tazı kovalamıyor, 2 yaşına dek hatta 3 bekleyin derim ben.

erkek bebek kuduruk oluyor misal benımkı evde kırılıp dokulmedık esya kalmadı kız daha uslu oluyor kolay büyüyor onu demek istemışler 😉
Ciddimi korktum :KK17: benimki erkek 5 aylik zaten ablası boyanmadik duvar sokmedik dolap bırakmadı artık oğlan da geri kalanı kırar :))

erkek bebek kuduruk oluyor misal benımkı evde kırılıp dokulmedık esya kalmadı kız daha uslu oluyor kolay büyüyor onu demek istemışler 😉
Kızlar mı uslu oluyor :silah:

Nerede kız o uslu kız bebeler? Bana da yollayın. Biri 4.5 yaşında doğdu doğalı böyleyim :KK53:

Küçüğü 10 aylık bir tuvalete gittim, 2 dakika sürmedi kaşla göz arası internet giriş yuvasının kapağını sökmüş yerinden.

Bu arada belirteyim; senin ki henüz 7 aylık, yatak-kucak çocuğu. Benim büyüğü saymayayım o oldu olası değişik bir kuduruk ama küçüğü çok usluydu.

Eşimle bakar bakar, yav bu bebeyse ablası neydi, ablası bebeyse bu ne, derdik. Çünkü uyuyan, gazsız ve dertsiz bir bebeydi küçüğü. -di diyerek geçmiş zaman eki kullanıyorum çünkü bir aydır pervane gibi peşindeyim. Henüz 10 aylık. Son 1-1.5 aydır diş çıkarma sancıları çekiyoruz. Geçen gece saat 1'de uyandı 4'e kadar uyumadı. Bu hafta iki dişi de patladı. Son bir aydır geri geri sürünüyordu, girmediği delik kalmadı. Son iki haftadır dizlerinin üstünde geri gidiyor, bu hafta da kolları ile çekilerek öne doğru gitmeye başladı. Koltukların altına giriyordu zaten. Orta sehpayı duvara çekmiştik. Geçen gün ikramlık sehpanın küçüğünü yerinden çıkarıp üstüne düşürdü. Allahtan bezine denk geldi. Onu da ortalıktan toz ettim. Ben o sırada ne mi yapıyordum? Hemen yanı başında masanın tozunu alıyordum. Bunlar daha başlangıç... ben ki bebekler için ölürüm. Bayılırım bebeğe.

Mutfak çekmecelerinin boşaltılacağı, süzgeçlerin ortalık yerde gezeceği, ayaklanıp çekmecekeri merdiven gibi kullanacağı, çekmece içlerine girmeye çalışacağı günleri hemen gelip geçsin diye dört gözle bekliyorum. Erkenden iyice fıttırayım olsun bitsin. Bunlar saydıklarımdı. Sayamadığım daha çok şey var. Eltimin bebesi klozete girmişti. Benim büyüğü de bir dönem klozetin suyuna elini sokuyordu 20 aylıktı o zaman. Benim temizlik yaptığım bir ara fırsattan istifade duşakabine girip suyu açmış boy abdesti almıştı. Bunlar ne ki... bir makyaj operasyonu düzenlemişti ki bir sabah, akıllara durgunluk verir.

Back
X