Yaş farkı

Büyüdüklerinde yaş farkının az olması muazzam birşey.Ama küçükken çok zor.Yazarken bile eski günlerimi anımsayıp üzülüyorum.Şöyleki benim çocuklarımın arasında tam 3 yaş var.Şuan kızım 13 oğlum 10 yaşında.Kızıma haksızlık ettiğimi düşünüyorum çoğu zaman.Çünkü o daha benim kucağıma doyamamışken ben kucağımı doldurdum.Birkaç örnekle anlatmaya çalışayım.

Mesela kızımla birebir vakit geçirmem gereken birçok zamanı oğlumun bakımına ayırmak zorunda kaldım.Birlikte yapmak istediği pek çok şeyi ertelemek zorunda kaldım.Ki benim kızım tam bir küçük anne ve sıfır kıskançlık.Bunun gibi birsürü şey.

Saçlarımın beyazladığı dönem.Kendime değil kızımın hakkını yediğim için üzülüyorum.Herşeyi yarım kaldı.Hiç ama hiç önermiyorum.
Bir yandan iyi bir yandan kötü dediğin gibi tam ihtiyacı olduğu zamanda ikinciyi alıyorsun ancak ileride de çok güzel zaman geçiriyorlar, yanılıyor muyum🤔

8 aylık bebeğim var ikinciyi düşünemiyorum aklıma gelmiyor. Doğduğu günden beri gazlı ek gıdaya geçince hepten gazman oldu yakında gazdan uçacak. Mutfakta soğanları koyduğum raflı bir sepet var geçen onu üstüne devirdi yürüteçle, Bugün çorbasını ısıtırken mutfaktan yanımdan kaçtı ilk önce güm sesi sonra avazı çıktığı kadar ağlama sesi geldi bir baktım ki yürüteçten zıplayıp düşmüş. İlk başta yürüteç takıldı devrildi sandım ama yürüteç olduğu yerde duruyor bizim hanım ayaklarına bakmak için eğilirken zıplamış sanırım (bu ara yapıyordu) yüz üstü yerdeydi. Yüreğim ağzıma geldi. İkinciyi düşünüyor olman büyük cesaret.
Ya ben örümceğe karşıyım zaten, ya benim yanımda olur, anakucağında, ya da altına battaniye sererim, 4 bir köşesine de yastık koyarım maşallah hareketli daha emeklemiyor ama dönüyor, öyle yürüteç falan ne bileyim, lüzumsuz geliyor bana, zamanı gelince kendi kalkıp yürüyecek, gelişmemiş kemiklerini zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum 🤔

Amannnnn imdaatttttt Allahim bana sabir ver dayanma gucu ver sen kolaylastir Yarabbim..bunlar benim hergun ettigim dualar.biri dort biri iki yasinda iki kizim var.ahhh ceken bilir.38 yasindayim ben bu yasima kadar bu kadar zorlanmamistim.alti yil hasretten sonra kavustum ilk kizima.ikincide surpriz yumurtamiz.o kadar zor duki ve su an ikiside o kadar yaramazlarki bittim diyorum.katiyyen tavsiye etmem.ne yedigim ne ictigimden ne gezdigimden birsey anlamiyorum.esime diyorum ki bazen kendimu insan degilde bir robot gibi hissediyorum.dort bucuk yildir b...k temizliyorum ve yeterrrr diye haykirasim varrr..hicbirseye odaklanamiyorum basimi cevirsem kucuk kizim masa ya cikmis duvardaki tv yi salliyor birde cici cici diye sevmiyomu olurmusun oldururmusun..
Kisaca ikisiylede kaliteli zaman geciremiyorum.buyugu kiskanip dovuyor ama cokda seviyor.surekli itisme halindeler evde surekli bagrsi cagris..bir sene sonra rahatliycam insallahh..katiyyen yapmayin yazik olan buyuk cocuga oluyor onu ihmal edersiniz illaki.iki kucuk cocugun eli ayagi olmak cok zorrrrr cokkkk...en az bes yas diyorum cunku olan anneye oluyor yazik etmeyin kendinize...

Bu arada belirteyim; senin ki henüz 7 aylık, yatak-kucak çocuğu. Benim büyüğü saymayayım o oldu olası değişik bir kuduruk ama küçüğü çok usluydu.

Eşimle bakar bakar, yav bu bebeyse ablası neydi, ablası bebeyse bu ne, derdik. Çünkü uyuyan, gazsız ve dertsiz bir bebeydi küçüğü. -di diyerek geçmiş zaman eki kullanıyorum çünkü bir aydır pervane gibi peşindeyim. Henüz 10 aylık. Son 1-1.5 aydır diş çıkarma sancıları çekiyoruz. Geçen gece saat 1'de uyandı 4'e kadar uyumadı. Bu hafta iki dişi de patladı. Son bir aydır geri geri sürünüyordu, girmediği delik kalmadı. Son iki haftadır dizlerinin üstünde geri gidiyor, bu hafta da kolları ile çekilerek öne doğru gitmeye başladı. Koltukların altına giriyordu zaten. Orta sehpayı duvara çekmiştik. Geçen gün ikramlık sehpanın küçüğünü yerinden çıkarıp üstüne düşürdü. Allahtan bezine denk geldi. Onu da ortalıktan toz ettim. Ben o sırada ne mi yapıyordum? Hemen yanı başında masanın tozunu alıyordum. Bunlar daha başlangıç... ben ki bebekler için ölürüm. Bayılırım bebeğe.

Mutfak çekmecelerinin boşaltılacağı, süzgeçlerin ortalık yerde gezeceği, ayaklanıp çekmecekeri merdiven gibi kullanacağı, çekmece içlerine girmeye çalışacağı günleri hemen gelip geçsin diye dört gözle bekliyorum. Erkenden iyice fıttırayım olsun bitsin. Bunlar saydıklarımdı. Sayamadığım daha çok şey var. Eltimin bebesi klozete girmişti. Benim büyüğü de bir dönem klozetin suyuna elini sokuyordu 20 aylıktı o zaman. Benim temizlik yaptığım bir ara fırsattan istifade duşakabine girip suyu açmış boy abdesti almıştı. Bunlar ne ki... bir makyaj operasyonu düzenlemişti ki bir sabah, akıllara durgunluk verir.
Gozalti kremimi acip heryerine surmustu benim kiz.saclari vucudu heryeri yapis yapis hemde sabah uyurken..kucugu daha bir aylik besiginde uyuyordu iyiki ona surmemis dedim.bide pahaliydi krem cok kizmistim..

Benim kızım 6 yaşında
Oğlum 10 aylık
Şimdiki aklım olsa beklemezdim
Araları az olsa kızım herşeyin bu kadar farkında olmayacaktı en azından
Eski hayatını geri istiyor
Beraber gezelim,yemek yapalım,sinemaya gidelim
E bebeğim zaten kucak delisi
Yapamadığım ertelediğim herşey kızıma haksızlık oluyor işte
Huyu suyu değişiyor çocuğun

Benim erkek kardesimle aramda 13 ay var. Annem hep der iyi ki erkenden yapmisim bir arada buyudunuz biraz buyusun diye bekleseydim bi daha hic cesaret edemezdim diye.

Allahtan hayirlisini iste. Cok istiyorsan yap gitsin :) cocuk nesesi evin :)

Merhabalar,

Benim son 2 haftadır bir dürtüm var diyelim.

Bebeğim şuan 7 aylık, ama ikinciyi çok istiyorum. Öyle böyle deeğil. Eğer hani tutarsa ki Mayıs'ta yumurtlama dönemimde olacağım, Ocak sonu 2020'de dünyaya gelmiş, ve bebeğim de16 aylık olmuş olacak.

16 - 17 ay yaş farkı çok mu az? Bir yandan diyorum beraber büyüyüp gider, bir yandan diyorum kıskançlık olur mu? Anneler cevap verirseniz çok sevinirim. Ama bir yandan da çok heyecanlıyım. 5-6 yaş bana çok fazla geliyor.

Arasında fazla yaş farkı olmayan anneler, siz nasıl büyüttünüz? Zorluklar - kolaylıklar neler?
ayy şaka gibi
Büyügüm 8 yasında küçügüm iki yaş olmak üzere ve ben kafayı yemek üzereyim hatta bazen yedigimi düşünüyorum
Sürekli dua ederken buluyorum kendimi” allahım yanlışlıkla falan hamile kalmayayım “ diye
Maddi durumum cok iyi olsa,evde iki tane yardımcım olsa biri cocuklara bakacak digeri yemek ve temizlik ,işte o zaman belkiiiii düşünürdüm peş peşe cocuk olayını

Bir yandan iyi bir yandan kötü dediğin gibi tam ihtiyacı olduğu zamanda ikinciyi alıyorsun ancak ileride de çok güzel zaman geçiriyorlar, yanılıyor muyum🤔
Evet güzel zaman geçiriyorlar ama bence bunun için büyük çocuğa hazksızlık yapmamak gerekir.Düşünün gezip dolaşırken elini bile tutamıyosunuz çünkü bebek arabası sürüyor oluyosunuz.Annesinin yanında bebek arabasını tutarak yürümek zorunda.Bugün ki bildiklerim olsaydı kızımın en az 6 yaşına gelmesini beklerdim.

Birde düşünün kuzum bana hiç am a hiç sıkıntı vermedi.Sıfır kıskançlık.Kendi işini kendi yapabildi herzaman.Bunlar artı olmasına rağmen çok zordu.

Ablam peşpeşe yaptı 1.5 sene bile yok aralarında. Beni bakırköye yatırın orası benim için beş yıldızlı tatil yeri diyor :) bende 5 yaş arayla yaptım memnunum.

Olmaz diye birsey yokta yinede 7 aylıkken bu kadar 2. Çocuk istemek maşallah çok mu uslu bebeginiz :) sorduğunuz için diyorum. Önce 1.nin 2 yasa gelmesini bekleyin derim. Sonra yine düşünürsünüz.

Ya ben örümceğe karşıyım zaten, ya benim yanımda olur, anakucağında, ya da altına battaniye sererim, 4 bir köşesine de yastık koyarım maşallah hareketli daha emeklemiyor ama dönüyor, öyle yürüteç falan ne bileyim, lüzumsuz geliyor bana, zamanı gelince kendi kalkıp yürüyecek, gelişmemiş kemiklerini zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum 🤔
Bende karşıydım ama ne mama sandalyesinde ne anakucağında ne de yere serdiğini battaniyede duruyor yanında değilsem. O yüzden kullanıyorum çünkü gerçekten dinlenmeye ihtiyacım var sessiz sakin ev toplamayı süpürmeyi özledim sürekli ağlama sesi uyuması desen yarım saat sesli nefes alsam uyanır. Öyle yani :)

Gozalti kremimi acip heryerine surmustu benim kiz.saclari vucudu heryeri yapis yapis hemde sabah uyurken..kucugu daha bir aylik besiginde uyuyordu iyiki ona surmemis dedim.bide pahaliydi krem cok kizmistim..
O ne ki? Benim tüm makyaj malzemelerim neredeyse çöp oldu. Şehir dışından gelmiştik geç saatti bayağı valizleri boşaltmadan direk yattım. O dönem kızıma uyku eğitimi veriyorum, alt katta l koltukta beraber yatıyoruz düşmez gece diye. O gecenin sabahı gözlerimi bir açtım, karşımda renk çümbüşü bir bebe. O kadar yorulmuşum ki çıt çıksa uyanan ben bir türlü ayılamadım. Arkadaşımın nişanı var diye ne var ne yok yanıma almıştım. İstanbuldan yeni aldıklarım vardı. Fondötenlerim, rujlarım, rimeller, allıklar, far paletlerim... liste böyle uzar gider. Bir ojeleri açamamış. Bir iki tane olsa, ucuz olsalar içim yanmazdı ama ne var ne yok yanıma almıştım. Hâlâ içim acır belki iki bin liradan fazla malzemeyi çöp etti. Nasıl cinnet geçirmedim ona da şaşıyorum.

Benimkilerin yaş aralığı da öyle. Bazen hayattan soğuyorum hiçbir şeyden zevk alamıyorum, kendime ayıracak 5 dakikayı bile bulamıyorum, sinirden eşimle kavga ediyorum. Mesela bir arkadasımla çıkıp dışarıda bi çay içmek çok büyük bir olay büyük bir lütuf, eşimle başbaşa hiç vakit geçiremiyorum. Birisi uyurken diğeri uyanık oluyor, o uyuyunca da öbürü uyanıyor uyku düzenim sıfır. Çocuklardan biri anaokuluna başlamadan ikinciyi yapmak kadını her anlamda bitiriyor. Tek olumlu yönü ikisi birden okula gidecek , büyüyüp aradan çıkacaklar ama brnde tükenmiş olacağım o zamana.

Ben ilk oglum 22 aylıkti ikinci bebegim doğduğunda. Ben sağlık sebeblerden dolayı az zaman aralarında bıraktım, yoksa daha çok zaman bırakırdım. Cünkü ister istemez ikisine ayni derecede ayrı ayrı ilgi gösteremiyorsunuz. Ama ikisi birbirini sever. Babaları da çok ilgili olduğu için cok kıskanma olmadi şükür. Yani imkanınız varsa hem sağlığınız icin (vücut toplanması lazim) hem çocuğunuz icin bekleyin derim

Çok zor ben bittim resmen iki küçük çocuk arası ikibucuk yaş benimkiler in bence odaklı 4_5 mis

Back
X