Yaş farkı

eşimle aramızda 6,5 yaş var ve ben çok küçük gösteriyorum ve ruhum da genç. Eşim daha ağır başlı, o yüzden bu bile bana fazla geliyor halbuki 6.5 yaş halbuki çok bi yaş da değil. Acaba 2-3 yaş büyük olsa nasılolurdu ya da aynı yaşta olsak diyorum...gençlik başka bir şey ya 10 yaş büyük adamı ne yapacaksın daha 20 yaşındasın hem, 25 yaşında olmalı en fazla....
Eşimi bir kaç kez abim sandılar, bir kere de neyiniz olur akrabalığınız ne diye sormuşlardı morali bozuldu adamın yakında benim hanımı benden istemeye gelirler diyordu

Ben 18 o 28 di evlendiğimizde. Şimdi o 30 be 20. Yaşla ilişkillendirilecek hiç bir sorun yaşmadık henüz. Erkekler her zaman yaşını göstermeyebilir hem fizik hemde karakter olarak. Önemli olan uyuşmanız anlaşmanız.

Eğer sen ağırkanlı sevgilinde yerinde duramayan biriyse bence olur ama eğer sen yaşının gerektirdiği şekilde yaşamak isteyen o da şekilde yaşamak isteyen biriyse mutsuz olursun..Ben daha 27 yaşında halimle ay şimdi hiç konser çekemem, amannn yılbaşı en güzel evde zevkli oluyor bence modlarına girdiysem sen düşün gerisini :)

ne kadar ağırbaşlı olursan ol, hâlâ yaşaman, öğrenmen gereken şeyler, yaşının gereği tatmadığın duygular var arkadaşların dedikleri gibi. ben yaş farkına önem verenlerdenim. 30-40 olsa bence de fazla sıkıntı olmazdı ama.

Kızlar hoşlandığım kişi 30 yaşında ben 20 yaşındayım sizce ilişkide yaş önemli mi? Ya da bu kadar yaş farkı önemli mi?
Eşimle 15 yaş var aramızda tanıştığımızda 22-23 yaşındaydım. Hiç yaşla ilgili bir sıkıntımız olmadı şimdiye kadar. Birlikte çok eğleniriz. 20 yaşında çocuğun yapmayacağı, çekineceği şeyleri yapar. Ruhu genç benim beyimin

10 yaş çok büyük bir fark değil. Senin yaşlarında bir yeğenimiz var onun da sevgilisi 30larında. Ona verdiğim tavsiyeleri sana da vereceğim.

Hayatının en güzel yıllarındasın, üniversite dönemi muhteşemdir. Tadını çıkar. Eğer bu konuda seni kısıtlayan bir adam yoksa karşında o ilişki yürür. Çok gençsin, giyimin, makyajın, arkadaşların, takıldığın ortamlar yaşına göre olmalı. Bunlara müdahale edecekse ya da sen olgun görünmek için kendini değiştireceksen şimdi olmasa bile bir süre sonra sıkıntı çıkar. Arkadaşlarınla takıldığın her ortamda kuyruğun gibi peşinde olacaksa, seni kontrol altında tutacaksa yürümez, yürüse bile senin en güzel yılların heba olur. Kendine bunu yapma. Bu yaşa bir daha gelemeyecek, bu yılları tekrar yaşayamayacaksın. 30 yaşına geldiğinde pişmanlıklarının olmaması için yaşına göre davran ve yaşa.

Kızlar hoşlandığım kişi 30 yaşında ben 20 yaşındayım sizce ilişkide yaş önemli mi? Ya da bu kadar yaş farkı önemli mi?

yani şöyle bir durum olabilir mesela siz oanı yaşamak istersiniz eşiniz size ayak uydursada 2.de ya evde oturalım diyebilir.şuaçıdan bakacak olursak siz delidolu yıllardasın 30 lu yıllar ise biraz delidolu biraz durağan yani eşiniz 40 siz 30lu yaşlarda olduğunuzda siz delidolu durağan o ise biraz daha durmuş olacak.hı yokmu anlaşan vardır,ama işte ayak uydurmak önemli istekleriniz gerçekleşmez ise ilerde bunu sorun haline getirip mutsuz olabilirsiniz.

Benimle eşimin arasında 8 yaş var. Ben 21 o 29 yaşında. Bizim aramızda iyi bir uyum var, güzel anlaşyoruz.
Bence 10 yaş çok fazla değil, tam sınırda bana göre.

benim de nişanlımla aramda 11 yaş var, ufak tefek problemler oluyor tabi ama önemli olan uyum sağlamak, ortak noktada buluşmak

Siz 25-30 arası olsaydınız düşünülebilirdi ama 20 yaşında bir genç kız için 30 yaş büyük bir yaş.İkiniz de yeterli olgunluga kavuştuktan sonra neden olmasın tabi.

amma yaş konusu yaptı forum bugün

neyse konu sahibi 8-10 yaş fark bir şey değil.. anlaşabilmeniz, ortak konularınızın- noktalarınızın olması önemli.. arkadaşın dediği gibi biriniz fıttırı fıttırı diğeriniz çok ağır ise ileride sıkıntı olabilir.. ama değilseniz sorun yok..

eşimle aramda 8 yaş var
ama bazen önemli oluyor bazende tam tersi önemsiz oluyor
duruma baglı
birazda karşında ki erkege baglı

Evet, çok önemli

Çevre düşüneceğin en son şey olsun. Sana saygı duymayacaklarsa fikirlerini kendilerine saklasınlar. Mesela saydığın diğer durumlar daha önemli.

Kafalardaki uyum saglanmalı bence.Tabi yaş aralıgınızda müsait.

10 yas fazla degil
zaten genelde erkekler genclerden hoslanir
yani baska sansinda pek yoktur bu ulkede.

28 yasindayim . 20 yasindaki halimden eser yok.

Birbirinizin yaşlarına inip, çıkabildiğiniz sürece sorun yok bence .

Sen yolun başındasın daha okul hayatın falan var ama o herseyı hazır evlenmek isteyen bir bey yas gıdıyor diye bide çocuk ister ahaaa senin okul iş karıyer puff

Sen 30 yaşında olunca o 40 yaşında olucak

Bence çok önemli.
Şimdi değilse de ilerleyen zamanda sıkıntılar ortaya çıkıyor.

bi alt konuda 20 yaş farkı görünce sizinki normal geldi :)

Tam sınır bir fark,olabilir.

Evet önemlidir..

sen karar vericeksin...

Benimle eşimin arasında 8 yaş var. Ben 21 o 29 yaşında. Bizim aramızda iyi bir uyum var, güzel anlaşyoruz.
Bence 10 yaş çok fazla değil, tam sınırda bana göre.

Bence sorun yok oyle olunca seni daha üstte tutar çıtırsın ondan

benim de nişanlımla aramda 11 yaş var, ufak tefek problemler oluyor tabi ama önemli olan uyum sağlamak, ortak noktada buluşmak

Siz 25-30 arası olsaydınız düşünülebilirdi ama 20 yaşında bir genç kız için 30 yaş büyük bir yaş.İkiniz de yeterli olgunluga kavuştuktan sonra neden olmasın tabi.

eşimle aramda 8 yaş var
ama bazen önemli oluyor bazende tam tersi önemsiz oluyor
duruma baglı
birazda karşında ki erkege baglı

Herkese teşekkür ederim yorumlar için, ben hala kesin bir karar vermiş değilim ama yapılan yorumlarla ilgili konuşmak gerekirse ikimiz de hafta sonları sakin bir yerlerde bişeyler içmeyi, senfoniye, tiyatroya, sergiye gitmeyi seviyoruz. İkimiz de çok kitap okuruz ve ikimiz de sakin, asla gereksiz yere tartışmayan ve birbirimizin kıyafetine, hayatına, görüştüklerine karışmayan insanlarız. Ben onu ruh ikizim olarak görüyorum. Çevreden kastım ise şu: benim açımdan sıkıntı yok, ama ona 10 yaş küçük biriyle ne işi var gözüyle baksınlar istemem yani.

Ruh ikizini bulmak çok büyük bir şans
bence kıymetini bilin
Hiç kimseyi takmayın

Soyle ki, sen okuyorsun , o adam coktan okumus, is hayatina gecmis, yani hayatta farkli yerlerdesiniz.

25-35, 30-40in oluru var bana gore, ama 20-30un oluru 10 yas farktan ziyade, hayatta durdugunuz yerler ve tecrube farki nedeniyle yok bence.

Biraz daha takil, sen de goreceksin , dertleriniz bile cok farkli olacak. Mesela o sana toplantida canini sikan is arkadasindan bahsedecek, ama dinlerken ya sikilacaksin, ilgilenmiceksin cunku is dunyasi hakkinda bir fikrin yok; ya da anlamicaksin. Dertleriniz benzer ya da ortak olamaz , senin derdin dersten hangi notu aldigin, hangi okula yuksak lisansa basvurdugun olacak ama adam o evreleri coktan gecti, ustune de 10 yil yasadi, anlatabiliyor muyum?

Simdi sen ne kadar yasitlarina gore olgun olsan da, aslinda yasitlarin gibi civil civil olman, kampuste kendine yasit biriyle genclik flortu yasaman, onunla takilman daha uygun. O evreyi yasamadan, iliski denemeni universite askinda yasamadan bence ciddi iliski asamasina gecmek sakat birazcik. O adamla universite kampusunde gezemezsin, kantinde oturamazsin, senlige gidemezsin; gunduzleri belki dersinin az oldugu gunlerde gezmek isticeksin ama o iste olacak, ya da haftaici aksam disari cikmak isticeksin ama o isten yorgun gelmis olucak. Bu yaslarini bence genc olarak, kendin gibi genc biriyle yasamalisin. Degerini bil, 20li yaslar geri gelmiyor:)

Ben 24 yasindayken, 34 yasinda biriyle oldum. Hem de cok asik olmustum. Ilk baslarda bana olgun, bilgili, mukemmel vs vs geliyordu , ama sonra hayattan yipranmis ortayasli bir adam oldugunu dusunmeye basladim, genc ve yakisikli gorunmesine ragmen. Bir de soyle bir sey var ki, kendinden bu kadar yasca kucuk birine yonelen erkegin kisiligi de cocuksu ve olgunluktan uzak oluyor, kizma ama hem benim heriften hem de diger adamlardan gozlemim. Simdi sen ona ayilip bayildigin icin ulan Cherry sacmaliyor diceksin ama vallahi hakliyim. 1 yil icinde sen de goreceksin zaten, ya da goremeyip buraya "onun baba olma yasi geciyor ama ben hazir degilim" , "o evde oturmak istiyor ama ben gezmek istiyorum" diye konu acarsin.

Sonra kendimle ayni yasta birini sevdim, 26 yasinda. Her seyi ilk kez birlikte deneyimledik, ikimiz de doktora yapiyoruz, mezun olunca yapacagimiz islere birlikte baktik, ayni endiseleri , gelecek kaygisini ayni anda yasadik, ayni anda heyecanlandik. Simultane gitmenin tadi cok daha guzel.

Haa iki heriften de bana bir yol olmadi, sonlari ne oldu dersen :) Ama benimle yasit biriyle olmanin nasil oldugunu gordukten sonra, asla 10 yas buyuk biriyle olmam, max 5 yas kabulum.

Benim nacizane fikirlerim boyle. Ben universite flortu yasamandan yanayim, ama gonlun sevdiyse ne desem bos tabi. Yasa , gor , icinde kalmasin derim.

Son düzenleme:
20 yasindasin çok çiti piti bir yastasin... erkek arkadasinin ilgisini de bu çekiyor..
seni o'na çeken bu... ilerleyen yillarda neler olur Allah bilir...
an'i yasayacaksan kimse karisamaz sana, fakat ilerde uyum problemleriniz oldugunda, bu durumda kimin ne kadar fedakarlik yapabilecegini simdiden düsünmeye ve ona göre kendini hazirla derim...
5-6 yas degil 10 yas fark var...
bundan bir kaç sene önce buraya, bu durumu çok güzel anlatan bir örnek yazi paylasmistim, maalesef bulamiyorum...
isin aksi tarafi net'tende arattim saatlerce, yine bulamadim...
sen atacagin adimi, pisman olmak istemiyorsan, ileriye dönük düsünerek at...
hakkinda hayirlisini diliyorum..

tabi ki önemli ve bence şu zaman için yaş farkınız çok. şimdilerde 5 yaş farkta bile kuşak farkı oluşuyor. neden dersen herşey çok hızlı değişiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…