Yaş meselesi

Bendeniz in ağlayayım mi adlı şarkısı sizin için olmalı....

Tüm yorumları okumadım bazılarına şöyle bir baktım.
Benim yorumum:
1.'Iyyy,iğrenç,sübyancı adam' yorumlarına katılmıyorum.Yetişkin iki insan arasındaki duygusal veya cinsel ilişki arada ciddi yaş farkı da olsa 'sübyancılık' olarak nitelendirilemez.
2.60 yaşındaki bir adam dede değildir.
Tüm dünyada ortalama yaşam süresi uzadı.
Geriatri (yaşlılık bilimi) 60'lı yaşları orta yaş kabul ediyor artık.
3.Adam iş üstünde ölür,kuş uçmaz vb yorumları da konuyu şenlendiren geyikler olarak kabul ediyorum.
Yaş ilerledikçe performans kaybı herkes için geçerli değil,hele ki kendine bakan,takviye alan bir erkekse.
Şimdi ayrıntısını merak edip sormayın,
53 yaşındaki kocamla olan özel hayatımı dökemem ortaya.
Sadece burda kocasından bu anlamda yakınan gençlere şaşırdığımı söylemekle yetineceğim.
4.İki arkadaşım var aynı durumda,
biri kendinden 18 yaş,
diğeri 22 yaş büyük erkeklerle evlendiler.
22 yaş fark olan üç yıl sonra çocuksuz boşandı.
Diğeri tek çocukla,mutsuz ve geçimsiz bir şekilde evliliğini ite kaka sürdürmeye çalışıyor çünkü ailesi arkadaşımla görüşmüyor.
Okulunu bırakıp evlenmişti,mesleği yok.
5.Sizi kendinizden bu kadar büyük bir erkekle,
evlilik düşünmeye iten sebepleri iyi irdeleyin.
Çocukluk döneminde giderilmeyen ihtiyaçlarınız ve ruhsal beklentileriniz sözkonusu olabilir mi?
6.Son olarak bu işlerde kesin olur-olmaz
şeklinde yorum yapmayı doğru bulmuyorum.
Her ilişkinin dinamiği farklıdır.
İnsanların,evlilikten beklentilerinin farklı olmasını da doğal karşılıyorum.
Bununla birlikte kişisel olarak bu kadar yaş farkını riskli ve uzun vadede sıkıntılı buluyorum.

Son düzenleme:

Verilen en güzel cevap çok teşekkür ederim

Hangi Türk filmi ya hu. Parayla sadeet olmaz be güzelim yaşına göre birini bulmasin. Adamım içi geçmiştir pörsumustur. Sonra adam iktidarsız çıkarsa başını çok taşlara vurursun ya da vurmaz kendine bi sevgili yapar kocanın parasını yerken onunla da cinsel ihtiyacını giderirsin. Durum onu gösteriyor

Afedersin ama cinsellik dünyadaki tek şey mi ? Başka paylaşım olamaz mı ? Çoğunluk zaten cinsellik üzerine yazmış cinsellik aşşa cinsellik yukarı. Herhalde çoğunluk için hayattaki en mühim şey erkeğinin yataktaki performansı . Cinsellik kötü ise hayat kötü .

Ben açıkçası cinsellikle pek ilgilenmiyorum. Benim için yapmış yapmamış çok sorun değil. Hatta keşke yapmasa. Benim evlilikten beklentim ortak bir yaşam paylaşmak. Adamın yatak performansı değil.

Yorumunuz çok doğru kesinlikle katılıyorum. ama türkiyede ölümlerin en başını kalp krizi çekiyor. Erkeklerde oran çok daha yüksek. Takviye alan erkeğin kalp krizi geçirme olasılığı artıyor. Normalde bile ırsi olarak yada sigara beslenme alışkanlığı ile alakalı kalp krizi geçiren insanlar var. Bu yaş ortalaması ise yıl geçtikçe düşüyor. İnsanlar stresli yaşamdan kaynaklı 45 yaşından sonra potansiyel risk taşıyorlar. Yani eşiniz maşallah sağlıklı ama türkiyede genel olarak erkeklerde erken tükenme sorunu var. Şöyle söyliyim yakınlarımın çoğu kalp krizi geçirip baypass olmuş kişiler ve kesinlikle cinsel hayatları kalmadı ve takviye almak da yasak. Siz biraz daha istisnaisiniz. Belki hanımlarda böyle olduğunu duyduklarından tepki vermişlerdir

Afedersin ama adamın saçının siyahı dişinin beyazı gitmiş. Geriye uykudaki horultusu kalmış. Hayatı hastane yataklarında refakatçi olarak mı paylaşacaksınız. Yazık ediyorsunuz kendinize. İlerde arkadaşlarınız yakışıklı gencecik insanlarla el ele dolaşırken sizde beli bükülmüş biriyle dışarıda gezmeye utanırsınız. Aklınızı başınıza alın.

30 yaş buyuk bi adam sana yaklasiyorsa bu sevgiden degil sapkinligindadir gencsin tecrubesizsin bunlar cezbediyir adami

Maddi manevi buyuk bosluktasin o yastaki biri cebine hitap ederde gonlune gozune yakistiramazsin buda seni daha buyuk bosluklara iter

Kayınpederim 85 yaşında,ne şekeri var ne tansiyonu.
Anjiyo oldu sadece,bir de prostat ameliyatı geçirdi.
Babam 70 yaşında hiç bir kronik rahatsızlığı yok,her sabah sahilde 8-10 km yürüyor.
Görseniz en fazla 60 yaşında dersiniz,
o kadar dinç duruyor.
Eşim 53 yaşında ve gayet sağlıklı.
Bu üç adamın ortak noktaları ne biliyor musunuz?
Sigara ve alkol kullanmıyorlar.
Sağlıklı besleniyorlar.
Erken yatıp erken kalkıyorlar ve hareketli bir tarzları var.
Kayınpederimin maneviyatının çok güçlü olmasının da durumunda etkisi olduğunu düşünüyorum.
Kısacası insanın hayat kalitesini yine kendisinin belirlediğine inanıyorum.
Aileden gelen kalıtsal hastalıkları hariç tutuyorum elbette.

Elbette hepimiz bu tip konularda,kendi kişisel ve çevresel tecrübelerimizle fikir yürütüyoruz.
Kendine bakan bir erkek için 60 yaş,
'iş bitmiş,kuş ölmüş' yaşı değildir bana göre.
Bu forumdaki üyelerin yaş ortalaması küçük sanırım.
Pek çok konuda bu tip yorumlara rastlıyorum.
40'lı yaşlardaki kadınlara 'teyze' diye hitap edildiği bile oldu,şaka yollu 'alınıyorum arkadaşlar,yaş oldu 45' diye sitem ettim.
55-60 yaşındaki adamlara 'dede' denmesini
de doğru bulmuyorum.
Bir de genç arkadaşlara şunu hatırlatmak istiyorum beden yaşlansa da biyolojik olarak yaş alsak da ruh yaşlanmıyor.
İnsanın istek ve beklentilerini,duygularını şekillendiren de beden değil ruh.

Genç arkadaşım cinsellik dünyadaki tek şey değil ama evliliği ayakta tutan en önemli dinamik.
Cinsellik deyip geçmeyin,
o yoksa,evlilikte huzur da yok mutluluk da.
25 yıllık evlilik tecrübesi ve çevresel gözlemlerim sonucunda yapıyorum
bu yorumu.

Çok güzel yazmışsınız her kelimesine katılıyorum.
Anlamadığım konu sahibi kaç yaşında, görüştüğü kişi kaç yaşında. 25 yaşındaki bir bayan kendinden 25 yaş büyük biriyle yapamaz ama 35+ ise neden olmasın.
Arkadaşımın eşi 22 yaş büyük kendisinden. 59 yaşında adam. Ama görseniz hayatta inanmazsınız. Öyle bakımlı, yakışıklı, sempatik, pozitif hayat dolu bir insan ki...ne 40_45 yaşında erkekler var eline su dökemez.

Şu yaş konusunda tersine bir örnek olarak Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u da hatırlayalım.
Karısı kendisinden yanlış hatırlamıyorsam
24 yaş büyük ve hanımın,ilk eşinden olan çocuklarından torunları var.

bunu tekrar yazıyorum neden cevap vermiyorsun.kusura bakma bacım ama hangi ara o adamdan ayrıldın da adamı unuttun yeni birini bulup sevdin de evlilik kararını düşünmeye başladın?
evet her şey cinsellik değil ama 50-60 yaşında ki adamla neyi paylaşcan ortak hayatta?
seni direk yargılıyorum derdin para para para başka da bir şey değil

Evlen bu adamla o zaman 2 3 sene sonra görüşelim.
Tabiki her şey cinsellik değil hatta benim icin de once mantik maddiyat, sonra sevgi, en son cinsellik gelir. yaşım gençken cinselligide yaşamak isterim ben ha ilerde kocam yapamaz bir sağlık sorunu olur aldatmam. Bırakmam. Çünkü belli bir yaştan sonra sen istemesen bile kafa olarak hormonların susmayacak. Ve pişman olacaksın böyle dusunmeyeceksin.
Bir de ben ilişkilerde yaş farkına karşı bir insan değilim ama onda da en fazla 5 yaş. 5 yaş kadın büyük olur erkek büyük olur farketmez bana göre ama 5 yastan sonrası sıkıntı hatta 5 yaş bile sıkıntı çıkarıyor çoğu zaman. En ideali 3 yaş olmali arada. Çünkü gerçekten aşırı yaş farkı oldu mu o dedigin hayat paylaşımı bile zor. Uyum saglayamazsin. Yapma eğer çok zor bir yaşamın var da buna mecbur hissediyorsan kendini sabret Allah büyüktür. Ömür boyu pişman olacağın bir şey yapma.
Herkes cinsellik den girmiş diyorsun ya adamla bir sinemaya bile gidemezsin de diyenler oldu haksızlık etme. Ne bileyim gezip evlenmek bile sıkıntı olmaz mi. Ben burada çok konu okudum oluyor yürümüyor bu tarz ilişkiler.
Maddiyat çok önemli ise yaşına uygun meslek sahibi bir insanla evlenmelisin aç bırakmaz açık bırakmaz rahat edersin yine. Gidip de Baban yaşta adamla evlenmektense.

Ve o adamda hiç masum değil senin gençliğinden güzelliğinden faydalanmak istiyor sen belkide farkında değilsin ama sırf cinsellik için seninle evlenmek istiyor malum ilaçlardan alıp seni her dk ka rezilde edebilir yani söylenenin aksine aşırı cinsellik yüzünden seni cinsellikdende sogutabilir hiç belli olmaz.
Ne olursa olsun her açıdan sağlıksız bir evlilik olacak.
Allah aşkına pörsümüş adamı ne yapacaksın kendine gelir misin bir düşün o adamla o yatağa girebilecekmisin girebilceksen birşey demiyorum ben sana.
Yazık etmesin kadınlarımız kendine burdan bu tarz evlilik düşünen herkese sesleniyorum böyle yasliyaşlı pörsümüş aç kurtlarla kendinizi ziyan etmeyin. Parası yerin dibine batsın öylelerinin.
O adam kendi kızına bunu yapsalar razı gelir mi. Gelmez ama kendine gidip en az 30 yaş küçük birini istemeye hak görür.

Boşuna yorulma bacım konu sahibi genellikle onu destekleyenlere cevap veriyor. Çoğumuzu göz ardı etmiş. Cevabını bildiği şeye konu açmış takılıyor. Para ne kapıları açıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…