Ben de böyle olmam inşallah.Ev sorumluluğu falan.Bana yardım da etmeyecek müstakbel kisi
Alıntıyı yapamadım ama şu:
Off canim yaa bu eşimi azarlama huyu ,ufacik şeylerde kalbini kırma huyu bende de var,ayni babama benzemeye başladigimi hissediyorum,hic birseyi begenmez kulp bulan birine döndüm,nefret ediyorum bbu huylarimdan ,bende kenarda bekleyeyim sana yapilan tavsiyeleri dinleyeyim
Off canim yaa bu eşimi azarlama huyu ,ufacik şeylerde kalbini kırma huyu bende de var,ayni babama benzemeye başladigimi hissediyorum,hic birseyi begenmez kulp bulan birine döndüm,nefret ediyorum bbu huylarimdan ,bende kenarda bekleyeyim sana yapilan tavsiyeleri dinleyeyim
Aynen ben de oyleyim. Annemle babamla kardesimle esimle soyle kavgasiz sinirlenmesiz tavir yapmasiz alinmasiz bir gunum gecmez. Ama etrafimdakiler de ben de kabullendik beni boyle :)
Benzer problemleri yaşadığım için evliliğimde sorunlar yaşadım eşimin de sorunları olması bizi neredeyse bir çıkmaza sürükledi. Size iki şey önereceğim ilki evliliğiniz oturunca kadar çocuk yapmayın ikincisi ise psikolog yardımı alın. Ben alıyorum çocukluğumda yaşadığım şeylerle bu derece yüzleşip şu anki hayatıma bu derece etki edebileceğini düşünmemiştim. Siz şimdiden farketmişsiniz. Terapi çok yardımcı olacaktır.
Eşini azarladigin için değil küçüklükten gelen sırtında taşıdığın yüklerin yaraların için destek almalisin.rahatliyacaksin
Kesinlikle aynıyız . Bu yazıyı ben yazsam aynen böyle yazardım sanırım . 2 yıl 4 aylık evliyim hala ev işlerinde eşim yardımcı olur olması da gerekiyor zaten 5 aylık bir oğlumuz var. Oğlumuza da çok bakar ilgilenir . Ben huysuz taraf eşim alttan alan taraf . Aynılarını eşimde bana söyler. Hakkını ödeyemem asla . Bende çoğu zaman ona küçük jestler yapmaya çalışırım . Bende halimden çok memnun değilim ama elimden başkası gelmiyor maalesef
Psikolojik destek almak kötü bi şey değl ki yada illa şiddetli bi rahatsızlığınızın olması gerekmez. Yaşadığım çocukluğun evliliğime etkisi oluyor mu veya nasıl oluyor'un cevabını en iyi verecek yerde orası ayrıca. Öncelikle güzel zaman geçireceğinz bi amaç bulun sonrada yardım alın derim bende
Bırak eksik olsun iş, başlarda bende senin gibiydim, baktım ki hayatımdan, eşimle geçireceğim güzel zamanlardan gidiyor vakit yapma dedim kendi kendime. Şu an sana yazarken evi b..k götürüyor ama umurum değil kedimizle keyif yapıyoruz bırak ipin ucunu biraz
terapi alınız...
Okudum canim, genel olarak doğru tespitler yapılmış,verilen tavsiyeleri aklimin bir kenarina yazdim,uygulamak zaman alacak ,hemen yaptim oldu diye bişey yok tabi...yazidaki fikirleri benimsersek sorunu çözeriz insallahcanım ben şu yazıyı okudum ve karar verdim.. .... bunu bence bütün kadınlar okumalı.
Bence size değer veren anlayışlı bir adamla birliktesiniz önünüze size küçüklüğünüzde yaşadıklarınızı unutturacak biri çıkmış biraz sizde gayret gösterin gerekirse yardım alın bir uzmandan ve devam edinMerhaba kızlar ben sitedeki yorumları soruları hep okurdum ama nedense üye olmak aklıma gelmemişti ve üye olmaya karar verdim.Konuma gelirsek zor bir çocukluk geçirdim.Birbirlerine tahammül edemeyen sürekli didişen benim kavga gürültü içinde büyümeme neden olan ikili (annem ve babamla( geçti çocukluğum.Geceleri hep dua ederdim Allahım en azından benim ailem huzurlu olsun ilerde diye...Bilmiyorum o yaşlarda nasıl gelirdi aklıma evlilik ile ilgili bir duada bulunmak..Üniversiteye geçerken annemle babam ayrıldı.Annemi de babamı da çok seviyorum.Annem ve babam zor insanlardır sinirli,tahammülsüz,sakin anlatmayı başaramayan ama hep üzerime titreyen seven ebeveynlerdi.Babam sorumsuzdur ama annem melektir her şeyime koştu her ihtiyacımı karşıladı okuttu bir yerlere gelmemi sağladı.Dört buçuk senedir sevgili olduğum adamla evlendim.Dünya tatlısıdır.Yalnız ben annemin babamın tepkilerini görüyorum kendimde.Ağzını şapırdatma,şunu niye böyle yaptın,bunu niye böyle yaptın..gibi konuşmalarımla çok huysuzum.Gül diyorum kendime yok hemen unutuyorum yine huysuz oluyorum.Geçen gözleri doldu dedi ki sana yardımcı oluyorum balkonu yıkıyorum yemeğe yardım ediyorum bulaşığa ediyorum ama işteki yorgunluğunu eve yansıtma biraz iş yapsan öfleyip püflüyorsun...haklısın hayatım dedim ama yine aynıyım.Biliyordum böyle olacağını zamanla o da sinirli konuşur çünkü ben nasıl davranırsam o da yapar aynı annem babam gibi oluruz herhalde.Biliyorum beceremeyeceğimi evlenmeyelim hazır değilim dedim ama hep bir baskı hep bir ısrar...nereye kadar hayır diyebilirdim?Zaten herkes konuşup duruyor yardım ediyor değil mi?hmmmmm zamanla bırakıyorlar.İlgileniyor değil mi?hmmmmmm sonradan ilgilenmiyorlar...zaten huzursuzum değişecek diyip daha da soğutuyorlar.Ne yapayım ben yardım edin.Aklıma kötü şeyler geliyor.Burada okuyorum aldatma konularını hmm o da aldatırsa falan diyorum.Daha şimdiden zindan ettim evliliği kendime.
Bu sizin suçunuz değil elinizde olmadan geçmişin izlerinden dolayı veriyorsunuz bu tepkileri ki çok normalEvet normal.Ama ben kendimi böyle kabul edemiyorum ben çünkü evliliğimde şöyle böyle olucam diye çok sözler verdim kendime.
Amaan bildigimiz seylerTatlım anne baba çekiyor da işte eş konusuna gelince biraz sıkıntı...
.... okumanı tavsiye ederim
NE FARKEDER?bu ne?otomatik bir mesaj mı yoksa canlı mısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?