Yaşadığım çocukluk ve bunun yeni başlayan evliliğime etkisi...

yani insanın huy olarak anne babaya çekmesi normal. ben de birazcık geçimsiz bi insanımdır. be kendimi böyle kabul ediyorum açıkçası.
Aynen ben de oyleyim. Annemle babamla kardesimle esimle soyle kavgasiz sinirlenmesiz tavir yapmasiz alinmasiz bir gunum gecmez. Ama etrafimdakiler de ben de kabullendik beni boyle :)

Benzer problemleri yaşadığım için evliliğimde sorunlar yaşadım eşimin de sorunları olması bizi neredeyse bir çıkmaza sürükledi. Size iki şey önereceğim ilki evliliğiniz oturunca kadar çocuk yapmayın ikincisi ise psikolog yardımı alın. Ben alıyorum çocukluğumda yaşadığım şeylerle bu derece yüzleşip şu anki hayatıma bu derece etki edebileceğini düşünmemiştim. Siz şimdiden farketmişsiniz. Terapi çok yardımcı olacaktır.

Eşimi küçük küçük azarlıyorum diye psikolojik bir destek alma aşamasına geldiğimi düşünmüyorum.Biraz daha sakin olmam lazım ve evliliğe adapte olmam lazım onun yollarını arıyorum.
Eşini azarladigin için değil küçüklükten gelen sırtında taşıdığın yüklerin yaraların için destek almalisin.rahatliyacaksin

Kesinlikle aynıyız . Bu yazıyı ben yazsam aynen böyle yazardım sanırım . 2 yıl 4 aylık evliyim hala ev işlerinde eşim yardımcı olur olması da gerekiyor zaten 5 aylık bir oğlumuz var. Oğlumuza da çok bakar ilgilenir . Ben huysuz taraf eşim alttan alan taraf . Aynılarını eşimde bana söyler. Hakkını ödeyemem asla . Bende çoğu zaman ona küçük jestler yapmaya çalışırım . Bende halimden çok memnun değilim ama elimden başkası gelmiyor maalesef

Psikolojik destek almak kötü bi şey değl ki yada illa şiddetli bi rahatsızlığınızın olması gerekmez. Yaşadığım çocukluğun evliliğime etkisi oluyor mu veya nasıl oluyor'un cevabını en iyi verecek yerde orası ayrıca. Öncelikle güzel zaman geçireceğinz bi amaç bulun sonrada yardım alın derim bende

Ya ben de öyle diyordum ama aklım kalıyor bu sefer daha şu işler var diye sinirlerim bozuluyor.Zaten eve gitmem 17.30 yemekti kaldır çaydı saat 10 oluyo

Bırak eksik olsun iş, başlarda bende senin gibiydim, baktım ki hayatımdan, eşimle geçireceğim güzel zamanlardan gidiyor vakit yapma dedim kendi kendime. Şu an sana yazarken evi b..k götürüyor ama umurum değil kedimizle keyif yapıyoruz bırak ipin ucunu biraz

Bence en önemli şeyi yapmışsınız. Sorununuzun ne olduğu ve neyden kaynaklandığını tespit edebilmişsiniz. Geriye sorunu çözmek kalıyor. En önemli kısmı bence halletmişsiniz çünkü çoğu zaman sorunun neyden kaynaklandığını bulmak için uğraşıyor terapistler. Bana kalırsa bir süre kendiniz sakin kalmayı ve daha sevecen olmayı deneyin. Hala beceremiyorsanız yardım alın lütfen. Çünkü eşinize yazık. Hem de bir süre sonra ister istemez o da tepki verecektir ve yüz göz olmaya başlayacaksınız haliyle. Bu, aranızda ki saygısı azaltır. Bunun önüne geçmek için bana kalırsa bir an önce harekete geçin. Maalesef ailemizdeki olumsuzlukların ne kadar farkında olsak da , eleştirsek de bir süre sonra kendi hayatımıza da entegre ediyor oluyoruz, sizi anlıyorum. Ama birbirinize saygınızı yitirmeden çözmek için bir an önce uğraş verin.

ve küçük bir istek ; yazınızı biraz düzeltirseniz çok daha iyi anlaşılır. Arada yazdığınız "hmm" falan gibi ifadeler anlaşılma zorluğu yaratıyor :) Sevgiler

Cocukluk travmaniz varmis ve bu evliliginize yansimis,anlattiklarinizdan tek anladigim bu. Madem olagan herkesin yasadigi bir surec,bunu kendiliginden atlatirsin niye buralara gelip konular aciyorsun ki? Evliligimden ornek gosteremem cunku senin durumunla benimki farkli,neyini ornek gostereyim. Ayrica psikologa git onerisi niye bu kadar rahatsiz etti ben anlamadim, benim de gittigim zamanlar oldu kotu bisey degil ki

Malesef insan kotu oldugunu bildigi halde gordugu ve huy edindigi davranislarda bulunuyor. Cok klasik bir tavsiye olacak ama cift terapisine gidin. Ben kendi adima faydasini gordum. Nasil konusacagimi, yikici degil yapici olabilecegimi gordum. Bazen gercekten insan kendisindeki noksani fark etmiyor. Baskasinin sana soylemesi gerekiyor ne kadar yipratici ozelliklerinin oldugunu. Sadece esine karsi degil, kendine de boylesin. Baksana simdiden evhamlara girip, en kotu senaryolari kafanda cizip kendi kendine bile agir gelen stres yukliyorsun. Karsindakilere ne yaptigini bir de sen dusun

Ben de böyle olmam inşallah.Ev sorumluluğu falan.Bana yardım da etmeyecek müstakbel kisi

Alıntıyı yapamadım ama şu:[/QUOTE]

Ben bana cevap verenleri azarlamıyorum.Siz gibi dik kafalı vs vs eleştiri yazanlara gayet tabi cevap veriyorum.Ben sinirimi de kimseden çıkarmıyorum kendime uygun cevap bulamadım diyorum.Ayrıca size de mantıklı bir cevap verdim burada herkesin sıkıntısı var yönlendirin herkesi psikologa.Çok mu Psikologa git diyesin var de tamam da arkadaşım kendin de bir şeyler kat da bir yardımcı olmaya çalış.
Ben de size arkadaşlarınız size dert falan anlatırsa bu kafada devam etmemenizi öneririm[/QUOTE]

Gereksiz oldu çıkışın ama Hak veriyorum biraz sana.Bugunlerde ben de sıkıntılıyım dün arkadaşıma dert anlattım.Bir kendinden birşeyler kat.O kadar anlattım uzun uzun bana dediği boşver takma bu kadar psikolaga git.Aklima geliyor zaten o da.Yine de anlatmak zehrimi dökmek rahatlattı biliyor musun.Bugune kadar kimseden uzun uzun tavsiyeler almadım etraftaki arkadaşlarımdan.Aksine ben çok tavsiyeler veririm iyi dinlerim.Anlatmak bile rahatlattı düşün.Sesli düşünmüş oldum.Psikolog iyi seçenek çünkü geçmişten geliyor bazı sıkıntılar o çıkarabilir birşey der seni rahatlatır belki.Ben de gidecem
Ama gerçekten evli arkadaşlar yada psikolojiden anlayan arkadaslar bir iki şey çıkarsa şu yüzüne ne güzel olur.Belki de bunun çıkarılacak birseyi mi yok bilemiyorum.Olmali halbuki.Cunku dün öyle bir anksiyete yasadimki geçmiş sorunlardan.Dogruyu goremedim.Birisi bana doğru yolu göstersin istedim.Birine ihtiyaç duydum.
Sen de sonra çok pişman olacağını adamın bırakıp gidebileceğini düşün.Ozaman dizginlersin kendini.Rolmodelin kötüymüş benim de kötüydü ablam ve eniştem ve onlarla çok vakit geçirmem dolayisiyla. Sonra çok başka başka sorunlar.. Burdaki psikolog hanım çok güzel yazmış.Onemli yazdıkları.

Eşimi küçük küçük azarlıyorum diye psikolojik bir destek alma aşamasına geldiğimi düşünmüyorum.Biraz daha sakin olmam lazım ve evliliğe adapte olmam lazım onun yollarını arıyorum.
Off canim yaa bu eşimi azarlama huyu ,ufacik şeylerde kalbini kırma huyu bende de var,ayni babama benzemeye başladigimi hissediyorum,hic birseyi begenmez kulp bulan birine döndüm,nefret ediyorum bbu huylarimdan ,bende kenarda bekleyeyim sana yapilan tavsiyeleri dinleyeyim

Canim yaa noldu eşine?

Yazdiklarinda kendimi gördüm,benim cocuklugumda annemin ve babamin kavga gurultuleriyle gecti,babam icer icer annemi döverdi hastanelik ederdi annem maddi gücü olmadigi icin ve bizler oldugumuz icin sesini cikaramazdi ayrilmazdi,babam hep sinirli agresif agzi bozuk her seye kavga cikaran eleştiren şiddete başvuran biriydi,yillarca anneme ve bizlere cok cektirdi annem genc yasta vefat etti neyse biz kaldik babamla başbaşa...en buyuk cocuk benim,evde en cok bana sardi hep niye temizligi böyle yaptin neden yemegi bu tencerede yaptin ,niye cami actin ev sogudu gibi sacma sebeplerden hergun kavga cikarirdi yillarca bekledim babam düzelir diye,ufakti kardeşlerim onlari arkada birakip gitmekte istemedim...neyse sonuca geleyim babam şimdi yeniden evlendi,şimdiki eşi bi kaza gecirdi bir sürü ameliyat gecirdi ona bakiyor,hayatini o kadina adadi şu an...Banada huylari kaldi bende gün gectikce gecmisi daha cok deşip mutsuz oluyorum,her gun kin ve nefretle dolup taşiyorum bunlari cocuguma ve eşimede yansitiyorum tabikide

Psikologa mi gidiyorsunuz,psikiyatriste mi?sadece ilacla düzelmek gecici ve üstünkörü gibii geliyor,terapi falan almak şart demi?

bencede kesinlikle

canım ben şu yazıyı okudum ve karar verdim ..... bunu bence bütün kadınlar okumalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…