Yaşadığım çocukluk ve bunun yeni başlayan evliliğime etkisi...

Canım aynen anlattığın gibi.Aslında evet haklısın annemin benim doğumumdan büyüyüne kadar ne kadar dolduğunu bilemiyoruz aklıma gelmemişti hiç..O açıdan bakmamıştım..Tabi ki iyi özelliklerini de almışımdır ama eşime biraz daha sabırlı güler yüzlü olmak için elimden geleni yapıcam

Evlilik danışmanı ve psikologların neden var olduklarını biliyorum.Öyleyse kimse burada dert paylaşmasın kadınlarkulubu her derdi devayı psikologlara yönlendirsin zira tek benim sıkıntım yok

Evlilik danışmanı ve psikologların neden var olduklarını biliyorum.Öyleyse kimse burada dert paylaşmasın kadınlarkulubu her derdi devayı psikologlara yönlendirsin zira tek benim sıkıntım yok.
[/QUOTE]

Size cevap yazan insanları azarlama hakkını nerden buluyorsunuz, herkese iyi forumlar zira ben yazmayacağım artık çünkü çok iyi biliyorsunuz ama yine de konu açıyorsunuz, sinirinizi de size yardımcı olan insanlardan çıkarmaya çalışıyorsunuz. Bu kafayla devam etmemenizi öneririm.

İyi günler.

Benim anlatmak istediğim aslında şu:
Sorunlarınız evliliğe alışma aşamasında ortaya çıkmış gibi görünse de daha derinde, sizin iç dünyanızda bazı sıkıntılar var.
Üyelerin yaptığı yorumlara verdiğiniz cevaplar da bu düşüncemi destekliyor.
Hepimizin kişilikleri, yetiştiğimiz aile, büyüdüğümüz sosyal ortam ve evlilik dinamiklerimiz farklı.
O nedenle burdan alacağınız tavsiyeler size kısıtlı yardım sağlar. O nedenle uzman yardımı daha uygun olur düşüncesindeyim ama belli ki siz farklı düşünüyorsunuz. Yadırgamıyorum çünkü biliyorum ki hepimiz birbirimizden farklıyız.
Bununla birlikte şunu da eklemeden geçemeyeceğim.
-Kişi kendini objektif değerlendiremez.

Yine de ben evlilik tecrübesi olanlardan tavsiye almak için konu açtım derseniz ; 25 yıllık evli bir kadın olarak şunu söyleyebilirim:
Evliliği ayakta tutan şey sevgiymiş gibi görünse de aslında temel dinamik saygı ve kabul.
İletişim şeklinize odaklanmanız, kendinizi ifade ederken 'ben dilini' kullanmaya çalışmanız faydalı olur.
5 Sevgi Dili adlı kitap başta olmak üzere farklı okumalarla iletişim donanımınıza takviye yapın.
Doğan Cüceloğlu'nun yeni bir kitabı çıktı 'Evlenmeden Önce' çok güzel bir kitap,
yine aynı yazarın 'İletişim Donanımları' adlı kitabı da çok güzeldir.

Canim ben de takintili bir babanin ve zor bir cocuklugun sahibiyim.. Seni anliyorum 3 yillik evliyim ben de cok asabiyim. Esim dunya iyisi hatalarimin da farkindayim. Bi donem anti depresan kullandim iyiydim bebekten once kestim simdi bebegim var. Ozen gostermeye calisiyorum ama cogu zaman yapamiyorum cok memnuniyetsizim. Yani her zmaan kendi basina cozemiyorsum hele de cocukluktan kalma izleri. Kisiligimize yansiyor ve kurtulmak zor oluyor hele de bir yastan sonra. Ben 34 yasimdayim 31 yasimda evlenene kadar hep yalniz yasiyordum (uniden sonra daha dogrusu). Hic istedim evlenmeyi ama baktim seviyorum 5 yil bir gun bile uzmemis adam beni .. Herseyi biliyordu yaralarimi kendime guvenemeyisimi.. Ama gel gor ki zamanla o da bana yuklenmeye basladi evlilik zor hep bir aradasin flort gibi olmuyor. Tabii ki bebegimizle birlikte cok sey degisti.. Beni iyimser guleryuzlu bir insan haline getirdi. Cunku kendime cok kizdigim icin onun hep gulen ve mutlu bir bebek olmasini istiyirum. Her gozunu actiginda her yaninda gecirdigim anda hep gulumsuyorum ona. Bana da iyi geliyor..
Degisiyoruz degisiriz yeter ki isteyelim. Insan buyuyor . ben esimle hep konusurum hep anlatirim ben boyle algiliyorum ben su sekilde dusunuyorum sunlar canimi sikiyor..vb.. Sen de konus hep konus anla ve anlat.. Her sey oturacak yerli yerine guzel olacak boyle dusun. Mutluluklar dilerim

Size cevap yazan insanları azarlama hakkını nerden buluyorsunuz, herkese iyi forumlar zira ben yazmayacağım artık çünkü çok iyi biliyorsunuz ama yine de konu açıyorsunuz, sinirinizi de size yardımcı olan insanlardan çıkarmaya çalışıyorsunuz. Bu kafayla devam etmemenizi öneririm.

İyi günler.[/QUOTE]

Ben bana cevap verenleri azarlamıyorum.Siz gibi dik kafalı vs vs eleştiri yazanlara gayet tabi cevap veriyorum.Ben sinirimi de kimseden çıkarmıyorum kendime uygun cevap bulamadım diyorum.Ayrıca size de mantıklı bir cevap verdim burada herkesin sıkıntısı var yönlendirin herkesi psikologa.Çok mu Psikologa git diyesin var de tamam da arkadaşım kendin de bir şeyler kat da bir yardımcı olmaya çalış.
Ben de size arkadaşlarınız size dert falan anlatırsa bu kafada devam etmemenizi öneririm

Evet okudum bunları.Ben dilini iyi konuşurum tartışmalarımız olmamıştır 4 bucuk senedir tanışıyoruz çok şükür herkesin imrendiği bir ilişkimiz var.Herkesin derininde sorunlar vardır diye düşünüyorum ben.Buradaki cevaplardan iç dünyamdaki sıkıntımı anlamış olmanız :)Yazdıklarınız için teşekkür ederim yardımcı olmaya çalışmışsınuz.

Yazık bize ya cidden.Bazen annemle babama o kadar kızıyorum ki..Benim eşim de çok iyi çok tatlı güler yüzlü..Çabalar benim için Allah başımdan eksik etmesin.Hep memnuniyetsizlik var bende aynı annemm..Değişim bizim elimizde insanlar kanser hastalığını yeniyorlar

Sorunsuz insan var mı? Elbette hepimizin sorunları, çocukluğumuzdan getirdiğimiz sıkıntılar var.
Önemli olan bunları fark edip düzeltmeye çalışmak.
Satır arasında yaptığınız imayı anlamakla birlikte üzerinde durmayacağım zira mesleğim bunu gerektiriyor. Üzgün birini daha fazla üzüp hırpalamayı kendime yakıştırmıyorum.
Her şey gönlünüzce olsun.

Hayatı kendine ve eşine gereksiz yere zindan ediyorsun...
Destek almayı denedin mi?

İnsanlar neden psikolojik destek almayı düşünmezler ki bilemiyorum. Ortada sağlıksız bir durum var ve siz bunun farkındasınız ki çözüm arıyorsunuz. Sorunlu bir annen babanın çocuğusunuz ve böyle olması normal. Psikolojik destek; bu tür çıkış yolu bulamadığımız durumlarda uzmanından yardım almak demek.

Kendinizde başlıkta yazdığınız gibi "Yaşadığım çocukluk" evet bunu siz yazmışsınız. Yani hayatta yaşadığımız olayların ve korktuğumuz bazı konuların bize takıntı olarak geri döndüğünün de farkındasınız. Burada size yardımcı olmaya çalışan insanlara fikir veremiyorsunuz,geçiştirilmeyi sevmiyorum diyerek azarlamışsınız. Ben bunun sizin gündelik kişiliğiniz olduğunu düşünüyorum. Ki siz de zaten eşinizi azarladığınızı söylemişsiniz. Ve içinizde halihazır da olan evlilik korkusu mecvut. Evliliğe zamanla alışacağınızı siz zaten biliyorsunuz keza aksi mümkün olamaz.
Burada sizi psikoloğa gitmeniz konusunda teşvik etmelerinin amacı ise aslında çocuklukta yaşadığınız ve bugününüzü etkileyen olaydan sıyrılmak. Bunu psikoloji okuyan biri olarak söylüyorum.

Laflara bak laflara ,bence sen iyi bir psikologa git ! Bana yazma demişsin ama tutamadım çenemi!

Siz eşinizede burdakilere davrandığınız gibi davranıyorsanız allah yardımcısı olsun
herkes destek almanızı söylüyor ama siz işinize gelmediği için kabul etmiyorsunuz .

DESTEK ALIN ÇÜNKÜ BUNA İHTİYACINIZ VAR

Yorum yapanlara verdiğiniz cevaplar takıldı da gözüme. Sinir Hastası gibi davranıyorsunuz farkında mısınız?

Eşiniz nerde ki? Çok teşekkür ederim adam akıllı iki yorumdan birisisin.Haklısın içim biraz daha rahatladı.Umarım başarırım sakin bir şekilde alışmayı.
Çocuklarımın babası tarafından aldatıldım ve boşandım. Bir evlilik daha yaptım o da 9. Ayında dava açtım şiddet yanlısı bir psikopatla evlenmişim. Yani artık benim için evlilik defteri kapandı.

Aklınız gayet başında.. bilinçaltınızda ailenizin ki gibi bir evliliğe sahip olacağınız korkusu var gibi. Ve farkında olmadan eleştirdiğiniz şeyleri yapıyorsunuz gibi.. Durumun farkındasınız aslında, bi psikologdan destek alırsanız o size bu davranışlarınızın gerisinde etkili olan duygular ve psikolojik olaylar hakkında bilgilendirir

Zor bi çocukluk geçirmişsin diye bişeyler yazasım gelmişti ama cevapları okuduktan sonra fikrim değişti. Gerçek hayatta nezaketten bihaber bu türde bir insana yarım saatten fazla katlanamazdım, herkes de iyi niyetli yorumlar yazmış kimse de beğendirememiş kendini eminim herkes çok üzgündür Herkes yazmış ben de yazayım psikoloğa git.

Ben de aynı model ailede büyudum. Yalnız ayrılmadılar. Ama hala da didisirler. Gurbetteyim gezmeye giderim. Moral sıfır olarak geri dönerim.

Eşim de böyle bağırış cagiris hiç hoşlanmaz. Bana yardım eder. Konuşarak anlaşalım hep der. Bana da geliyor arada hey heyler. Bazen çocuklara yukseltiyorum sesimi. Uyariyor. Tabi haklı. Ben baya yol katettim. Bu konuda artık ilk zamanlardaki gibi değilim. Size tek tavsiyem. Esinize kulak verin. Sakin olmaya çalışın. Onun iyi huylarinin sizin agresifliginizi torpulemesine izin verin. Cevredekilerin sözlerine de kulak asmayin. Yardım etmeyen hiç etmez. Ama adamı da biktirmayin. İş yaparken müzik açın mesela. Sizi rahatlatacak birşey bulun.

Kesinlikle ve kesinlikle terapi almasınız. Eğer kendi kendinize aşamıyorsanız, yardım almanız şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…