Ondan dolayı diyor otur bi ekmek eksik yerim diyo eşim ..Eşi de muhtemelen hamile halinle uğraşma diyecek. Ne adi insanlar var ya.
Üstüm tek başka yok . Zaten 3 ayda 1 ikramiye alıyoruz bu zamana kadar aldım .. herkese yattı . O zaman maaşıma herkese yaptığı oranla yapmasa tamam derim performans ama ikramiye ne alaka herkes alıyor ..İs yerinde istisnasiz herkes aliyor mu ikramiye ?
İse girisinizde imzaladiginiz evraklarda ikramiyetle ilgili bir bilgi var mi ?bazi yerler direk 14 maas 16 maas falan yazar .
Bence raporu çakın bide avukata danisin , herkese yatan biseyse ve performansa bagli degilse sizede yatmasi lazim .ustunuzun ustu yok mu ?
Evet banada sırf hamile olduğum için bunu yaptığını düşünüyorum. Ya dediğim gibi zam ayında herkese %60 yapılıp sırf performansımı bahane ederek %40 yapsa düşüklükten dolayı dese eyw derim bu da yanlış tamam ama .. performans düşüklüğü ikramiye ne alakası var . Gerçekten haksızlık yaptığı güvenim yok çalışma hırsım kalmadı .. performansım daha da düşer yani . Eşim basarız heyet raporunu diyor 1ay bi ardından 1daha istemezse çıkarmasın diyo .. kadın doğum doktorum yapıyorÇok üzüldüğüm ve sinirlendiğim bir konu bu. Eski şirketimde de zam dönemi herkese zamlı maaşla birlikte ikramiye de yatardı. Hamile bir arkadaşımız 2-3 ay içinde doğum iznine ayrılacağı için zam da almadı ikramiye de. Bazı şirketler maalesef bunu yapıyor hamilelik iznine çıkacak zaten diye. Üstelik bu arkadaşımız kendi departmanındaki en özverili çalışan insandı. Umarım haklarınızı alırsınız. İşten çıkarsanız da tazminatınızı alırsınız umarım. Bebiş de sağlıkla gelsin inşallah
Raporluyken çıkartamaz. Hamile kişileri işten çıkartmak öyle basit değil. Altını iyi doldurması lazım. Onu yapamazsa mahkeme yoluyla öttürürsün. O yüzden zaten sinirini bozup kendin git istiyor. Al raporunu 2-3 hafta kafanı dinle sonrasında ne yapacağını düşünürsün.Eşim rapor alır çakarız bayramdan sonra dedi mecbur çıkaracak dedi bakalım ne olacak bilmiyorum
Eşimde aynısını diyor alırız 1ay rapor evde oturursun dinlenirsin dedi .. yaptığı terbşyesizlik gerçektenRaporluyken çıkartamaz. Hamile kişileri işten çıkartmak öyle basit değil. Altını iyi doldurması lazım. Onu yapamazsa mahkeme yoluyla öttürürsün. O yüzden zaten sinirini bozup kendin git istiyor. Al raporunu 2-3 hafta kafanı dinle sonrasında ne yapacağını düşünürsün.
Bir hafta rapor al bir hafta git sonra bir hafta daha al nasıl olsa prim falan vermicek o belli o ara da yasal olarak ne yapabileceğinizi araştırın. Ik ile de durumu tekrar görüşebilirsiniz. Herkes alıyor ise performans bazlı olmaz o prim şirket politikası olur.2 yıldır bir şirkette çalışıyorum . Yöneticimle sorunlar vardı yani garip bir insan anlaşılması zor ters bir insan .. ne yaparsan yap memnun olmuyor . Bize her 3ayda 1 ikramiye yatar . Bu zamana kasar zammı mi ikramiye mi aldım . 19 haftalık hamileyim 1ay önce kendisi ile de bu durumu konuştum. Tebrik etti sevindiğini söyledi falan neyse buraya kadar normal .. bugün bir öğrendim ki ikramiye herkese yatmış bana yatmamış . İk ya sebebini sordum yöneticim öyle uygun görmüş gidip tekrardan soracağım dedi . Gitti sordu adam şimdi performans düşüklüğü demiş . Bende çıkacağım dedim yanına neyse çıktım . Bana neden ikramiye yatmadığını öğrenebilir miyim dedim biliyorum İk ile konuştum sizden duymak istedim dedim performans düşüklüğü dedi neyi eksik yaptım dedim . neyi fazla yaptın dedi , elimden geleni yapıyorum dedim. Demekki fazlasını yapman gerekiyor dedi
Madem memnun değilseniz çıkartın o zaman dedim cvp vermedi . İyi de hak eden hak etmeyen herkese veriyorsunuz dedim bu benim yasal haklım dedim . Hukuki terimlerle konuşacaksanız avukata gidin haklınızı arayın dedi neden gideyim dedim yöneticimle hakkımı arıyorum dedim . Bi dahakine perdoemasınızı düzeltin hak kazanın dedi .. vaktinizi aldım dedim çıktım odadan . Yapılması gereken her işi eksiksiz hesap vererek yapıyorum hak etmediğimi düşünmüyorum ve bu haksızlık çok üzdü beni . İçimi dökmek istedim . Eşime anlattım öyle saçmalık mi olur ne bu ayrımcılık hakkın o senin memnun değilse çıkarsın o zaman dedi bayramdan sonra rapor alıyorsun hepsi o kadar dedi .. acaba hamileyim diye mi kendim çıkayım diye oynuyor üzerime anlamadım ki .. gerçekten çok üzüldüm sinirlerim bozuldu … içimi döküp rahatlamak istedim . İş konusunda daha ne yapılır bilmiyorumaaa dese yaninda bitiyorum . Ne alınması gerekiyorsa alıyorum eksiksiz ona sunarak söylemiyorda bir şey .. bu zamana kadar hak edip şimdi hak etmediğim ne bilmiyorum
Bence de hiç dert etme. O para kısmetinde yokmuş senin alsan bile çıkacakmış. Sıkıntıyla çıkacağına böyle çıksın. Hiç üzülme.Eşimde aynısını diyor alırız 1ay rapor evde oturursun dinlenirsin dedi .. yaptığı terbşyesizlik gerçekten
Baba oğluna devretti işleri . Baba geri çekildi . Hala şirkette gidip onunla konuşsam yapacak bir şeyi yok benim yöneticim maalesef kendisi değil . Ama baba hamile olduğumu bilmiyor herhalde kullanmakta istemiyorum ama Hakkım yeniliyor çok saçma geliyor .Yapıştır raporu, doğumdan sonra ücretli izini görsün anyayı konyayı. Nasıl sinir oldum şuan varya. Terbiyessiz. Hamile bir kadına bu yapılmaz. Bende hamileyim bana yapılsa çok üzülürüm. Hele de gitmişsiniz adma akıllı birşey dememiş. Bu yöneticilik, şeflik kimlere kalmış ya.
Ya doğrudur belki ama hak etmediğimi düşünmüyorum şirkette kimler kimler aldı hak etmeyenler gerçekten üzüldüm açıkçası .. çocuğumun Hakkı var sonuçta ..Bence de hiç dert etme. O para kısmetinde yokmuş senin alsan bile çıkacakmış. Sıkıntıyla çıkacağına böyle çıksın. Hiç üzülme.
Sözleşme de zam ikramiye kısmım var hakkım sonuçta . Eğer şirketler herkese veriyorsa bu hak doğuyor . Verir vermez kısmı diye bir şey yok herkese veriyorsa ayrımcılık yapamaz bu ikramiye sosyal haklar konusunda . Madem performans düşüklüğüm vardı dediğine göre zam oranımı düşük yapsaydı o zaman anlardım .. söylediklerimi anladı ama kendisi bebek kısmından dolayı böyle bir şey yaptı . Normalde herkesi çıkarmış çıkaran bi insan sırf tazminat vermemek için yapıyorMerhaba, evet muhtemelen hamile olduğunuz için yapıyordur, şimdi bissürü izim mizin kullanacaksınız, doğumdan sonra süt izni vs diye,ama aklıma şu takıldı, yasal hakkım demişsiniz 3 ayda bir ikramiye için, öyle bir yazı mı var kontratınızda? Yoksa öyle bir madde, ister verir ister vermez yani ona kalmış, çok yapılacak bişey yok. Sizde kafaya takmayın işten de çıkmayın , çalışabiliyorsanız çalışın sonuna kadar, bebek gelecekmiş, hayırlı olsun şimdiden, ama hem maddi olarak iyi olur çalışmanız hem sonrasında doğum izninde maaşın bir kısmını almaya devam edersiniz :) çok takmayın kafaya, hiç bir zaman iş verenin işine gelmez hamile çalışan, ama gelmiyorsa da işten çıkartsın cesareti varsa :) Kazancınızı bereket dilerim, sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah
Yazık, ilk espirin galibaYada bayan ve evde kalmışsa sizi kıskanmış olabilir
Yazıık,Yaramız var galibaYazık, ilk espirin galiba
Sözleşme de zam ikramiye kısmım var hakkım sonuçta .
Aynen hak ediyorlar . Eşim de bayramdan sonra zaten doktora gideceğiz . Bizim doktor veriyor heyet raporu alırız 1aylık dedi . Ardından bir tane daha zaten doğum izni falan oluyor kullanır çıkarsın dedi . Bilmiyorum ama şuan rapor alana kadar performansım düşecek bu moralle düşer çünkü . Eşim sende çağırdığında koşmayacak yürüyeceksin dedi .. beklesin dedi ..Boyle haksizlik yapanlra iyilik yapmiycaksin alabildiginiz kadar rapor alin ise gitmeyin maasinizi odemek zorundalar istende cikaramzlar dogum sonrasi izinleride kullanip paranizi alip cikarsiniz isten boylelwrine boyle yapacaksin
kesinlikle bunu yaparım. hamileyim die bu yapılıyor dersinizBence diş göster konu sahibesi. Çıkmayı falan da düşünme seni çıkarmak peşindeler. Madem avukat tut dedi o patron denen arkadaş, sen de bul hakkını öyle ara. Bul bir avukat iş mahkemesine başvur ayrımcılık ve mobbing için. Sorarlarsa da avukat bul demiştin al sana avukat de. Ben olsam gider yüzüne direkttt söylerdim ne yapmaya çalıştığının farkındayım, çıkmıyorum beni çıakrtmak istersen de köepk gibi tazminatı elime sayarsın derdim ehhehe.
Çirkinliğe devam yaniYazıık,Yaramız var galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?