• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşadıklarım

Zeynepp20

sen bu kalbe iyi geldin benden hiç gitme
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
2.679
3.375
158
bilmem ne kadarını anlatabilirim yaşadıklarımın, bilmem beni anlar mısınız, duygularımı hissedebilir misiniz?

evlen evlen evlen diye başımın etini yiyen bi aile düşünün, bende istedim evlenmeyi evet ama olmadı... yaaaa çevremdekiler evde kalmış, kaç yaşına geldi, saçları beyazladı, o artık evlenemez, yazıkkkkkk.... bir kaç yıldır bu sözleri duyuyorum yüzüme söylüyorlar bunları düşünün bu lafları her duyduğumda oturdum ağladım, elimde değil dayanamıyorum artık... Burda bir konu açmıştım abimle ilgili benle alakası olmayan bi konu orda bile bana yüklendi herkes ''kendi evlenemedi diye gelini kıskanıyor, koca meraklısı, evde kalmış....'' birsürü şey yazıldı bana, evet umrumda olmamalı aslında hiç tanımadığım,görmediğim insanların bana yazdığı şeyller ama öyle olmadı işte o kadar ağladım ki o gün sinirlerim boşaldı hakim olamadım kendime saatlerce ağladım gözlerim şişene kadar....
E son 3 hafta önce arkadaşım biriyle tanıştırdı beni kuzeninin arkadaşıymış, bi ümit belki olumlu geçer belki bu kişi yıllarca beklediğim kişi diyerek gittim yanına arkadaşımla beraber, çocuk benden küçüktü belli, yarım saat kadar oturduk tam anlamıyla sohbet ettik bile diyemem sıkıcı geçti görüşmemiz daha çok arkadaşım sohbet konusu açtı ,sonra tokalaşıp ayrıldık, eve geldim ama hissediyorum olmadığını. arkadaşım aradı çocugun şimdi evliliği düşünmediğini falan söyledi, bişey demedim diyemedim ne diyebilirim ki... üzüldüm ama olmayacağını bildiğim halde üzüldüm... ertesi gün abim ben annem ve kıkardeşim yemek yiyoruz masada, annem abimin düğününden sonra kızkardeşimi de istemeye geleceklerini söyledi (sevgilisi var biliyorum ama isteme tarihi falan belirlendiğini bilmiyorum tabi) biraz bu konu konuşuldu, abim bana ''elanur evde kaldı artık'' dedi ne hissettiğimi anlatamam size içim yandı resmen abim yaaa abim bile bana evde kaldı dedi, hiçbişey demedim hiççç, gözlerim bile dolmadı ama içim yandı bu sözle... o akşam uyuyamadım sabaha kadar düşündüm sadece yatağın içinde boş boş oturdum, sonra bu sözleri ömrümün sonuna kadar duymaya dayanabilir miyim? onu düşündüm dayanamam .... ilaç içerek intaar ettim ama annem sabah namazına kalktığında bulmuş beni, midem yıkandı, sonra bir kez daha denedim olmadı... şimdi psikolojik tedavi görüyorum (adımın bi deli'ye çıkmadığı kalmıştı o'da oldu), annem garibanım başımda bekliyor beni bir daha yapar mıyım diye... bir daha yapar mıyım? yapamam heralde ama korkuyorum kendimden, yapabileceklerimden....
Niye anlattım bunları, bana acıyasınız diye değil evlenememiş yada evlenmemiş birine bi söz söylerken daha dikkat edin diye çünkü onda açtığı yarayı hiçbiriniz bilemezsiniz...

Herkes evlenmek zorunda değil ki! Ne diye bu kadar dert ediyosun anlamıyorum.. kim ne derse desin şu insanlar ve söyledikleri için yaşamaktan vazgeçin kime ne senin medeni halinden! Ya evlenipte koca evinde mutsuz olsan ne olacak?? o şaf söyleyenlerden kaç tanesi derdine ortak olacak?? Ben sizin daha önceki konularınızı da okudum bu konunun içinizde ne kadar derin bir yara olduğunu biliyorum tüm hırçınlığınız da bence bu yüZden keşke bu kadar bu konuya takılmasanız evlenipte mutsuz olan kadınları okudukca bence halinize şükür edip hayatınızın tadını çıkarmaya bakın...

bilmem ne kadarını anlatabilirim yaşadıklarımın, bilmem beni anlar mısınız, duygularımı hissedebilir misiniz?

evlen evlen evlen diye başımın etini yiyen bi aile düşünün, bende istedim evlenmeyi evet ama olmadı... yaaaa çevremdekiler evde kalmış, kaç yaşına geldi, saçları beyazladı, o artık evlenemez, yazıkkkkkk.... bir kaç yıldır bu sözleri duyuyorum yüzüme söylüyorlar bunları düşünün bu lafları her duyduğumda oturdum ağladım, elimde değil dayanamıyorum artık... Burda bir konu açmıştım abimle ilgili benle alakası olmayan bi konu orda bile bana yüklendi herkes ''kendi evlenemedi diye gelini kıskanıyor, koca meraklısı, evde kalmış....'' birsürü şey yazıldı bana, evet umrumda olmamalı aslında hiç tanımadığım,görmediğim insanların bana yazdığı şeyller ama öyle olmadı işte o kadar ağladım ki o gün sinirlerim boşaldı hakim olamadım kendime saatlerce ağladım gözlerim şişene kadar....
E son 3 hafta önce arkadaşım biriyle tanıştırdı beni kuzeninin arkadaşıymış, bi ümit belki olumlu geçer belki bu kişi yıllarca beklediğim kişi diyerek gittim yanına arkadaşımla beraber, çocuk benden küçüktü belli, yarım saat kadar oturduk tam anlamıyla sohbet ettik bile diyemem sıkıcı geçti görüşmemiz daha çok arkadaşım sohbet konusu açtı ,sonra tokalaşıp ayrıldık, eve geldim ama hissediyorum olmadığını. arkadaşım aradı çocugun şimdi evliliği düşünmediğini falan söyledi, bişey demedim diyemedim ne diyebilirim ki... üzüldüm ama olmayacağını bildiğim halde üzüldüm... ertesi gün abim ben annem ve kıkardeşim yemek yiyoruz masada, annem abimin düğününden sonra kızkardeşimi de istemeye geleceklerini söyledi (sevgilisi var biliyorum ama isteme tarihi falan belirlendiğini bilmiyorum tabi) biraz bu konu konuşuldu, abim bana ''elanur evde kaldı artık'' dedi ne hissettiğimi anlatamam size içim yandı resmen abim yaaa abim bile bana evde kaldı dedi, hiçbişey demedim hiççç, gözlerim bile dolmadı ama içim yandı bu sözle... o akşam uyuyamadım sabaha kadar düşündüm sadece yatağın içinde boş boş oturdum, sonra bu sözleri ömrümün sonuna kadar duymaya dayanabilir miyim? onu düşündüm dayanamam .... ilaç içerek intaar ettim ama annem sabah namazına kalktığında bulmuş beni, midem yıkandı, sonra bir kez daha denedim olmadı... şimdi psikolojik tedavi görüyorum (adımın bi deli'ye çıkmadığı kalmıştı o'da oldu), annem garibanım başımda bekliyor beni bir daha yapar mıyım diye... bir daha yapar mıyım? yapamam heralde ama korkuyorum kendimden, yapabileceklerimden....
Niye anlattım bunları, bana acıyasınız diye değil evlenememiş yada evlenmemiş birine bi söz söylerken daha dikkat edin diye çünkü onda açtığı yarayı hiçbiriniz bilemezsiniz...

yaşınız kaç?
öncelikle şu konuda haklısınız, "evde kalmış" tabiri çok çirkin, bence de hiç bir zaman kullanılmamalı
fakat sizin sorununuz ayrı
çevrenizden bu kadar etkilenmeniz, sırf duyduğunuz laflar yüzünden intihara teşebbüs etmeniz ciddi bir psikolojik sorununuz olduğuna işaret ediyor bence
iyi ki tedavi görüyorsunuz çünkü bu "evde kalmış"lık olmazdı da işsizlik olurdu, güzellik-çirkinlik olurdu vs
sizin sorununuz "evde kalmış"lık değil, kendine güvensizlik mi diyeyim, kompleks mi diyeyim bilemedim, öyle bir şey

her şeyden ama her şeyden önce kendinizi olduğunuz gibi kabullenip, kendinizi sevebilmeyi öğrenmeniz gerekiyor
kendinizi severseniz, hiçbir şeyden bu kadar etkilenmezsiniz
hoşunuza gitmeyen olaylarda, doğru tepkiler verebilirsiniz
incinmeniz, kırılmanız bu kadar kolay olmaz
hayat sadece bir "eş"ten ibaret de olmaz sizin için

kendinizi severseniz bugün size "evde kalmış" diyenler, o zaman size "ya bak ne güzel, özgür, dilediği gibi yaşıyor" diyebilirler belki
siz neyi yansıtırsanız, sizi o bakış açısıyla görür çevreniz
bir sevgili, bir eş için intihar etmek istemişsiniz, peki ya bir gözünüz bir bacağınız giderse ne yapacaksınız?
dini inancınız var mı bilmiyorum
eğer var ise, "en hayırlısı böyleymiş" diyebilmek en büyük huzurdur, biraz bu konuda bilgi sahibi olun
tevekkül bambaşka bir şey
Allah yardımcınız olsun

Ayrıca bekarlik özgürlük. Mesela çalışiyorsan yurt dışına çık, Safarilere katıl. bi avm gittiğinde elektrik doğalgaz faturasi düşünmuyorsun. Isten yorgun argin çıkıp eve gelip direkt mutfağa girmiyosun. Vur kafayı yat oh valla,kıymet bilin bence :)

İntihar edecek kadar takmış olmanız ilginç. Bir sürü evlenmemiş ya da boşanmış insan var, sizin çevrenizde herkes evli mutlu çocuklu anladığım kadarıyla.

Evlilik hayatin sadece bir parcasi, tamami degil. Cocuk da öyle. Ama karnini doyurmak ve de barinmak en önemli dertlerden biri olmali.
Cevrenizi degistirin derim ben. Seni kuyuya cekmeye calisan bir topluluk var, tek dertleri senin evlenememen olmus ve eger baska konu bulamazlarsa lafini edecek elde malzeme olarak seni kullanirlar.
Ise gir, tatil yap. Yapilacak o kadar cok sey var ki.
O cevreden bir uzaklas ve de psikolojik destek al.
Hayat güzel. Yürüyüs yapmak, kahve icmek, yakinda yagacak kara kiyir kiyir basmak var..
Hasta olunca agriyla yatip ertesi güne birden bire enerjik bir sekilde uyanip kahvaltida patates kizartmasi var.
Var da var. Profiterol var, iskender var.
Vizyona girecek türlü türlü filmler var. Adalet Birligi filmi cikmis bak ona. Süperman vardi agir cekimde Flash e bir bakti, izlersen görürsün, cok güldürdü yaa o kisacik an.
Sacinda daha denemedigin renkler vardir.
Alip alip okumadigin kitaplar olacak.
Saysam bitmez yaa... ama nedense aklima hic koca gelmedi. Ha evliyim bak, tabiki güzel ama hersey degil. O olmasaydi da ben yasayacaktim. Nedir yani. Sacimda beyazlar benim de cogaldi yasim ise 26. Cöktüm cöktüm o saclari bir görsen.
Kocan olsa da saclarin beyazlar olmasa da.
Senin o cevrende ama sorun. Kafana kus pislese kocasizliktan belleyecek bir zihniyet.
Aklini basina al ya, hayat valla güzel. Bunu en fazla iki üc saat uyuyan, hayatta pek kimsesi olmayan bir kisi yaziyor.

İnsanların sizin evlenmemenizle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Kendi kendinize sorun etmişsiniz, konularınızın %90'ı evlilik üzerine. Resmen takmışsınız. Bir de müfettişmişsiniz, benim bildiğim müfettişler genelde duygusal olarak dengeli insanlardır. Siz kendinize ne kadar değer biçerseniz o kadar değerlisiniz, acınası bir şekilde evlilik evlilik evlilik diye sayıklıyorsanız insanların da size acıması olası.

İnsanların sizin evlenmemenizle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Kendi kendinize sorun etmişsiniz, konularınızın %90'ı evlilik üzerine. Resmen takmışsınız. Bir de müfettişmişsiniz, benim bildiğim müfettişler genelde duygusal olarak dengeli insanlardır. Siz kendinize ne kadar değer biçerseniz o kadar değerlisiniz, acınası bir şekilde evlilik evlilik evlilik diye sayıklıyorsanız insanların da size acıması olası.
Acınası:KK57: Can acıtmsak diyorum.Neyse ben gidiyorum yoksa banlancam.

Ne bicim bi cevren var ya.
kusurlarını bir zırh gibi tası, seni onlarla incitemesinler.

İnsanlar zayıf buldukları yerden vurmayı severler. Senin de yumusak karnın bu demek. Bi daha lutfen evlilik konusu acıldıgında koca bulamıyorum:KK43: evde kaldım:KK43: demek yerine istemiyorum ondan evlenmedim de. Bu konuda dik durursan ustune gitmeyi keserler.

Birini elestirebilecegim/hor gorebilecegim en son konu evlenip evlenmemesi olur heralde.

Etrafımda bir suru kadın/erkek farklı yas gruplarında insan var, medeni halleri gun icinde aklıma dahi gelmiyor. Ay x evli degil:KK43: diye uzulmuyorum, asagılamıyorum ya da y icin oooooo ne guzel evli demiyorum.
Hatta dusundum de etrafımda imrendigim insanların cogu bekar:)

Bu isler biraz kısmet biraz da istek meselesi. Elestirilebilir bi yanın yok.

Ayrıca turkiyede bir kadının evlenemeyecek durumda oldugunu dusunmuyorum. Ortalama her kadınla evlenecek bir yıgın adam bulunur. Olay evlilikse yapılır yani. Marifet guzel, mutlu, saglıklı evlilikler yapmak. Evlenmis olmak icin evlenilmez ki.

Allaj her seyin hayırlısını versin.

Not: bekarım, evlenmeyi su an icin dusunmuyorum. Bana bu konuda laf edenin de alnını karıslarım:D

Evlenmeyi bir halt sanan insanlardan nefret ediyorum ya ben..sanki 5 universite bitirmis doktorasini yazmis insanliga buyuk katkilar saglamis madalyalar oduller almis..
Alt tarafi diledigin zaman seks yapabilecegin biri oluyor elinin altinda hepsi bu..Aile kurmakmis, zaten ailen var..cocuk dunyaya getirmekle bitmryen buyuk bir sorumluluk..
Bekarlik sultanliktir bence..

Evlenenlerin başı göğe ermiyor yalnız. ..
Not : evlendikten sonra saçım beyazladi. .

ise girin calisin
arkadaslariniz olsun gezin tozun
kazandiginiz parayi bi guzel yiyin
yurtdisina tatile gidin
ispanyolca kursuna yazilin mesela
bi spor klubune uye olun hatta seviyorsaniz dans dersleri alin
haftada bir aksam mutlaka arkadaslarinizla yemege cikin..
hayat budur evlilik degil
evli olmayan bir akrabam var 60 yasinda daha gecen hafta brezilyadaydi , 3.yabanci dilini ogreniyor , facede goruyorum surekli arkadaslariyla disarida..
ve ben ona deli gibi ozeniyorum
yani evlilik birey olabilmenin şarti degil , siz hayatin tadini cikarmaya bakin bu arada asik olursaniz da evlenirsiniz olmazsaniz da gayet guzel bir hayat yasamis olursunu

Herkes evlenecek diye bir sey yok. Ben de evlenmeyi dusunmuyorum hayatim boyunca. Size onerim kendinize ailenizden ayri bir hayat kurmaniz, maddi durumunuz nasil bilmem ama kendiniz bir goz odali da olsa ayri bir ev tutun. Birileriyle evlenmek icin degil arkadas edinmek icin tanisin, bulusun, dolasin. Arkanizdan konusulanlar da yuzunuze soylenenler de umrunuzda olmasin. Bu konuyu takinti haline getirdikce cevrenizden baski goruyorsunuz. Umursamayin

Acınası:KK57: Can acıtmsak diyorum.Neyse ben gidiyorum yoksa banlancam.

Demek istediğim kendi kendine sürekli evlilik diye takmış konu sahibi, bu nedenle her laf canını acıtır olmuş. Sen kendine bir meselede acırsan insanlar da sana acır. Sen evlenemedim evlenemedim diye üzülüp durursan e herhalde ki haline üzülürler.

Bak canım öncelikle maaşın varmış, derdin sadece evlenicem bense fıstık gibi ol, havalı ol. Yaş falan yalan. Giyime makyaja harca, bir araba al. Sen kendine hangi pencereden bakarsan insanlar da sana o pencereden bakar.

Back
X