• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşadıklarım

Ne kadar melankoliyi seviyorsunuz.

Anladığım kadarıyla 32-33 yaşındasınız, biraz buluttan nem kapıyo haliniz var. Abiniz alt tarafı geyik yapmış hemen ‘bunu duymaya dayanamam’ demek yetişkin bir kadına yakışmıyor bi kere.

Açık konuşayım hikayenize inanmayanlardanım gelininizle ilgili konularda sizi haksız bulmuştum. Ama eğer doğruysa bile intihar girişim sebebinizin insanların dedikleri değil, sizin bunu kafaya takmanız olarak görüyorum. Gerçekten ben evde kaldım diye düşünmekten bu haliniz. Karakter olarak biraz kıskanç birisiniz, abiniz evlend kızkardeşiniz de evleniyo, en son tanıştırma da başarısız geçince biraz hırsınızdan sanki bu durumunuz

bilmem ne kadarını anlatabilirim yaşadıklarımın, bilmem beni anlar mısınız, duygularımı hissedebilir misiniz?

evlen evlen evlen diye başımın etini yiyen bi aile düşünün, bende istedim evlenmeyi evet ama olmadı... yaaaa çevremdekiler evde kalmış, kaç yaşına geldi, saçları beyazladı, o artık evlenemez, yazıkkkkkk.... bir kaç yıldır bu sözleri duyuyorum yüzüme söylüyorlar bunları düşünün bu lafları her duyduğumda oturdum ağladım, elimde değil dayanamıyorum artık... Burda bir konu açmıştım abimle ilgili benle alakası olmayan bi konu orda bile bana yüklendi herkes ''kendi evlenemedi diye gelini kıskanıyor, koca meraklısı, evde kalmış....'' birsürü şey yazıldı bana, evet umrumda olmamalı aslında hiç tanımadığım,görmediğim insanların bana yazdığı şeyller ama öyle olmadı işte o kadar ağladım ki o gün sinirlerim boşaldı hakim olamadım kendime saatlerce ağladım gözlerim şişene kadar....
E son 3 hafta önce arkadaşım biriyle tanıştırdı beni kuzeninin arkadaşıymış, bi ümit belki olumlu geçer belki bu kişi yıllarca beklediğim kişi diyerek gittim yanına arkadaşımla beraber, çocuk benden küçüktü belli, yarım saat kadar oturduk tam anlamıyla sohbet ettik bile diyemem sıkıcı geçti görüşmemiz daha çok arkadaşım sohbet konusu açtı ,sonra tokalaşıp ayrıldık, eve geldim ama hissediyorum olmadığını. arkadaşım aradı çocugun şimdi evliliği düşünmediğini falan söyledi, bişey demedim diyemedim ne diyebilirim ki... üzüldüm ama olmayacağını bildiğim halde üzüldüm... ertesi gün abim ben annem ve kıkardeşim yemek yiyoruz masada, annem abimin düğününden sonra kızkardeşimi de istemeye geleceklerini söyledi (sevgilisi var biliyorum ama isteme tarihi falan belirlendiğini bilmiyorum tabi) biraz bu konu konuşuldu, abim bana ''elanur evde kaldı artık'' dedi ne hissettiğimi anlatamam size içim yandı resmen abim yaaa abim bile bana evde kaldı dedi, hiçbişey demedim hiççç, gözlerim bile dolmadı ama içim yandı bu sözle... o akşam uyuyamadım sabaha kadar düşündüm sadece yatağın içinde boş boş oturdum, sonra bu sözleri ömrümün sonuna kadar duymaya dayanabilir miyim? onu düşündüm dayanamam .... ilaç içerek intaar ettim ama annem sabah namazına kalktığında bulmuş beni, midem yıkandı, sonra bir kez daha denedim olmadı... şimdi psikolojik tedavi görüyorum (adımın bi deli'ye çıkmadığı kalmıştı o'da oldu), annem garibanım başımda bekliyor beni bir daha yapar mıyım diye... bir daha yapar mıyım? yapamam heralde ama korkuyorum kendimden, yapabileceklerimden....
Niye anlattım bunları, bana acıyasınız diye değil evlenememiş yada evlenmemiş birine bi söz söylerken daha dikkat edin diye çünkü onda açtığı yarayı hiçbiriniz bilemezsiniz...
neden bu kadar dramatize ediosun hayat evlilikten ibaret sizin için sanırım evlenice emin olun kimsenin başı göğede ermiyor ama bu kadar cok istiyorsanız sosyal medyadan tanışmak artık cok cok normal cabalayın yani biraz allah gönlünüze göre versin

Canım lütfen kendine çeki düzen ver, ben de sevdiğim adamla evlendim ama aynı evde yaşayınca çok çok farklı olduğunu gördüm. Bir yıl dolmadan da boşanıyorum bana da önceden derlerdi evde kaldım diye şimdi de bekar gibi olduğum için yine diyorlar eskiden insanların düşüncelerini umursardım ama simdi görüyorum ki herkesin kendi dünyası, kendi görüşü, fikri var. Sen ne dersen de onlar senin hakkında ne düşünmek isterlerse onu düşünürler. Ayrıca pozitif olup rabbime bıraksan olayları farklı olur belki...
Bir bayanla tanışmıştım 30 yaşında hem eşini hem oğlunu kaybetmiş ve 10 yila yakin bunalımdan çıkamamış. Simdi 50'li li yaşlarda geriye dönüp çok pişman giden yıllarına. Giden yıllar geri gelmeyecek kıymetini bil. Hayat o kadar uzun değil. Rabbine güven bizi bu dünyaya kahrolalım diye göndermedi. Bu arada benim de kardeşim evli ve çocuğun doğum gününü güzel bir parti ile kutladı. Onların gözündeki ışıltıyı görünce o kadar mutlu oluyorum ki. (Ben de bir zamanlar takıntılıydım kıskanırdım o da benim özgürlüğümü kıskanırdı.) Sanırım etki tepki meselesi. Sen fark etmesen de gidiyor o enerji. Sen kendini sevmeye söz ver, herşey zamanla değişecek. DUA'nın gücüne inan

İki tane halam var ikisi de hic evlenmedi ve 50yasini gectiler. Biz erkek cekemeyiz kafasindalar hala.
Bu yuzden intihar da etmediler ve super hayat yasiyolar. Hic de agizlarindan keske evlenseydim diye laf duymadim.
Herkes evlenmek zorunda degil...herkesin nasibi farklidir ne belli evliligin size hayir getireceginin. Bu dereceye gelmeniz gercekten uzucu.

Güzel ablam benim evlenip dertsiz başına dert mi alacaksın bea? Bi teyze vardı uzun ömrünü erkeksiz hayata borçlu olduğunu itiraf etmişti :KK70:
Şimdi evli hanımablalar kızmasın onlar için olan olmuş artık da bence bekarlık hakikaten sultanlık.
Dinlediğim gördüğüm kadarıyla tabii...
Dünyada gezilip tozulması gereken çooooooooooooookkkkkkk yer var. Bir sırt çantası alıp düşün yola. Yeni okullar okuyun kime ne? Yiyin için dünya bize çalışıyor. Azıcık hayattan tat alın. Bir daha ele geçmez bu zamanlar
Şunu da ekleyeyim o çevreden kurtulun. Bu kadar dar bakış açılı insanla kalabalıkken daha çok acı çekersiniz...

28 yaşın da evlenmiş biri olarak sizin gibi bi çok sözler duydum etrafımda ama taktım kafaya asla sadece hayırlısı için çok dua etti elbet vakti var çalıştım ki üni mezunuyum 24 de okul bitti ne ara evlenecektim aileme çok yardımlar ettim benden önce nişanlanan iki arkadasım vardı aman bana bi havalar bi artistlikler yok nişanlıları tanıştıralım YÖK beraber takılalım öyle gücüme gitmişti ki ama rabbim dualarımı duydu şükür birinden beş ay sonra digerinden 2,5 ay sonra bende evlendim şimdi 31 yaşındayım ikinci çocuğuma hamileyim 2'5 yaşında bir oğlum var işin garibi ne biliyomusun benden önce sevgilileri eşleri oldu ama rabbim ilk önce anneliği bana nasip etti çok sükür dicem o ki duanı eksik etme hele intihar falan Allah korusun herşey nasip sabırla beklicez inançaz inşallah en yakın zaman da senin de güzel haberini alırız duamdasın canm

Bence siz insanlardan yorulmuşsunuz. Çok fazla tanışma tanıştırılma falan iyi gelmez.
Biraz içinize dönün, kendinizle mutlu olun.
Tazelenirsiniz. Fresh beden ve ruh, daha çok çeker ruh ikizini...

İnsanın derdi olmazsa böyle şeyleride kafaya takıyor demekki. Hele de sanalda tanımadığın insanların söyledikleri şeyler için bile sabaha kadar ağlamak evlenemedim diye intihar etmek.
Elin oğlu atomu parçalıyor, uzaya mekik fırlatıyor, insanlar binbir dertle uğraşıyor, dünya da açlık savaş almış başını gidiyor. Burda bana evlenemedin dediler ooooo ağlayın karalar bağlayım. O zamanda söylenmişti size kafanıza takmayın diye.
Neyse Allah yardımcınız olsun. Tedavinize muhakkak devam edin. Geçmiş olsun

Evli olup buraya kaynana elti konusu açmaktansa böyle kafanız daha rahat olur lütfen densizlerin laflarıyla üzülmeyin herkes konuşur siz dikkate almayın. Allah kalbinize göre versin inşallah

Kıskandım mı, abimi kardesimi yemin edebilirim kiskanmadim, onlar benim kardeşim ya nasıl kiskanabilirim onları. Gelinimizle ilgili zor günler yaşadık hala yaşıyoruz, onun stresini bile ben yaşadım ama yemin ederim kiskanmadim onları, dayanamadım artık bu sözleri duymaya, çevremdekilerin bana acır gözlerle bakmasına, bi düşünün hergün mutemadiyen hergün evlilikle ilgili yada herneyse sizi üzen o konu ile ilgili size laf sokan insanların olduğunu, en son ailemden bile bu lafları duyunca dayanamadım, daha fazla dayanamayacağımı anladım. Çok basit gelebilir yaşadıklarım size ama bana ağır geldi doldum

Üzülme
Herkesin yazılmış bir kaderi var
ağlayarak yada üzülerek kaderini değiştiremezsin.
sabret ve bekle senin de önüne çıkacaktır istediğin gibi biri.

hatta şöyle söyleyeyim
keşke" bende evde kalsaydım"

Benim size kizdigim tek nokta yalan hesap acip geline takmaniz... Evlilik mi oda olur merak etmeyin pek bi halt yok onda

Ama olmayan sey tatli gelirmis .. Keske gec evlenseydim size ozenenler vardir belki keainlikle saglilkli dusunun

Ben evlendim şuan boşanmak üzereyim başım göğe ermedi yani o kadar isterdim ki hiç evlenmemiş olmayı .
Annemin evinde emanet gibiyim .
Herşeyde bir hayır var derler ,sabır her kapının anahtarı Allah herkesi bir sıkıntı ile deniyor .mutsuz bir evlilik ne demek anlayamazsınız şuan .
Gayet bkımlı ,çalışıp kariyer yapan biri olabilirsiniz ,özgürlüğün tadını çıkarın bence

Son düzenleme:
Benim size kizdigim tek nokta yalan hesap acip geline takmaniz... Evlilik mi oda olur merak etmeyin pek bi halt yok onda
Gelinimiz çok sıkıntı yaşattı bize maddi manevi, burda paylaşmak istedim (çok geniş bi çevrem yok benim) ama sanki ben bişey yapmışım gibi, bişey demişim gibi yüklendiler bana, bi de onun dilinden anlatayım bakalım yine aynı tepkiler mi gelecek dedim (hatalı olan biz miyiz dedim) anladığım kadarıyla hatalı olan tek kişi benim

Şunu da ekleyeyim siz kendinize acırsanız ,cevrenizdekiler de çok kolay yaralar .
Önce ayağı kalkmanız gerekiyor işinize sarılıp hayatınızı yaşayın .

Ayrı eve çık en güzeli okuduysan şehir dışında mis gibi bir iş bul çek git.
Hem milletten hem boş muhabbetten kurtulursun.
Kendin için yaşa kimse için değil bol bol gez toz. Evlenmek istemiyorum ki evleneyim de ben çıldırdım mı evle kocayla onla bunla uğraşayım de :KK14:

Kıskandım mı, abimi kardesimi yemin edebilirim kiskanmadim, onlar benim kardeşim ya nasıl kiskanabilirim onları. Gelinimizle ilgili zor günler yaşadık hala yaşıyoruz, onun stresini bile ben yaşadım ama yemin ederim kiskanmadim onları, dayanamadım artık bu sözleri duymaya, çevremdekilerin bana acır gözlerle bakmasına, bi düşünün hergün mutemadiyen hergün evlilikle ilgili yada herneyse sizi üzen o konu ile ilgili size laf sokan insanların olduğunu, en son ailemden bile bu lafları duyunca dayanamadım, daha fazla dayanamayacağımı anladım. Çok basit gelebilir yaşadıklarım size ama bana ağır geldi doldum
Iyi de bu insanlar sizin aileniz anlatın o zaman nasıl hissettiginizi.
Abi ya bu canının yarısı anneniz söylesin gerekirse kardeşinle böyle konuşma diye herkes kendine çeki düzen versin.
Siz de sessiz kalmakla hata yapıyorsunuz bence tersleyim herkesi veya dalgaya alın sessiz kalmaya devam ederseniz onlar da devam ederler.
Ayrıca işiniz gücünüz varsa ayrı eve çıkın.
Bir de gelin dünyanın en kötü insanı bile olsa bırakın herkes ne hali varsa görsün kötülük yaptıysa yaptı siz kendi hayatınıza bakın.
Ayrıca herkesle de görüşmeye buluşmaya gitmeyin sizden küçükmüş mesela keşke en başından öğrenip gitmeseydiniz.

Back
X