• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşadıklarım

Sana her ne kadar gelin konusunda kızsam da diğer konuda anlıyorum. Derdin evlenmek değil derdin insanların çok fazla hayatın hakkında yorum yapabilmesi. 27 yaşındayım karşima insan çıkıyor ama olmuyor nasip kısmet içime sinmiyor. Millet de başlıyor yok evde kaldın daha neyi bekliyorsun diye dır dır dır. Oysa ben çok sertimdir ama karşımda ki annanem annem olunca sabır çekiyorum.

bilmem ne kadarını anlatabilirim yaşadıklarımın, bilmem beni anlar mısınız, duygularımı hissedebilir misiniz?

evlen evlen evlen diye başımın etini yiyen bi aile düşünün, bende istedim evlenmeyi evet ama olmadı... yaaaa çevremdekiler evde kalmış, kaç yaşına geldi, saçları beyazladı, o artık evlenemez, yazıkkkkkk.... bir kaç yıldır bu sözleri duyuyorum yüzüme söylüyorlar bunları düşünün bu lafları her duyduğumda oturdum ağladım, elimde değil dayanamıyorum artık... Burda bir konu açmıştım abimle ilgili benle alakası olmayan bi konu orda bile bana yüklendi herkes ''kendi evlenemedi diye gelini kıskanıyor, koca meraklısı, evde kalmış....'' birsürü şey yazıldı bana, evet umrumda olmamalı aslında hiç tanımadığım,görmediğim insanların bana yazdığı şeyller ama öyle olmadı işte o kadar ağladım ki o gün sinirlerim boşaldı hakim olamadım kendime saatlerce ağladım gözlerim şişene kadar....
E son 3 hafta önce arkadaşım biriyle tanıştırdı beni kuzeninin arkadaşıymış, bi ümit belki olumlu geçer belki bu kişi yıllarca beklediğim kişi diyerek gittim yanına arkadaşımla beraber, çocuk benden küçüktü belli, yarım saat kadar oturduk tam anlamıyla sohbet ettik bile diyemem sıkıcı geçti görüşmemiz daha çok arkadaşım sohbet konusu açtı ,sonra tokalaşıp ayrıldık, eve geldim ama hissediyorum olmadığını. arkadaşım aradı çocugun şimdi evliliği düşünmediğini falan söyledi, bişey demedim diyemedim ne diyebilirim ki... üzüldüm ama olmayacağını bildiğim halde üzüldüm... ertesi gün abim ben annem ve kıkardeşim yemek yiyoruz masada, annem abimin düğününden sonra kızkardeşimi de istemeye geleceklerini söyledi (sevgilisi var biliyorum ama isteme tarihi falan belirlendiğini bilmiyorum tabi) biraz bu konu konuşuldu, abim bana ''elanur evde kaldı artık'' dedi ne hissettiğimi anlatamam size içim yandı resmen abim yaaa abim bile bana evde kaldı dedi, hiçbişey demedim hiççç, gözlerim bile dolmadı ama içim yandı bu sözle... o akşam uyuyamadım sabaha kadar düşündüm sadece yatağın içinde boş boş oturdum, sonra bu sözleri ömrümün sonuna kadar duymaya dayanabilir miyim? onu düşündüm dayanamam .... ilaç içerek intaar ettim ama annem sabah namazına kalktığında bulmuş beni, midem yıkandı, sonra bir kez daha denedim olmadı... şimdi psikolojik tedavi görüyorum (adımın bi deli'ye çıkmadığı kalmıştı o'da oldu), annem garibanım başımda bekliyor beni bir daha yapar mıyım diye... bir daha yapar mıyım? yapamam heralde ama korkuyorum kendimden, yapabileceklerimden....
Niye anlattım bunları, bana acıyasınız diye değil evlenememiş yada evlenmemiş birine bi söz söylerken daha dikkat edin diye çünkü onda açtığı yarayı hiçbiriniz bilemezsiniz...
kız yaş kaç benim kaynım var oda aynı istediği çıkmadı karşısına belki sensindir özelden konuşalım??

Daha oncede yazmistim tedavi surecinde buradan uzak durun burasi sosyal ortam yani 17 yasinda daha cocuk sayilabilecek uye bile gelip onunu ardini dusunmeden yorum yapar sinirleriniz yipranir veya si birine ters uslup yazarsiniz yazim dilinizde ima olur vs sinir ziplatirsiniz yaralamak icin yazar
Bakin ne kadar takilmissinizki buraya kac defadir konu actiniz bana neden boyle dediniz vs diye su donem sizin saglikli bakis acisina sahip oldugunuz bir donem degil belliki
Once tedavinizi gorun toparlayin sonrasi Allah buyuk kisinin nasibi cabasina bagli kilinmis kac yildir goruyorum istiyorsun cabaliyorsun elbet Birgun nasip olur
Cevrenizlede dalga gecin konusur konusur susarlar

evlenenlere kuş kondurmuyorlar şahsen mesela ben 24 yaşındayım benden 8 ay küçük kuzenim evli çocuğu var. toplanıldığı zaman biz diğer kuzenlerle teyzemlerle muhabbet ederken o çocuk peşinde koşturuyor. evlilerin %99.9 unda kaynana kayınvalide geçim sıkıntısı vs derdi var.

Bi meşgale bulun,işe girin .Olmuyorsa kursa gidin .Dünyada evde kaldim derdi en son dert olabilir .
Hayatı kendinize boşyere zindan ediyorsunuz.
Çalışıyorum zaten ama iş ortamımdakilerin bile derdi benim evlenmem olmuş, hiç muhabbetimin olmadığı insanlar arkadaşıma elanur evlenmeyi düşünmüyor mu?, kaç yaşında falan filan diyebiliyor. Bu şehirden gitmeliyim belki en doğrusu bu olur

Kaç yaşındasın ? Çalışıyormuşsun ?
Ben 42 yaşımda evlendim benden önce iki kız kardeşim evlendi hiç umrumda olmadı , bana da evde kaldın diyen münasebetsiz komşuya , babamın evinde kalıyorum senin evinde kalmıyorum kendine dert etme böyle şeyleri deyip ağzını payını verdim . Hayat benim ancak ben ne zaman istersem o zaman evlenirim bunu asla unutma .
Abinde terbiyesizlik yapmış kısmet bu hayatın bize ne getireceği belli olmaz .
Benim sana tavsiyem çalışmıyorsan işe başla yada bir kursa git sosyalleşmek sana iyi gelicek .

Elanur sana abinle ilgili actigin birkac konuda hak verenlerdendim. Hala da gelin konusunda hak veriyorum o abin var ya o gelinden hem kendisi cok cekecek daha hem de size cektirecek maalesef.
Sana gelen tepkilere cok asiri tepki verdin bu konuyu cok kafana taktigin icin. Insan evlenmek yuva kurmak isteyebilir belli bir yaştan sonra hormonlarin da etkisiyle anne olmak isteyebilir bunlar dogal seyler ama sen hayatinin merkezine koyuyorsun. Insanlara hadlerini bildirmedikce onlar da sana her lafi ediyor. Buna sen ve tavirlarin firsat veriyor.
Anladigim kadariyla isin var maasin var. Yerinde olsam bir dk durmam baska bir sehirde kendime yeni bir hayat kurarim ama sen bunu yapmazsin biliyorum.

Çalışıyorum zaten ama iş ortamımdakilerin bile derdi benim evlenmem olmuş, hiç muhabbetimin olmadığı insanlar arkadaşıma elanur evlenmeyi düşünmüyor mu?, kaç yaşında falan filan diyebiliyor. Bu şehirden gitmeliyim belki en doğrusu bu olur

Bana da çok seyrek olsa da söyleyen var.
Geneli cesaret edemez benim o samimiyeti kurduğum insanlar sadece bunu söyleyebilir.
Onlarda gerçekten iyiniyetine inandığım insanlar.Yokmu aday diyebilene nerdeee derim geçerim.
Samimiyetim olmayana iki ters bakarım yokmuş gibi davranırım biter gider.
Ailem dahi olsa hoşlanmadığım cümleye her konuda tepkimi koyarım.Cevabını kim olsa vermelisin.
Üstelik ben ağır şeyler yaşadım bu konuda tiksinti geldi erkeklerden bir dönem.

Ben size evlenememenizle ilgili yazılan kötü yorumları okumuştum. İnternet ortamı maalesef öyle. İnsanlar birine kizdiginda o anda düşündüğü her şeyi ne kadar kırıcı olduğunu dusunmeksizin yazıyor. Yoneticiler gelip banlamasa çok kişi linç edilir. O yüzden yazılanları çok umursamamak gerek.
Sagliklisiniz, bir işiniz var kimseye muhtaç değilsiniz. Gerçekten gerisi önemli değil.
Evleneceğin kişi ezelden bellidir vakti zamanı gelince karşına çıkar derler. Siz de zamanı gelince mutlu bir evlilik yaparsınız inşallah.

Selam canım benm ben gördüğüm kadarıyla yaşça senDen küçüğüm o nedenle sana abla diyeceğim .ben beş yıllık evliyim ve öyle sorunlar yaşadım ki her gün ölmek istedim keşke senin yerinde ben olsaydım diyebilirm rahatlıkla şu an evlenen her kes mutlu değil tüm bekarlarin mutsuz olmadığı gibi hayat bu imtihan dünyası senin imtihan bu noktadan gelmiş yarın kim ne olacak bilemeyiz değil mi ?

Sen canını sıkma kim ne derse desin önemli değil eğer nasibinde evlilik varsa olacaktır günü gelince ama belli ki daha zamanı gelmemiş öyle konuşan bırak konusun kendine bak hayatta bak .

Evlenip her gün ah edeceğine bekar kalmak en güzeli bence .belki Allah seni evlilik de ki kötülük ler den koruyor bel ki de en hayırlısı bu senin için nerden bileceksin .

O nedenle hiç üzülme ablam Allah a sığın hayırlısını işte.

İnan evlilik çok da gerekli bişey değil. Ben de yeni evliyim ve bekar hayatımı özlüyorum. İstediğin gibi yaşama lüksün var bunun kıymetini bil. Boş boş konuşanları da kafana takma. Hayat o kadar değerli ki,iki densizin lafı yüzünden vazgeçmeye değer mi?

Kadınlar kulübünü okuyan birisi hala evlenmeyi nasıl düşünür inanın anlamıyorum :) Şaka bir tarafa evlenmek birşeyleri çözecek sihirli bir ilaç değil. O yüzden hedefinize bunu koymayın.

Evlilik özenilecek yada olmadığında eksiklenecek birşey değil mutluluk özenilecek bişey evli yada bekar farketmez kaynana eş yemek ev boşver buna hayatını adama hala gün gelir sevdiğin biri çıkar olur ama inan çok büyük bir kayıp değil sen mutlu olmaya bak kendin için yaşa sevdiğin şeyleri yap

yaşınız kaç?
öncelikle şu konuda haklısınız, "evde kalmış" tabiri çok çirkin, bence de hiç bir zaman kullanılmamalı
fakat sizin sorununuz ayrı
çevrenizden bu kadar etkilenmeniz, sırf duyduğunuz laflar yüzünden intihara teşebbüs etmeniz ciddi bir psikolojik sorununuz olduğuna işaret ediyor bence
iyi ki tedavi görüyorsunuz çünkü bu "evde kalmış"lık olmazdı da işsizlik olurdu, güzellik-çirkinlik olurdu vs
sizin sorununuz "evde kalmış"lık değil, kendine güvensizlik mi diyeyim, kompleks mi diyeyim bilemedim, öyle bir şey

her şeyden ama her şeyden önce kendinizi olduğunuz gibi kabullenip, kendinizi sevebilmeyi öğrenmeniz gerekiyor
kendinizi severseniz, hiçbir şeyden bu kadar etkilenmezsiniz
hoşunuza gitmeyen olaylarda, doğru tepkiler verebilirsiniz
incinmeniz, kırılmanız bu kadar kolay olmaz
hayat sadece bir "eş"ten ibaret de olmaz sizin için

kendinizi severseniz bugün size "evde kalmış" diyenler, o zaman size "ya bak ne güzel, özgür, dilediği gibi yaşıyor" diyebilirler belki
siz neyi yansıtırsanız, sizi o bakış açısıyla görür çevreniz
bir sevgili, bir eş için intihar etmek istemişsiniz, peki ya bir gözünüz bir bacağınız giderse ne yapacaksınız?
dini inancınız var mı bilmiyorum
eğer var ise, "en hayırlısı böyleymiş" diyebilmek en büyük huzurdur, biraz bu konuda bilgi sahibi olun
tevekkül bambaşka bir şey
Allah yardımcınız olsun
size kesinlikle katılıyorum. ben 31 yaşındayım ve geçtiğimiz ay evlendim. benim yanımda da çok dedikleri oldu "evde kaldın, evlen" vs ama değil bu sebeple intihara teşebbüs etmeyi ne bileyim dakika üzülmeyi bile düşünmedim. sizin de dediğiniz gibi konu sahibesinin sorunu tırnak içinde evde kalmak değil, olumsuz yorumlarda bu derece etkilenen bir bünyeye sahip olması.

Burda ki yorumlar çok doğru evet evlenmek çok kı ahım şahım bir şey sanki, hayat birden mükemmel mi oluyor, hayır keşke acele etmeseydim bekarlık sultanlıktır diyen oladar çok kişi var ki. Ama şuda bir gerçek, Türk toplumumda evlenmemiş olmak yarım kalmış gibi bir şey oluyor sanki. Bende yaşıyorum bunları. Şimdiye kadar hep daha okuyorum daha iş arıyorum daha zaman var vs. Diyordum ama artık Buda sökmüyor. Yaşın başın gelmiş neyi bekliyorsun ki bazı şeyler zamanımda yaşanmalı bilmem ne.. pardon da bu pazarda domates almaya benzemiyor ki?? Uygun bir aday vardı da bem mi hayır dedim?
Bazı insanlar çok düşüncesiz gerçekten hele ki bizim Türkler acayıp patavatsızlar.
Zor olsada takmamak lazım. Bizle uğraşanlar çok mu mutlu? Mutsuz olacağıma bekleyip geç evlenirim.. biraz daha güçlen, seni üzmelerine izin verme.

Etrafınızdakilerin sözlerine aldırış etmeyin ne bu konuda ne de başka konularda. Kendinizi bu konuda değiştirmeye çalışın. Nasipte ne vakitse evleneceğiniz zaman, onu bekliyordur. Bekar olmanın tadını çıkarmaya bakın. Hayat her şeye rağmen çok güzel.

Cevre insani etkiliyor cevre baskisi insanlar kendi hayatina bakmaz baskasinin hayatiyla ilgililenir bi kac tane arkadasim var 32 33 yas civari bekar onlara denk gelmiyor istedikleri gibi biri herkes ee artik yok mu evlenmiyon mu sozlerini duymaktan bikmislar ben asla sormuyorum yakin arkdasimda olsa bisey soylerler diye dusunuyorum iste hep bi merak bekar olursun yok mu biri biri olur dugun yok mu evlenirsin ee Bebek yok mu birinci olur ikinci dusunmuyon mu :halay:gibi uzarrr gider ki Bu tip sorulari yakin cevre sorar genelde en guzel cevap saka tarzi gibi yapio sizene hayat benim hayatim evlenmek icin evlenilmez demek bence

Back
X