Yaşam enerjimi aldıı bu KOMPLEKS

Diman

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
406
97
318
İstanbul
Yoruldum artık bıktım arkamdan konuşanlarıdan. tam anlamıyla hiçbir arkadaşıma güvenmem.çok güzel olduğum için de hiç mutlu değilim, kıskanılmak, çekilememek çok beter bi duygu benim için.çok stres yapıyorum. bilmiorum bu durum kendimi kabullendirememe duygusumudur nedir anlayamadm ama iş hayatında hep kıskanıldım

Son düzenleme:
ilaca değil terapiye ihtiyacınız var... özgüveniniz çok düşük olduğu için diğer insanların söyledikleri şeyleri, sizin hakkınızda olan düşüncelerini çok önemsiyorsunuz. özsaygınızı güçlendirin biraz. kendiniz hakkındaki olumlu düşüncelerinizi güçlendirikçe bu tarz durumlarda canınızı sıkmayacaktır artık...

psikologla olan görüşmeler daha iyi olsa da bu konuda kitaplara da başvurabilirseniz, özgüveninizi güçlendirmek için kitaplar okuyun ve bunu geliştirmeye çalışın...

ayyyy canimm...hic kafana takma..manyak olursun sonra :)) ben manyak oluyordum bir ara i yuzden diyoyrum yanlis anlama..
insanalrin cenesini tutamazsin--illa birileri birsey soyleyecektir..duyma..ben artik duymazdan geliyorum...onlari dusunerek ömrümü kisaltamam..en yakinin bile seni konusur yüzüne gülerde..artik hicccc sasirmiyorum....
-birileri arkanizdan konusuyorsa onlardan öndesiniz demektir.
:))) guzel bir kizmissinda ..keyfine bak:)))

canım özgüvenim varmış gibi görünüyo aslında ama neden böyle bilemedim.çokda kişisel gelişim okurum aslında.ya sizin gibi rahat olmak için neler vermezdim.taktikleriniz varmı arkadaşlar bana çok bunaldm bunları düşünmekten.nolur bişey söyleyin hastamıym neym

dünya senin etrafında dönmüyo,nerden çıkarıyosun herkesin seninle ilgili konuştuğunu,milletin başka işi mi yok,bence bi an önce tedavi ol...

dünya senin etrafında dönmüyo,nerden çıkarıyosun herkesin seninle ilgili konuştuğunu,milletin başka işi mi yok,bence bi an önce tedavi ol...

:)) seviyorum böyle cevapları.
tedavide işe yaramıyo ki canım ya..zamanında dedikodu çok duydm şimdi kimseye güvenmiorum işte

ozguven oyle varmis gibi gorunen bisey degil. icten ice bu kadar kafana taktigin halde disardan saklayabiliyosun demek ki. ya da sakladigini saniyo da olabilirsin.. herkes bi dereceye kadar insanlarin soylediklerine onem verir. kesinlikle umursamiyorum diyenleri pek inandirici bulmuyorum. sonucta insan sosyal varlik. ama senin bahsettigin kadar vahimse durum burda verilecek taktiklerden cok terapiye ihtiyacin var.

:)) seviyorum böyle cevapları.
tedavide işe yaramıyo ki canım ya..zamanında dedikodu çok duydm şimdi kimseye güvenmiorum işte

canım sen bi psikiyatriste ya da psikoloğa gidip konuştun mu,bu öyle kendi kendine çözüm aramakla ya da özgüven var sanırımlarla olacak iş değil,özgüven yok sende bu açık uzman yardımı denediysen ve işe yaramadıysa tekrar dene derim

evet canım denedim konuştum sonra ilaç verdi o da bol bol uyutuyo.bundan sonrakilerde ilaç vericek diye korkuyorum.yani saatlerce konuyşulması lazım heralde benimle..nasıl geçicek bu ne yapıcam bilmiyorum.kendime güvenim olsa kimse umrumda olmazdı haklısın ya

ben psikoloğa gittim cnm biraz konuştu sonra ilaç verdi, ilaç beni uyutmaktan başka bi işe yaramadı.tekrar gitsem yine ilaç vermelerinden korkuyorum..nasıl geçicek bu kompleks ne yapıcam bilemiyorum.özgüvenim olsaydı hiç kimse umrumda olmazdı ya

insanların senin hakkında konuştuğunu düşünmen için onlara malzeme vermen gerekir yoksa durup dururken neden senin hakkında konuşsunlar,bunları düşünerek canını sıkma

insanların senin hakkında konuştuğunu düşünmen için onlara malzeme vermen gerekir yoksa durup dururken neden senin hakkında konuşsunlar,bunları düşünerek canını sıkma

ben malzeme vermesem de iftira atıyolar yine buluyolar malzeme.resmen birileri bişey atmış ortaya birileride geldi bana söyledi.ben çok başarılıym okulda acaba bunları düşünmekten kafayı yiyim diyemi yapıolar bu ne ya sıkıldımm

hahaha bir an kendimi gördüm yazdıklarında arkadaşım neydi o günler diyorum yaaa şükür kurtuldum benDarısı başına artıkk

hahaha bir an kendimi gördüm yazdıklarında arkadaşım neydi o günler diyorum yaaa şükür kurtuldum benDarısı başına artıkk

ayy canım Allah rızası için söyle nasıl kurtuldun

buarada psikologun yazdıgı ilaç prozac canım, hafif oldugu için yazmış olabilir bilmiyorum ama ben psikologa gittiğime eminm özel hastanede

Sen yerindemi sayıyorsun yoksa ilerliyormusun? Sen buna bak geçen benim arkadaşım kızı benim kıza hava attı anne kırmızı bavulu al hazırla üniye gideceğim dedi ama kız üni. Kazanmadı şimdi kızım dalgasına anne kırmızı bavulumu hazırla diyor ikimizde gülüyoruz herkes hava peşinde ama önemli olan kişilik

ayy canım Allah rızası için söyle nasıl kurtuldun

buarada psikologun yazdıgı ilaç prozac canım, hafif oldugu için yazmış olabilir bilmiyorum ama ben psikologa gittiğime eminm özel hastanede

Öncelikle bunlar sosyal duygular öyle ilaçla falan olacak şeyler değil bence...Psikologlarda normal insanlar gibi konuşup he he deyip geçiyolar bunu yap şunu yap deyip geçiyolar yada benim gittiklerim öyleydi verdiğim paraya acıdım valla...Her insan kendi kendinin doktoru olmalı bence...Öncelikle şunu belirteyim burdaki arkadaşların dediği gibi hiç umursamamak mümkün değil insan ister istemez takıyor ve umursuyor böyle lafları ve insanları...Önceliklerini hemen sayayım sana

1:Özgüvenin tam ve sağlam olmalı
2:Kendinden başkasını 1. plana almamalısın
3:Sana laf taşıyanlardan öncelikle uzak duracaksın
4:Sana laf getireni lafı söylemeden tersleyip uzaklaştıracaksın
5 tarz insanlarla kesinlikle bişey paylaşmayacaksın
6:O tarz insanların konuştuklarını duysan bile duymamazlıktan geleceksin yada sallamayacaksın
7:İnsanların özellikle bayanların birbirlerini çekemediklerini ve dedikodu yapmak için fırsat kolladıklarını unutmayacaksın
8:Önceliklerini belirleyip onlara odaklanacaksın dersse ders okulsa okul diğerlerini salla gerekirse odandan evinden bile çıkma
9:Kendine dost edinip onları iyi seçip onlarla bişeyler paylaşacaksın paylaşacaksınki insanlara güvenin gelsin varsada kaybolmasın
10:Ve en iyi sırdaşın her zaman için kendin olsun çok çok özelini sakın ve sakın kimseyle paylaşma.......

Sevgi ve saygıyla canım umarım yardımcı olmuşumdur....

canım emek verip uzun uzun yazmışsın ellerin dert görmesin Allah razı olsun..hepsini yapmam için gerçekten özgüvene ihtiyacım var, bunu başarmaya çalışıcam.çünkü seninde dediğin gibi doktorlar he deyip geçiyo umursamıyolar bile.kendi doktorum kendim olmalıyım

Psikolog ilac yazamaz, eger yazmissa bu bir suctur!
Ama bir psikiyatriste gitmis olabilirsiniz, ki sizin durumunuzda terapi gerekli.
ilaclarin bir yarari olmaz, üstelik size prozac yani antidepresan yazilmis.
Antidepresanla beyninizi uyusturmaktan ileri gitmez,donuk donuk etrafa bakarsiniz, hareketleriniz yavaslar. Hepsi bu kadar.
Alaninda yüksek lisans yapmis bir psikologa gitmeli ve terapi almalisiniz. Eger yüksek lisans yapmamissa,yasal acidan hic bir psikolog terapi
uygulayamaz.

8-10 seansta sonuc alindigindan size bilissesl davranis terapisi uygulayabilecek bir psikolaga
giderseniz daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…