Yaşamak bana zul geliyor ben dünyaya acı çekmeye gelmişim.

hayattankoptum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2019
15
11
1
41
Merhaba arkadaşlar,

Daha önce de konu açmıştım ben çok zor durumdayım 36 yaşındayım bekarım evlenemedim. Bunun için kendimi suçluyorum zaten. Yalnız yaşamayı denedim ama yapamadım sonra ailemin yanına döndüm ama ailede çok problem var. Bir abim var bizimle yaşıyor hayattan tamamen kopuk rapor alındı ona her şeyini annem babam yapıyor bütün gün evden dışarı çıkmıyor ve normal bir insan gibi değil konuşmuyor hayatla alakası sıfır hiçbir sorumluluk yok altı bezlenecek çocuk gibi yaşıyor. Aşırı bir salmışlık, hayattan kopmuşluk var raporunda tam yazan teşhisi bilmiyorum eskiden de biraz tuhaftı ama bu kadar değildi konuşurdu en azından. Ben kendim de rahatsızım işimden olmak üzereyim hastaneye yatman lazım dedi doktor ama yatamıyorum. İlerde abimle kim uğraşacak onun sorumluluğunu kim alacak ona kim bakacak ben bunu yapabilcek durumda değilim herkesin ailesine bakıyorum kardeşleri kendilerinden iyi durumda ama ben tüm ailenin sorumluluğu altında eziliyorum. Adam ne yemeğini yapabilir, ne çamaşırın yıkayabilir, ne hijyenini yapabilir annem babam sürekli dürterek zorla yaptırıyorlar ya da direkt onlar yapıyorlar ve saçma sapan konuşuyor konuştuğunda. Benim beynimde mikrop var diyor. Beni çok olumsuz etkiliyor annem babam sen de onun gibi olma yolundasın bak işten çıkmak durumundasın saçma sapan şeyleri kafana takıp kendini mahvettin diyorlar. Benim kendi sorunlarım zaten apayrı bir dünya. Yaşamak bana zul geliyor, her gün panik atak geçiriyorum. Napıcam ben intihar da edemiyorum anneme babama bunu yapamam zaten onların da tonla derdi var hem maddi manevi hem sağlıksal. Ama çok gücüme gidiyor insanların tuzu kuru bense her dakka her saniye mide krampı kalp çarpıntısı ile yaşıyorum. Yarın annem babam daha yaşlandığında abim zaten kendi ayrıca bir dert ben hem de çalışmak zorundayım nasıl başa çıkıcam bunca şeyler bi de yalnızım hayatımda bir erkek güvenebileceğim biri yok.

Bırak hayatınızda biri olmamasını. Bu psikoloji ile olsaydı da durmazdi zaten. Hayatını bir erkeğe endeksli yaşamayı da anlamıyorum doğrusu. İşin var çık ayrı eve tedavini ol iyiles. Abin hasta ise annen baban sağ onlar bakar şimdilik dert edinecek problemin yok.ayrıca çok dert etsen zaten raporunda ne yazdığına bakar çare aramaya ugrasirdin.

Raporunda bir kod yazıyor raporu bana göstermediler ondan bilmiyorum bu şekilde suçlayıcı konuşamazsın. Bi de ben çare arıyacak durumda değilim ben zaten kendim sağlıklı değilim diyorum okumadın mı? Her gün panik atak geçiriyorum işimden olucam hastaneye yatamıyorum. Doktor yatman lazım dedi. Ayrıca tedaviye götürüldü abim 11 tane doktor muayane etti bir süre kaldı sonra kontrollere gelmek üzere yolladılar ilaçlarını alıyor.

Ne demek dert etsen ben her gün üzülüyorum neden o da diğer insanlar gibi mutlu değil diye.

Sorun ben kimseye yardımcı olabilcek durumda değilim diyorum.

abiniz ilaclarini kullaniyor mu zor hastalik allah yardimcisi oldun onunda sizinde
ayri evde neden yapamadiniz ?

İlaçlarını kullanıyor. Ayrı evde yapamadım çünkü sürekli kendimle baş başa kaldım dışarı falan çıkamıyordum kimseyle konuşmuyordum. İyice psikolojim bozuldu. Çok kötü hissettim zaten sonra majör depresyona girdim 4 hafta hastanede yattım.

Kardeşinizin hastalığı nedir. Bu anlattıklarıniz şimariklik mı yoksa cidden hasta mı? Sizin niye hastaneye yatmanız gerek.
İşte raporu göstermediler bir kodu var dediler onu da hatırlayamadılar. Ya işe konstantre olamıyordu çalışamıyordu her çalıştığı yerden çıkıyordu, tuhaf davranışlar gösteriyordu. İşe gitmemek için annemi babamı yıldırdı. Çok şeyler yaşadık. En sonunda ben dedim etraflıca bir muayene ettirin dedim tedaviye başlıyalım devlet desteği arayalım dedim.

Kimseye yardım etmek zorunda değilsiniz ben de bunu anlamıyorum biraz bencil olun...
Ben tam olarak neden depresyona girdiğinizi anlamadım yani sorun ne?

gereksiz fedakarlıklara gerek yok...

ne diyeyim bilmiyorum sizi okadar cok iyi anliyorumki

Kimseye yardım etmek zorunda değilsiniz ben de bunu anlamıyorum biraz bencil olun...
Ben tam olarak neden depresyona girdiğinizi anlamadım yani sorun ne?

gereksiz fedakarlıklara gerek yok...

Ya abidir yardım edilir annedir babadır dibine kadar bakılır. Benim sorunum şu kendim çok berbat durumdayım. Keşke ben ruh sağlığı düzgün bir birey olsam da aileme her açıdan çok faydalı olsam. Korkum ilerde hepimizin daha çok mağdur olması. Ben ağır hastayım ama hastaneye yatamıyorum.

Ya bu tip rahatsızlıklar genetik ailede yani abimde var anlattığım gibi. Ben aşırı hassas, kırılgan, takıntılı, depresyona eğilimli biriyim. Aşırı karamsarım duygusal ilişkilerde hem ben hatalar yaptım hem de karşıma kimi piç kimi karaktersiz kimi beni aldatan ama her seferinde suçu bana atan insanlar çıktı. Ben kendimi aşırı suçladım, sen sorunlusun dedim. Düşün düşün düşün psikolojim alt üst oldu ayrılıkları kaldıramadım. Kolum kesilmiş gibi oldum o insanlarla tekrar konuştum çünkü ölme aşamasındaydım ama istemediler e denedik olmadı modunda davrandılar. Hiçbir zaman sevilmediğimi düşündüm özgüvenim özsevgim özsaygım alt üst oldu. Kendimden nefret ettim hayattan koptum zaten son 3 yıl aktif bir şekilde depresyondayım. 33 yaşında bitti son görüştüğüm insanla. Bir baktım 36 yaşına gelmişim ve yapayalnızım tutuncak hiçbir dalım yok. Bu beni zaten zayıf bir insanım depresyona soktu.

Bi de son dönemde işte baskılar arttı, bir yandan okumaya çalışıyordum okulu yapamadım bırakıcam. Kaldıramadım bunları.

Anneme çok ihtiyaç duyuyorum o yüzden aileme döndüm. Ya diom ya keşke ben iyi olsaydım da herkese ben yardımcı olabilseydim ama ben kendim her gün panik atak geçiriyorum sürekli midede kramp başağrısı beyinde çok kötü düşünceler, soğuk soğuk terleme, kalp çarpıntısı, telkinle falan hiçbir yol alamıyorum psikologla görüştüm sen şu anda telkinle iyileşemezsin dedi.

Gerçekten yaşamayan bilemez bu durumları şimdi düşündüğüm şeyi yazarsam ban yiyeceğim İnanan var inanmayan var inananlar için her derdin devası Kuranı Kerimdir ..Abinize de kendinize de bol bol Kuran ayetlerini okuyun özellikle felak Nas sureleri ..Bazı hastalıkların doğrudan tıpla ilgisi olmayabiliyor maalesef

Son düzenleme:
Doğru söylüyorsunuz zaten O yüce yaratıcıdan başka kimse sığınacaksın.

Psikiyatri ilaclari kullaniyor musunuz acaba duzenli olarak? Bende cok sikintili bi cocuk geçirdim ailevi cok problem yasadim cocuklugumu yasayamadim
15 yasimda agir panikatak hastasiydim. Cok ciddi ataklar geciriyordum nefes alamazdim öluyordum sanki ne yapsam ne etsem alamazdim. Hastanede yattim cok kez nefes darligindan en sonunda psikolojik diyerek tani kondu ve ilaclara basladim birde uyku uyuyamazdim hic 3 ay boyunca uyumadim. Sonra erkek arkadasimla tanistim simdi 22 yasindayim 7 senedir beraberiz. Ilaclar ve o iyi geldi bana. Yasadigim ilide değiştirdim. Farkli yer iyi geliyor, sikintilari yasadiginiz yerden uzaklasmak yeni ortamlara girmek yeni insanlarla tanismak iyi geliyor. Ilaclar tek basina yeterli degil sizin kafanizda kendinizi telkin etmeniz gerekiyor adim atmaktan korkmayin yeni insanlarla tanismaya calisin en sevdiginiz seylerle ugrasin. Kimseye körü körüne baglanmayin ki hata gordugunuzde aman deyip gecebilin. Hepimizin sonunda gidecegi yer topragin alti. Su hayatta neyi takiyorsak takalim hepsi gelip gecici hepimiz ayni yere gitmicez mi. Hayati zindan etmeyin kendinize, olumlu olun her zaman. Halinize sukredin. Hep daha kotusunu dusunun daha kotusunu ornek alarak halinize sukredin cabalayin kendiniz icin

valla sana ne ediyorsa abin ailen ediyor onlarla yaşamak senin pskolojini bozuyo
Ya onlar da kötü niyetli değil napsınlar hayat da onlara neler yaşattı. Ben kimsede suç görmüom kader olarak görüom ve kimseye yardımım dokunmuyor diye çok üzülüyorum. En çok da anneme babama üzülüyorum iki çocukları da onları mutlu edemedi.

Bence de ailede sorun var gibi hem abi hem kardeş aynı durumda...
Ayrıca siz kötü durumdayken elbette sadece kendinizi düşüneceksiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…