- 13 Aralık 2019
- 96
- 115
- 93
- 28
- Konu Sahibi hystericalanduseless
-
Tantana çıkarsa çıksın.hanımlar merhaba, bugün size günlerdir hatta haftalardır içimi şişiren bi konudan bahsetmek istiyorum işin içinden çıkamıyorum. bizim sanayide firmamız var ailecek orda çalışıyoruz, ve ben artık orda çalışmayı o kadar istemiyorum ki sabah 7 de kalkıyorum akşam 7 de evde oluyoruz yemeğiydi çayıydı saat dokuz oluyor, ben evli değilim bu arada nişanlıyım, zaten erken uyandığım için erkenden uykum geliyor, işyerimiz sanayide ve orada çalışan tek bayan ben olduğum için iki muhabbet edecek kimsem dahi yok sabahtan akşama kadar oturup çalışıyorum sadece ben artık o kadar sıkıldım ki ve emeğimin bi karşılığı da yok aileden olduğum için ancak harçlık denebilecek bir para alıyorum ve onun dışında kimseden para talep etmiyorum ve o da yetmiyor gerçekten, ben çalışmak istemiyorum desem bir ton tantana çıkacak, başka yerde çalışmama da müsaade etmezler. evlenene kadar sabredeyim diyorum, yok olmuyor gerçekten dayanamıyorum kimseye de anlatamıyorum derdimi anlamazlar çünkü..
öyle içimi dökmek istedim, okuyan herkese teşekkür ediyorum
annem yaşasa aslında bu kadar dert etmezdim bu durumu, o en azından harçlık neyim verirdi bana, aslında bu yüzden bırakamıyorum biraz da çalışmayınca kimse sormuyor paraya ihtiyacım var mı yok mu diye :)Evde de otursan annenlerden harçlık alacaksın, ise de gitsen.
O zaman evde otur, ne Mana yani? Resmen emeğini sömürüyorlar. En kötü magazada çalissan günün,saatin belli olur. Asgari ucret+yemek+yol+agi, aylık cebine 3500 para girer, sigortan yatar. Evlenince de bir yıl içinde çıktığında tazminatını öderler..bence ailenin seni kullanmasına izin verme.
Eğer büyük kavgalar çıkmasından korkuyorsan da babanın kredi karttan boy boy ihtiyaçlarını al, çeyizini falan düz, en azından emeğin bir sekilde çıksın onlardan.
Umarım başarılı olabilirsin:+
evet aynen dediğiniz gibi, o şekilde bakıyorlar. başka bir işte çalışmam da ancak evlenince mümkün müsaade etmiyorlar başka bir yerde çalışmamaMaaş istemen pek hoş olmaz şu durumda. Aile işi yardım ediyorsun diye bakıyorlar.
Başka bir iş bulursan o zaman haklı olursun.
Başka yarda çalışmanı istemezlerse çalışma şartlarından yorulduğunu kendi paranı kazanmak istediğini söylersin.
Ama gene de başka işe de çok güvenme geri
Evde de otursan annenlerden harçlık alacaksın, ise de gitsen.
O zaman evde otur, ne Mana yani? Resmen emeğini sömürüyorlar. En kötü magazada çalissan günün,saatin belli olur. Asgari ucret+yemek+yol+agi, aylık cebine 3500 para girer, sigortan yatar. Evlenince de bir yıl içinde çıktığında tazminatını öderler..bence ailenin seni kullanmasına izin verme.
Eğer büyük kavgalar çıkmasından korkuyorsan da babanın kredi karttan boy boy ihtiyaçlarını al, çeyizini falan düz, en azından emeğin bir sekilde çıksın onlardan.
Doğru düzgün harçlık vermeden çalıştıran aile sizce boy boy ihtiyaç alacak kredi kartını verir mi??Evde de otursan annenlerden harçlık alacaksın, ise de gitsen.
Bİzim marketimiz var ben oraya bile gitmiyorum kac ordan kendin icin gercekten bir isin olsa en kotu asgari ucret.Alin terinin karsiligini almadan olmaz boyle.hanımlar merhaba, bugün size günlerdir hatta haftalardır içimi şişiren bi konudan bahsetmek istiyorum işin içinden çıkamıyorum. bizim sanayide firmamız var ailecek orda çalışıyoruz, ve ben artık orda çalışmayı o kadar istemiyorum ki sabah 7 de kalkıyorum akşam 7 de evde oluyoruz yemeğiydi çayıydı saat dokuz oluyor, ben evli değilim bu arada nişanlıyım, zaten erken uyandığım için erkenden uykum geliyor, işyerimiz sanayide ve orada çalışan tek kadın ben olduğum için iki muhabbet edecek kimsem dahi yok sabahtan akşama kadar oturup çalışıyorum sadece ben artık o kadar sıkıldım ki ve emeğimin bi karşılığı da yok aileden olduğum için ancak harçlık denebilecek bir para alıyorum ve onun dışında kimseden para talep etmiyorum ve o da yetmiyor gerçekten, ben çalışmak istemiyorum desem bir ton tantana çıkacak, başka yerde çalışmama da müsaade etmezler. evlenene kadar sabredeyim diyorum, yok olmuyor gerçekten dayanamıyorum kimseye de anlatamıyorum derdimi anlamazlar çünkü..
öyle içimi dökmek istedim, okuyan herkese teşekkür ediyorum
eylülde nasip olursa evlenmeyi düşünüyoruzSaat olarak çok uzun gerçekten. Normalde insanlar bu kadar saate para için katlanıyor. Siz de o da yok. Gözünüzü karartıp konuşsanız aslında. Evlenmenize ne kadar var bu arada?
ayda 2 bin tl bile değil :) tam net rakam vermeyeyim ifşa olmak istemiyorumPeki harclik dediginiz ne kadar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?