- 2 Aralık 2020
- 1.968
- 1.443
- 48
- Konu Sahibi hystericalanduseless
-
ben nişanlıyım zaten, ilk başta işi öğrenirim iyi olur diye düşünerek başlamıştım bu şekilde olacağını tahmin etmiyordum, kendileri de söylüyorlar zaten verdikleri miktarın harçlık olarak ancak adlandırılacağını ama aynı tas aynı hamamSen kadinsin. Kadin olarak bir takim ihtiyaclarin var. Kuafor, kiyafet gibi. Bunu bilmeleri lazim. Harclik verdiklerinde ilk basta razi olmasaydinuz keske. Yardim amacli gitmissiniz ama aimdi goreviniz olmus. Siz olmasaniz o isi yapacak kisiye maas vereceklerdi. Umarim SGK nizi yatiriyorlardir.
En kotu evlenince esim istemiyor bahanesiyle birakirsiniz ya da evime uzak gidip gelmesi problemli, saatleri cok gec evimle ilgilenemiyorum gibi bahaneler bulup ayrilirsiniz. Baska bir ise girin. Bu arada simdi de nisan hazirliklari bahanesiyle birakabilirsiniz.
24 yaşındayım okulu bitirir bitirmez gelip çalışmaya başladım belki de hatayı burda yaptım baştan başlamayacaktım ama o zamanlar evde duramıyordumBelirli bi maaş yok kesin sgkta yoktur.
Yaş kaç bu arada nişanlıysanız küçük değilsinizdir öyle umuyorum . Mesleğiniz yok mu ?
Ben şimdiye kadr isyan çıkarmıştım valla hi önce isterdim sgk ve maaş yok mu hadi o zaman by by..
Mesleğiniz ne kısacası mesleğinizi neden yapmıyorsunuz. Aile ve akraba ile çalışılmaz ki24 yaşındayım okulu bitirir bitirmez gelip çalışmaya başladım belki de hatayı burda yaptım baştan başlamayacaktım ama o zamanlar evde duramıyordum
Eylülde evlenecekmişsiniz. Aile şirketi dediğiniz çekirdek ailenizin şirketiyse yani amca dayı vs. Ortaklar yoksa babanızdan maaş istemeniz ayıp olur.24 yaşındasınız aynı evde yaşıyorsunuz, maddi katkı olarak siz de sizin şirketinizde çalışarak eve katkıda bulunuyorsunuz. Maaş isteyin diyen arkadaşlara katılmıyorum. Sgk olsun ama24 yaşındayım okulu bitirir bitirmez gelip çalışmaya başladım belki de hatayı burda yaptım baştan başlamayacaktım ama o zamanlar evde duramıyordum
çekirdek aile şirketi diyebiliriz evet, ben de sizin dediğiniz gibi düşünüyorum direkt maaş isteyemiyorum aynı evde yaşıyoruz sonuç itibariyle ve bu durum da biraz vicdan yapıyorum böyle birden bırakıp gidersem sıkıntı yaşarlar, evlenince maaş vereceklerini söylüyorlar ama o da ne kadar olur meçhul tabi :)Eylülde evlenecekmişsiniz. Aile şirketi dediğiniz çekirdek ailenizin şirketiyse yani amca dayı vs. Ortaklar yoksa babanızdan maaş istemeniz ayıp olur.24 yaşındasınız aynı evde yaşıyorsunuz, maddi katkı olarak siz de sizin şirketinizde çalışarak eve katkıda bulunuyorsunuz. Maaş isteyin diyen arkadaşlara katılmıyorum. Sgk olsun ama
Maaş değil de çalışma saatleri konusunda kaldıramadığınızı, ağır geldiğini, evlenmeden önce kendinize vakit ayırmak istediğinizi vs söyleyerek ayrılın, bir çalışan bulsunlar yerinize.
Evde duramam diyosanız da çalışırken iş aramalarına başlayın iş bulun kariyerim için daha iyi olur maaşı iyi vs.bahanelerle çıkmış olursunuz.
Sgk var mı yok mu yazmamışsınız?ayda 2 bin tl bile değil :) tam net rakam vermeyeyim ifşa olmak istemiyorum
benden önce abimin düğünü var şimdi kafaları onunla meşgul :/Düğün tarihi belliymiş. Bunu bahane ederek çıkabilirsiniz. Malum hazırlıklar bitmiyor hem iş hem hazırlıklara yetişemeyeceğini çok yorulacağını belirt.
En azından sigortanızı yatırmalarını isteyin. Elin oğluna mı muhtaç olayım, emeklilik hakkım olsun deyin.çekirdek aile şirketi diyebiliriz evet, ben de sizin dediğiniz gibi düşünüyorum direkt maaş isteyemiyorum aynı evde yaşıyoruz sonuç itibariyle ve bu durum da biraz vicdan yapıyorum böyle birden bırakıp gidersem sıkıntı yaşarlar, evlenince maaş vereceklerini söylüyorlar ama o da ne kadar olur meçhul tabi :)
sgk yi işe ilk başladığım zaman yatırıyorlardı fakat sonra yatırmamaya başladılar şu an yok yani, yardımcı oluyorum, tecrübe kazanıyorum o yüzden bırakıp gidemiyorum o şekilde olursa vicdanen rahatsız hissederim ve iki üç gün sonra gelip yine başlarım böyle olsun istemiyorum.Sgk var mı yok mu yazmamışsınız?
Bir de mezun olur olmaz ben kendimi geliştiririm diye istedim çalışmayı demişsiniz, demek ki mesleğinizle bağlantılı bir iş.
Mesela mühendis iseniz mezuniyetten hemen sonra başka yerde çalışsanız da harçlıktan biraz fazla veriyolar sadece:) o konuda rahat olun yani. Hem babanıza yardım aile bütçesine katkı hem de tecrübe kazanıyorsunuz.
Bir de yazmamışsınız merak ettim, harçlık yetmese veya bi ihtiyacınız olsa maddi olarak vericiler mi yoksa hem sizi çalıştırıp hem de cimrilik mi yapıyorlar,bu önemli
benden önce abimin düğünü var şimdi kafaları onunla meşgul :/
Tabi ki haklısınız. İstediğiniz şeyi özgürce almak istemekte.sgk yi işe ilk başladığım zaman yatırıyorlardı fakat sonra yatırmamaya başladılar şu an yok yani, yardımcı oluyorum, tecrübe kazanıyorum o yüzden bırakıp gidemiyorum o şekilde olursa vicdanen rahatsız hissederim ve iki üç gün sonra gelip yine başlarım böyle olsun istemiyorum.
bir ihtiyacım olduğunda söylesem yaparlar ama ne ihtiyacın var ne alacaksın ne lazım, ne kadar lazım bunların açıklamasını yapmak istemiyorum, bir şeyi beğeneyim ve alayım istiyorum açıklama yapmadan kendi paramla. çalışıyorum bu şekilde olması lazım ama olmuyor işte ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.
ayda 2 bin tl bile değil :) tam net rakam vermeyeyim ifşa olmak istemiyorum
Arkadaşın bu hesapla zengin olması imkansız. Zira açıklanan asgari ücrete agi dahildir. Yol+yemek gelir kalemi değil gider kalemidir. Yani asgari ücretle çalışan birine yol ve yemek ücreti verirlerse ancak eline 2800 lira gecer. O da bu ücretleri verirlerse. Bizim firmada yol ücreti 100 TL mesela, genel merkezde onu bile almiyolar. Tek haklı olduğu konu sigorta meselesi.sen var ya çok zengin olacaksın yengenç her konuda öyle maddi tavsiyeler veriyosun ki, diyorum kafa banka gibi çalışıyo. kızın agisine kadar duşunuyo. iktisatlılık işte doğuştan geliyo heralde
Arkadaşın bu hesapla zengin olması imkansız. Zira açıklanan asgari ücrete agi dahildir. Yol+yemek gelir kalemi değil gider kalemidir. Yani asgari ücretle çalışan birine yol ve yemek ücreti verirlerse ancak eline 2800 lira gecer. O da bu ücretleri verirlerse. Bizim firmada yol ücreti 100 TL mesela, genel merkezde onu bile almiyolar. Tek haklı olduğu konu sigorta meselesi.
Az tabi. Ama dediğim gibi hiç vermeyen de var. Koskoca Keskinoğlu ile görüşmeye gitmiştim issizken. Onlar bile vermiyordu.Yol ücreti 100 lira mi?
Cok az degil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?