arkadaşlar ben bıktım artık yaşamaktan,nefret ediyorum,kendimi asalak gibi hissediyorum,istediğim hiç bir şey olmuyor,ne kadar çabalasamda,olmuyor işte,para var ama ben varlık içinde yokluk çekiyorum,başkalarında olan her şey bana o kadar ulaşılmaz geliyorki,yıldım bezdim,yoruldum artık,bu kadar zormu yaa insanın evine eskiyen eşyasını değiştirmesi,evet bizim için dünyada olmuyacak birşey gibi,eşimde tam bir eskici kafası var,ömrüm geçti yeni sıfır bir arabaya binemedim,oturduğum yerde herkesin evi ve maaşı aynı,devlete ait lojman ve işimizi var,benim dışımda herkes,evini aldı,eşyasını sıfırdan yeniledi,hacca,umreye gitti,bense aynı yerde eski bir araba,eski eşyalar,içinde oturuyorum,çok ağrıma gidiyor,ben insan değilmiyim,hakkım yokmu bunlara,layık değilmiyim,eşime hiç bir şey ama hiç bir şey aldıramıyorum,bir pazara yada markete gitsek,kavga etmeden çıkmıyoruz,fikrimiz,hayata bakışımız hiç uymuyor,yıllardır,eski araba alır onu tamir eder,ettiği masrafla sıfır almak varken,o ömrünü hışır arabalarla geçirdi,çok yalavrdık çocuklarla,ne olur bak paramız var,iyi bir araba al diye ama kimsenin lafını dinlemez o,etrafındaki arkadaşlarında hep yüksek model arabalar var,derler eşime al bir yeni araba artık kurtul şu eski kafadan ama kimseyi dinlemez,ömrünü ve paramızı,hep kendi zevkleriyle geçirdi,hep şikayet eder,nasıl olacak hayat pahalı,n eyapıcaz der durur,kendine zere güveni yok,korkak,o kadar para var,ama ne kendi yer ne bize yedirdi yıllardır,artık çok ağrıma gidiyor,gidiyorum arkadaşlara,yeni eşyalar dayalı döşeli,eve gelip giriyorum depresyona ,bunlar o kadar ulaşılmaz bana diye,eşime dedim bak yatak odam çok eskidi,bak yaşım geçiyor,bende güzel eşya istiyorum çok hevesim var dedim,zor bela,ist gelirken benim yalvarmamla girdik mobilyacılar çarşına,doğru dügün bakamadan başladı,kavgaya,yok hemen kendini kaybettin,yok,dağıldın,sanki ben sadece kendime bakıyorum o eşyayı,ya oda yatacak içinde,neyse o namaza gitti,ben biraz gezdim,fiyat aldım,neyse geldi,dedim bakalım 2 yere daha,işte hesaplattım 3 bin tl ediyor dedim,oyy sinirden kudurdu,veremem o kadar parayı dedi,bende,tamam dedim almayalım,böyle zorla olmaz,sende isticen azcık,umutlarım tükendi,eve gelene kadar surat yaptı ,üzdü beni,ben ne yapayım arkadaşlar,bıktım her şeyi gizli almaktan artık,insan gibi seçmek beraber almak varken,odama kendi biriktirdiğim parayla tül aldım,güya yatak odam yeni alınacak,işte halısı,yorganı nevresimi,hepsini gizli almak çok zoruma gidiyor,ona ihtiyaç diyemiyorum,lazım eskidi diyemiyorum,almıyor,sinir krizi geçiriyor, ne yapıcağımı şaşırdım,yaşamak için umut lazım,ama bu adam bütün yaşam sevincimi umudumu alıyor elimden,yarım yapılacak ev var,bıktım artık sürekli motive etmekten,işte üzülme,yaparız evimizi,gireriz içine diyorum,yok işte para yok,daha tapusu yok,nasıl olacak,tapu olmadan uğraşmam,yıldım artık,ne biçim bir eş ne biçim bir baba,roller değişmiş bizim evde,ben düşünüyorum her şeyi,evi eşyayı,onun yaptığı köstek,ablam kızım bırak anne almasın yapmasın ,sen ne düşünüyorsun o düşünsün diyorlar,onun düşündüğü yokki,geçen dedim artık,ben düşünmüyorum,sen düşün artık evi sen babasın aileni eşini sen düşün,uğraşmıcam artık,evimizi yapalım diye,yaşamak eziyet bana artık,bıktım bunu zorlamaktan bıktım,almıyor yapmıyor,yaptırmıyor,istemiyor,beni bitirdi ne yapayım ben bana bir şey deyin yalvarırım size...