Yasamaktan biktim.

Yavrum , seni cok iyi anliyorum , babam alzeimer , bu hastaligi yasamayan bilmez o yuzden sacma sapan yorum yapanlara takilma
Koskoca babami 3 yasindaki cocuk zekasina sahip olarak gormek benim icimi nasil yakiyor bir ben bilirim bunu

Ancak hastalik bu yasaniyor , yapacak bir sey yok, maalesef su anda tedavisi olmayan hastaliklar bunlar , cok zor , kahroluyorsun ama bunu kabullenmek ve hayatina devam etmek zorundasin , sen bir turlu kabullenme asamasini gecemedin , imkanin el veriyorsa psikologa git , ben annemi de gonderdim psikologa cunku o da kabullenemedi , cok kahroldu , iyilessin eski haline donsun istedi , cocukca hareketlerine anlam veremedi , konduramadi , sonra baska yasli ciftlere bakip ben yasliligimizi boyle hayal etmemiştim dedi iyice kahroldu
Ama ne zaman kabullendi hastaligi ve onunla yasamayi ogrendi simdi tekrar gulmeye basladi annem , elbette yine cok uzuluyor ve cok zor bir hayati vat ama kabullendikten sonra isyan etmeyi birakti

Ne zaman istersen bana ozelden yazabilirsin , elimden geldigince destek olmaya calisirim sana

Yıkanan halılar alanz, birde anneniz hasta bezi kullansa aslında ni nevi psikolojik olarak iyi hissedersiniz. Koku insanın hayatını etkileyen bir durum hele birde annenin rahatsızlığı seni iyice çıkmaza sokmuş. Allah yardimciniz olsun inşallah .
Sen isyan etme ölmek isteme bu bir sınav hersey geçicek üzülme . Kardeslerin varmi? Sen kaç yaşındasın ? Kardeşlerin varsa sıraya koyun bez alma eylemini bakım eylemini sosyal hayattan kacinmayin. Psikolojik olarak belli kuralli sistemler rahatlatır. . Anneniz yük gibi olduğundan değil daha mutlu psikoloji inanın eve annenize yansır. .
En ufak örnek olarak evladım herşeyim ama ara ara hava değişsin diye eşime bırakırım markete çıkarım değişiklik olur ve çocuğa daha verimli olurum .

Bakiniz burdada halidan bahsetmis yüklenin

Neden hala devam ettirip surduyorsun konuyu. Velev ki haklısın ki o kısım olmamış(ki kız kötü birşey dememiş haksız degil) karşında üzgün biri var ve kolay birsey yasamiyor.
Bazı insanlar anlar geri adım atamaz siz onlardansiniz gibi hissettim. Bu ayıp bişey değil gönül almak pişman olmak hatayi kabul Etmek te bir erdemdir.

Butun bu yazdiklarimdan halilarin annemden degerli oldugunu dusundugum kanisina varmaniz, zeka seviyenizin dusuklugune isaret ediyor. O nedenle yorum yapmayacagim daha fazla.
Hanımefendi çok güzel şeyler yazmış, halı ayrıntısını sonradan farketsem de o haricinde diğerlerine katılıyorum. Ben de böyle önerilerde bulunacaktım.

Sizi net anlıyorum
Anneannemde de demans başlangıcı var ve affedersiniz kakasını altına yapıyor
20 30 yıl önceki olayları 200 kez anlatıyor

bazen aşırı geçmişte yaşıyor....
Çoğu şeyi reddediyor vs vs
ki bence çözümü bakıcı siz de nefes alırsınız biraz bu durumu kabullenmek zor ama hayat akıyor anneniz için bir yerde durmuş olabilir....

ama siz gençsiniz sizin için akacak akmalı
Bakıcı tutun bence ve kendiniz için guzel şeyler yapın kendinize daha çok vakit ayırmıs olursunuz....

çünkü malesef demans ne yaparsak yapalım düzelmiyor....
Bazen de düşünüyorum ki anneannem geçmişte yaşadığı guzel olayları da 200 kez anlatıyor oradan aklıma geldi....

acaba geçmişte yaşamaları daha mı iyi?
Daha mı mutlular?
Ben annenize bakmayın demiyorum ama kendinize de bakın diyorum...

Bakiniz burdada halidan bahsetmis yüklenin
Bakiniz halidan bahsetmus yuklenin

Siz insanları salak yerine mi koyuyorsunuz?
O parantezin içinde (annenizden değerli olan halılarınızı) yazmışsınız
Mesele hali miydi?
Kolay mi sanıyorsunuz annesini o halde görmesini?
Eve girerken bu kiz her seferinde, gerçekten annesini, annesinin gözlerini gormeyi hayal ediyor. Gercekten ihtiyaci olan buyken, o kapiyi actiginda, o koku onun yuzune gercekleri vuruyor. Her seferinde hayal kırıklığı.
Gerçekten hali mi mesele? Kiz hayatina son vermeyi dusunuyor caresiz hissediyor, siz kiymetli halilariniz diyorsunuz.

Sonra tepki görünce de
Kim bilir annenize nasıl davranıyorsunuz demissiniz. Kotu muamele ile suçlamışsınız.
Allah size vicdan versin.

Aslinda biraz kabullendim de yine de zor geliyor Milana. Icim hep buruk, ruhum bu agirligi tasiyamiyor. Olmuyor iste, yapamiyorum. Yasimin olgunlugunu sergileyemiyorum. Hayatimin tum rengi alinmis gibi.

Cok uzgunum.

Destegin icin gonulden tesekkur ediyorum. Hayat sana en guzel seyleri yasatsin.

Konumuz hali değil belki ben kendimce bir yorumda bulundum ve konu sahibi beni haksiz buldu neyse siz neden bu kadar halida hali diye takildiniz parantez içinde yazdim evet annenizden degerli halilariniz diye benim icin hali bir maldir ev gibi araba gibi bardak gibi, burda birisi yorum yazmis halilarin kokusu degil onu o halde gormek asil mesele diye hadi ben mesajda yanlis anladim yanlış yazdim madem öyle yle konu sahibide oyle yazsaydi ben nerden bilelebilirim halilarinin gerçekten pis kokmasindan mi sikayet ediyor yoksa vurgumu yapiyor , artik daha bana mesaj yazip kendinizi hakli cikarip konu sahibininde bana yuklenmesi icin gaza getirmeyin, ben gerekli aciklamami diger mesajlarimdada yaptim dahada size yorum yapmicam, halilalariniz ve hayatta anlamak istediklerinizle size mutluluklar.

Yahu halı değerli değil ama kimse her gun işten gelip halı temızlemek istemez hayat durmuş gibi hissetmek istemez...

vallaha kaka kokusu evden çıkmıyor temızlemek zaten zor...
Bunları yaparken ağlaya ağlaya yapıyorsun...
Basit iş mi....
Karşımızda genç kadın var hangimiz her gün bunları yaşamanın kolay olduğunu söyleyebilir ki?

insan hayatını yaşamak ister

Bende babamı ağır bir hastalıktan sonra kaybettim. Sizin durumlarınızı yaşamadık. Bilinç kaybı yoktu çünkü, ama genel olarak size tavsiyem imkanınız varsa psikolojik destek almaniz. Almanyada mesela bazı hastalıklar için yardımlaşma grupları var. Belki Türkiyedede vardır. Biraz kendinize de bakmaniz şart bakım yaparken, çünkü hasta yakını olmak oldukça zordur. Allah yükünüzü hafifletsin insallah. Anneyi veya babayı hasta görmek bir çocuğun görmek ve yaşamak istediği en son şey. Ve evet hastalık evin ruhunu değiştirir. Biz ne kadar da herseyi çekip cevirdiysek de eskisi gibi olmuyor.

Şaka mısınız siz!

Bence bakıcı işinizi kolaylaştıracaktır yatılı. Maddi acıdan sosyal yardımlaşma bakıcı parası da ödüyor bir miktar yardım alın derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…