Yasamaktan biktim.

Öncelikle Rabbimden annen ve annem için bütün anneler için şifa dileniyorum.. Ben onun dilencisiyim. Biliyorum çok zor bi durum bazı yorumları okudum çok acımasızca olduğu için devam edemedim. İnsan annesini hep diğer anneler gibi dimdik, güleryüzlü, iştahla yemek yerken, jet hızıyla mutlulukla temizlik yaparken görmek istiyor. Tam tersi durumda herşey insana batıyor. Yaşamayan da çok kolay yargılar. Sanki herkes annesinin altını değiştirip peşinden koşuyormuş gibi rahat konusur. Allah annene şifa versin seni de bu şekilde sınamasın inşallah. Sabret kardeşim

Allahım ne günah işledim de bana bu derdi verdin dediğin zaman için sana kolaylık yaptım, arama hiç, buradan okur hatırlarsın.
Çok ağır konuşuyorsunuz ya, tamam üslup falan kötü ama bırakın kendi kötülüğünde debelensin dursun:/ Ben bu tarz insanlar için hiç Allah’ı falan sokmuyorum araya:/

Sizin de. Öyle demeyin, benim hastalığı hazmedecek buna alışacak çok zamanım oldu sadece. Başlarda ben çok daha kötü haldeydim. Sevindim şimdilik bakımlık hali olmamasına. Diş fırçalama, duş alma, saç tarama gibi şeyleri yapabiliyor mu? Bu küçük şeyleri dahi rutin olarak yaptırmak çok önemli.

Bizimkini de benim orada olmam mı etkiliyor, bilmiyorum. Ben onun yanındayken banyoya kendisi gidiyordu ama külodunu indirmeden oturuyordu tuvalete şimdi onu da düzgün yapıyormuş ben yokken. 1.5 ayda daha bir kaza olmadı dedi babam. Ben oradayken her gün batırıyordu evi. Bazen ilgi çekmek için yapıyor bazı şeyleri, fark ediyoruz evde. Kendi aramızda konuşmamızı falan istemiyor hiç. Bu da öyle gibi geliyor bana biraz.

Anneden kızına direkt geçen bir gendeki bir bozukluk erken yaşta çıkmasına sebep oluyormuş. Ben de B12 oranlarımı yüksek tutmaya başladım. Annemin doktoru 700-800’ün altına düşmesin dedi bende 300 bile yoktu, 500’lere çektim şimdilik, daha da yükselecek umarım, takviyelerime dikkat ediyorum.

Hırçınlık bizde de son iki yılda çıktı öncesinde yoktu. Klasik belirtileri birebir olmadı hiç. Beyninde sarı benek veya beyinde küçülme durumları hâlâ daha yok. Beynin bir görselini görmüştüm, en iç kısmı eski anıları hatıraları saklıyormuş. Bu hastalıklar da beynin dışından içine doğru giderek etki ediyormuş. O yüzden önce geçmişte yaşamaya başlıyor hastalar.

Bizimkini doktora götürmek dahi çok zor bu ara, doktorları hemşireleri dövüyor, mr çekilecekti dikildi oturmadı. Küfürler, insanları itmeler babam zor sakinleştirdi. Bir de korkum normal hastalıklarını bile fark edemeyecek olmamız. Sık düşüyor bir yerini acıtsa söyleyemiyor. Bacağını çarpıyor “elim acıdı” deyip acıyla elini tutuyor mesela. Normal bir grip bile olsa ağır geçiyor, ilaç zaten zor, suda eritip meyve suyuyla içirebiliyoruz anca. Her ilaç da eritilmiyor sonuçta. Çok zor çok.

Çok ağır konuşuyorsunuz ya, tamam üslup falan kötü ama bırakın kendi kötülüğünde debelensin dursun:/ Ben bu tarz insanlar için hiç Allah’ı falan sokmuyorum araya:/
İyi de, bir küstahlık yapmış yetmemiş, bir de herkese saldırı terbiyesizlik yapıyor. İnsan kendini ister istemez konu sahibinin yerine koyuyor ve bu gibi yorumlar iç acıtıyor. Biraz farkına varsın istedim.

Evet, gunluk rutin aktivitelerinde bir sorun yok. Her gun 1 saat disarida yuruyusunu bile yapiyor, ardindan eve gelerek kahvaltisini yapiyor.

Ilgi cekme gayreti bizde de var. Oyle belli ki... Anlamamazliktan geliyoruz cogu zaman.

Aman dikkat edin. Biliyorsunuz risk altindayiz. Annemin ailesi var onunla ilgilenen. Benim o da olmayacak. Sizin guzel bir aileniz ve saglikli bir yasantiniz olur umarim.

Zor ama mucadeleye devam... Yarin herkes icin belirsizken yarini fazlasiyla dusunerek bugunu golgelemenin anlami yok.

Kafamiz brz daha dagilmis sevindim gercekten durunumuz zor Ben Suan anneyim yeri gelio cocugumuza bile Sabrimiz olmuyor. Biri demisti cocuk sabir isidir diye gercekten oyle birde Ben hemsireyim yogun bakimda hastalarin altini aciyrm Kaka yapio temizlyrm bir daha yapio. Agiz bakimi tirnak bakimi. Neler neler arkadaslardan eve gidip bakam verenlerde oluo hastanelerde bakici. Yada Hemsire bulablrsnz yardimci olacak guvenilir insanlar .... Ayni memleketteysek bende seve seve yardim ederdim bu durumda gercekten insan kostek degil destek ariyor bazen bu duygulari yasamanzda normal saglik diliyorum

Allah yardımcınız olsun inşallah. Benim de babam bir buçuk yıl boyunca yatalaktı. Altından aldık. Az çok sizi anlıyorum. Sabırlı olun. Bir de hasta bezi giyebilir kabul ediyorsa, en azından idrar konusunda çözüm olabilir. Kendinizi yıpratmamaya çalışın. Bir gün hepsi geçecek inanın.

Çok özür dileyerek yazacağım, anneniz yetişkin bezi kullanır mı? . Daha çok yatalak hastalarda yada erken bunama hastaları kullanıyor. Aklıma böyle bir şey geldi. Allah yardımcınız olsun gerçekten çok zor bir durumdasınız

Allah yar ve yardımcınız olsun. Gerçekten çok zor. İnsan eti ağır. Ama şunu düşünün anneniz kasten yapmıyor.

Biliyor musunuz? Benim anneannem ve babannem annenizin yaptıklarını kasten yapıyorlar. Özellikle can yakmak için. Eve artık sidik kokusundan girilmiyor. Kan değerleri aklı dengeleri hayat sevinçleri 18 yaşındaki gibi. Hiç bir hastalıkları yok. Ya hu başları bile ağrımıyor. Ama artık bıktık usandık. Yaşları 90 üstü. Artık ölsünler diyorum. Annemi bitirdiler. Mahvettiler. Çok doldum kusura bakmayın. Konunuzu sebote ettim. Yani belki bu açıdan bakarsanız ferahlarsınız. İnşaAllah sizin çok mutlu aileniz olur. Anneciğinize bakmaniz sebebiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…