Yaşamaktan bıktım..

limonsepeti85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2014
225
77
98
İzmir
Yaşamaktan bıktım..
İşyerim evime çok uzak, günümün yaklaşık 13 saati evimin dışında geçiyor. Kurtulma şansım varken sırf işini götürüyorum sorun getirmiyorum diye müdürüm beni bu lanet yerden almıyor.
Buradaki insanlar gerizekalının önde gideni ( gerçi sanırım bu devirde herkes böyle) kurnaz geçinen aptal sürüsü... kendi istekleri olduğunda mantıklı da olsa saçma da olsa yaptırana kadar dünyayı sana dar ederler, sen olanca kibarlığınla yine de taşmazsın, alttan alırsın kendilerini bir halt oldum sanırlar, senin bir sıkıntın olduğunda o senin problemin der dönerler sırtlarını. Ha bir de saçma da olsa her dedikleri yapılır, yapmam dersen suç olur.
Çevremdeki herkesi bencil olarak görüyorum, ben herkes için birşeyler yapmaya çalışıyormuşum da kimse benim için birşey yapmıyormuş gibi geliyo( belki öyle bişey yok?) aptal gibi hissediyorum. Öyle anlar oluyor ki öz kardeşlerimi bile görmek istemiyorum öfkemden.
Eşim iyi biri aslında. Resmi dairede çalışıyor, her geçen gün yaptığı işten biraz daha mutsuz geliyor eve. Anladığım kadarıyla tayin istiyor, ama ben istemiyorum. O bir köşede mutsuz, ben bir köşede mutsuz kös kös oturuyoruz evde. Erkenden de uyuyorum zaten.
Hafta içi ev işi mi? O da ne? Ev dandini.. toparlayabildiğim kadarıyla topluyorum. Yemek bulaşık derken zaten iş yapmaya halim kalmıyor. Erkek ne kadar ev işi yapabilir? Elinden geleni yapıyor ama yetmiyor. bu da bizi mutsuz ediyor.
Haftasonları eşim gezmek dolaşmak istiyor. İstemiyorum, içimden gelmiyor. Evimin düzeni yok. Düzenlemek istiyorum vakit yok. Doğru düzgün yemek bile yapamıyorum. Her hafta bununla ilgili kavga...
Evlatlarına müthiş bağlı bir annem, değil karısıyla hayatla bile ilgilenmeyen bir babam var. Annem bizi bir hafta görmese hasta olacak noktada. Eskiden boğuyordu bizi, anlattım, biraz düzeldi ama için için yiyor kendini. Tayin alıp gideceğiz desem hali ne olur bilmiyorum.
Yaklaşık iki yıllık evliyiz, bu süreçte neredeyse 7-8 kilo aldım. Amaçsız yaşıyorum. Hayattan bezdim, hergün işyerinde akşam gidince şunu bunu yapacağım diyorum eve gidince fıss.. hayata beni bağlayan maddi birşey yok, bir amacım bir mutluluk kaynağım yok. Maneviyata sarılmak huzur bulmak istiyorum o da yok. Şükürsüzlüğüm beni günden güne mutsuzlaştırıyor farkındayım. Namaz kılmak istiyorum yok. İnsanlara iyilik etmek istiyorum yok..
Müthiş derecede bebek istiyorum, ben kendime bile bakamazken o yavrucağa nasıl bakacağım? Onu da yapamıyorum.
Eşim dün bana bağırdı, öyle böyle değil. Bu gerçekleri yüzüme haykırdı, böyle davranarak beni de mutsuz ediyorsun dedi. Bir gün gülerek girmiyorsun şu eve dedi. Cevap veremedim, haklı çünkü.
Ben ne yapayım hanımlar?? Psikolojik destek mi almalıyım? İşimi mi bırakmalıyım( maddi anlamda çok zorlar) eşimin peşine takılıp il mi değiştirmeliyim. Nasıl mutlu olurum bir fikir verin şu kardeşinize?

Psikolojik destek alın tabi ama bir de evinize yardımcı kadın alın.
En azından ev temizliğini düşünmeyin.
Eşinizi dinleyin çıkın gezin eğlenin..
Dışarıda olmak sizi canlandıracak..

burda söylediğiniz gibi iş yerindekilerede söylemelisin, içine ata ata şişmişsin yani, bu arada böyle davranmaya devam edersen eşini kaybedebilirsin, her şey senin elinde kendini çok bırakmışsın, işle ev hayatını karıştırmamalısın

belki il değiştirmeniz daha mantıklı olucak büyük şehirdeyseniz eğer maddi olarak insanı daha zorlar,daha küçük bir yerde belki daha iyi bir iş imkanı bulacaksın nerden biliyon,hiç olmazsa bi süre evde kalır evle ilgilenir çocuk yaparsınız:)

Yardımcı kadın alın en iyisi ,eşinizle gezmeye dolaşmaya çıkın kendinizi daha iyi hissedersiniz böyle yaparak daha mutsuz oluyorsunuz.

defalarca konuştum, geçiştiriliyorum. hiçbir çözüm yok.

yani bari evine karşı pozitif ol, kendini bu kadar bırakma, kimsenin işi dört dörtlük değil hepimizin sıkıntıları var, ama akşam eve gidince insan huzur bulmak ister, eğer evdede yoksa direk depresyon, yardımcı bayan tut ev için hiç olmadı, eve gidince işi unut, eşin daha pozitif anladığım kadarıylar en azından hafta sonları gezmek istiyor, bence bu kadar kendini bırakıcak bir durum yok

valla hepsinide okuyamadım aslında ama şükretmen için yazıyorum:)) nerde yaşıyosun bilmiyorum ama ben istanbuldayım ve hergün anadolu yakası maltepeden atatürk havalimanına gidip geliyorum resmen kıtalar arası yolculuk ve 13 saatim evin dışında geçiyor ikide çocuğum var biri okula başladı dersleri ev işi yemek yetişmeye çalışıyorum annem yardımcıda olamıyor kendi ancak kendine yetmeye çalışıyor eşimde özel sektörde akşam 8de ancak geliyıor ..sabah 8 buçuk mesai başlıyor ama ben altı buçukta çıkıyorum akşam beştete çıkıyoruz ama altı buçukta ancak evde oluyorum oda marmaray ve metroyla ..servisle dönsem 7 buçukta evde olacağım ..eve bir gidişim var göreceksin koştura koştura ..sakince stressiz eve gidenlere özeniyorum ama yol uzak ve çocuklarıma biran önce kavuşmak istiyorum
kesinlikle yaşama amacım yok deme Allah öyle bir dert verirki bugünlerimizi ararız şükür halimize ya işimizde olmasaydı heleki şu zamanda

Onu yapamam sanırım :) bencillik bu farkındayım ama il değişikliği şu an için beni daha da bunalıma sürükler gibi geliyor. Benim hayatımda ilk olacak çünkü ve değişikliklere adaptasyonum çok çok zor oluyor maalesef.

haklısınız. ama tek sıkıntı iş değil işte. hayatımın genelinde kendimi aptal, kullanılmış, ikinci sınıf gibi hissediyorum. insanlara karşı korkunç bir öfke var içimde. herkese karşı. kimseyle görüşmemek istiyorum. telefon görüşmeleri bile işkence benim için. biri birgün dünyanın en iyi insanıysa ertesi gün en kötü insanı olabiliyor. bu kanbağım olan kişilere bile böyle.

Destek şart sanırım değil mi:)

s

önünüzde saygıyla eğiliyorum:):) gerçekten eli öpülecek kadınsınız, keşke sizin gibi pozitif olabilsem :)

Bence isinizi burakmayin dunyanin binbir turlu hali vr. ama dier konuda bisey diemeyecegim ben de evlendim yeni bi yere geldim is ev hersey dgisti su an zorlaniyrm alismakta hic bisey yapmak iatemyrm ise de gidesim yok ama mecburuz yani ama bi amacim yok hayatta bebegim olsa diorum belki hayatima guzel bi degusiklik katabilir siz de bi dusunun neticwde onun ayri bi buyusu heyecani var belki size de iyi gelir

Ha bir de ben de cok yalnizim.burda kimseyi tanimiyorum esime de anlatyrm ara ara ama neticede erkek olsugu icin isin ciddiyetini anlamio gercekten zor durumdayum ama zamana birakmaktan baska caremiz yok malesef

Benzer şeyleri bende dönem dönem yaşıyorum insan bunada alışıyor, hayat amaçsızda devam ediyor ama böyle olamamalı bu mutsuzluk sizi depresyona sürükler. Ben sürekli yeni şeylerle uğraşmaya çalışıyorum öğrenmeye meraklı biriyim, siz bir adım atın devamı gelecektir.

Ha bir de ben de cok yalnizim.burda kimseyi tanimiyorum esime de anlatyrm ara ara ama neticede erkek olsugu icin isin ciddiyetini anlamio gercekten zor durumdayum ama zamana birakmaktan baska caremiz yok malesef

Ankarada yaşıyorsunuz sanırım yalnız kalmayın buluşmalarımıza katılın yeni güzel arkadaşlıklar kurduk biz.

nerden başladınız peki, nasıl başlamalıyım ne yapmalıyım?

aaaaaaaaaaaa
vallahi de kızıyorum böyle olunca. ya hu hasta değilsiniz aç, açıkta değilsiniz neye bıkıyorsunuz yaşamaktan pardon da? bu azıcık şımarıklığa giriyor. hepimiz koşturmaca ile geçiriyoruz günlerimizi. hele bir de çocuk olsun da inşallah sağlıkla, o zaman görün koşmayı.
istanbul ayrı bir dert o konuda bir şey söyleyemeyeceğim ama inanın ben de Ankara da ve ev-iş yakın mesafelerde olmama rağmen aynı koşturmaca ile boğuşuyorum bir de kızım var çünkü. yemeksiz olmuyor, yardımcı da alsam evin hep temiz olması lazım.

öncelikle biraz şükür üzerine yoğunlaşın, pozitif olun. eşinizin de enerjisini tüketmeyin.
kendinize bakın, bütçenizi ayarlayarak iki haftada bir de olsa bir yardımcı alın. haftasonu bir gün mutlaka eşinizle dışarı çıkın diğer gün de 3-4 saatte buzluğa yemekleri doldurun, bir de silip süpürün, tamamdır.

inanın çoğu kadın bu koşturmaca ile yaşıyor.

ha bu arada belki daha küçük bir şehir daha iyi gelir size, sakinlik, dinginlik açısından

aynen destek şart, bir de insanlar dört dörtlük değil onların tam anlamıyla dost olacağını hiçbir zaman düşünme, akışına bırak, sen ince düşünceli birisin anladığım kadarıyla fazla ince düşünme, ben öyle yapıyorum

nerden başladınız peki, nasıl başlamalıyım ne yapmalıyım?

İlgi alanlarınıza göre yönelin derim ben misal son yaptığım şey yeni bir çizim programı öğrenmek için kursa gideceğim, bunun dışında tarih dergileri okumayı severim, belgesel izlemeye bayılırım, kültürel programlar izlemek olabilir. Ben kendimi tanıyorum, siz de kendinizi tanıyın. Bu süreç çok sancılıdır umarım en kısa zamanda bu durumdan kurtulursunuz.

mutsuz olmak için uğraşıyorsun arkadaşım..(şimdi bu sözüm için bile mutsuz olup içten içe bana kızacaksın)
hayata pozitif bakmak lazım..ha bende sen gibiyim her şeye kızıyorum hep bi isyan hep bi atar ama toplamaya çalışıyorum artık..
bilmiyorum iki haftadır okuduğum kitaplar bana bu hayatın çok boş olduğunu benim ne kadar değerli olduğumu hatırlattı belki ondandır...istersen bilgi verebilirim daha sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…