- Konu Sahibi umutcemarya
-
valla eşinin kıymetini bil, biraz önce okudum 2 ay olmş evleneli yazık kıza evine bakmıyormuş , herşeyi yemiş ailesine yedircem diye üstüne bileziklerini vermedin diye kızdan boşanmış 2 aylık evliler, ne aptallar var rabbim akıl fikir versin, neyse neyse seninki yine direkt evlenmiş sitemleri ona da bizimkini 10 yıl sömürmüşler hala doymuyorlar :) herşeyleri var, düğün günümüz yastalardı sanki tek cümleleri tüh rızkımız kesildi ne güzel durmadan yiyorduk diye açıktan dediler
Duyguların biz bayanlar için normal şeyler bence.
Ama ölen ve severek sevilerek ölen biri unutulamaz bence. Unutulamaması da bana normal geliyor. Benim halam 20 yaşında böbrek yetmezliğinden vefat etti, sevdiği biri vardı çok seviyorlarmış birbirlerin. Halam öldükten sonra sevdiği insan 16 yıl geçmiş aradan her bayramda her kandilde babannemi dedemi arar kutlar halini hatrını sorar görüşürler. Sevdiği insan evlenmiş 3 çocuğu var dünya iyisi bir eşi var ama hiç unutmamış halamı. Eşi başta kıskanmış sonra kabul etmiş yapılabilecek birşey yok bu durumda.
kızın evine daha ölmeden önce gidip geliyormuş,vefatından sonra hiç gitmedi.
kaynanama gelince dediğim gibi eşimi çok hor görüyorlar. eşim 3 kardeş.birde 7 yaş büyük ablası var o da bekar. eşim okuldan mezun olup askerliği biter bitmez evlendik. abi abla sıra verdi.ekonomik olarak biraz eh işte durumları ama eşim çok akıllı biridir, düğünü vesaire durumları kendi yaptı birikimiyle, kısa zamanda evimizi arabamızı falan aldık.bende çalışıyorum tabi. neyse işte kaynanam evlendik "oğlum kızım bekar daha siz evlendiniz" diye mırıldanıp dururdu.abi abla liseden sonra okumak istememiş eşim okumak istemiş, kaynanam "abisi ablası onun için okumadı eve hayrı dokunmadan evlendi biriktirip düğün yaptı" gibi sözler söylerdi.neyse oğlum doğdu; "abi bekar onun oğlu da var işi de iyi" diye anneme söylenmiş.annem de "ee abi de evlensin önüne duran yok" demiş.ev aldık "dün gelenler bugün ev sahibi oldu biz daha kiradayız" diye komşularıma dedikodu yapmış,gelip anlattılar utandım. araba aldık hayırlı olsun bile demedi "ahh oğlum kim ne yollar alıyor sen daha bekarsın" diye dövündü.sanki eşim onun oğlu değil. kızıma hamileliğim aşırı zorlu geçti düşük tehlikesi-erken doğum falan filan bebeğim doğdu.hayırlı olsun kelimesi ağzından çıkmadı, tek dediği "garibim de bir yuva kursaydı.bunun artık herşeyi var oğlu vardı kızı da oldu allah abisine versin" dedi...evet bana arayıp yalvardı zaman zaman da şöyle hatırlatır."kızım seni çok seviyorum benim oğlum o kızdan sonra ölmüştü sen bana oğlumu geri verdin" der...sen böyle bir övgüyü ister misin
bu konuşmalara eşim kendi şahit olup kendi soğudu ailesinden.
sence sevmeli miyim.
Kaynana ne demiş ki nefret ediyorsunuz?
Oğlunu düşünmüş ve aramış gayet normal.
Eski defterler açılıyor diye aileyle görüştürmeme inanılmaz bir durum ve bir eşin böyle bir sebepten ailesiyle görüşmemeyi kabul etmesi daha da inanılmaz.
Diğer kadın konusuna gelince de bir sevgiliden ayrılmakla onun ölmesi farklı şeylerdir. Muhakkak ki zaman zaman hatırlar ama sizinle evlendiğine göre geçmişi bırakın artık. Ve bu konudan eşinizi kısıtlamayı da...
Ben ikinci esim...esim ilk esinden aileler yüzünden ayrilmis..seviyorlarmis birbirlerini...bosanmislardi ve ben hic düsünmememe ragmen evlendim.esimle..bu gibi seyler icini acitsa bile düsnmeyeceksin..bir bayan olarak herkes ister esinin ilk ve son sevdigi olmasini...ama ilk olamiyorsan son olabilmelisin..seni anliyorum ama bence bu düsüncelerle ne esini nede kendini üz...ben asla esime hatirlatma igneleme,onunla ilgili bir seyi sorma bile yapmam..beyninde bitireceksin bu isi..gecmis gitmis bir sey...sen bir saniye öncesini bile getirebiliyor musun geriye canim benim..
Ne güzel iki cocugun var....ya benim gibi olsan..her an karsilasma ihtimalleri bile var...bunlari düsün ve Allahin sana verdiklerine sükret canim...
merhaba arkadaşlar,
konuya nasıl gireceğim hakkında hiçbir fikrim yok. eşimle 4 yıllık ilişkimizin ardından evlendik ve 6 yıldır da evliyiz. ama ben hala eşimle yeni tanıştığım zamanlarda bana söylediği bir sözün etkisinden çıkamıyorum. eşimle çıkmaya başlamadan kısa bir süre önce yine 4 yıllık ilişkim olan eski sevgilimden ayrıldım ve kısa sürede eşimle tanıştık. eşim de o zamanlar biriyle beraberdi ben teklifini bu nedenle kabul etmeyince ondan ayrıldı. ve kısa süre sonra çıkmaya başladık. işte bu görüşmeler sırasında eşim herkesin unutamayacağı eski aşkları olabileceğini o da evlense baba bile olsa akciğer kanserinden kaybettiği sevgilisini unutamayacağını söyledi. ben de daha o an sinirlendim ve ben bir sayfayı kapatarak geliyorum,böyle diyorsan asla bana ait olamayacaksın o zaman ayrılalım dedim.kafamda hiçbir şey yerli yerinde değildi ve her gün ayrılalım diyordum eşim bırakmıyordu beni.ama o sözleri çok ağrıma gidiyordu hiç aklımdan çıkmıyordu. bir yandan duyduğum şey rahatsız ediyordu bir yandan da saygı göstermeyi beceremediğim için kendime hem kızıyor hem de utanıyordum.
yıllar içimdeki bu savaşla geçti.çok şey yaşadık birbirimiz için fazlasıyla fedakarlık yaptık 4,5 yaşında bir oğlumuz 6,5 aylık bir kızımız var ama zaman zaman o söz aklıma geldiğinde kendimi sahte bir evlilik yaşıyormuş gibi hissediyorum. eşimle birçok kez açık açık bu konuyu konuştum. her seferinde evet öyle söyledim ama seninle tanışana kadar böyle gerçek ve büyük aşkı yaşayacağımı düşünmüyordum. keşke acele davranıp öyle demeseydim,sen bu konuyu açtıkça kendin hatırlatıyorsun benim aklıma bile gelmiyor diyor. söylediklerine inanıyor muşum gibi yapıyorum ama inanmıyorum. bana sayısız kere aşkını kanıtlamasına rağmen içim içimi kemiriyor.
eski arkadaşları ile görüşmesini istemiyorum,görüşmüyor.eski konuları açıyorlar diye ailesiyle bile görüşmemeyi kabul etti görüşmüyor ama hala beni ondan daha çok sevdiğine ya da onu unuttuğuna inanamıyorum...hayata devam etmesi gerekiyor diye devam ediyormuş gibi düşünüp kendimi hayatında olması gereken bir nesne gibi görüyorum...
mezarını göster diyorum yerini hatırlamıyorum diye geçiştiriyor. evlerine gidip geliyormuş nerede oturuyorlardı evlerini göster diyorum göstermiyor.
bir keresinde yine sevgiliyken ayrılmıştım.başka şehirlerde yaşıyorduk.kaynanam aradı telefonda yalvardi, kaybından sonra onu hayata sen döndürdün şimdi yine sanki birini kaybetmiş gibi bunalıma girdi yemiyor içmiyor konuşmuyor sadece uyuyor lütfen oğlumdan ayrılma dedi. o günden beri nefret ediyorum kaynanamdan.
durumum çok mu kritik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?