Yaşanılan bir olay ve bir soru...

ayseunal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2012
21
0
36
İstanbul
Benim tanıdığım birisinin başından geçen bir olay...Tanıdığım kız tarafı.Düğüne 1 ay kalmıştı.Her şey hazırdı.Gelinlik,düğün salonu,eşyaların siparişi,ev tutulmuştu...Kız,adamdan habersiz,adama danışmadan evlenmek için tuttukları eve eski okuldan normal bir erkek arkadaşını ve ailesini yemeğe davet ediyor.(adam,o erkeği hiç görmemiş ve yüzyüze konuşmamış...ve nişanlısına öylesine ne yapıyorsun diye telefon açtığında misafirlerinin geleceğini öğreniyor kızdan-yani en son onun haberi olmuş) Daha sonra adam,bu olayı düğüne 1 ay kala her şey hazırken evlilik mantığına tamamen ters buluyor...ve nişan sona eriyor.ben ilk başta adamı yadırgamıştım,farklı düşünmüştüm.ama sonra düşününce benim eşim nişanlıyken benim tanımadığım bir kızı(ister kardeşim ister arkadaşım desin) ve ailesini benden habersiz ya da en son benim haberim olacak şekilde, beraber tuttuğumuz eve yemeğe davet etseydi şu anda eşimle evli olmazdım sanırım diye düşünüyorum...yani sonra adama hak verdim.çünkü evlilik mantığına ters bir haraket yapmış tanıdığım kız diye düşündüm.Allah korusun eşim böyle bir hareket yapsın...eşimi çok seviyorum....Sizin fikirleriniz nedir arkadaşlar? Kaç kişi benim gibi düşünüyor ya da benden farklı düşünüyor?

iyide kızcağız ya bi yerde karşılaştıysa yada bir farklı bir şekilde davet etmek "zorunda" kaldıysa.
bunları da sordunuz mu?
misal var böyle insanlar aa evini görelim bilmem ne falan diyenler.
aniden ortaya çıkan bir durum olmus olamazmı.
ne kadar saçma bir sebeb.

bu konunun aynısı dünde açılmamışmıydı ya hemde kaç kere:26:

sevgi meleği ilk başta ben de senin gibi düşünmüştüm.ama ortada ani bir durum yok sanırım.yemeğe davet etmiş.yani ani bir olay değil gibi.

kızın böyle birşey yapması hiç hoş değil illada çağırmak istediyse nişanlısına danışıp fikrini alması bilgilendirmesi gerekirdi ben olsam bende aynı şeyi yapardım

bence de kızın yapması uygun değil adam haklı yani

sevgi meleği ilk başta ben de senin gibi düşünmüştüm.ama ortada ani bir durum yok sanırım.yemeğe davet etmiş.yani ani bir olay değil gibi.

he öylemi ben orayı yazmayınca bir an öyle düşündüm.
ama ayrılma sebebi olarak düşünülmeseydi keşke
ne bilim hayırlısı buymuş

en nişanı atarmıydım emin değilim.Ama çok kızardım ve ne sebeple böyle birşey yaptığını öğrenmeye çalışırdım sonuca göre hareket ederdim.Mantıklı bir açıklaması varsa affedilebilir.Ama yoksa bende nişanı sonlandırırdım.

Tabi Ki görünürde hoş karşılanacak bir şey değil.. Lakin hem de 1 ay kalmışken nişanın bozulması üzücü olmuş.. Art niyetlilik yok sonuçta yazık olmuş...

Eşyası olmayan bir evde nasıl yemeğe davet etmişki :26:
Boş bi ev sonuçta ne kadar manrık dışı aileside gelmiş yemeğe
Eee eşyada yok nasıl yemek hazırlamış?

Eşyası olmayan bir evde nasıl yemeğe davet etmişki :26:
Boş bi ev sonuçta ne kadar manrık dışı aileside gelmiş yemeğe
Eee eşyada yok nasıl yemek hazırlamış?

o kadar da değildi sanırım :) çünkü eve eşyalar yavaş yavaş alınmaya başlanmıştı sanırım;çünkü benim tanıdığım kız kalıyordu..

Dun acılmıstı bu konu ......
Kızın yaptıgı sey cok sacma anlamadım ne yapmaya calıstıgını tut kı yaptın neden nısanlına soylemıyorsun ? Nısanlısının da anlık bır sınırle (Kı sınırlenmesı cok cok normal) bıtırmesı soz konusu...Bence bu konuyu tekrar konusurlar eger kısmetlerınde evlenmek varsaa yoksaa hayırlısı buymus deyıp susmak lazım...

kız zaten o evde yaşıyormuş...evine de bir arkadaşını ve ailesini yemeğe davet etmiş...ee ne var bunda nişan atacak?

kız zaten o evde yaşıyormuş...evine de bir arkadaşını ve ailesini yemeğe davet etmiş...ee ne var bunda nişan atacak?

bencede o evde yaşıyorsa misafirde ağırlayabilir.nişan atacak kadar ne varmış.sadece haberi olmadığı için alınabilir ama nişan atmak saçma.sanki ayrılmaya bahane arıyormuşta bulmuş gibi olmuş.

Burada olay yemek davetinden cok adama haber verilmemesi. Erkekler düz mantıktir. Bugün yemeği gizleyen yarın neleri gizler diye düşündüğüne eminim. Sonuçta ortak yasam alanları olduğu için nişanlısına bilgi vermeliydi. Kızın yaptıgı hareket mantık dısı. Adamın güveni sarsılmış gayet açık ve net. Kız kesinlikle hatalı.

kız nısanlısına haber vermelıydı ne olursa olsun !
anlamadıgım bı nokta var kız dha once bu evde mı yasıyormus bı arkadas boyle yazmıs...eger kız o evde yasıyorsa tabıkı cagırabılır ama yıne nısanlısına soylemesı gerekırdı...amaa eger bırlıkte tuttukları yenı dosedıklerı bı evse adam haklı yeryonden orası ıkısının evı hangı mantıkla cagırabılınırkı kız haksız bncede

ben olsam kesinlikle bitirirdim. kız o evde yaşıyor olabilir, ama ikisinin ortak evlerine bir erkeği ve ailesini hele de habersiz olarak davet etmesi yersiz olmuş. misafir bayan arkadaşı olur da anlarım ama erkek. ortak evleriyse taraflar keyfi hareket edemez ayrıca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…